(6) 

Sosyal medya projesi hakkinda yorum/feedback ihtiyaci

quaker #1581350 
Herkese selamlar,

Uzun yillardir aklimda olan ve sonunda gerceklestirdigim bir projem var. Temel olarak harita tabanli bir sosyal medya platformu. Cevremdeki insanlara anlatirken "Twitter on a map" dedigimde cok daha anlasilir oluyor.
Harita var, tiklayinca o tikladiginiz lokasyonda bir pin birakip "shout" olusturabiliyorsunuz. Gorsel eklenebiliyor, comment yazilabiliyor, like vs vs. Ama yeterli sayida test edecek kisi yok cevremde, denemek isteyen olursa diye danismak istedim.
Adresi www.shouterra.com

Acil durum bildirmek, doga / gezi fotografi paylasmak, kaza bildirmek, kayip esya notu dusmek, arkadas grubuyla birbirini takiplesmek vs herseye uygun, ama benim gormedigim, dusunemedigim yanlari olabilir. Her turlu fikre ve yoruma acigim, biraz bos zamanim olacak toparlamak istiyorum siteyi.
Herkese tesekkurler.
(5) 

Uzun yıllar sonra yazılım dili ve iş değiştirmek nasıl olur?

quaker #1564407 
Herkese selamlar,
Neredeyse 13 yıldır yazılım işindeyim. O kadar çok şeyle uğraştım ki ben bile hatırlamıyorum. ActionScript'ten tut Python'a, mobil geliştirmeye, son yıllarda PHP ile WordPress'te plugin yazmaya vs. herşeye bulaştım.
Son 3 yıldır Senior Developer olarak WordPress, PHP ana görev olacak şekilde yine çalışmaya devam ediyorum. Arada Django geliyor, ne bileyim başka ihtiyaçlar geliyor çözüyorum.
Ama yaşadığım ülkede WordPress'in hem getirisi hem de ömrü gittikçe azaldı.
Python ve Golang'e karşı çok net bir ilgim var. Özellikle Golang kariyer açısından inanılmaz çekici duruyor.
Ama nasıl kariyer değişimi yapacağımı bir türlü çözemiyorum. Evli çocuklu insanım, "akşam eve gidip kod yazayım proje geliştireyim" olmuyor ev iş gücünden. Ofiste gün içinde zaten firmanın işleri var.
Yemek aralarında kursları alayım desem, herşey sıfırdan başlıyor zaten biliyorum o kadarını ve hiçbir recruiter "aa kursları tamamladıysan gel işe başla" demiyor, demez de zaten.

Linkedin'de sadece bu konulara bakan recruiterlara mesajlar atıyorum, durumumu açıklıyorum vs. ama daha pozitif dönüş olmadı. WordPress diye başvursam 1 haftada işe alacak onlarca yer çıkıyor.

Böyle bir kariyer/yol değişikliğini nasıl yapabilirim, gerçekten sıkıştım. Tavsiyesi olan varsa dinlemek isterim.
Kesin hatalı olduğum, yanlış/eksik yaptığım bişey vardır.
(3) 

Ekonomik Kriz

quaker #1557767 
Selamlar,

Malum yaşanan ekonomik kriz insanları boğuyor. Ama son 1-2 haftadır nerede okusam, görsem, insanlar felaket tellalığını bile geçmiş, ülke her an iflas edebilir, sokakta ekmek için kavgalar çıkabilir gibi yazıyor.
Kriz olduğunu biliyorum, kendim de tecrübe ettim, ancak 3 yıldır ülkede değilim. Az biraz tanıdıklarla konuşmak harici gündelik hayatta neler oluyor bitiyor tecrübe edemiyorum.
Var mı anlatacak birileri? Hakikatten sokakta ne oluyor da insanlar bu kadar dibe battı moral olarak?
Özellikle eksisozluk1923.com son 100 entry hep birbirinin aynısı kötülükte. Hakikatten annem için korkmaya başladım, gereksiz yere mi panik yapıyorum?
(9) 

İstememe rağmen turist olmaktan(hayalinden dahi) keyif alamamak

quaker #1553346 
Herkese selamlar,
Sizlere şu küçük beynimin alakasız bir kısmını etkileyen saçma bir takıntımdan bahsedip, yorumlarınızı almak isterim.
Kısa yazmayı beceremeyen bir insan evladıyım, bu sebeple şimdiden özür dilerim.

Ben gezmeyi seven bir insanım, ama bu yapacağım her keyif veren, güzel aktiviteyi kendi kendime baltalamamı sağlayan bir huyum var.

Çok basit bir örnek vermek gerekirse, şu an çok güzel İtalyanca bir şarkı dinliyorum. "Eşimi, oğlumu alsam bir yaz tatile gitsem, böyle şarkılar dinleyip sokaklarda gezsek, keyif yapsak ne güzel olur." diyorum. Sonra çat, 2 ms sonra "Gitsek ne olacak, sürekli birşey değil ki bu, 1 hafta durucaz geri gelicez. Orada yaşayıp, o hayatı tecrübe etmedikten sonra ne manası var."

Son 15 yıldır nedense hep Londra'da yaşamak istedim. Eşime söyleyince, "Çok pahalı orada yaşnmaz, gezmeye gideriz" diyor. Ben ise, "Turist gibi gitsem ne olur, orada bir mahallede yerel olmadıktan sonra, canım sıkılınca metroya binip bir müzeye gidemeyince ne olacak. 1 hafta neyi değiştirir" diyorum.

Japonya takıntım var, gideyim Tokyo'da yağmur yağarken ara bir sokakta gideyim büyük bir kasede tüten yemeğimi yiyeyim. Ama yok "E yedin, gördün geri gelicen, gereksiz"

Ben nasıl kendimi baltalamaktan kurtulurum? Hayır zaten gidebileceğimden değil, iki dakika hayal kurup bir hormon salgılayıp keyifleniyorum, ona bile hakkım yok gibi. Nedir bu? Evde bir odada oturmaktan depresifiz zaten.
(12) 

Enkaz kaldırma sorusu

quaker #1549945 
Selamlar,

Biraz evvel enkazlarla ilgili bir duyuru okurken tekrar aklıma geldi. Çok acı olacak soracağım şey; şimdi bu enkazların içerisinde vefat etmiş on binlerce insan var belkide. Hükümet bir panikle enkaz kaldırmaya başladı, bu vefat eden insanlar ne olacak? Vinçlerle, eksavatörler ile girip toptan sanki inşaat kalıntısıymış gibi götürüyorlar diye düşünmek istemiyorum.
Tek tek her enkazı araştırıp, cesetleri çıkartma ve sonra enkazı temizleme durumu var değil mi?
(10) 

Yurtdışından yardım gönderme ve gümrük sorusu

quaker #1549473 
Herkese selam,

Bizim ofis bloğundaki tüm şirketler yardım kampanyası başlattı. Torba torba erzak topluyorlar deprem bölgesine uçakla göndermek için. Dün sanırım bir haber okudum yurtdışından gelen destekler gümrükte takılyıor diye.
Nereden bilgi alabilirim veya yönlendirebilirim buradaki insanları?
(5) 

Türkiye'den İngiltere'ye gıda satışı/teslimatı yapan firma var mı?

quaker #1547073 
Herkese merhaba,
Buraya geldik geleli çoğu şeyi hallettik, ama bazı şeyler var ki hakikatten bulunmuyor. Kendimiz de yapamıyoruz malzemesi yok diye.. (Lakerda örneğin..)
Aklıma geldi sanki bir arkadaşım Paris'te baklava siparişi vermişti, Türkiye'den bir güzel kutulayıp göndermişlerdi adama.
Acaba böyle bildiğiniz satış yapan firmalar var mı? Veya yiyeceği biz alıp onlara teslim etsek, gönderim yapan firma biliyor musunuz?
(5) 

Aile büyüğü için android telefon

quaker #1439518 
Selamlar,

Sağolsun 4 yıllık General Mobile telefonunu elinden lavaboda akan suyun altına düşürmüş.
Deli gibi facebook, youtube ve envai çeşit oyunla ilgileniyor. Slot, kart vs.
Xiaomi Redmi Note 9 128 GB düşündüm, hem kuvvetli hem 4 sene kullanacaksa herşeyi kaldırır diye.
2500 lira hepsiburada'da, sizin farklı bir fikriniz varsa almak isterim.
Hemen almak gerekiyor, tüm arkadaşlarıyla whatsapptan iletişim kurduğu için çok sıkıldı zavallım.
(11) 

Kablosuz olarak ışık açma/kapatma mekanizması

quaker #1437784 
Selamlar,
Konuya teknik olarak hakim değilim. Bu sebeple düz adam olarak anlatacağım.

Pandemi sebebiyle olabildiğince az dışarı çıkıyoruz. Market, alışveriş vs. hep eve sipariş ile geliyor. Evde canavar bir bebek var ve uyutması aşırı zor, bunun üstüne kargoculara, markete ne kadar kapıyı çalmayın desek de çalıyorlar ve bizimki uyanıyor, tekrar uyutamıyoruz.

Kapıya bağlı görüntülü zil sistemi var. Arkasını açtım, içeriden ve dış kapıdan çalındığında zili tetikleyen iki pin var. Pinlere gelen kablolar açıkta, müdahale edebilirim. İlk fikrim bu kablolara birer basit switch koyup, istediğim zaman zili aktif deaktif etmekti. Ama böyle yaparsam zili aktif etmeyi unutup, biri geldiğinde farkında olmama durumu da yaşanabilir.

Ben diyorum ki, bu kabloların arasına, hem bir switch koyayım, hem de bu switch zili deaktif ettiğinde, benim bağlayacağım ufak bir vericiyle, zil çaldığında kendi odama koyacağım led ışığı yaksın. Zil aktifse led yok, zil deaktifse led var şeklinde.

Ama bu verici ve alıcı kısmını nasıl aratmam gerektiğini bulamadım. Uzaktan kumandalı garaj kapısı açacak birkaç şey buldum, kendime uyarlayabilirim ama gereksiz pahalı. Daha basit birşeyler kesin vardır, buradan sorayım istedim.
Umarım bilen vardır.
(4) 

Ev tadilatı masraf sorusu

quaker #1435734 
Herkese selam,

Oturduğum semte arkadaşım taşınacak, buradan ev aldılar krediyle. Ama ev biraz hırpalanmış, eski 40 yıllık.
Bir boyacı tanıdıklarıyla anlaşmışlar, adam aşağıdaki malzemeler ve işler için toplam 5500 TL istemiş. Sizce fiyat iyi midir değil midir sormak istedim. Ona göre başka birini bulalım diyoruz. Zaten zaman sıkışık, kazık yiyecek durum yok.

Malzemeler:
2 KİLO RUTUBET ASTARI
5 KİLO SATEN ALCI
20 KİLO BEYAZ TAVAN BOYASI
10 KİLO KAPI MAT BEYAZ
TİNER
5 KİLO DUVAR BOYASI
30 KİLO SPREY MAT BOYA
BOYA NAYLONU 100 METRE
5 ADET KOLİ BANTI
MERMERLER İCİN SİLİKON 2 ADET BEYAZ
2 KİLO GRİ DERS

İşlemler:
BALKONA 5 METRE RAY
MUTFAK DOLAPLARI BOYA - TAMİR
PETEKLER BOYAMA
YER FAYANSLARI TEMİZLEME - İLAÇLAMA - PARLATMA
DOLAP İÇLERİNE RAF
LAMBALARIN MONTAJI
VE EVE TAŞINMADAN ÖNCE TAMİR İÇİN GEREKEN NE VARSA
(1) 

IK Tiplemesi Yapan Instagram Ünlüsü

quaker #1433973 
Selamlar,
Kaç gündür aklıma takıldı bir türlü bulamadım.
Çok yetenekli bir adam, kurumsal tiplemeler yapıyor. İşte ne bileyim insan kaynakları müdürü oluyor, karşısındakini eziyor, genel müdür oluyor çalışanlara zam yapıcaz deyip maaşları indiriyor falan. Genelde tek başına oynuyor, arkadan sadece diğer karakterlerin sesi geliyor.

Bilen varsa çok mutlu olurum. Can sıkıntısı başa vurdu.
(5) 

Yarın İstanbul'dan Bodrum'a gidiş

quaker #1301673 
Selamlar,

Bodrum'da arkadaş evine davet etti sağolsun. Arabaya atlayıp yanına gidicez.
Ama trafik gözümüzü korkuttu. Saat kaçta çıkarsak yoğunluk olmaz sizce?
Yarın işe gitmiyoruz her saatte çıkabiliriz.
(8) 

Xiaomi Mi 6 Ekran Koruyu ve Kılıf Önerisi

quaker #1265438 
Herkese merhaba,

Hanıma bu telefonu aldım, bayıla bayıla kullanıyor ancak hem kılıf hem de ekran koruyucu olmadığından çok tedirgin bir şey olacak diye.
Bildiğiniz kaliteli bir kılıf ve ekran koruyucu var mı? Hepsiburada'dakilerin çoğu kötü yorum almış.

Şimdiden teşekkürler.
(8) 

Acil telefon tavsiyesi (Max. 2000 TL)

quaker #1254072 
Merhaba Galyalılar,

Duyuruda pek araştırma yapamadan hemen tavsiyenize ihtiyacım oldu. (Eşimin telefonu biraz evvel öldü ve haftasonu telefonsuz kalamayacağı bir ortamda olacak.)

Max bütçe 2000, android ihtiyacımız var.
Xiaomi Mi 6 128 GB 6 GB ram muhteşem görünüyor.
Aynı fiyat aralığında Samsung'da Galaxy J7 Prime var ancak 3 gb ram ve 16 gb hafıza ile saçmalık gibi kalıyor diğeri yanında.

Siz ne tavsiye edersiniz? Yoksa "Xiaomi'yi al geç kardeş" mi dersiniz?
Bir de Xiaomi'yi alacak olursam nereden almam daha iyi olur? Hepsiburadada 1990 küsür şu an.
(2) 

Sarıyer - Atatürk Havalimanı Ulaşım

quaker #1207044 
Selamlar,

Yarın akşam saat 21:00'de uçuşumuz var.
Normal bir saat olsa plan program yaparım da, iş çıkış saatinde havaalanına ilk defa gitmem gerekiyor böyle.
Araç veya servis ile gitmek gözümde büyüdü.
Acaba diyorum, hacı osmandan yenikapıya metroyla, ordan da hafif metro ile havaalanına gitmek nasıl fikir?
Çok mu sürer, sürünür müyüz? İki sırt çantası bir de kabin boy bavul olacak. Saat 17:30 gibi evden çıkmayı planlıyoruz. (Gerekirse değiştiririz bu saati)

Ya da tavsiye edeceğiniz başka bir yöntem var mı?
(3) 

Toplu/Kombine Uçak Bileti

quaker #1203713 
Merhaba Romalılar,

Bir iş sebebiyle sanırım 2018 senesinde sürekli olarak aynı noktaya uçakla gitmem gerekecek.
Zamanında bir arkadaşın babası, "Bodruma taşındık, sene başında toptan 15 uçak biletimi aldım, 2 haftada bir İstanbul'a gidip geliyorum" demişti.
Bu şekilde sallıyorum İzmir-İstanbul arası tek seferde 15 ayrı git gel bileti alabileceğim bir sistem, site var mı?
(2) 

Gece açık Çalışılabilecek Mekan (Şişli/Gayrettepe/Beşiktaş)

quaker #1196552 
Herkese selam,

Acil bir durum oluştu, bu gece 3 kişi bilgisayarları alıp çalışabileceğimiz bir mekana ihtiyacımız var.
Şişli, Mecidiyeköy, Gayrettepe, Beşiktaş vs. yakın çevrelerin hepsi olur.
Amacımız laptopları açalım, çayımızı kahvemizi neyse alalım oturalım gece 2'ye belki 3'e kadar çalışalım.

Fikir var mı?
(2) 

Sarıyer Merkezde Ehliyet için Sağlık Raporu

quaker #1191365 
Herkese selamlar,

19 Mayıs'ın tatil olduğun unutup, yarına acil sağlık raporu almam gerektiğini biraz evvel fark ettim.
Başlıkta yazdığım gibi, Sarıyer merkezde aile hekimleri hariç(aile hekimim çok başka bir yerde ve transfer edemiyorum şu an) nereden ehliyet için sağlık raporu alabilirim? 30-40 liraya alınabiliyormuş sanırım özel polikliniklerden ama yabancısı olduğumdan buralarda pek yer bilmiyorum.

Tavsiyelere açığım.
(1) 

Mutfakta kullanmalık katlanabilir yüksek masa

quaker #1186327 
Aloha,

Yahu mutfakta iş yaparken iki büklüm oluyorum. Şöyle ortaya açabileceğim, işim bittiğinde katlayıp kenara koyabileceğim, 1 metre yüksekliğinde katlanır bir masa aradım ama mamafih hiç birşey yok. En yüksek masa 75 cm.

Var mı daha önce görmüş olan?
(6) 

Çift vatandaşlığı olan ülkeden nasıl çıkıyor?

quaker #1185110 
Aloha,

Biraz evvel ab sınır kapılarıyla ilgili soruyu görünce merak ettim:
A kişisinin hem Türk hem de İtalyan pasaportu var. Türkiye'de yaşıyor.
Canı sıkıldı, İtalya'ya gitmek istedi iki gün, havaalanında pasaport kontrolden geçerken istediği pasaportu gösterip çıkabiliyor mu?
"Ben İtalyanım kardeşim, ab vatandaşı bankosundan geçerim" diyip, sadece pasaportu polise gösterip yürüyerek gidebiliyor mu?

Hatta bir adım öteye götüreyim: Adam burada bişeyler yapmış, davalık olmuş, yurt dışına kaçacak, İtalyan pasaportuyla çıkıyor diye arananlarda görünmez mi? (Fantazi yaptım)
(10) 

Yemek yapma tutkusu ve fazlası

quaker #1185105 
Herkese şalom,

Evden çalışan, evli bir erkeğim. Eşim işi nedeniyle çok yoğun ve pek yemekle uğraşamıyor. Hayat böyle devam ederken, zaten çok sevdiğim yemek yapma işi iyice hayatımı kaplamaya başladı.
Daha doğrusu, hayatımı kaplamasını sağladım.
Önce ekmek yapımına giriştim, tatmin edici sonuçlar alınca tatlılara girdim. Sonra İtalyan usülü yemekler denedim vs.
Yemek yaparken aldığım hazzı anlatamam. Hatta yemeği yapayım, fırında pişmeye başlasın, mutfağı toparliyim, çalışma alanımı düzenliyim, mutluluktan aklım çıkıyor uğraşırken. Hanım "yurt dışına yerleşirsek bi restoranda çalışabilirsin bari" diyor yıllardır, sertifika almaya çalışıcam bir yerlerden. (Bel ağrısı olmasa bi de)

Her gün rahatlıkla 1-1.5 saatimi mutfak hobime ayırabiliyorum ve bunu geliştirmek istiyorum.
Ne tavsiyeleriniz olur? Her gün için ilginç bir yemek tarifi mesela veya "yaptıklarının fotoğrafını videosunu çek şuraya koy" gibi.
Kaliteli bir kameram olsa, "ev erkeği tarifleri" diye youtube kanalı dahi açmayı düşündüm ama, yemedi :)
(5) 

Sebze & Meyve Yetiştirme / Geçen Sene Ekilenler

quaker #1172248 
Herkese selamlar,

Geçen sene markette knorr'dan 5 liralık malzeme alana tohum hediye kampanyasından biber ve domates tohumları alıp ekmiştim.
Hem biber hem de domates büyütmüştüm sıfırdan, çok güzeldi.

90 litrelik büyükçe bir saksım var bu iş için. Geçen sene büyüttüğüm biber ve domateslerin küçük küçük kurumuş fidanları (yaklaşık 30-40cm) hala bu saksıda duruyor.

Ne yapmak lazım? Bu kurumuş tahtalaşmış fidanları söküp, yerlerine yeni tohumlar mı ekeyim? (Bu sefer çanakkale domatesim var, ekmek istiyorum!)

Bir de toprağı havalandırma haricidne birşey gerekir mi? Tüm toprak gübreliydi geçen sene aldığımda.
(3) 

Otel Perdesi

quaker #1150015 
Herkese merhaba,

İstanbul'un en kuzey bölgelerinden birinde, tam olarak kuzeye bakan bir binada, tam da kuzeye bakan tarafı camla kaplı bir odadan sevgiler!

Diğer odalar 23 derece, bulunduğum oda 21, içeri giren soğuk rüzgarları engelleyemiyorum. Yalıtım diye birşey yok.

Çare olarak otellerde gördüğüm bir tarafı kalın muşamba diğer tarafı kadife/kumaş olan ağır perdelerden almayı planlıyorum. Daha önce kaldığım bir otelde dışarısı 0 derece iken camın önüne çekilen bu perde oda ısısını inanılmaz koruyordu. (Perdeyi açınca oda anında soğumaya başlıyordu.)

Bu tarz kalın "otel perdesi" diye tanımladığım şeyi nerede bulabilirim?
(9) 

Uzun kıvırcık saç sorunları

quaker #1138151 
Selamlar,

Yaklaşık 15 yıldır saçlarım omuz hizasından baya aşağıda, hatta bazı zamanlarda sırtın ortasına gelecek uzunlukta ve olabildiğince kıvırcık.

Şu abinin saç tipinin birebir aynısı ama daha uzunu ve kabarığı : menshairblog.com

Sorunlarım şöyle:
1)Bu saç öyle bir kabarıyor ki, toplamadan gezdiğim gün sayısı 15 yılda toplasanız 15'ten fazla değil. Ara makasla falan saçı azaltmadan kontrol altına alınır mı?
2)Yıkanırken mutlaka 3-5 sefer duş altında tarıyorum, ancak böyle açılıyor. 1 saat sonra saç düğüm düğüm tekrar. Adam akıllı, doğru düzgün nasıl duracaklar?
3)Şekil vermek diye birşey yok. Son 6-7 senedir berbere bile gitmiyorum. Toplayıp beğendiğim kadarını kesiyorum makasla. İyi bir kadın kuaförüne mi gitsem?

Ne de güzel sorular sordum.
(3) 

Ülkenin mevcut durumunda iletişim çözümleri / Telsiz

quaker #1136694 
Herkese merhaba,

Durumun vahimliği üzerine yorum yapmayacağım.
Gidişata kapılmadan önce bir çare, birşeyler bulmak istiyorum ki telefonlar bile kesildiğinde "hasktir" diye mal mal etrafa bakmiyim.

Eşimle iş yerlerimiz arasında gerçek manada orman var. Kuş uçuşu 2.5 km.

Acil bir durumda kesilemeyecek bir iletişim aracı olarka telsiz düşünüyorum.
İlk bulduğum şöyle birşey: www.hepsiburada.com

Yorumlarınız, ürün tavsiyeniz varsa harika olur.
(8) 

Yabancı eş ve vize başvurusu

quaker #1133467 
Merhabalar,

Bu akşam muhabbet ederken bir arkadaşım hafif geyik bir bilgi verdi, aklıma takıldı.
Diyor ki; yabancı uyruklu bir eşiniz varsa, sizin de onun giriş yapabildiği ülkelerden vize almanız 5 dakika sürermiş.
Alıyormuşsunuz eşinizin vatandaşı olduğu ülke pasaportuyla aile defterinizi, konsolosluğa gidip "şu ülkeye gidicez vize istiyorum" diyormuşsunuz, çat diye veriyorlarmış.
Nedir bunun gerçekliği?

Kısa özet: X Türk, Y Fransız, X ve Y evli. X Türkiye'de Almanya konsolosluğuna Y'nin Fransız pasaportuyla gidip aieyiz diyip kendisine vize alabiliyormuş.
He mi?
(2) 

Samsung Laptop Tamiri (Biraz acil)

quaker #1126872 
Herkese selam,

İş için kullandığım laptop kafayı yedi.
Açmak için tuşa basıyorum, fan çalışmıyor ekrana görüntü gelmiyor. Güç ışığı yanıyor. Yarım saat bu durumda bekliyor, bir anda fan deli gibi çalışmaya başlıyor. Ekran hala simsiyah.
Kapatıyorum, şarjda duruyor. Gece vakti kapalı laptopun hiçbir şekilde açılma şansı yokken fanı çalışmaya başlıyor. (Güç ışığı da yanmıyor doğal olarak, alet kapalı durumda.) BIOS'a şuna buna hiçbir şeye girilemiyor. Garantisi de yok.
Acilen tamir ettirmem lazım toplantılara gidemiyorum.
Maslak, levent, mecdiyeköy metro hattında nerede işini bilen bir tamir servisi var bilen var mı? Yarın sabah erkenden götürmem lazım.
Gideyim bi derdini söylesinler, yapılabilecek bişeyse halledelim.
(3) 

Bulunduğunuz odanın sıcaklığı kaç derece?

quaker #1125176 
Başlık daha açık olamazdı.

Masadaki dijital saat 23.1 derece diyor ve ayaklarım buz tuttu.
Çorap + terlik
(3) 

Evlilik Yıldönümü İçin Mekan / İstanbul

quaker #1120840 
Selamlar,

Özellikle boğaz manzarasını kafaya takmış bir çift olarak, romantik ve yemek konusunda "vay be" dedirten bir yere gitmek istiyoruz.
Daha önce Leb-i Derya, 360, Ulus 29 vs. gitmişliğimiz var, farklı bir yer bakıyoruz. Lacivert ve Gaja Roof için ise negatif yorumlar aldık.
Fiyat konusu yıldönümü sebebiyle ikinci bir emre kadar konuşulmayacak kararı alındı.

Fikirlere açığım..
(16) 

Ulaşımın ücretsiz olmasının asıl nedeni nedir?

quaker #1104711 
Selamlar,

Soru başlık, çok açık. Biraz daha derinleştirmem gerekirse, ben niyeyse çok ağır komplo teorileri getiriyorum kafaya..
Hala bazı unsurların halkı sokakta tutup oluşabilecek veya oluşturulmak istenen galeyan ortamını harladığını düşünüyorum.
Buralarda dursunlar ki iyice olay çıksın, ulaşım engellenmesin ki gelmeye devam etsinler.

Sizin fikirler nedir?
(1) 

Uçuşu olanlar için bilgilendirme (Turizm firmasından geldi)

quaker #1102157 
Hello,

Çok soru soran oluyor, belki işe yarar diye paylaşıyorum:


Değerli Müşterilerimiz,

Öncelikle yaşanan elim olaylarla ilgili üzüntümüzü paylaşmak isteriz.

Yurt dışı çıkışlardaki son değişikliklerle ilgili bilgilendirmemiz aşağıdaki gibidir;

KIBRIS VE YURT DIŞI ÇIKIŞLARINDA TÜM PASAPORT SAHİPLERİNİN ;

Check in işlemleri için havalimanına erken gelmeleri (min 4 saat) ve yanlarında çalıştığı firmaya ait çalıştığını gösteren SSK dökümü, Kurum kimliği ; eğer Kurum kimliği getiremiyor ise bağlı bulunduğu firmadan çalıştığına dair antetli kağıda yazı getirmeleri gerekmektedir. Emekli misafirlerin emekli olduklarına dair belge, şu anda çalışmıyor ise sgk dökümü , ev hanımı ise SGK den ''SGK kaydı yoktur '' şeklinde yazı alınmalıdır.

Yeşil pasaportu olan misafirlerin pasaport kontrolü sırasında GBT sorgusu yapılıyor ayrıca kişilerden yeşil pasaportu almasına hak sağlayan kurum/kuruluş neresi ise oradan alınmış görev yeri belgesi, yurt dışı çıkış izin yazısı kağıdı istenmektedir.

KKTC'ye seyahat edecek olan T.C. vatandaşlarının Kimlik yada Pasaport başta olmak üzere SGK/BAĞKUR yada çalıştıkları iş yerlerinden çalıştıklarına dair antetli belgelerini de yanlarında bulundurmaları gerekiyor.

Kıbrıs rezervasyonları için polis, asker, emekli asker veya emekli polis, kamu görevlisi, devlet memuru mensuplarının yurtdışı çıkışlarında kimlik ile çıkışları durdurulmuştur. Pasaport ve ilgili belgeler olmadan çıkış yapılamaz.

Kimlik ile çıkış yapacak misafirlerimiz içinse GBT kontrolü yapılmaktadır. Pasaport kontrol sırasındaki uzun kuyruklar sebebi ile normal sürenin birkaç saat daha öncesinde havalimanında olması gerektiği ve mutlaka chek-in yaptırmaları konusunda bilgi verilmesi ricadır.

Bilgilerinize sunarız.
(7) 

Ev sahibi - Kira Zam Sorusu

quaker #1098470 
Selamlar,

Geçen sene Temmuz'da bu eve taşındık.
İşte tefe tüfe / minimum %10 isterim geyiklerini bi şekilde atlattık ev sahibiyle..
Zam zamanı geldi diye planlarımı yaptım falan ama, ev sahibinden ses çıkmadı.
Ben bu ay kendi kendime 5.9% tüfeye göre zamlı mı yatırmalıyım?
Adam sonra "zamlı yatırmamışsın çık evden" falan diye binmesim kafama?
(6) 

Bu arkadaşın adı ne? (Bitki sorusu)

quaker #1097040 
Selamlar,

2-3 hafta evvel domates ve biber tohumu ekip beklemeye başlamıştım. Onların yanına da bir arkadaşımın "ek bakalım ne çıkacak ben de bilmiyorum" diye verdiği tek bir tohumu ekmiştim.
Bu tohum yeşillendi, büyüdü. Ama hala ne olduğunu anlamıyorum.
Ektek resimden ne olduğunu söyleyebilecek biri varsa sevinirim.

Edit: Daha büyük görmek için: i.hizliresim.com
(13) 

Başka ülkeye yerleşmek - Fantazi sorular

quaker #1092359 
Hellori,

Kesin olarak Türkiye'yi terk edip başka bir ülkeye yerleşeceğinizi biliyorsanız, Türkiye'deki son 2-3 yılınızı nasıl, ne yaparak geçirirsiniz.

Yaş,cinsiyet ve ilişki durumunuzu belirtirseniz şahane olur.
(9) 

Sosyal oyun arayışı

quaker #1089301 
Hello,

Yıllarca ultima online oynayıp hayatını karartmış bir insanım.
Single player oyunlarla zaman geçirmeyi öğrendim ve baya zamandır rahatım.
Ama hep bir eksiklik var. Oyun içinde npc ile iletişime geçmek keyif vermiyor.

Diyorum ki, şöyle kalabalık insan gruplarıyla oynanacak bir oyun bulsam, emektar bilgisayarı da zorlamasa.. (Skyrim, cs:go falan orta seviye kalitede oynayabiliyorum)
Minecraft sunucularını denedim ama o da baydı bir yerden sonra, amaçsız kaldım.

Ne dersiniz?
(4) 

İtalya-Türkiye İhracat

quaker #1077079 
Selamlar,

İtalyan bir tanıdığımız var. Yakın zamanda Türk vatandaşlığı da aldı..
Uzun zamandır burada yaşadığından iki ülke arasında iş yapma fikri var..
Klasik internet kullanan her adama yöneltilen, "sen anlarsın bi baksana" kalıbıyla Türkiye'den İtalya'ya ihracat anlamında ne yapılabilir diye sordu. Ufaktan bi araştırdım ama bi halt bulamadım doğal olarak.

Çok genel bir soru ama, bu konuda fikri olan var mı?
İtalya'da ne ihtiyaç vardır vs. google bişeyler dedi ama 2005-2006 yıllarından kalma şeyler hep..
(5) 

Tazminat Sorusu

quaker #1075948 
Selamlar,

Benim teyzem, 8 yıldır yanında çalıştığı psikopat adamın iş yerinden artık ayrılmak istiyor. Adam daha bugün "seni de onu da kovucam yeter" diye tehdit edip, akşamına yine "canım cicim" moduna girmiş. Bildiğin dengesiz. Teyzemde bu sinire artık dayanamayıp kovucam dediğinde "yeter be ne yaparsan yap ben istifa ederim gerekirse" diye çıkışmış.

Şimdi adam istifa lafını duyunca muhtemelen kovmaktan beter edecek ama kovmayacak. Teyzemin derdi tazminatı..
Kendisi 20 yıl boyunca Türkiye'nin en büyük holdinglerinden birinde çalıştı ve oradan emekli oldu. Emekli olduktan sonra bu iş yerinde başladı. 8 yıldır aldığı maaşla tazminatı hesaplayınca dudak uçuklatıyor.

Nasıl olur da bu tazminatı yakmadan bu şirketten kurtulur?
Var mı hem istifa edip hem tazminat alma yolu?


Ek: Şöyle birşey buldum ama anlayamadım tam..

İşçi en az 7000 gün prim ödeme gün sayısı veya en az 25 yıllık sigorta ve 4500 gün prim ödeme gün sayısı şartını yerine getirmiş olup kadın ise 58, erkek ise 60 yaşını doldurmayı beklemeden kendi isteği ile işten ayrılmış olması, ya da 506 sayılı yasanın geçici 81, maddesindeki emeklilik sürelerini doldurmuş olmak kaydı ile sadece yaşını doldurmayı bekliyor iken yine kendi isteğiyle işten ayrılmış olması,
(4) 

Trafikte aşırı sinir kontrolü

quaker #1071645 
Selamlar,

Normal hayatımda, sinirlendiğimi gören insan sayısı çok azdır. Hatta benim hanım insanlara "Aammaan quaker sinirlendimi yanında durulmaz" diye abartmaya çalışır, çünkü tanıdıklar sinirlendiğimi görmemiştir bile..

Amma velakin, araba sürerken, adeta bir Hulk oluyorum. Neyime güvendiğime dair hiç bir fikrim yok, rahat rahat dövülebilecek bir adamım, gözlük falan..
El kol yapmalar, pencere açıp bağırmalar..

Dayanamıyorum trafikteki kanunsuz, kontrolsüz ve ahlaksız insanlara, ters yönden kafa kafaya üstüme gelen, sinyal vermeden önüme kıran, 2 şeritlik yolda emniyet şeridinden üstüme kırıp yola girmeye çalışan, karşıdan gelene yol verirken o fırsattan istifade edip önüme geçen vs vs vs. onlarca yüzlerce sebep..

En son dün eşim "Haklısın, görüyorum ne yaptıklarını ama hem kendine hem bana dikkat et biraz. Biri birşey yapsa ikimize de zarar verebilir" dedi, bende o an ışık yandı. Trafik kavgasında silahla adam vuranları okuyoruz sürekli.. Neyse..

Siz nasıl sakin oluyorsunuz?
Ne yapmam lazım? Acaba normal hayatta ekstra sakin olmak mı bu kadar siniri araç içinde su yüzüne çıkartıyor?
(4) 

Araç Tamir / Seri No

quaker #1068237 
Selamlar,

Geçen gün bir yedek parça sorusu sormuştum hatırlayanlar olabilir.
Neyse aracı tamir etmesi için bir tanıdık buldum arkadaşım aracılığıyla.. Onun aracını da daha önce halletmiş.. Gittim, düzgün bir adam sohbeti falan, aracı da hakikatten hızlıca hallettiler..
Ama usta gelip "abi ruhsat yanındaysa bi seri no fotoğrafını alayım, yedek parçacıya giderken numaradan direk bakarlar daha rahat buluruz" dedi fotoğrafını çekti.. (Seri no derken motorun mu neyse artık)
Tırsmadım değil ama, ne yapacak lan benim aracın şasi midir nedir seri nosunu zaten?
Böyle yedek parça için bilgi alan ustaya denk geleniniz oldu mu?
(6) 

Rot kolu ve rot başı değişimi

quaker #1067376 
Herkese selam,

Son 2-3 haftadır arabayı sürerken ön takımda sanki birşeyler gevşemiş gibi, tümseklerden şurdan burdan geçerken lambur lumbur ettiğini hissediyodum..
Sanki bir çukura girince arabanın ön tarafı boşluğa düşüyomuş gibi vs..
Neyse, bugün kış lastiklerini çıkartıp yazları taktırırken bi kontrol etsinler dedim.
Usta direk sol ön tekerleğin rot kolu ve rot başı nanay dedi..
Bu şekilde fazla sürersem kaza riski bile var diyerek korkuttu..
Araç chevrolet aveo sedan..
Hızlıca bu işi halletmem lazım. Fiyat işçilik malzeme vs kaça çıkar? Bir de Maslak tarafında bildiğiniz iyi bir yer var mı?
(2) 

Şarkı Adı

quaker #1066178 
Öncelikle yıllardır ilk defa böyle bir soru sorduğum için kıvanç doluyum. Negzel..

youtu.be
Tam videonun başladığı 1 dakika 9. saniyedeki Türk ezgilerinin geçtiği parça ne?
Çıldırıciiim..
(4) 

Yüksek devir - Çok yakıt sorunu

quaker #1058678 
Selamlar,

İşim/ailevi durumum gereği, bazen günde 70-80 km yol yapıyorum. Ama bu yol, 2'şer 3'er saatlik aralarla, 8-10 km. yolu 3-4 sefer git gel yaparak oluyor.
Sabah 9'da çıkıyorum, 8 git gel 16 yapıyorum. 12'de bir daha çıkıyorum, 10 git gel yapıyorum. 4'te bi daha çıkıyorum, 6km git gel yapıyorum.
Yola çıkarken aracın motorunun ısınacak zamanı bile olmuyor.
Ayrıca bu mesafeler tamamen İstanbul'un trafikle alakasız, genelde orman kenarı bir bölgesinde (hatta köy denebilir) geçiyor. Sürekli yokuş, rampa tırmanıyorum. Her gidiş geliş maksimum 25-30 dakka sürüyor.

Araç otomatik, düz yolda 90km hızla sürekli gitsem ancak 7.5 litreye düşüyor harcama.. O kadar fazla yiyor..
Yukarda anlattığım yokuş, kısa mesafe, az zaman üçlemesiyle 11/12 litrelerdeyim. Ayda 3 depo doldurmak zorunda kalıyorum.

Bu şekilde bir sürüş için ne tavsiyeleriniz olur? bazen manuele alıyorum vitesi, yükseltiyorum ki devir düşsün falan.. Ama illa 3500 - 4000'lerde gidiyorum bazı yerleri, deve bağırtan yokuşlar var sürekli..

Ne dersiniz?
(2) 

Özel Rehber Uygulaması

quaker #1057860 
Herkese selam,

Bir grup insan var, kendi aralarında herkesin telefonuna yükleyebileceği bir rehber uygulaması kullanmak istiyorlar.
Merkezi bir yerden rehberdeki kayıtlar güncellenebilecek. Bunun sebebi, bu gruptaki herkesin anlık olarak herkesin güncel bilgisine ulaşamaması..
Yaklaşık 100 kişiler..
Uygulamaya girişin şifreli olması gerekiyor, fazla detay bilgiler içerecek..

Aklıma wordpress'te bu tarz bir tema bulup, bunu uygulamaya çevirip mobilde kullanıma açmak geldi.
Bir iki tema ve plugin buldum ama tatmin edici değiller..
Ad, soyad, fotoğraf, adres, telefon, detay bilgiler vs. gösterilecek aslında çok basit bir yapı..

Fikri olan var mı?
(3) 

Haftaiçi Gece Taksim'den Sarıyer'e Dönüş

quaker #1051082 
Hello,

Ne de güzel başlık yazdım.
Bu akşam, şehir dışından gelen bir arkadaşımın hoşgeldin aktivitesi için Taksim'de olmam gerekiyor. Hesap ettim yazdım topladım metroya yetişemiyorum. En erken saat 00:30 gibi mekandan ayrılabilirim.
Ne yapsam da Sarıyer'e varsam bu saatte? Taksiye binsem kafadan 55-60 lira tutuyor..

Ne dersiniz?
(1) 

Vicdan azabı

quaker #1046851 
Merhabalar,

Yarım saat evvel trafikte hatalı davranan bir genç sürücüye korna çalıp bağırdım, o da cevap verince küfür ettim.. 1-2 kelime, çok değil.
Ama sonra "lan neden bu kadar sinir yaptım" diye vicdan azabı duydum, gidip bulup özür dileyesim geldi..

Durum şu: draw.to
Yeşil araba benim, önüm tamamen açık, gencin sürdüğü mavi araba döneceği yönde trafik olmasına rağmen önüme gelip yolumu kesiyor, diğer yönün trafiği yüzünden beni bekletiyor.

Asıl soru şu, hatası belli olan bir adama sinirlendiğim için üzülmek dengesizlik değil mi?
Ne hale getirdi memleket beni?
(2) 

Kiralık Evde Su Alan Duvarlar!

quaker #1045478 
Herkese merhaba,

Son günlerde yaşanan yoğun fırtınada evimizin odaları ısınmaz oldu. Sonra duvarlara gözüm takıldı ve renk farkını gördüm. Bi baktım ki pencere ile duvar birleşimlerinden şığır şıpır su akıyor!
Duvarların rengi su aldıkları için değişmiş.. Hele tam çalışma masamın dayandığı duvarda boya 40 cm genişliğinde yerden tavana kadar gitmiş durumda..
Her tarafım sızlıyor meğerse bundanmış! Yatak odası camı bile su geçirmiş..

Ne yapmak lazım? Ev sahibine durumu nasıl açıklamak gerekiyor?
Prosedür nedir bu işlerde?
Fotoğraflar:

hizliresim.com
hizliresim.com
hizliresim.com
hizliresim.com
hizliresim.com
(4) 

Proje Yorumları / 2

quaker #1042799 
Selamlar,

Birkaç gün önce anlattığım, haritada lokasyon girip post atma, konu başlatma projesinin yeni versionunu yayına aldım..

www.whatshappeningnear.me

Daha mobil dostu, biraz daha server-side güçlü hali..

Bunu da kurcalayıp yorum yaparsanız süper olur..
(5) 

Proje Yorumları

quaker #1040396 
Herkese selam,

Sürekli aklımda olan "la elimizde gps var herşey var, şu haritaya bakıp nerde ne oluyo görsek ya?" düşüncesini gerçeğe döndüreyim dedim. Millet yandex haritalarda chat olayına girmişken işe yarar gibi geldi..

Site şu: www.whatshappeningnear.me

Temel olarak, haritada konu açmak istediğiniz yere tıklıyorsunuz, mesajı girip gönderiyorsunuz. Haritada o bölgeye bakan kişiler sizin pini görüyor ve tıklayıp yorum yazabiliyor. Haritaya baktığınız merkez noktasına göre çevrenizdeki diğer 25 pini görebiliyorsunuz. Pinlerin transparanlığı yeni-eski olmalarına göre değişiyor. eskidikçe silikleşiyorlar..


Can sıkıntısından bir akşamda bu kadar oldu.
Daha neler eklesem? FB veya twitter login geliyo aklıma..
Sonra en çok yorum alan pinler vs..
(5) 

Pazarlama Yöntemi

quaker #1038863 
Herkese selam,

Farzedin ki elinizde tamamen legal ve izinleri alınmış şekilde oluşturulmuş iletişim dataları var.
5-6 bin kadın, tümü gelin adayı ve evlilik tarihlerini, yaşadıkları şehirleri biliyorsunuz. Sizin onlarla iletişime geçmeniz için izin vermişler. Sürekli bir mail iletişimi de var.
Veya aynı sayıda erkek, askere gidecekleri tam tarihi biliyorsunuz, yine aynı şekilde tüm izinler vs. mevcut. Ya da üniversite öğrenciler ve tam mezuniyet tarihleri elinizde vs vs..

Senaryolar çoğaltılabilir.

Nasıl bir pazarlama yapmaya çalışırdınız bu tarz datalar ile?
(9) 

Buzdolabı sorunu

quaker #1035371 
Merhabalar,

Son 2-3 aydır buzdolabına ne koysak 2-3 günde küflenmeye başladı. Heralde sıcak koyuyoruz hata ediyoruz bişey yapıyoruz dedik hep. Ama yemek yiyemez olduk. Bugün cinnet anıma geldi buzdolabına derece koydum.
Bi baktım 9.5 derece.. Normalde 4 derece olması gereken meret, balkondan daha sıcak durumda..

Acilen yeni birşey almamız gerekiyor. Bütçeyi daha planlayamadım ama fiyatlar uçuyor anladığım kadarıyla..
Tavsiyeniz, küf yememizi engelleyecek marka fikriniz varsa çok makbule geçer..
12345  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık