(1) 

instagram mesaj

elma #1595032 
Merhaba,

instagramda takipleştiğimiz ama daha önce hiç mesajlaşmadığım kişiden
emoji şeklinde mesaj gelmiş, ben de o sırada instagramda geziniyordum, bir
hikayesini görüp beğenmiştim onun üzerine oldu, acaba yanlışlıkla mı oldu diye düşündüm
çünkü çok alakasız :/ önce ben mi yanlışlıkla bir şey gönderdim diye düşündüm ama ben bir şey
göndermemişim, hiç mesaj geçmişi filan yok.
çok fazla instagram kullanan biri değilim, böyle şeyler oluyor mu merak ettim.
Kendisini küçük bir akrabam buarada.

Şimdiden teşekkür ederim zaman ayırdığınız için
(2) 

elektrik kesintisinde devreye giren aydınlatma

elma #1550486 
merhaba,

dün gece tam uykuya dalacağım sırada aniden elektrikler gidince çok tedirgin oldum, her yer kapkaranlık oldu. tekrar uykuya da dalamadım, elektriklerin gelmesini bekledim. mevcut gündem dolasıyla da yüreğim ağzımda sürekli. o yüzden başlıkta bahsettiğim aydınlatma tipinde bir şeyden eve alırsam elektrikler gittiğinde en azından koridoru aydınlatsa bana yeterli gelir gibi geldi. kapkaranlıkta kalmak çok ürkütücüydü.

sizin önerebileceğiniz, kullanıp memnun kaldığınız aydınlatma modelleri olursa çok sevinirim.

teşekkür ederim şimdiden.
(2) 

süpürgem mi bozuldu

elma #1538564 
neredeyse 6-7 senelik fakir marka dikey süpürgemle yola devam ediyorduk fakat ben geçenlerde iç haznesini temizlemek için içindekileri çıkarıp takmıştım. her şey yolunda diye düşünürken makinenin ısındığını koku geldiğini fark ettim. prizden çıkarıp haznesini tekrar kontrol edip baktım, çalıştırdığımda yine anı şeyler oldu ve kokuyla birlikte çok aşırı ısındı. korkup makineyi hemen bir yere kaldırdım.

acaba ben haznesiyle oynadığım için mi böyle oldu yoksa makine eskidiği için mi bozuldu. tekrar prize takmaya çekiniyorum. tamire mi götürmek mantıklı yoksa artık vedalaşıp yeni bir makine mi bakayım.

bu arada dikey süpürge önerilerinize de açığım.

sizce ne olmuştur ve ne yapayım?

vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkürler :)
(2) 

doğum günü için pasta çikolata hediye

elma #1534719 
merhaba,

doğum günü için hediye olarak gönderebileceğim çikolata ya da pasta/brownie/kek yapan bir yerler arıyorum. yani doğum günü sahibine ulaştığında yanında balonu ya da tebrik kartı filan olacak şekilde gönderim yapan bir yer olursa çok sevinirim.

bonne nuit bu konsepte uyuyor ama bilmediğim alternatifleri olabileceğini düşünüp duyuruya danışmaya karar verdim:)

şimdiden teşekkür ederim
(2) 

dünya mutfakları restoran önerileri

elma #1531819 
merhaba,

şurada şunu mutlaka denemelisin diyebileceğiniz farklı dünya mutfağı restoranlarından önerebileceğiniz yerler varsa paylaşırsanız çok mutlu olurum.

meksika, iran, çerkes, lübnan, italyan, denediklerim arasında.

rus, uzakdoğu, hint mutfağını da merak ediyorum.

bütün önerilere açığım aslında :)

teşekkür ederim şimdiden.
(1) 

Haliç kongre merkezi’ne ulaşım

elma #1529730 
Merhaba,

Kadıköy ya da üsküdar’dan haliç kongre merkezine en rahat nasıl ulaşabilirim.
Üsküdar’dan şehir hatları vapur seferleri gördüm ama emin olamadım.

Teşekkür ederim :)
(1) 

tarihi yarımada turu önerileri

elma #1529288 
merhaba,

bu hafta içi imkan yaratıp tarihi yarımada turu yapmayı planlıyorum. bir aksilik çıkmazsa önceliğim arkeoloji müzesi ve sonrasında şerefiye sarnıcını ziyaret etmek olacak. en son 2019 yılında gitmiştim. tekrar ziyaret edip görmeyi istiyorum.

oraya kadar gitmişken sizin önerebileceğiniz o lokasyona yakın görülmesi gereken başka nereler olabilir, gitmişken yeme içme için de güzel önerileriniz de olursa mutlu olurum :)
(12) 

Bir hayal kuralım ve şarkı seçelim

elma #1524855 
Güneşin görevini tamamlamak üzere kendini dağların denizlerin ardına saklamaya başladığı, renklerin artık maviden kızıla dönüp, hafif serinliği tenimlzde hissetmeye başladığımız o anda, güneş batarken arka fonda sizin için hangi şarkının çalmasını isterdiniz?
(12) 

istanbul'un en iyi pizzacıları

elma #1517191 
aslında konuyla ilgili burada duyurular açılmış fakat güncellenmiş şekilde tekrar cevaplanabilir diye düşündüm.

deneyip memnun kaldığınız ya da sizin de çevrenizdekilerden duyduğunuz güzel pizza restoranları önerebilir misiniz?


teşekkürler :)
(4) 

sevgi sözcükleri

elma #1516569 
merhaba,

gündelik dilinizde "canım, bitanem, tatlım, hayatım" gibi hitap kelimelerini kullanıyor musunuz, kullanıyorsanız ne sıklıkta ve hangi yakınlıktaki kişilere kullanıyorsunuz?

ya da size hitap edildiğinde neler hissediyorsunuz, bazı insanlar bu kelimeleri kullanırken daha bonkör oluyor sanırım bazıları daha ketum.

mesela yeni tanıştığınız ama samimiyetinizin ilerleyeceğini hissettiğiniz biri size böyle hitap etmeye başlarsa ne hissederseniz?

konuyla ilgili eklemek istediğiniz başka şeyler de olursa dinlemeyi isterim.

teşekkür ederim şimdiden :)
(1) 

trekking grupları üyelik ve sonrası

elma #1514696 
merhaba,

bir süredir trekking gruplarına üye olup hafta sonlarımı biraz olsun açık havada ve doğada geçirmeyi düşünüyordum. konuyla ilgili aylar önce yine soru sorup bana yardımcı olacak fikirler almıştım buradan.

hali hazırda bir trekking grubuna üyeyim. fakat zaman ve yer açısından başka bir trekking grubunun etkinliği bana daha çok uyacak. onun da ön üyeliğini tamamladım fakat asıl üyeliğim için tc no ve hes kodu bilgilerimle üyeliğimi tamamlamam gerekecekmiş. bilgilendirme kısmında "bilgilerinizi sigorta yapılması için tursab'a iletmekteyiz" diye belirtmişler.

zaten acil durumda ulaşılacak kişi, kan grubu gibi bilgileri de istemişler. trekking grubunu baya inceledim. bir çok yürüyüş, etkinlik düzenlemiş ve katılımcılarının olduğu bir grup.

tek başıma ilk defa böyle bir gruba dahil olacağım, bu bilgilerimi tamamlayıp sizce devam edeyim mi, sanırım prosedür böyle ama nedense ufak bir tereddütüm oldu, onu da sizinle paylaştım :)

trekking grubuna ya kendisi ya da tanıdığı üye olan kişilerin hem deneyimlerini hem de fikirlerini duymak isterim, nedense ben biraz cesaretsiz kaldım.

teşekkür ederim şimiden :)
(5) 

insanlarla iletişim önerileri

elma #1512032 
merhaba,

ben insanlara normal ya da standart davrandığımı düşünürken sürekli kadın erkek farklı kişilerden kendimle ilgili "önceleri senden çekiniyordum, resmi ve soğuk görünüyordun" ya da "bazen sen de saçmaladığında rahatlıyorum, sen de bizim gibi insanmışsın diye düşünmeye başlıyorum", "seninle konuşmadan önce sanki hizaya girmek gerekiyormuş gibi hissediyorum" gibi yorumlar duyuyorum.

ben insanlara karşı mümkün olduğunca saygılı, nazik ve ölçülü olduğumu düşünüyordum. girip çıktığım ortamlarda merhabalaşırım, ayrılırken en azından gülümseyip başımla selam veririm öyle vedalaşırım. günlük hayatımda bol bol teşekkür etmeye çalışırım.

bilemiyorum nerede hata yapıyorum ama ben böyle düşünürken, insanların benden çekindiğini öğrenmek biraz beni üzüyor, çok çabuk samimi olamıyorum belki ama en azından saygılı olmaya özen gösteriyorum. acaba bu mu yanlış anlaşılıyor diye düşünüyorum bazen.

apartmanda denk gelince selamlaştığım insanlar oluyordu. geçen gün girişte denk geldim bir kaç kişi tanışmış kendi aralarında sohbet edip gülüyorlardı. acaba sohbet edecek hemen ne bulmuş olabilirlerdi :) onları görünce karşılıklı gülümseyip iyi akşamlar dileyip bunu düşünerek ayrıldım.

neyse, ben aslında insanlarla sohbet etmeyi, elimden bir şey gelecekse yardımcı olmayı seviyorum. farkında olmadan kurduğum bu resmiyet çizgisini sizce nasıl daha yumuşatabilirim.

daha mı güleryüzlü olmalıyım, özellikle gidip ben mi yakın ilgi göstermeliyim bilemiyorum ama insanların benimle çok da çekinmeden iletişim kurabilmesini istiyorum.

kendimi çok iyi ifade edememiş olabilirim ama sizin de konuyla ilgili önerilerinizi duymak isterim.

vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkürler şimdiden :)
(2) 

kablosuz kulaklık önerisi

elma #1511324 
merhaba,

spor yaparken ya da yürüyüşte kullanabilmek için kablosuz kulak üstü kulaklık almak istiyorum. bir kaç model baktım ama çok hakim olduğum bir alan olmadığı için kararsız kaldım.

sizin önerebileceğiniz kulaklık modelleriniz varsa çok sevinirim :)

sony, philips, jbl kulaklıklar gördüm 400-600 tl arası, sizce bunlar tercih edilebilir modeller mi?

teşekkürler şimdiden :)
(1) 

spor salonu seçmece ve sonrası

elma #1503056 
bir süredir spora başlamak istediğim için salon bakıyorum. yaklaşık bir ay önce crossfit salonuna gittim görüşmek için, çok ilgilendiler ama ortam bana hem çok havasız hem de küçük geldiği için şimdilik orayı eledim.

birazdan da yeni açılmış başka bir salona görüşmeye gidicem. bu konularda açıkcası çok da bilinçli değilim. yıllar önce küçük bir şehirde sadece pilatese gitmiştim bir süre. kilom ideal ama biraz daha kaslarımı güçlendirmek, vücudumu sıkılaştırmak istiyorum. o yüzden gittiğimde özellikle bunları belirtmem gerekiyor mu ya da neler sormam gerekiyor. eğitmenler özel program mı çıkarıyor, sonrasında neler oluyor hiç bilmiyorum.

bu konularda eklemek istediğiniz bir şeyler olursa benimle paylaşırsanız çok sevinirim.
(3) 

istanbul trekking

elma #1497449 
merhaba,

bir süredir haftasonumu değerlendirmek, açık havada verimli ve güzel zaman geçirmek için istanbul trekking gruplarını araştırıyorum. gördüğüm kadarıyla bir çok yürüyüş etkinliği var.

eğer bu tip deneyimleriniz olduysa ya da bilginiz varsa önerilerinize ihtiyacım var. nasıl geçiyor, hiç tek başınıza katıldınız mı, hangi yürüyüş gruplarını önerirsiniz ya da aklınıza gelen konuyla ilgili ne varsa benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum.

çok teşekkür ederim şimdiden ama lütfen çok da hevesimi kıracak bir şey söylemeyin çünkü bir süredir bu konuda çok istekliyim :))
(1) 

Piercing stüdyosu öneri

elma #1495515 
Merhaba,

İstanbul kadıköy tarafında güvenilir ve temiz piercing yapan stüdyolar önerebilir misiniz?

Teşekkürler şimdiden :)
(6) 

sağlıklı kilo verme önerileri..

elma #1493031 
merhaba,

bir süredir aldığım beş kiloyu sağlıklı şekilde verebilmek için beslenme düzenimi yeniledim. paketlenmiş gıda, şeker ve hamur işini tamamen çıkardım ve bu sayede aldığım kiloların iki kilosu gitti.

gün içinde bol su, bir fincan filtre kahve bir de yeşil çay içiyorum. gün içinde vaktim olursa sahilde yürüyüş yapıyorum, bazen on bin adım atabiliyorum. kendimi gün içinde enerjik hissediyorum.

ama artık biraz sabırsızlanmaya başladım, sizin bildiğiniz ya da uyguladığınız diyete yardımcı önerebileceğiniz başka şeyler var mı, benimle paylaşırsanız mutlu olurum.

egzersiz önerileri, yeme içme önerileri hepsi olur.

çok teşekkürler şimdiden :)
(18) 

kullandığını en eski eşyanız

elma #1482975 
selam

mesela şu an düşündüğünüzde kullandığınız en eski eşyanız kaç yıllık?

şu kadar senedir şu ayakkabıyı ya da kazağı kullanıyorum diyebileceğiniz eşyalarınız var mı ?

en sevdiğim sweatshirtümün yirmi yıllık olduğunu fark edince mini bir şok yaşadım. zaman ne çabuk geçmiş, sweathsirtümden vazgeçmemişim.

bu bana özgü bir şey değildir sanırım.

sizin en eski eşyanız kaç senelik?
(10) 

meze çeşitleri

elma #1481862 
pratik, kolay hazırlanabilen, şu güzel olur diyebileceğiniz meze ya da salata çeşitleri önerebilir misiniz?

teşekkürler :)
(6) 

diş beyazlatma önerileri

elma #1481676 
merhaba

en hassas olduğum konulardan biri ağız ve diş sağlığı olmasına rağmen pandemiyle birlikte evde durdukça can sıkıntısından çok fazla kahve ve çay tüketmeye başladım. sanırım bu nedenle dişlerimi düzenli fırçalasam bile eskisi gibi beyaz olmadığını düşünüyorum. bu durum biraz canımı sıkmaya başladı.

bana diş beyazlatmaya yardımcı neler önerebilirsiniz. şunu şunu kullandım faydasını gördüm ya da şunu yaptım işe yaradı gibi.

bir de instagramda gezinirken şeffaf diş beyazlatma bandı gibi bir şey gördüm, reklam gibi bir şeydi sanırım bir daha denk gelmedim. ürün filan hiç tanıdık gelmemişti, sonra bir daha görmedim. sizce denemeye değer bir şey midir, sağlıklı mıdır?

teşekkürler şimdiden yardımlarınız için :)
(3) 

duygusal/psikolojik şiddet

elma #1476355 
sizce duygusal şiddet nedir?

hiç duygusal şiddete maruz kaldınız mı, neler hissetiniz, size kim tarafından uygulandı, nasıl fark ettiniz?

etkisinden kurtulmak ne kadar sürenizi aldı, neler yaptınız.

eklemek istediğiniz önerileriniz de olursa, paylaşmak isterseniz çok sevinirim :)

ben neredeyse bir yıl öncesine kadar dayanan psikolojik şiddettin etkisinden hala tam kurtulamadım, evet hafifledi ama etkisinden çıkamadım, bugün nedense zor bir gündü, aklıma geldikçe üzüldüm.
(8) 

üzüntüler ve pişmanlıklar

elma #1470047 
merhaba,

iyi geceler herkese,


uyumadan önce geçmişe yolculuk yapınca aklıma bir sürü şey geldi. kendi kendime sorarken, bir de size sormaya karar verdim :)

mesela hayatınızda, birini hiç hak etmediği halde çok üzdünüz mü? o insan hayatınızdan çıkmış olsun diyelim, onu üzdüğünüz için yıllar sonrasında bunun pişmanlığını hiç yaşadınız mı? o insanın temiz kalpli ve iyi biri olduğunu da bildiğiniz halde bunu neden yaptım dediniz mi, neler hissettiniz sonrasında?
(1) 

laptop evdeki inetrnete bağlanmıyor!

elma #1469247 
merhaba :)

neredeyse 2 yıldır ekran kartı bozuk diye kullanamadığım laptopumu bugün itibariyle yaptırdım. tam mutlu mesut eve gelmiş bilgisayarımı açmıştım ki, ne yaptıysam evdeki wifiye bir türlü bağlayamadım. çevredeki bir sürü kablosuz ağı görüyor fakat evdekini görmüyor. kullanmadığım bu 2 yıl içerisinde ben başka internet servis sağlayıcısına geçmiştim, sizce bununla ilgili olabilir mi, ben bu sorunu çözebilir miyim, ne yapabilirim. help :)

teşekkür ederim şimdiden
(4) 

Kabus gördüm uyuyamıyorum

elma #1465830 
Tam tatlı bir uykuya dalmıştım ki az önce çok kötü bir kabus gördüm.
Sanki nefessiz kalmışım gibi çok sıkıntılı uyandım. Hatta başım bile ağrıdı korkudan.
Kalktım su içtim, pencereyi açtım biraz temiz hava aldım ama hala etkisi geçmedi.

Çok rüya görmem ama son zamanlarda bölük pörçük de olsa kabuslar görüyorım. Ama sonradan hemen unutup
tekrar uykuya dalabiliyodum. Bu kez öyle olmadı sanki :/ uyuyamıyorum..

Siz kabus gördüğünüzde hemen etkisinden çıkabiliyor musunuz ya da çıkmak için bir şeyler yapıyo musunuz
en son ne zaman kabus gördünüz, bu kabusların bir anlamı var mı :/

Buarada herksese kabussuz, deliksiz tatlı rüyalar dilerm :)

Umarım çok sürmeden tekrar uykuya dalabilirim
(5) 

Haftasonu film önerileri kuşağı :)

elma #1465760 
Merhaba

Öncelikle herkese mutlu haftasonları, umarım gününüz güzel geçiyordur.

Duyuruda güzel film önerileri aldığım zamanlar oldu :)
Yine film önerileriniz için buradayım, özellikle konusunun kişilik bozuklukları üzerine olduğu ya da
psikolojik sorunların ele alındığı filmler izlemek istiyorum. Sizin izleyip beğendiğiniz filmleri merak ettim,
eğer bulabilirsem ben de izlemek isterim... özellikle netflix’te varsa daha da mutlu olurum.

Şimdiden çok teşekkür ederim.
(5) 

Ne izleyeyim

elma #1455423 
Herkese sağlıklı ve mutlu haftsonları diliyorum öncelikle :)

Umuyorum herkes biraz olsun iyidir..

Uzun süredir içinde bulunduğum olumsuz ruh halimden ötürü uzun soluklu bir şeyler izleyemiyorum.
Ki normalde film ya da dizi izlemeyi çok severim ama 40 dakikalık bir diziye bile konsantre olamıyorum.

O yüzden sizin önerebileceğiniz eğlenceli kısa videolar varsa çok sevinirim.
Güzel dans videoları olabilir, komik içerikli bir şeyler olabilir, artık önerebileceğiniz aklınıza ne geliyorsa hepsi olur :)

Artan vakalar, hasta sayıları, ekonomik zorluklar derken çoğumuz daralıp bunalmış haldeyiz, umarım şu zor günleri atlatıp artık biraz daha rahatlayabileceğimiz günler çok uzak değildir.

Önerileriniz için şimdiden teşekkürler, sevgiler...
(3) 

Ama bu haksızlık !

elma #1451920 
Merhaba,

Belki bir çoğumuz bir şekilde haksızlığa uğramışızdır, berbat bir his :(

Peki hiç farkında olarak ya da olmayarak siz birine haksızlık ettiniz mi?
Fark ettiğinizde ne hissettiniz, telafisi olmayacak bir haksızlıksa ne yaptınız, neler hissettiniz
Düşündükçe geçmişte şu kişiye o hareketi yapmamlıydım çok pişmanım dediğiniz olumsuz tecrübeleriniz var mı?

Bu konuda paylaşmak istediğiniz bir şeyler olursa çok sevinirim :)

Teşekkür ederim
(1) 

Evde hobi

elma #1432286 
Merhaba,

Evde porselen tabak boyamak istiyorum. Biraz netten araştırdım ama sizin önerebilceğiniz bu konuda yardımcı olabilecek youtube kanalı ya da sayfa olursa çok çok sevinirim.. ya da yine evde ilgilenebileceğim benzer hobilerle ilgili şeyler de olabilir. Her türlü fikir ve öneriye açığım kısaca :)

Teşekkür ederim şimdiden.
(7) 

kedim kuru mama yememeye başladı imdat :(

elma #1349155 
gerçekten imdat :(

evdeki diğer bireyler konserve mama ya da ona özel tavuk vb şeyler hazırlayıp ara ara veriyorlardı ama kuru mama da yemeye devam ediyordu. sonra damak tadı hoşuna gittikçe her fırsatta konserve mama istemeye başladı, bizimkiler de ben yokken her istediğinde konserve mama verdikçe artık kuru mamayı tamamiyle bıraktı :(

kuru maması her zaman mama kabında hazır olmasına rağmen sabahın saat 5'inde beni uykumdan çılgıncasına miyavlayarak uyandırarak zorla konserve mama istiyor.

tabii kazanan o oluyor kalkıp istediğini yapıyorum.

şimdi ben ne yapsam da tekrar kuru mamaya alıştırsam, yaş mamayı kuru mamasına mı katsam ne yapsam bilemedim gerçekten sizin bir öneriniz var mı ?
(1) 

uzak mesafe doğum günü hediyesi

elma #1349151 
merhaba,

uzaktaki arkadaşımın doğum günü yaklaşıyor, kendisine çiçeksepeti'nde olduğu gibi adresine gönderebileceğim alternatif hangi siteler var, sadece çiçek olmak zorunda da değil, hediyeyi sitesinden alıp adresine gönderebileceğim alternatifler arıyorum.

teşekkürler :)
(19) 

maruz kaldığım sinir bozucu olay

elma #1341905 
selamlar,

bu akşam bir arkadaşımla buluşmak üzere sözleşmiştik. bir mekana beraber geçerken aynı yerde yalnız yemek yiyen doktor arkadaşına denk geldik.
arkadaşım biz başka masaya geçerken kendisini de bizim masaya davet etti. o da yanımıza geldi, tanıştırıldık, beraber yemek yedik filan derken, kendisinden bahsetmeye başladı, hatta o kadar çok bahsetmeye başladı ki, kimsenin yapamadığı operasyonları kendisini yaptığından, taaa katar'dan ona özellikle hasta geldiğinden, insanlara bakınca hastalıklarını bildiğinden filan, işte bir hemşire arkadışının göz tedavisini bildiğinden ama kendisine gıcık olduğu için ilacını söylemediğinden tutun da bulunduğumuz mekana giren çıkan insanlara hastalık teşhisi koymasına kadar bir sürü şey.. işte şu kızda hepatit var, karşı masada oturanda tiroid var gibi..

arada bana da benzer şekilde takılmaya çalıştı, işte şöyle sıkıntın var mı, şunu yaşadın mı gibi ama ben umursamaz takılınca çok üzerime gelemedi. ama hep konular kendi üzerinde döndü, altıcı hissim şöyle kuvvetlidir, dediğim şeyler şöyle çıkar böyle çıkar, hastanede bana yürüyen ego derler falan filan..

bir süre sonra arkadaşımın kedin napıyo demesi üzerine, evde kedin mi var diyerek kınar hareketlerde bulundu. hayvanları sevmem irrite olurum dedi.
böyle olunca ben de tavrımı daha sert belli ettim, zaten kendisi de bir süre sonra kalkmak istedi yanımızdan..

kalkarken de seni de 3-4 ay sonra lenflerin şişince hastaneye beklerim o zaman görüşürüz dedi. kolunun altı şişer kolunu kapayamazsın diyerek beden diliyle gösterdi.

şok oldum.

yani bunu yapan bir doktor ve yalan yok kendimi kötü hissettim. eve dönene kadar bu konuyu düşündüm. arkadaşım defalarca onun adına özür diledi ama bir insana hem de yeni tanıdığın birine lenflerin şişince görüşürüz ne demek ya..

biraz iç dökmek gibi oldu ama kötü hissettim ve etkilendim elimde olmadan.

yani cerrah olmuşsun ama insanlarla nasıl konuşulması gerektiğini bilmiyosun.
sadece arkadaş ortamına böyle konuşuyorsa hastalarıyla nasıl konuşuyodur kimbilir.

bu yapılanın bir adı var mı sizce ve saygısızlık değil mi
bir insan hem de doktor neden böyle davranır inanın aklım almadı.
yoksa ben mi abartıyorum hala etkisi geçmedi
(7) 

biten ilişkiler ve yeni ilişkiler

elma #1341674 
merhaba,

bir gönül işleri sorusuyla geldim :)

bir ilişkiniz bittikten ne kadar süre sonra başka biriyle görüşmeye başladınız.
kendinizi nasıl hissettiniz.. sizce bunun ideal bir süresi var mı ya da ayrıldığınız eski sevgilinizin sizden ne kadar süre sonra başka ilişkiye başlamasını sizi şaşırtır ya da şaşırtmaz ?

biliyorum bunların cevabı biten ilişkinin uzunluğuna, duyguların yoğunluğuna, ilişkinin bitme nedenine göre bile değişebilir. ben sadece sizin deneyimlerinizi merak ettim.

varsa konuyla ilgili eklemek istediğiniz fikirlerinizi de paylaşırsanız çok sevinirim.

ilgilenip zaman ayıranlara teşekkür ederim :)
(1) 

pasta süsleme

elma #1336244 
merhaba şefler :)

biraz önce pastamı tamamladım sadece süsleme kısmı kaldı.

elimde dondurulmuş vişne bir de çiğ krema var.

nerede gördüğümü hatırlamıyorum ama çiğ kremadan böyle minicik damlalar kullanarak kürdan yardımıyla şekiller veriliyordu sanki, internette araştırdım ama bulamadım, umarım yanlış hatırlamıyorumdur :/ sizce bu mantıklı bir yöntem mi deneyeyim mi ?

bir de dondurulmuş vişneye bir işlem yapayım mı, yoksa direkt pastanın üzerine koysam olur mu, vişne sos yapamam pastam uygun değil.
(1) 

kedide iç parazit sorunu :(

elma #1331861 
selamlar,

geçici bir süre bakımını üstlendiğim bir kedi var.gözünden hastaydı ve tedavisini ben üstlenmiştim. ama kedi bana hayvanlarla ilgilenen yardım derneğinde çalışan bir tanıdığımdan geldi.

dolayısıyla ilk aşılarında ben yoktum ama kontrollerinin yapıldığı söylenmişti zaten o sırada da göz tedavisi oluyordu. yapılmıştır muhtemelen.

ama bugün tuvaletinde baya büyük bir parazit gördüm ve çok tedirgin oldum. direkt veterinerine ben götürdüm, direkt ağızdan bilgi almak için.

ağzından hap verdi, bir de dış parazit için derisine damla damlattı. on beş gün sonra tekrar getirirsiniz dedi. biraz tedirgin olduğumu söyledim, merak edilecek bir şey olmadığını iç parazit hapı aldığı için yine dökebileceğini tedavi bittikten sonra bir sorun kalmayacağını söyledi ama ben biraz pimpirikliyim. sonuçta ne kadar engel olsak da koltuklara bazen masaya ve yataklara çıkıyor. herhangi bir risk var mıdır, elimden geldiğince dezenfekte etmeye çalışıyorum her yeri, sizin önerebileceğiniz neler var ?

veterinere de sordum ama daha esnek davrandı, internette araştırınca biraz korktum açıkcası :/
(2) 

su ısıtıcısı önerisi

elma #1331829 
merhaba,

ortalama fiyatlı, görüntüsü çok kötü olmayan, dayanıklı su ısıtıcısı arıyorum.

internetten bakınca her beğendiğim ürüne kötü bir yorum gelmiş, kapağı çabuk kırılıyor, gürültülü çalışıyor gibi..

sizin memnun kaldığınız ürünler varsa bir de onlara bakıyım istedim.

teşekkürler.
(1) 

twitter'da mesaj işareti

elma #1331561 
Merhaba bu saatte uyumayanlar :)

bir sorum olacaktı, twitter'da mesaj geldiğinde mavi renkle bildirim geliyor ve mesajı okuyabiliyorum ama bu kez mesaj işareti mavi değil fakat zarf işaretinin sağ üst kısmında mavi bir nokta var yani bir bildirim gibi fakat hiç bir şey göremiyorum.

bunun bir anlamı var mı çünkü öncesinde böyle bir şey yoktu nereden çıktı bu :/
(3) 

yine bir kedi sorusuyla geldim :)

elma #1327432 
merhaba,

bu sabah kedime konserveden mama verirken mamanın çok az bir kısmı kafasının üzerine döküldü. şimdi kafasının üzerindeki tüyler sanki jöle sürülmüş gibi sert ve yapış yapış duruyor. biraz silmeye çalıştım ama geçmedi. gözü de hasta olduğu için çok suyla da temas ettirmek istemiyorum. ona zarar vermeden kafasının üzerini nasıl temizleyebilirim. yoksa öyle dursun kendiliğinde geçer mi ?
(1) 

şarkı adı sormaya geldim :)

elma #1327147 
hola,

bir klip vardı, yavru kedilerin plaklar üzerinde gezindiği, hoş bir klibi vardı, sanırım bir gruba ait bir şarkıydı.

hatırlayan ?
(2) 

duyurunun boya ustalarına soru :)

elma #1326759 
selamlar,

üç gün önce içimdeki boya ustasını çıkardım ve bir cesaretle mutfak dolaplarını boyamaya başladım :) şimdilik her şey yoluna gidiyor.

cadence boyalarla yaklaşık 4-5 gün süren bir zamanı var. alt dolaplar bitti, üst dolaplara iki kat daha atmam gerekiyor.

ama beni özellikle vernik kısmı düşündürüyor. aynı markanın parlak ve yarı mat olanından aldım ama henüz hangisini kullanacağıma karar veremedim. dolaplarda ıhlamur yeşili ile antik beyaz kullanıldı.

parlak daha mı şık durur diye düşünüyorum yoksa yarı mat mı karar veremedim. sizin bu konuda bir deneyiminiz var mı, hangisini önerirsiniz ?

bir de verniği boyadan ne kadar süre sonra yapmalıyım ve kaç kez kullanmalıyım.

konuyla ilgili birileri çıkar diye sorarak şansımı denemek istedim :))

teşekküler :)
(4) 

yavru kedi

elma #1326703 
günaydın herkese,

minik bir kediye geçiçi yuva oldum. sanırım 3-4 aylık daha, çok tatlı ve oyuncu bir kedi. iyi de anlaşıyoruz :))

bana gelmeden önce gözünden bir operasyon geçirmiş, o yüzden günde dörder kez göz damlası damlatıyorum. burada da bir sıkıntı yok ama bu sabah her zamanki gibi uyanıp odanın içinde oyun oynarken biraz miyavlayıp birden kustu bir süre sonra yine kaldığı yerden oynamaya devam etti hatta şu an bile çok hareketli, sürekli koşturuyor.

o nedenle gözlemelediğim kadarıyla herhangi bir sağlık problemi varmış gibi görünmüyor ama neden kusmuş olabilir anlamadım ve biraz tedirgin oldum açıkcası.

sizce neden kusmuş olabilir, böyle şeylerin arada olması normal mi ?
(2) 

rüyam hayrolsun :(

elma #1323363 
merhaba herkese,

bir iki saat önce salonda kanepede uzanırken uyuyakalmışım, bir süre sonra bir kabusla aniden uyandım. rüyamda evimiz yıkılıyordu ve kaçmak için annemi ikna etmeye çalışıyordum.
bazı kısımları çok net hatırlıyorum ve baya korkarak uyandım :/

normalde çok rüya gören biri değilim ve görsem bile çok etkisinde kalmam.

ama bu kez rüyanın etkisinden midir yoksa gerçekten korktuğum için mi bilmiyorum anlamına bakmak için rüya tabirlerinin olduğu sayfalara girdim okuduklarımdan daha çok etkilendim :(

bir de bizim evin yanında büyük bir ağaç var, rüzgar estikçe evin duvarlarına sürtünen yaprakların sesi bugün çok fazlaydı, bugün rüzgar da çok fazla olduğu için uğultu da çok fazla olmuştu, uyurken bu sesler de bilinçaltımı etkilemiş olabilir mi ?

siz rüya ya da kabus görüyor musunuz, rüyaların ne ile ilgili olduğunu düşünüyorsunuz
kabus gördüğünüzde etki altında kalıyor musunuz
kalıyorsanız nasıl kurtuluyorsunuz ?

uzun zaman üzerine ilk defa bu kadar korkarak uyandım, galiba biraz iyi şeyler duymaya ihtiyacım var...
(4) 

istanbul'dan Eskişehir'e

elma #1316735 
selamlar,

Eskişehir otogarı merkeze çok uzak kalıyor mu, trende yer kalmadığı için otobüs tercih etmek durumunda kalabilirim, en son çok seneler önce otobüsle bir seyahatim olmuştu son durum nedir bilmiyorum ve bir de son olarak oralarda havalar iyice soğumaya başladı mı, ona göre hazırlıklı gideyim istiyorum :)

teşekkürler :))
(20) 

kadın isimleri anketi :)

elma #1315302 
selamlar

size bir kaç isim sayacağım, aralarından kulağa en hoş geleni ya da seçenekler arasından size daha anlamlı geleni seçmenizi rica edeceğim.

şimdiden teşekkür ederim :)


aylin, asya, ayça, berrin, sedef, buket, derin
(2) 

istanbul'dan bursa'ya

elma #1313747 
merhaba, mutlu günler :)

istanbul dudullu'dan bursa'ya otobüsle ne kadar sürede gidiliyor, bir de önerdiğiniz otobüs firması hangileridir ?

teşekkür ederim :)
(2) 

sözlükteki hayalet başlıklar

elma #1288280 
selamlar,

daha önce de dikkatimi çekmiş olan fakat şimdiden iyice fark etmiş olduğum bir durumu paylaşmak istedim.

yanılıyor olabilir miyim diye merak ettim.

16 haziran 2018 muharrem ince istanbul miting'i başlığına güncel olarak mesela en son 14:11 saatiyle entry giriliyor fakat sol framde görünmesi gerekirken başlığı göremiyorum.

benzer durumu daha önce de yaşamıştım, bir tek benim başıma gelemez herhalde, hatta bir yazarın bununla ilgili bir entrysini de görmüştüm.

size de oluyor mu, ne alaka anlamadım, neden böyle bir şey olsun.
(4) 

koltukaltı botoksu

elma #1283965 
selamlar,

aranızda koltuklatı botoksu yaptıran ya da yaptırmış tanıdığı olan var mı..
sorularım size :)


memnun musunuz, ağrılı bir işlem mi, istanbul'da önerebileceğiniz yerler var mı ve fiyatlar hakkında bilgi verirseniz çok mutlu olurum.

teşekkürler, mutlu haftasonları :)
(2) 

latin dansları adayı

elma #1269935 
selamlar,

dans kurslarına yazılmak için özellikle bir yeteneğimin olması gerekiyor mu sizce, yani bir yeteneksiz olarak yazıldım diyelim, insanlar gözlerini devirip yadırgar mı bunun burada ne işi var diye, çünkü gerçekten yeteneksiz olduğumu düşünüyorum ama bir yandan da seviyorum :/

bir de çok zor mu yoksa bir şeyler öğrenirken iyi vakit geçiriliyor mu

ona göre cesaret bulup gitmeyi planlıyorum :)

teşekkürler..
(1) 

ptt kartları göndermiyor mu ?

elma #1252721 
selamlar,

yeni yıl öncesi, ptt ile farklı şehirlere sekiz adet uzaktaki sevdiklerim için yeni yıl kartı göndermiştim.

kartlardan sadece iki tanesi Ankara'dakilere ulaşmış, neredeyse on gün olacak, diğer şehirdekilere hala ulaşmamış.. sizce hala ümit var mı, yoksa ptt bunları kayıp mı ediyor, nasıl bir iş anlamadım :/
(5) 

içi dışı bir olmak ya da olmamak

elma #1251839 
merhaba,

merak ettiğim bir şey var, bunu biraz önceki tartışma ortamında daha çok hissettim.

şimdi elimizde dış görünüş olarak modern, baktığınızda çağdaş olarak değerlendirebileceğimiz bir kadın var.

ama bazı olaylara bakış açısı son derece tutucu. örnekleyecek olursam,

28 yaşında bir kadın, evlenene kadar aile baskısı nedeniyle muhafazakar dediğimiz şekilde giyinmek durumunda kalıyor. baş örtüsü kullanmıyor ama uzun etek, sürekli uzun kollu ve kapalı elbiseler giyiyor, makyaj, kozmetik hiç bir şekilde kullanmıyor.

bir süre sonra ailesinin çok da onaylamadığı bir evlilik yapıyor ve şehir dışında yaşamaya başlıyor. şu an mutlular.

bir süre sonra kendi memleketine geliyor ve üzerinde kot pantolon var.

burada ilk bahsettiğim kişiye dönüyoruz.

o kişi olaya çok sert bakıyor, kızın kot pantolon giymesini, memlekete o şekilde gelmesini saygısızlık olarak değerlendiriyor. kızın şu an yaşamayan babasının muhafazakar olduğunu, onun hatırası için o şekilde gelmemesi gerektiğini söylüyor ve şiddetle fikrinin doğru olduğunu iddia ediyor ve kızın memleketine gelirken dikkat etmesi gerektiğini, birden bu şekilde gelerek etrafa karşı ailesini zor durumda bıraktığını söylüyor.

bunları söyleyen kişi bahsettiğim gibi modern giyimli, dışarıdan bakıldığında çağdaş olduğunu düşünebileceğiniz biri..

neyse çok uzatıp başınızı şişirmek istemiyorum ama yapılanın kıza haksızlık olduğunu, artık böyle şeylere takılıp kalmanın çağımıza uygun olmadığını filan anlattım biraz ama olayı cidden garipsedim.


bilmiyorum sizin de fikrinizi merak ettim, ne düşünürsünüz ya da sizin de etrafınızda böyle insanlar var mı..
(4) 

çiçeklerim susuz kalmasın

elma #1249035 
merhaba,

bir süre şehir dışında olacağım için, evde çiçeklerim solmasın istiyorum, bir süre onları idare edebilecek kadar suyu nasıl sağlayabilirim.

teşekkürler.
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık