(4) 

Xbox Store bölgenizi değiştirin hatası

ya ben lan neyse bi sey demiyorum #1587908 
Selamlar, dün Almanya kartımla Xbox sitesi üzerinden Baldur's Gate satın almaya çalıştığımda bu hatayla karşılaştım. Daha sonra oyunfor sitesinden 1300 liralık hediye kartı alıp hesabıma yükledim ama yine aynı hatayı verdi. Deneme amacıyla Türk kartımla ucuz bir oyun satın almak istediğimde yine izin vermedi. Hiçbir şekilde satın alma yapmama izin vermiyor.

Bu arada bir süredir Almanya'da yaşıyorum. Xbox'ımda Tr hesabımı kullanıyorum. Türk kartımla birkaç oyunu sıkıntısız aldım, sorun Alman kartıyla satın almaya çalıştığımda başladı. Şu an hiçbir yöntemle alışveriş yapamıyorum.

Bu sorunu yaşayıp çözen varsa yardımcı olursa sevinirim, internette bir türlü çözüm bulamadım.
(5) 

cayma bedeli ödemeden kablonet aboneliği sonlandırma

ya ben lan neyse bi sey demiyorum #1503532 
aboneliğimi sonlandırmak istiyorum ancak 2400 lira cayma bedeli çıkıyor. e-devlet üzerinden 2. adres belirleyip (kablonet hizmeti olmayan yazlık adresini gireceğim) aboneliği oraya aldırırsam ertesi gün iptal edip ceza ödemeyeceğim söyleniyor. böyle bir şey mümkün mü?
(2) 

hesaplarım neden çalınıyor olabilir?

ya ben lan neyse bi sey demiyorum #1352918 
bir iki ay önce yeğenim için saçma sapan bir program yüklerken bilgisayara virüs girdi (windows güvenlik merkezi hiçbir uyarı vermedi). virüsün ne olduğunu bir türlü bulamadım, tam olarak temizleyebildim mi ondan da emin değilim. bir dünya program indirip temizlediğimi düşünüyorum sadece. virüsün gördüğüm tek etkisi chrome'un ve bazı uygulamalarının çalışmamasıydı ama temizledikten sonra tekrar çalışmaya başladı. en azından temizlediğimi düşünüyorum.

bundan belli bir süre sonra mailime playstation hesabımın şifresinin değiştirildiğine dair mail aldım. sony destek hattını arayıp hesabı geri aldım.

daha sonra ubisoft hesabıma malezya'dan giriş yapıldığına dair mail aldım, onun da şifresini değiştirdim.

sonra daha yeni açtığım twitch hesabına yine malezya'dan giriş yapıldı, onu da değiştirdim.

en son sadece tek bir gruba üye olmak için, yeni bir maille, farklı bir şifreyle kaydolduğum facebook şifresinin istanbul'dan şifresinin değiştirildiğinin mailini gördüm.

20 seneden fazladır internet kullanıyorum, ilk defa hesabım çalınmış oldu. benim düşüncem virüsün hala bilgisayarımda olduğu ve chrome'daki şifrelerin çalınmış olduğu yönünde ama chrome'daki şifreleri görmek için de işletim sistemi şifresini girmek gerekiyor.

neyse çok uzattım, bu saatten sonra yapmam gereken nedir? bilgisayara format atıp chrome'da kayıtlı olan yüzlerce sitenin şifresini değiştirmek mi? bilgisayarda bulamadığım virüsü temizlemek için sağlam bir program var mıdır? (spybot, hitman pro, malwarebytes antimalware ile tarattım)
(4) 

Antalya havalimanından Isparta'ya nasıl giderim?

ya ben lan neyse bi sey demiyorum #1340026 
Yarın 16.30-17.00 gibi Antalya havalimanında olacağım, oradan Isparta'ya en kolay nasıl gidebilirim? Yıllar önce otobüsle gitmiştim ama o otobüse nereden bindiğimi hatırlamıyorum.
(4) 

iğneada kamp yeri

ya ben lan neyse bi sey demiyorum #1120822 
yarın sabah 4 arkadaş iğneada'ya gidip bir gece çadırda kalmayı planlıyoruz ama nerede kalınır neresi iyidir hiç fikrimiz yok. gidip kalan varsa şöyle sessiz sakin nerede kalınabilir?
(3) 

türkiye'den xiaomi yi nereden alınır? (ist/anadolu)

ya ben lan neyse bi sey demiyorum #1106430 
yakın zamanda tatile çıkacağım için türkiye'den almak istiyorum. piyasada sahteleri falan varmış galiba, güvenilir olarak nereden bulabilirim?

www.xiaomitr.com burada bulduğum orijinal midir? yoksa bildiğiniz güvenilir site varsa yazarsanız sevinirim.
(3) 

modasaat.com?

ya ben lan neyse bi sey demiyorum #1091404 
güvenilir bir site mi? saatvesaat'in 990 lira dediği saati 660 liraya satıyorlar, sahte olma ihtimali var mı acaba? bu saati satan başka bir yer var mı bildiğiniz, saat satan güvenilir site hiç bilmiyorum.

(michael kors mk6161)

www.saatvesaat.com.tr
www.modasaat.com
(6) 

os x usb'den boot etme

ya ben lan neyse bi sey demiyorum #1083802 
merhaba, elimde 32gb flash bellek ve bir iso dosyası var. mac'i bu iso'yu kullanarak boot etmek istiyorum ama olmuyor, internette de pek bir şey bulamadım. unetbootin kullandım ama onda da bu usb bile sadece pc'yi boot edebilirsiniz diyor.

mid 2012 mbpr os x el capitan 10.11.5 kullanıyorum, mac'ten pek anlamıyorum.
(8) 

1-2 ay için internet

ya ben lan neyse bi sey demiyorum #1083634 
1,5-2 ay için adana'ya geldim, kaldığım evde internet yok, telefonumun interneti de bitmek üzere. vodafone kullanıyorum, gidip internet paketlerini sordum ama 1gb 19 tl gibi bir fiyat söylediler. sözlük'te vodafone 10gb 49 tl reklamı vardı ama onun için de taahhüt gerekiyormuş yoksa modeme 160 lira civarı ödemek gerekiyor.

benim aklıma hazır kart vs. tarzı interneti bol olan bi hat alıp ipad'e takıp onu kişisel erişim noktası olarak kullanmak geliyor ama normal kullandığımız sim kartlar onda çalışır mı bilmiyorum, yoksa sadece internet erişimi olan kart mı almak gerekiyor?

şöyle 2 aylık falan kullanabileceğim internet için öneriniz var mı? yardımcı olursanız sevinirim, internetim bitmek üzere.
(1) 

.de uzantılı gmail adresi

ya ben lan neyse bi sey demiyorum #945304 
alınabiliyor mu yoksa sadece .com uzantılı olarak mı alabiliyoruz?
(5) 

harici hard disk sorunu ve tavsiyesi

ya ben lan neyse bi sey demiyorum #694756 
-birkaç yıldır kullandığım, ağzına kadar dolu 1.5tb samsung g3 station harici hard diskim bozuldu. geçen haftaya kadar çalışırken dün bilgisayara takınca tık tık sesler gelmeye, açılmamaya başladı. ara sıra bilgisayarın gördüğü oluyor, hatta ufak tefek bir iki şeyi kopyalamayı da başardım ama çoğu dosyayı kopyalamaya çalışınca yine tık tık sesi gelip kilitleniyor.

hard diskim öldü kabul ediyorum ama yine de kendi imkanlarımla bir şekilde kurtarmam mümkün mü?

-bir de 2tb hard disk tavsiyesi istiyorum. boyutu farketmez, yeter ki uzun süre dayansın.
(4) 

iki laptop arasından hangisi?

ya ben lan neyse bi sey demiyorum #646856 
Intel Core i3 3120M 2.5 ghz
4gb ddr3 ram
AMD Radeon HD 8750M 1GB

vs

AMD Quad-Core A8-4500M 1.9 ghz
6gb ddr3 ram
AMD Radeon HD 7640G 2GB

anneye alınacak, maksimum facebook'ta oyun falan oynanacak. ikisi arasında kaldım.

www.teknosa.com

www.teknosa.com
(11) 

3 monitörden hangisi?

ya ben lan neyse bi sey demiyorum #322408 
şu üç monitör arasında kaldım, ps3'ü bağlamak ve bilgisayarda film izlemek amacıyla kullanacağım. hangisini önerirsiniz?

www.vatanbilgisayar.com

www.bimeks.com.tr

www.bimeks.com.tr
(3) 

iphone 4 alacağım ama...

ya ben lan neyse bi sey demiyorum #261956 
linkteki telefonu almayı düşünüyorum, sim kililtsiz ve kayıtlı diyor. klonlanmış olma ihtimali var mı, varsa nasıl öğrenirim? telefonun elimde patlamaması için öğrenmem gereken başka bir şey var mı?

www.sahibinden.com

ayrıca 300 lira ucuza yine kayıtlı ama sim kilitli olanı var. sim kilitsiz için 300 lira fazla vermeye değer mi?

www.sahibinden.com
(3) 

salcano ng303 vs scott aspect 55

ya ben lan neyse bi sey demiyorum #258205 
bisikletten pek anlamayan biri olarak soruyorum, hangisini önerirsiniz?
(4) 

otelde internet sorunu

ya ben lan neyse bi sey demiyorum #245325 
şu an kaldığım otelde bulunduğum kattan internete giremiyorum. zemin kata inip oradaki bağlantıdan bağlanınca sorunsuz bağlanıyor, 1. kattan da bağlanıyor ama bulunduğum kat ve alt katından girmeye çalışınca bağlantı sağlanamadı gibi bir hata veriyor. windows 7 64 bit kullanıyorum, bu sorunu nasıl çözerim?
(3) 

el ısıtıcısı

ya ben lan neyse bi sey demiyorum #202508 
veya böyle bir şey, tam olarak bilmiyorum. tek kullanımlık olanlardan bahsetmiyorum. elinle ovuşturduğunda falan ısınıyor. hatta belki hatırlayanlar olur, cska deplasmanında zico da bundan kullanıyordu. adını veya nerede satıldığını bilen varsa iyi olur, pazar askere giderken yanımda olursa böyle bir şey rahat ederim.
(6) 

harici hdd'in kullanılmış olduğu nasıl anlaşılır?

ya ben lan neyse bi sey demiyorum #197663 
var mı kesin olarak anlamanın bir yolu?

bugün mediamarkt'tan aldığım 1.5tb samsung g3 station içinden çıkan wow mp3'ü yüzünden kullanıldığını düşünüyorum. yarın geri vereceğim büyük ihtimalle ama yine de varsa bir yolu emin olayım kullanıldığından.
(2) 

www.ucuzagetiren.com

ya ben lan neyse bi sey demiyorum #117798 
bu site hakkında bilgisi olan, buradan alışveriş yapan var mı? ps3 oyunları nerdeyse shopto.net'ten bile ucuz, niye böyle acaba?
(1) 

i900 omnia windows güncellemesi

ya ben lan neyse bi sey demiyorum #102766 
settingse girip windows'u güncelleştirmeye çalıştığımda;

"güncelleştirme sunucusuna bağlantı kurulamıyor. veri bağlantı ayarlarınızı kontrol edin ve aygıt tarihinin ve saatinin doğru olduğundan emin olun. sonuç kodu: 80072ee2"

hata mesajıyla karşılaşıyorum. internet bağlantısında da sorun yok. var mıdır bi çözümü?
(2) 

2.000-2.500 tl 106 ekran lcd

ya ben lan neyse bi sey demiyorum #100466 
bu fiyat aralığında, 106+ ekran önerebileceğiniz lcd var mı?
(3) 

1tb harddisk?

ya ben lan neyse bi sey demiyorum #95893 
1tb harddisk alacağım ama external alsam mı karar veremedim. içine oyun falan yüklemek istiyorum ama performansı çok etkiler mi bilemiyorum. boyutu ağırlığı hiç önemli değil, 200 tl civarı öneriniz var mı, yoksa mecburen internal alacağım.
(4) 

martini

ya ben lan neyse bi sey demiyorum #89594 
elimde tahminen geçen seneden kalan bir martini extra dry var. geçen sene falan bi açıp tadına bakmıştım, sonra kapatıp buzdolabına attım. bugün gözüme çarptı biraz içeyim dedim ama son kullanma tarihi gibi bi şey çarpmadı gözüme. ne kadar dayanır bu meret?
(3) 

targus sırt çantası

ya ben lan neyse bi sey demiyorum #87367 
tepe nautilus ve optimum'u dolaştım, yalnızca bir modelini bulabildim. daha fazla modelini bulabileceğim kadıköy taraflarında bir yer var mıdır?
1

mobil görünümden çık