london yazılır londra diye okunur

daglien #1588653 
vikipedi'da böyle bir bilgi vardı. ancak başlığı hatırlayamadığım için ilgili yazıyı bulamadım. şehir adlarının nasıl okunduğu vb. şeylerle ilgili bir yazıydı aradığım.
(1) 

microsoft edge ayrı sekmede açmasın

daglien #1587780 
sürekli ayrı sekmede açmasını hangi ayardan engelliyoruz. vallahi bulamadım arkadaş. google'dan da baktım yine bulamadım.
(2) 

mikrofon tavsiyesi

daglien #1580092 
profesyonel seslendirme işleri yapacağım. daha önce shure mv51 mikrofon kullandım. lakin bu çok ağırdı. şimdi aşağıdaki linkteki gibi bir mikrofon standının taşıyabileceği bir şey arıyorum:

www.hepsiburada.com

usb bir mikrofon olması şart. telefona ya da bilgisayara bağlayacağım.

sünnet olmanın anlamsızlığı ile ilgili bir söz

daglien #1580023 
bir ara duyduğum bir söz vardı. afrika kabilelerinden birinin söylediği bir şeydi sanırım. "tanrıya armağan olsun diye neden bedenimizden bir yerleri kesiyoruz ki?" gibisinden

sözün doğrusuna ihtiyacım var.

satori-don winslow

daglien #1579526 
bu kitabı satan var mı? e-kitap için de geçerli.
(2) 

instagram dm request kısmı

daglien #1577863 
insanlar dm'den mesaj atıyor. tabi ben takip etmediğim için onları, request kısmında kalıyor. ara sıra girip kontrol etmem gerekiyor. o kısma düştüğünde bildirim gelmesini sağlayabiliyor muyuz?

ya da

request kısmına hiç düşmesin "genel" kısmına düşsün mesela. genel kısmına düşünce bildirim geliyor çünkü
(2) 

sertifika vermek

daglien #1577642 
yakın zamanda online eğitim vereceğim. kurs sonunda öğrencilere sertifika vermek istiyorum. önceliğim meb onaylı olması. olmuyorsa da e-devlet üzerinden görüntülenebilir üniversite onaylı sertifika ya da başka hangi çeşit varsa o şekilde olması.

nereden başlamak gerek, bu işlerden anlayan var mı?
(3) 

uzun ingilizce kelimeye karşılık tek kelime türkçe

daglien #1577235 
şurada olduğu gibi;

twitter.com

bunun gibi örnekler arıyorum
(1) 

cümle içinde hem türkçe hem yabancı kelime kullanmak

daglien #1576743 
hani olur ya, cümle içinde önce yabancı kelimeyi söyler kişi, sonra türkçesini söyler. sanki karşı taraf o yabancı kelimeyi bilmiyormuş gibi. böyle orneklere ihtiyacım var. bir paylaşım hazırlayacağım da

youtube vb. linkler olursa ne ala
(1) 

usb kısayol oluşturuyor

daglien #1573051 
usb'yi taktığımda ve açtığımda içinde yine kendi adında bir kısayol oluşturuyor.

araştırdığımda bunun virüs olduğunu anladım. çeşitli yöntemler denedim olmadı. bu sorunla karşılaşan ve çözümü bulan bir kişi destek olabilir mi?
(3) 

alkol kokusu

daglien #1570723 
bugün 16.00 suları tramvaydayım. bir adam bindi, ağır alkol kokuyor. ve sarımsak yemiş gibi de ağır bir koku var. zaten kalabalık olan tramvayda ayaktayım. burnumu demir duvara dayadım ki demir kokusunu bari çekeyim. dayanılacak gibi değildi.

he şimdi bende şu an içiyorum. merak ettiğim şu, yarın 06.30'da kalkıp işe gideceğim. merak ettiğim şu; alkol kokusu dedikleri bu mu? sarımsak benzeri şekilde mi kokuyoruz lan biz?

Play Station 5

daglien #1567894 
04/02/2023 tarihinde aldım. 2 saat kullandım. Bana hitap etmedi oyun dünyası. Bir tane joystick'in kutusu hiç açılmadı bile. Garantisi var.

Sony Playstation 5 PS5 Digital Edition Oyun Konsolu + 2 Dualsense Kol (Sony Eurasia Garantili)

www.sahibinden.com
(1) 

dolandırılıyor muyuz?

daglien #1567234 
annemin bir evi var. içinde kiracı oturuyor. üst kattaki su tesisatı arıza yapıyor ve kiracımızın mutfağına su damlıyor. mutfak dolapları hasar görüyor.

üst kat komşu arızayı gideriyor. kendi evide axa sigortadan sigortalı olduğu için bizim mutfak dolaplarının hasarını karşılayabileceğini söylüyor. sigorta şirketiyle iletişime geçiyor ve kendisine bir expert ulaşıyor. expert diyor ki, bana kiracının numarasını verin whatsapp üzerinden görüntülü görüşme yapalım bana mutfağı göstersin ona göre hasar bedeli tespiti yapalım.

bu işlemlerden sonra hasar bedelini ödemek için ev sahibi olan anneme ait evin tapusunun fotoğrafı, tc nosu, isim soyisim bilgisi ve iban bilgisi istiyor. Anne yaşlı olduğu için ben uğraşıyorum tabi. istediklerini gönderiyorum. iban bilgisi olarak kendiminkini gönderiyorum.

ev sahibinin iban bilgisini istiyor. onu paylaşıyorum bu sefer. daha sonra kimlik kartı fotoğrafı istiyor. Kimlik fotoğrafı da isteyince içime bir kurt düştü.

daha önce bu süreçleri yaşayan varsa aramızda, bu işler böyle mi oluyor?
(2) 

win 11 için hangi müzik programı

daglien #1566896 
selam. yeni bilgisayar aldım. haliyle win 11 işletim sistemi var. şimdi kalkıp da buna müzik dinlemek için yıllardır kullandığım winamp'ı kursam nasıl olur bilemedim. win xp ile devam ettiğim yol arkadaşım winamp'ı kurmalımıyım bilemiyorum.

şu an güncelde bilgisayardaki ses dosyalarını oynatmak için hangi programları tercih ediyor insanlar merak ettim.
(6) 

üst kattan sızan su, mutfak dolaplarına hasar verdi

daglien #1566543 
böyle bir durumda, dolapların yenilemesini üst kat komşu yaptırması gerekmez mi?
(1) 

yalıtım amaçlı akustik panel

daglien #1551549 
İyi bir mikrofon aldım. Şöyle, duşakabin gibi yada 2 tane duşakabin gibi diyelim. İçine girip kayıt yapabileceğim bir akustik panel varmı bildiğiniz?
(1) 

her cümle sonuna "dimi?" eklemek

daglien #1550566 
işyerindeki bir arkadaşım her cümlesinin sonuna "dimi?" ekliyor. böyle olduğunda da cevap vermek durumunda kalıyorum. kendisine bu durumu anlattım, her cümlenin sonunda bu soruyu sorman ve benim cevap vermek durumumda olmam yorucu dedim.

bir süre dikkat etti sonra tekrar aynı. acaba onaylanma ihtiyacımı hissediyor?google'da arattığımda bir sonuca varamadım. yarın bakalım işyerinde şöyle birşey deneyeceğim. bende onunla olan her konuşmamın sonuna "dimi?" kelimesini eklemeye çalışacağım. sanırım ona hatasını göstermemin tek yolu, ona aynı şeyi yapmak olacak. du bakalım :)

kulaklık buldum

daglien #1549880 
izmir karşıyaka'da kulaklık kaybeden varsa, özelden konuşabiliriz.
(8) 

tek oda için hangi ısıtma yöntemi

daglien #1549546 
şu an evde tek kalıyorum. o nedenle minumum giderle hayatımı devam ettirmeyi planladım.

25 metrekare bir odada yatıp kalkacağım. elektrikli soba var bununla odayı ısıtabiliyorum. klima var onunla da ısıtabilirim. doğalgaz da var. lakin doğalgaz da 2+1 ev için sadece yaşadığım odadaki peteği açık bırakıp diğerlerini kapatsam sistem bozulur mu, çalışır mı bilemiyorum.

hadi çalıştı diyelim. bu 3 seçenekten hangisi en ekonomik olur? ben şu an elektrikli sobayı kullanıyorum. ama yine de aklıma takıldı.
(6) 

oyun platformu

daglien #1549035 
selamlar. en son gta vice city'de kalmış biri olarak tekrar evde oyun alemine dönmeyi düşünüyorum.

play station 5 almayı düşündüm lakin sony türkiye'den çekiliyormuş sanırım. xbox, nintendo vb. seçenekler var anladığım kadarıyla. siz ne kullanıyorsunuz, ne almamı tavsiye edersiniz?
(2) 

köpek taşıma hizmeti

daglien #1547929 
selam. çalıştığım fabrikada 4 ile 6 adet arası yetişkin dişi köpek var. 6 ayda bir doğum yapıyorlar. ortalama her köpek 8 adet yavru doğuruyor, belli bir zaman sonra bunlardan 2 tanesi yaşıyor. bunlar ortalamalar.

ilgili belediyenin veterinerlik hizmetlerini aradığımda, geleceklerini söyleyip gelmiyorlar. o yetişkin dişilere mi üzelelim, yoksa doğurdukları ve belli bir süre sonra teker teker ölen yavrulara mı..

şimdi iş başa düşünce, alternatif yöntemler arayışındayım bende. mesela, belediye diyor ki, biz gelemesek bile, köpekleri bize getirirseniz, biz kısırlaştırırız. burda sorunlar başlıyor. ben şahsen asgari ücretle çalışan adamım, ne arabam var, ne de bi aracım. nasıl getireyim köpeği ben o belediyenin veterinerine. ayrıca hadi araba buldum diyelim, nasıl o eşşek kadar köpekleri ısırılmadan araca koyayım. tamam beni seviyor köpekler, çağırdım mı geliyorlar da, tutup kaldırmak istesem, ısırabilirler. aşıları yok bişe yok. ölelim mi?

neyse, aradığım şey şu; abi köpekleri belli bir alandan tutup, yakalayıp da istediğimiz yere taşıma hizmeti sunan bir sistem var mı? alalım şunları bu hizmetle, kısırlaştırıp geri getirelim fabrikaya. isteğim bu. daha evvelden twitterdan twit attım belediyeye bunla ilgili kimse iplemedi bile. twit burda.

twitter.com
(3) 

deprem oluyor hissi ve sallanma

daglien #1547637 
7 yıl kadar önce başlayan bir durum var. yatar pozisyonda iken sanki deprem oluyormuş hissi oluyordu. şimdiler de ise buna otururken sallanıyormuşum hisside eklendi.

baş dönmesi ya da tansiyon düşmesi dedikleri şeyi mi yaşıyorum bilmiyorum. yaş : 39

hangi branşa gözükmeliyim?
(4) 

e-kitap okuyucu kaç inç olmalı

daglien #1546576 
özellikle 2. ellerine bakıyorum şu anda da, 4 ve 6 inç olarak çeşitler çıkıyor karşıma. en fazla kaç inç oluyor diye google'a sorduğumda 9.7 inç dedi.

çok ufak değil mi arkadaşlar bu ekran boyutu. yani hadi aldık, başladık okumaya. 15-20 saniyede bir sayfa çeviririz herhalde diye düşündürüyor beni.
(2) 

macbook eğitimi nerden alınır

daglien #1546142 
merhaba,

bir arkadaşım online ya da yüzyüze macbook eğitimi almak istiyor. aranızda eğitmen olmasa dahi bu işi gerçekleştirebilecek olanlar olduğunu biliyorum çünkü temel düzey bir eğitim arıyoruz :)

yani işte nasıl diyebilirim bunu bir windows kullanıcısı olarak ama yine de anlatmaya çalışayım:

mesela youtube'daki bir videoda yer alan mp3'ü bilgisayarına indirecek, oradan onu bir videoda kullanacak. videoyu kesecek, biçimlendirecek vb. kendi mikrofonuyla telefonuna kaydettiği sesi, telefonundan alıp bilgisayara atacak falan. Ne bileyim, bir flash disk içindekileri macbook’a aktaracak. Gibi temel seviye şeyler. İmovie, itunes vs.

Ben kendisine sadece whatsapp nasıl bilgisayarda açılıyor onu öğrettim. Diğer şeyleri, Windows kullanıcısı olduğum için yapamadım.

m1 işlemcili macbook air cihazı ve iphone x telefonu var kişinin. izmir/karşıyaka
(3) 

sakatlık sonrası spora başlangıç

daglien #1542090 
selam. ben 10 yıl kadar düzenli olarak koşu ve yürüyüş yaptım. ayağımda topuk dikeni ve plantar fasiit sorunu oluştu. 1 yıl kadar bir süre ara verdim. egzersizler, özel tabanlık derken şimdi yeniden yürüyüş ve koşuya başladım. tabi tekrar eskisi gibi olmamak için nasıl doğru koşulur ve yürüyüş yapılır diye detaylı bir araştırma yaptım.

meğer bu işlerde bile teknik varmış.

bu olaydan 2 yıl sonrada omuzlarımda ağrılar oluştu. çekilen mr sonrası, aşırı yüklenmeden dolayı bir şeylerin yırtıldığını söyledi doktor. biri sağ, biri sol omuz olmak üzere kortizonlu iğne vuruldum 4 gün önce.

araştırdığım kadarıyla, kortizon iğnelerinden sonra hareket önemliymiş. bende hafif koşu ve esnetme hareketlerine döndüm. lakin artık tekrar sakatlanmamak için her şeyi düzgün yapmak istiyorum. mesela ben şınavı bu linkte yanlış olarak gösterilen şekilde çekiyordum;

tr.pinterest.com

personal trainer'ı olan bir spor salonuna yazılıp, hareketleri doğru şekilde öğrenmek geçiyor aklımdan. lakin bu benim için sıkıcı bir süreç olacak. çünkü 12 yıldır, açık alanda spor yapıyordum. salon bana göre bir şey değil kesinlikle. eğer yapılabiliyorsa, bu telefon uygulamaları vb. şekilde bu sorunu çözebilir miyim?

yani yardım isteğim tam olarak şu: personal trainer olmadan, spor hareketlerini doğru olarak kendi kendime öğrenip uygulayabileceğim bir seçenek var mı?
(1) 

yotube'da açılan küçük ekran

daglien #1532704 
selam,


youtube'da bir videoya tıklayıp açtığımda, ekli fotoğraftaki, kırmızı halkayla belirttiğim kısım otomatik açılıyor. bunu nasıl engelleyebiliriz?
(2) 

İzmir otogar-çesmealti

daglien #1531573 
Selam. İzmir otogar dan Çeşmealtı na giden araç oluyor mu?
(1) 

izmir de kreti kartıyla toplu taşıma kullanma

daglien #1529091 
şehir dışından bir arkadaşım geliyor. kredi kartıyla toplu taşıma kullanma gibi bir sistem var mı izmir de arkadaşlar?
(1) 

bisiklet lastik

daglien #1525938 
selam,

bir fatbike kullanıcısı olarak, bugün tekerim patladı. bisikletçiye götürüp baktığımızda 2 tane ufacık şey (sanırım adı pıtırcık) saplanmış. tekerlerin geniş olması sebebiyle, her yere hunharca giren biriyim. lakin rahatlıktan da ödün vermemek için teker havalarını normalin altında tutuyorum, yani inik.

aklıma takılan soru şu, bu pıtırcıklar, acaba teker normal şişiklikte olsa batmazmıydı? tekerin patlamalara karşı daha dayanıklı olması için normal şişkinlik ayarında mı tutmalı?
(2) 

italya'dan gitar getirmek

daglien #1524238 
pegasus ile gidiş dönüş italya bileti alan bir arkadaşım var. gitmişken oradan bana bir gitar alsa, uçakta taşımada olsun, vergi vb. işlerde olsun bir sıkıntı olur mu?
(1) 

macbook'lardaki staingate sorunu devam ediyor mu

daglien #1523231 
m1 işlemciyi ürettiklerinden sonra, yeni modellerde bu sorun devam ediyor mu?
(1) 

music player

daglien #1520462 
android telefonumdaki varsayılan müzik oynatıcısı gayet iyi. lakin bazen şarkıları 10 saniye geri ya da ileri sarmam gerekiyor. Bunu yapan bir müzik oynatıcı biliyormusunuz?

izmir fat bike

daglien #1504557 
özellikle karşıyaka'da fat bike tarzı bisiklet satan bir yer var mı bildiğin?
(4) 

Köpeğin cinsi ne

daglien #1501804 
Ekteki fotoğrafları olan arkadaşın

haber spikerlerini taklit eden

daglien #1501732 
twitter'da videosu olan bir kız vardı. cep telefonunu boyundan yukarı kaldırıp kendini çekmiş ve haber spikerleri gibi konuşmuştu. komik bir video.

büşra pekin diye arattım ama bulamadım videoyu. hatırlayanlarınız varsa bulmamda yardımcı olabilir misiniz? o video üzerinden bir şey danışacağım birine de. önemli benim için.

izmir'de deri yelek diktirebileceğim yer

daglien #1500411 
var mı bildiğiniz bir yer?
(1) 

instagram da paylaşılan fotoğrafın tam ekran olmaması

daglien #1499814 
selam,

örnek üzerinden anlatmaya çalışayım. aşağıdaki sayfada bazı paylaşımlarda, fotoğraf ekrana tam oturmuyor. yani sağ tarafında siyah boşluk kalıyor. bu nasıl çözülebilir?

www.instagram.com
(2) 

mouse

daglien #1498305 
selam, mouse alacağım fakat, bazı mouse'lerda şöyle bir özellik var. mouse'nin sağ ya da sol tuşuna basmadan çalışmıyor. sanırım kullanılmadığında pilden tasarruf olsun diye yapıldı.

ben mouse'u hareket ettirince kapalı ekran açılsın hemen kullanayım istiyorum. tıklama zorunda kalmayayım. bu özellik ne diye geçiyor bileniniz var mı?
(3) 

aşı-pcr-tazmint

daglien #1497503 
selam, aşı ve pcr testi olmamayı tercih eden işçi olan bana bugün işyerinden bire belge imzalamam istendi. belgenin son satırı şöyle: iş kanununun 25/3 kapsamında zorlayıcı nedenle çalışana 1 hafta zaman tanınacak ve sonrasında bu madde kapsamında yaptırım uygulanacaktır.

sorum şu: yaptırımla kastedilen şey işten çıkarmak mï? eğer öyleyse tazminat vb hakları alabiliyor muyum? sonrasında ise SGK'ya başvurup işsizlik parası alabilirmiyim?
(4) 

mikrofon önerisi

daglien #1496298 
selamlar,

kitap seslendirme ve haber spikerliği için bir mikrofon alacağım. 200TL civarı bütçe düşünüyorum. fakat bu fiyata alabileceğim ürünler çöp ise daha fazla da bütçe ayırmayı düşünebilirim.

öneri mikrofonlarınız varsa, benimle paylaşabilir misiniz?
(3) 

Amfi ve pedal

daglien #1483093 
Selâm. "Yamaha thr 10" olarak geçen bir amfi sahibiyim. Üstündeki efektleri bir pedala aktarıp sahnede kullanmak gibi bir çözüm olsa harika olur diye düşünüyorum. Zira farklı farklı pedallar alıp ton yaratmaya çalışıyorum ama bu amfinin tonları ve efektleri o kadar muazzam ki. Pedalları çöpe fırlatasım var.
(3) 

yüksek sesli bluetooth kulaklık

daglien #1472985 
haylou gt1 plus kullandım. ses düşük olduğu için memnun kalmadım. 150-250 TL arası sesi yüksek bir ürün istiyorum. lakin işte, alıyorsun sesi düşük çıkıyor, kulağa taktığın için de iade edemiyorsun öyle kullanıyorsun.

tabi bu fiyat aralığına öyle gümbür gümbür bir şeyler beklemiyorum da. en azından gaylou gt1 plus'tan yüksek çıkarsa sesi sevinirim.

telefonum : xiaomi
(1) 

köpeğin yeni ortamı

daglien #1472984 
1.5 yaşında olan bir köpek var. işyerindeki yaşam ortamı çok kötü olmasından ötürü, yaşadığım yerde olan bir parka adapte etmek istiyorum.

parkta kendisinden büyük 3 köpek bulunuyor. benim çözümüm, köpeği parka sabah getirip, ertesi sabaha kadar başında durmak, kollamak. diğerleri saldırırsa engel olup, belli bir saatten sonra yakınlaştırmaya çabalamak.

zaten 24 saat, yani bir gece ve bir gündüz beraber yaşadıktan sonra. her gün aynı olacak. yani 1 gündüz, 1 gece. ve hep aynı şeyleri yapıyor olacaklar.

konuyla ilgili deneyimli kişilerden bulduğum çözümü yorumlayacak ya da farklı yöntemler, ek bilgiler vermek isteyenlerden fikirler almak amacıyla bu yazıyı yazıyorum.
(3) 

windows fotoğraf görüntüleyici

daglien #1470723 
selam,

win10 işletim sisteminde fotoğrafları açarken çok bekletiyor, çoğu zaman da hata veriyor. alternatif program olarak Apowersoft isimli birşeyi denedim. o da çok yavaş açıyor.

sizler de muhakkak bu sorunu yaşıyorsunuzdur. ne yapıyorsunuz?
(2) 

Dişi köpeğin yavrularına sert davranışı

daglien #1469407 
Merhaba,

Videodaki dişi 1 yaşında. Tek kardeş büyüdüğü için annesi ve benim tarafımdan biraz şımartılarak büyütülmüş olabilir. İlk kızışmasında elimizde imkan olmadığından kısırlaştıramadık ve hayvan da çiftleşti.

2 aydır depresyondaydı. 3 gün önce çıktı. Çok neşeli, oyuncu bir köpek. Lakin yavrularına davranışı beni biraz korkuttu. Bu davranışları hakkında yorumunuza ihtiyacım var. Yani bu şekilde sert bir yaklaşım normalmidir köpekler arasında? Ya da bizim küçük aslanımız meğersem kendi zevki için yavrularının canını acıtan bir sadistmidir? Ne yapılması en doğrusu olabilir? Gibi sorulara yanıtlar arıyorum.

youtu.be
(4) 

1lt su için 4 lt su harcayan arıtma cihazı

daglien #1468056 
selam,

3 kişilik ailemize bu ay 173 TL su faturası gelince, ailecek konuştuk durumu. babam, arıtma cihazımızın 1 lt su elde etmesi için 4 lt su tükettiğini duyduğunu söyledi. test ettik, arıtma cihazının atık su borusunu yerinden söküp bir damacana içine koyduk ve damacana içine sürekli su aktığını gördük.

teknik servisi aradık ve bunun böyle olmaması gerektiğini söylediler, kontrole gelecekler. bilginiz var mı konuyla ilgili arkadaşlar. gerçekten de belirli bir miktar suyu arıtmak için, bir miktar atık su mu oluşturuyor bu cihazlar?
(1) 

telefon garanti kapsamı

daglien #1465944 
selam,

telefonumun 2 yıllık genel garantisi devam ediyor. geçenlerde koşarken düştüm, sürüklendim. telefonun arka kamerası biraz bozuldu. artık eskisi kadar iyi fotoğraf ve video çekemiyor.

garanti kapsamına girer mi yoksa hiç uğraşmayayım mı sizce?
(8) 

sahibinden.com alışveriş

daglien #1463015 
merhaba,

farklı şehirden bir satıcıdan bir ürün almak istiyorum 1500 TL ürün fiyatı. Get isimli bir kolaylığı var sahibinden.com'un lakin o şekilde olduğunda fiyat 1700 TL oluyor. satıcı olan kişi adliyede çalıştığını söyledi ve adalet bakanlığına bağlı kimlik kartının fotoğrafını gönderdi whatsapp'den.

alışverişi gerçekleştirsem güvenli olur mu sizce?
(1) 

windows 10 klasör görünümü

daglien #1461360 
selam,

ekli fotoğrafta görüldüğü gibi dokümanları türüne göre ayrı ayrı sıralamış. bunu iptal etmeyi bulamadım.
(3) 

PDF okuyucu tavsiye

daglien #1432748 
Android telefonda PDF okuyorum. Dinlenmek için simge durumuna alıp ekranı kapatıyorum. Dinlenme sonrası açtığımda, kitap ilk sayfadan başlıyor. Sorun bu.

Hangi sayfada kalındıysa, programı kapatmadiktan sonra, yani arka planda çalışıyorken, yine aynı sayfadan devam etmemi sağlayacak program lazım.
123456789  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık