(4) 

Kedinin tuvaleti disari yapmasi nasil onlenir?

inkey #1574213 
Hello duyuru!
Bir bucuk yasinda bi kedim var. Yaklasik uc dort ay once cam peleti daha saglikliymis kediler icin deyip kumunu bentonit kumdan pelete gecirdim asamali olarak. Ama ara sira onu kullansa da tepki olarak yataga cisini ve kakasini yapti bi gun. Sanirim pelet patilerine fln sert geldi eselerken anlamadim. Bende sonra direkt eski kumuna geri dondum vazgecip. Son iki aydir falan eski kumunu kullaniyor duzgun olarak. Bu arada ben hergun sabah ise giderken temizleyip gidiyorum. Azaldikca ekleme yapiyorum, tamamen yeniliyorum vs temizlikle alakali bi sorun yok yani ama herhangi biseye tepki gosterdiginde direkt mobilyalara cis kaka yapma huyu olustu. Bi defa arkadasim gelip bende kaldi diye gece koltuga isemis. Bugun geldigimde yine yataga kakasini yapmisti belli bi neden de bulamiyorum bugunkune. Hayir yine zemine falan yapsa silip temizlenir mobilyalarda koku da siniyor ne yapicagimi sasirdim. Veterinerde bi sorun bulamiyor en azindan fiziksel olarak. Napicam ben bu hayvala ya? Cok seviyorum kizmiyorum ilgileniyorum da ama artik her evden ciktigimda korkarak girmeye basladim eve yemin ederim. Bu durumu yasayip da care bulan var midir?
(9) 

Kan bağışı sonrası bayılma..

inkey #1038141 
Selam duyuru doktorları! Problemim başlıktaki gibi.. Bugun kan verdim kızılayda, kan verdikten sonra soda ve probis mi ne onu verdiler, neyse yedim içtim falan gayet iyiydim. öncesinde de sağlam bi kahvaltı yapmıştım zaten.. Neyse aldılar kanı çıktım ordan 100 metre falan ilerdeki kafeye (kendimi yormadım yani 5 dk yürümüşümdür) oturdum çay falan içtim, 1.5 saat geçti hala bi problem yoktu.. Sonra resmen 2 dakika içinde acayip midem bulandı kusucam diye tuvalete gittim kapıda bayılmışım. kendime geldim noluyoruz derken iki dakika sonra bi daha bayıldım. Allahtan biri de gelmiş o sırada buldu beni mal gibi zeminde yatarken :( Kafenin ortasında rezillik resmen yahu.. Millette panik oldu benim yüzümden :) Yüzüm de şişti morardı üstüne, elmacık kemiğimi çarpmışım. Bi gün sert bi tarafa çarpıp beyin kanaması geçirecem o olucak...

Kan verirken ya da verdikten hemen sonra olması gerekmiyor mu bu tip şeylerin? 1.5 saat sonra bi anda böyle olması neden sizce?

Daha önceki verdiğimde de (5 ay önce falan) midem bulanmıştı bayılacak gibi olmuştum (20 dk falan sonrasında) ama otobüsteydim başladığında, koydum kafayı cama eve gelene kadar bi şey kalmamıştı... Vermesem mi bundan sonra kan ben? Çünkü eve direkt ulaşıp yatma imkanım yok öyle yarım saat bi saat içinde.. yolum zaten 1.5 saat sürüyor..
(7) 

şu adrese girebiliyor musunuz?

inkey #1022526 
Sınav başvurusu için şurdan para yatırmam gerekiyor ama https siz yazınca bi defa açıldı bi daha açamadım. chrome ve microsoft edge ile denedim. aday.ankara.edu.tr

niye girmiyor? şöyle bi şeyler diyor... "Server Error in '/' Application.

A generic error occurred in GDI+."
(4) 

muş'ta yaşam nasıldır?

inkey #1019362 
selam duyuru! iş dolayısıyla muş'a gitme durumum var en az 2-3 seneliğine.. ömrünün ilk 15 yılını kars'ta geçirmiş sonraki 15 yılını ankara'da geçiren biri olarak küçük şehirde yaşam tecrübem var aslında ama içim pek rahat değil.. şuanda orada yaşayan ya da yakın zamanda yaşamış birileri biraz bilgi verebilirse sevinirim. insanı nasıldır, şehir nasıl ne bileyim sinema tiyatro vs var mı yoksa bir başıma sıkıntıdan ölür müyüm oralarda? kısaca orada tanıdığı kimse de olmayan kadın bi birey için çok mu mantıksız iş olur?
(5) 

Matematik

inkey #760559 
Cok da basit gibi ama bi turlu denklestiremedim yahu sinir oldum gece gece.. Help!
(2) 

kpss tercihleri konusunda kafam karıştı...

inkey #516172 
belki bilenleriniz vardır, kpss tercih dönemi şuanda.. tercihlerimi yaptım ama aklıma bi şey takıldı.. şimdi diyelim ki ben tercihlerimden birine yerleştim, bi sonraki tercihlerde tekrar tercih yapma hakkım var mı? yerleşirsem atamam yapılır mı?

yerleşememe korkusundan hep doğu taraflarını yazdım ama şimdi de kafam karıştı.. diyelim ki doğudaki üniversitelerden birine memur olarak atandım, bu ömür boyu orada kalacağım demek mi oluyor?
(1) 

harici harddiskim sizlere ömür...

inkey #447784 
yaklaşık bir yıldır kullandığım bi harddisk vardı benim. bir gün raw dosya sistemine dönüştü durduk yere. sonra servise verdim ben bunu. adamlar düşürmüşsünüz bunu deyip yapmadı.[yok öyle bişi] neyse bende dedim parasıyla yapın o zaman, olmaz bu tamir deyip geri yolladılar. sonra ben bunu kutusundan çıkarayım derken o usb kablosunun takıldığı kısmı kırdım. iyice sıçtım batırdım anlayacağınız.* neyse soruma gelirsek,

1. bilgisayar tamiri yapan yerlere götürsem o usb kısmı yapılabilir mi?
2. yapılır derseniz şu raw formatını düzeltmenin bi yolu var mı?
3. yok ölmüş o artık derseniz, harddisk fiyatları coşmuştu bi ara, normal seviyeye indi mi?

gitti 950 gb veri ya, help pls.
(2) 

solgar nero nutrients

inkey #399135 
internette nereden alabilirim? sanalpazar.com da buldum bi tane ama güvenilir midir? daha önce hiç alışveriş yapmadım da o siteden..

www.sanalpazar.com

birde şurada buldum: www.farmasaglik.com bu site hakkında fikri olan var mı?

başka nereden bakabilirim?
(6) 

kpss fotoğrafını kadın uzaktan çekti sorun olur mu?

inkey #395929 
soru yukarda.. yani sandalyeye otur dedi webcamle çekti falan ama uzak olmuş bildiğin bütün gövdemi almış mal.. kapıda bu sen değilsin derler mi bana? naapsam?
(4) 

duyuruya noolmuş?

inkey #380506 
tonlar mı değişti, es/i logoları falan bi denişik geldi gözüme. bir de genişlemiş gibi sanki, eskiden tüm sayfa ekrana sığıyordu diye hatırlıyorum, şimdi bu sağ frame deki şeyleri tam okuyabilmek için sayfayı sağa götürmem gerekiyor. benim browserla alakalı da olabilir gibi ama.. nası tam sığdırırız ekrana bunu?
(3) 

kelime defteri

inkey #352063 
selam duyuru, naber?

şu tip defterleri nerede bulurum bilen eden var mı? online veya ankara sınırları içerisinde olabilir.

tinyurl.com

tinyurl.com

tinyurl.com

tinyurl.com

teşekkürler şimdiden..
(5) 

matematik soruları v0.3

inkey #337721 
1. 5/(x+5) > 1/3 olduğuna göre x için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

A) -2<x<4 B)-1<x<6 C) 1<x<4 D) 2<x<6 E) 3<x<8

bunun cevabı d imiş. bence -5<x<10 olmalı.

2. a ve b tam sayılar, -4<=a<4 8<b<=13 olduğuna göre 4a-3b ifadesinin en büyük değeri ile en küçük değeri arasındaki fark kaçtır? cevap 40 mış.

3. a,b,c pozitif tam sayılar olmak üzere, a/2 < 3/b < c/4 eşitsizliğinde a nın en büyük değeri için b+c nin en küçük değeri kaçtır?

bu soruda a nın en büyük değerini 5 alırsak b -> 1 c -> 11 çıkıyor ama 12 şıklarda yok. cevap 14 müş.

açıklayarak yazarsanız sevinirim, teşekkürler şimdiden.
(5) 

şunu da çözer misiniz?

inkey #336760 
bu çözemediğim soruları çevremde sorabileceğim kimse olmadığı için mecbur buraya soruyorum. rahatsız olan var ise kusura bakmasın.

a ve b pozitif tam sayılar olmak üzere, b= (3a-1) / (a-2) eşitliğini sağlayan a değerleri toplamı kaçtır?

/ bölü işareti bu arada. çözümünü açıklayarak yazarsanız sevinirim, tenk yu!
(6) 

şu soruyu bi çözer misiniz?

inkey #336582 
selam 8 seneden sonra kpss derdine oturup soru çözmeye başladım ama unutmuşum her şeyi. şu soruyu biri çözümüyle anlatabilir mi?

24 lt, 30 lt ve 48 lt lik tenekelerdeki üç farklı yağ eşit hacimli bidonlara yağlar birbirine karıştırılmadan doldurulacaktır.

bir bidonun maliyeti 2 ytl olduğuna göre, bu iş en az kaç ytl ye mal edilebilir?

ben 46 buluyorum devamlı ama şıklarda öyle bi şey yok. teşekkürler şimdiden.
(6) 

televizyon cahiline help pls!

inkey #326482 
iyi geceler,

bizim evdeki televizyon morta çıktığı için yeni bi tv almak istiyoruz. evin teknolojik üyesi olduğum için benden araştırmamı istediler ama televizyonlar konusunda pek bilgim yok. 2000 tl ye kadar alınabilecek en iyi televizyon hangisidir sizce? şu nasıl mesela:

tinyurl.com [ 1789 tl bizim sorduğumuz yerde ]

yoksa aynı fiyata daha iyi bi model alınabilir mi?

tavsiye vereceklere şimdiden çok teşekkürler..
(4) 

kulalık çoklayıcı

inkey #312414 
ankara'da nerden bulabilirim bu aletten? dün ankamall'daki teknoloji marketlerine sordum ama yoktu hiçbirinde. daha küçük elektronikçi bulmak lazım sanırım. kızılay için tam adres verebilecek biri olursa pek şukela olur. teşekkürler.
(3) 

bilgisayarıma neleroluyör?

inkey #264714 
selamlar.. dün sabaha karşı bu duyuruyu açmıştım ben ama duyuru geriye gidince biz de gitmiş sayıldık, o yüzden yeniden yazıyorum. önceki duyuruya cevap yazan mcscream ve her yer kara'ya teşekkürler. soruna gelirsek,

laptopum kafayı yedi efenim durduk yerde.. herşey seçim sabahı bilgisayarı açmamla başladı. ekran ışığı normal full ayarda iken sanki elektriği böyle ufak ufak kısıp açarmışcasına dalgalanmalar oluyordu. sonra ben ekran ışığını bi kaç birim azaltıyorum düzeliyordu falan. bu şekilde karanlık olduğu için gözüm bozulacak korkarım. eğer kısmazsam da ekran bi iki dakika içinde tamamen kararıyor. ama hala açık halde. sadece görüntü yok. alt f4 ile kapatıp açıyorum düzeliyor. bi süre sonra başa dönüyoruz falan. kısır döngü bi nevi. nedir bu yavrucağın derdi sizce? servise para baymadan düzeltmenin bi yolu var mıdır?

dipnot: işe yarar belki; bilgisayar sony vaio ns21z, işletim sistemi windows vista home premium. şimdiden teşekkürler cevaplar için..
(4) 

ingilizce kitap siparişi sorunsalı..

inkey #245776 
ingilizce kitap alanlar nası yapıyorsunuz bu işi yahu? abebooks, barnes&noble, amazon.com, amazon.co.uk. ,d&r, robinson, pandora vs hepsine baktım.. işin işinden çıkamadım bi saattir.. dnr ve diğer türk sitelerinde yok zaten maalesef. var görünse de siparişi iptal ediyorlar. sözlükte falan çok övülen abebooks'a baktım en az 10-15 dolar shipping ekleniyo 8-9 dolarlık kitaba. ikinci el alsan hepsi farklı satıcıdan oluyor kargo alıp başını gidiyor. insanların ucuz dedikleri 15-20 milyon ekstra kargo ödemek mi yani? amerikadaniste ve benzeri siteleri kullansam zaten ilk seferde 15 lira ayrıca alıyor sipariş için..

zorla korsana yönlenen biri olarak e book olarak çıkartsam mesela. ankara'da 500 sayfayı ne kadara çıkarabilirim? çıktı da eline kitabı alıp okumak gibi olmuyor ki.. çok sinir oldum sabah sabah..
(4) 

torrent dosyasını baştan indirmek mümkün mü?

inkey #245423 
günaydın..

sorum esasen başlıkta.. biraz daha açmak gerekirse; aynı youtube'daki mantığı soruyorum. dosya yüklenirken baştan yüklensin, ben tamamen bitmeden izlemeye başlayayım, o sırada utorrent indirmeye devam etsin falan.. belki bi ayarı vardır benim bilmediğim diye sorayım dedim. teşekkürler şimdiden cevaplar için..
(3) 

language leader elementary coursebook

inkey #223692 
merhaba,

longman yayınlarından çıkan language leader elementary kitabını arıyorum. yanında workbook ve cd'ler de olursa şükela olur ama olmasa da olur. elinde bu kitaptan bulunan ve satmak isteyen biri varsa buradan veya sözlükten mesaj atarsa sevinirim. onun dışında nerden satın alabileceğimle ilgili olarak fikri olan var mı? nadir kitap'ta baktım ancak kondüsyon olarak pek iyi görünmüyorlar.. başka bi site bilen? teşekkürler şimdiden..
(1) 

bilgisayarımın kulaklık girişi kafayı yedi sanırım, help!

inkey #210809 
selam,

bilgisayarımın kulaklık girişi bozulup duruyor. kulaklık takınca ses sadece sağ kulaklıktan geliyor, çıkarınca hoparlörlerinden hiç ses gelmiyor. bu arada aygıt yöneticisinde hiç bi sorun gözükmüyor. sürücüleri kaldırıp tekrar yükledim hala aynı. yazılımdan değil de, sanırım kulaklığı çıkarsam bile takılı bi şekilde algılıyor mal bilgisayar.. ama o zaman kulaklık takılıyken niye sadece tek kulaklıktan ses geliyor.. neyse bu daha öncede olmuştu servise yolladım düzelttiler. geleli bi ay oldu daha, tekrar aynı şey.. her seferinde servise yollayamam haliyle. çözüm yolu bilen varsa yazarsa sevinirim. [ bilgisayar vaio, işletim sistemi vista home premium 32bit]

olmazsa usb ses kartı almayı düşünüyorum, herhangi bi uyumsuzluk sorunu olur mu? ucuz veya pahalısının ses kalitesi dışında bi farkı var mı? mesela şu nasıldır? çok mu dandik? bit.ly teşekkürler şimdiden..
(6) 

benim hiç kuaförüm olmadı be duyuru!

inkey #195024 
bıktım dene yanıl yönteminden artık , belirli bi insan olsun ona gideyim istiyorum.. ankara'lı suserlar nereye gidiyorsunuz saç, boya, kaş vs için.. semt adres de belirtirseniz daha süper olur.. teşekkür ettim şimdiden..
(1) 

mallar sürüsü'nün duyuru versiyonu?

inkey #186596 
duyuru içindeki mallar sürüsü hedesi sadece mesajlar için sanırım.. son zamanlarda abuk subuk feyk duyuruların çok arttığını düşünüyorum, bi eklenti falan olsa biz istediğimiz insanları oraya eklesek, duyurularını görmesek, hayat bayram olsa vs vs. güzel olmaz mıydı?

niye takıyorsun oku geç diyebilirsiniz tabi ama sözlükten çok burada zaman geçiren biri olarak bazen sinir oluyorum işte gördükçe.. neyse nası yapılabilir bu? teşekkürler şimdiden.
(4) 

star wars sonrası ne izlemeli?

inkey #185256 
esekherif'in son 2 big bang theory çeviri notlarında verdiği ayarı dikkate aldım ve star wars evrenine giriş yaptım. 4-5-6-1-2-3 diye filmleri izliicem (yarısı bitti hatta). bu terminolojiye iyice adapte olabilmek için başka başka ne izlemek lazım? hangi sırayla izlemek lazım? ona göre torrente atıcam.
(4) 

avatar orjinal ses dosyası bulmaca

inkey #178384 
yabancı filmlerin orjinal ses dosyalarını bulabileceğim bi site bilen var mı? avatarı abuk bi dilde indirmişim de =/ hevesim kursağımda kaldı resmen. neyse teşekkürler şimdiden...
(2) 

kızılay'da kahvaltı yapılacak güzel mekan?

inkey #175442 
yarın bi arkadaşım geliyor sabah ziyarete, kahvaltıya gidelim diye düşündüm ama nereye gitsek? şimdi bi yere götürürüm iğrenç çıkar hiç riske atmıyayım. onun dışında yine kızılay'da alkollü içecek de bulunan açık havadar güzel bi yer bilen var mı? tenk yu efenim.
(2) 

bu hangi şarkı?

inkey #161929 
şu videodaki fonda kadının söylediği şarkıyı bilen var mı? sözlerden aramaya çalıştım ama galiba yanlış anlıyorum çünkü bulamadım. baya da bi tanıdık geliyo ama bi çıkaramadım. neyse teşekkürler şimdiden..

vimeo.com
(2) 

adres tarifi volume ii [ankara]

inkey #158660 
selamlar

ösym sağolsun atmış yine şehrin bi ucuna. gazi anadolu lisesinde giriyorum yarın sınava. kızılaydan kaç numaralı otobüs gidiyor o tarafa ve nerden kalkıyor otobüs bilen var mı? ya da aştiye gelip ordan taksiye mi binsem? çok yazar mı?
(2) 

adres tarifi [ankara]

inkey #143474 
ales'e şu adreste giriyormuşum.

halide edip lisesi / pazar cad. no:1 yenimahalle

yenimahalle metro istasyonuna gelsem oradan ne kadar sürede giderim, yakın mıdır, nasıl gidilir gibi sorularım var efendim. teşekkürler şimdiden.
(7) 

favori butonuna n'oldu?

inkey #139585 
eskiden tek tıklamada anında yanardı. şimdi bi defa tıklayınca eklemiyor favorilere sanki, yanmıyor? bi kaç defa üstüste tıklayınca yine yanmıyor ama favorilerimi gösterde görünüyor en azından. ben de mi böyle bi?
(4) 

utorrent, zamunda vs

inkey #130494 
malum zamunda üyelik açmış, hemen kaptık bi tane ama bulgarca sanırım bu? melül melül bakıyorum sayfaya nası türkçeye/ingilizceye çevirebilirim bunu? ratio konusunda dikkat edilmesi gereken özel kuralları var mı buranın da? en az 1:1 oranında olacak vs. gibi?

bir de son güncellemeden dolayı mı bilmiyorum ama utorrent'te bu resimde işaretlediğim kısım yok oldu bi anda, nasıl düzeltebilirim? ayarlara baktım ama düzeltemedim bi türlü.
(1) 

otomatik klasör üreteci?

inkey #125482 
gud nayt,

windows vista'da sağ tık > yeni > klasör diyip klasör oluşturuyoruz ya hani bunun çoklusunu yapabilmek için bi program bi şey var mıdır bildiğiniz? mesela desem ki bana 1 den 100 e kadar isimleri sıralanmış klasör yarat yaratsa falan uğraştırmasa. hı?

dip not: sağ tık+y+ö kombinasyonu yeterli gelmiyor daha kısa bi yol lazım.

edit: cosmicstring o adresteki program işimi gördü, teşekkürler.
(8) 

beynim sulandı harici disk araştırmaktan bi yardım edin ne olur...

inkey #124347 
biliyorum bu konu hakkındaki 9426. soruyu soruyorum ama çok zormuş yahu seçmek..efendim notebookta 3 gb falan yer kaldı acilen taşınabilir hard disk alıp bu dizileri, filmleri falan bi yere aktarmam lazım. sorularıma geçersek,

- öncelikle şu e-sata olayı nedir anlamadım ben. sözlüğe, google'a falan baktım ama o terminolojiye çok yabancıyım galiba sanki rusça okuyormuşum gibi geldi. anneye anlatır gibi ne işe yaradığını anlatabilir misiniz?

- yılda toplasan 10-15 defa bi yere taşıyacağım için 3.5" almayı düşünüyorum. forumlarda falan okuduğum kadarıyla wd en iyi marka diyorlar..peki onun içinde hangi seri iyidir?

tinyurl.com (1 tb)
tinyurl.com (500 gb)

- ya da başka model?
- hepsiburada'dan daha önce hiç alışveriş yapmadım güvenilir midir elekronik konusunda?

neyse çok uzattım teşekkürler şimdiden..
(8) 

birbirinden alakasız birkaç soru

inkey #107352 
selamlar

1. bugün sabah kahvaltı yaparken bi yandan da yemekteyiz'e bakıyordum. kadının biri yemek pişiriyordu. soğanları böyle bi aletin içine koyup iki çevirdi kapağını açtığında kıyılmıştı. izleyen varsa neden bahsettiğimi anlamıştır sanırım. çok pratik bi alete benziyordu, nedir o bilen var mı?

2. google wave'de milleti nerden davet ediyoruz, davetiyemiz olup olmadığını nasıl anlıyoruz? hiç bişi anlamadım ben bu dalgadan. bi de bu kadar abartılacak nesi var ki, ben mi çözemedim?

3. bizimkiler izlesin diye internetten film indirdim, dvd'ye yazdım ama dvd ye taktığımda oynatmıyor o filmleri, nerde yanlış yapıyorum? yazdırırken belli bi şeyi mi seçmem gerekiyor anlamadım gitti? yazdırırken veri diski diye mi yazdırıcam?

4. son olarak şunu sorayım. idefix bu sene sanal kitap fuarı yapmıyor mu? her sene kasımda olurdu. sitede de bi şey yazmıyo? başlıcaksa ne zaman?

teşekkürler
(1) 

ekşi duyuru'dan bition'a geçiş?

inkey #94743 
sözlükten giderken bi problem yokta burada en alttaki bition logosuna tıklayınca hata veriyor? bi kaç defa olunca tesadüf değil heralde dedim. sizde de oluyor mu? olmuyorsa bende niye oluyor yahu, kolayıma geliyordu burdan geçmek..
(3) 

bi ek$i getirgeç vardı ne oldu ona?

inkey #93441 
geçenlerde firefox'u güncelleyince bu çalışmaz oldu. sözlükte de başlığını bulamıyorum. sanki eskiden başlığı vardı gibi geliyor bana ama emin olamadım. neyse. nası firefox'un son güncellemesiyle uyumlu hale getirebilirim bunu?(muhtemelen ben getiremem de) kim yapmıştı bu eklentiyi onu bile hatırlamıyorum, yok mu bi oluru düzeltsek şunu, hı?
(7) 

batıkent'ten odtü yabancı dillere ulaşım nası olur? [ankara]

inkey #93201 
iyi akşamlar..

soru başlıkta efendim. daraltırsak biraz, inönü mahallesinden, carrefour'un oralardan ya da metro istasyonundan olabilir? odtüye ulaştıktan sonraki kısımı da açıklarsanız çok sevinirim. tenkyu meri maç.
(6) 

ankara'da ingilizce kursu tavsiyesi?odtü dışardan hazırlık kursları?

inkey #93015 
iyi geceler öncelikle

pre-intermediate olan ingilizce seviyemi advance yapabilmek için ankara'da bi ingilizce kursuna gitmeyi düşünüyorum. alternatifler arasında tömer, wall street ınstitute, odtünün dışardan hazırlık kursları var. özellikle gidenler yardımcı olabilirse sevinirim. sorularıma gelirsek,

1. hangi kursu tercih ederdiniz? niye?
2. yukardaki soruyla bağlantılı olarak, tavsiye edebileceğiniz bir hoca var mı? ya da tam tersi şuna gitmiştim bi boka yaramadı da diyebilirsiniz tabii (yukarda saydığım kurslardan da olur başka kurslardan da farketmez. tecrübeli birilerinin tavsiyesine ihtiyacım var çok feci şekilde).
3. odtünün dışardan hazırlık kurslarıyla alakalı pek bi şey bulamıyorum nette, yardımcı olabilecek bi site adresi, telefon adresi gibi bişey var mı? yabancı diller de mi oluyor bu kurslar?

en küçük bi bilgi bile işime yarayacaktır muhtemelen, lütfen cekinmeyin. teşekkürler şimdiden.
(10) 

ehliyette kan grubunun yanlış yazması?

inkey #89002 
gud mornin,

sorunum başlıkta esasında. ehliyeti kimlik niyetine kullandığım için 4 senedir falan bu şekilde duruyordu ama bu aralar araba sürmeyi öğrenmek gibi bi niyetim var. e yarın öbür gün bi kaza yaparsam da yanlış kan verirseler tahtalıköyü boylarım diye göt korkusundan düzelttireyim artık dedim. başına daha önce böyle bi şey gelmiş olan var mı? düzelttirmek için neler gerekir? zaman alır mı gibi sorularım var.

bi de saçma bi şey soruyorumdur kesin ama ekstra olarak şunu sorayım; mesela diyelim ki ben kaza geçirdim, kan nakli gerek. 0 rh + pozitif kan grubum. ama kimlikte yazan a rh +. bu herkesten kan alabilen grup 0 grubu değil miydi? kimliğe bakıp a grubundan kan verseler ne olur? tenkyu meri maç..
(3) 

bir odayı baştan yaratmak?

inkey #79757 
sevgili dekoratörler, kendini dekoratör hissedenler yardımlarınıza ihtiyacım var.

yaz ayları dışında uzun süreler kalmak zorunda olmadığım bu yüzden de nasıl olduğunu umursamadığım küçücük, içi dolu fıçıcık bir odam var. okulun bitmesiyle uzun bi süreliğine eve döndüğüm içinde, madem bu gerzek şehirde * yaşamak zorundayım en azından odam iç açıcı bi yer olsun dedim ama kafamda bi türlü bi şeyler canlanmıyor. bu aşamada flickr olsun, google görselleri olsun, video olsun böyle “süper bu oda hacım” dediğiniz görüntüler varsa gönderebilirseniz ve de tavsiyelerinizi yazarsanız çok yardımcı olmuş olursunuz. oda küçük biraz cidden ne kadar yer tasarrufu edebilirsem o kadar iyi olur benim açımdan. ufak böyle odaya renk katacak detaylara ihtiyacım var yani. Tabii ne kadar ucuz olursa o kadar iyi ama pahalı olması da şu aşamada önemli değil, sadece fikir oluştursun yeter.. tenk yu meri maç şimdiden..
(2) 

90'lı yıllardan hatırlanmayan bir film?

inkey #78569 
merhabalar..bu soru bir arkadaşım ekolünden geliyor efendim. şöyle anlattı hatırlayabildiği şeyleri: bir robot varmış, ismi emin olmamakla beraber 5 numaraymış, bu robotu böyle parçalayıp bi arabanın arkasına atarlarmış ama robot kendiliğinden geri toparlanırmış falan. çok az bi şeyler hatırlıyorum sonunu bile hatırlamıyorum dedi. izlediğinde çok küçükmüş.

neyse efendim benzer bi şeyler hatırlayan var mı?
(1) 

lost özel bölüm altyazısı

inkey #72792 
merhaba, dün yayınlanan "a journey in time recap special" isimli özel bölümün altyazısı çıkmadı mı? divxplanette yoksa başka yerde yoktur dedim ama bulabilicek olan varsa çok sevinirim. bir de o bölümü izlemeden 16 ve 17. bölümleri izlesem kopukluk olur mu dersiniz? bi hevesle lost izlicem diye gelip, hüsrana uğradım resmen. o bölümün altyazısını beklemeye değer mi?
(4) 

demonoid

inkey #62647 
demonoid kullanarak u torrentle bir sürü dizi falan indiriyorum ama upload ve download sayılarım hiç değişmiyor, bi yerde yanlış bir şey yapıyorum galiba. daha bir hafta oldu gerçi neti sınırsıza çevireli ve indirmeye başlayalı, bir de torrent olaylarından pek anlamam ama en azından bir şeyler indirebiliyorum. neden değişmiyor yahu bu sayılar? ben de code'um olsun istiyorum. yoksa code kazanmanın onlarla alakası yok mu?
(3) 

halk eğitim merkezi

inkey #54312 
hafta sonu açık oluyor mu buralar? özellikle eskişehir'deki için soruyorum aslında ama genel olarak hepsinin çalışma saatleri aynıdır sanırım. teşekkürler.
(1) 

laptop - LG E500-K.A2IDT - sanalmarketim

inkey #54309 
selamlar,

şubat tatilinde laptop almayı düşünüyorum. araştırma yaparken şu bilgisayarı gördüm de özellikleri güzel gibi geldi.

www.sanalmarketim.com

bilgisayar internete girmek, film izlemek, oyun oynamak, ödev yapmak vs amaçlarla kullanılacaktır. aslında bunlar için bu fiyata bir bilgisayar almaya gerek yok biliyorum ama en azında 3-3.5 sene idare etsin beni istiyorum. sorularıma gelecek olursak;

- bu bilgisayar bana mı ucuz geldi yoksa normal fiyatları mı var? özellikleri nasıl?
- sanalmarketim'den alışveriş yapan var mı? daha önce hiç kullanmadım bu siteyi. özellikle elektronik eşyayı hele de bu kadar nazik aletleri netten almak saçma geliyor ama yine de merak ettim.
- max. 1.500 tl'ye acer dışında önerebileceğiniz marka/model var mı?
- bu lanet dolar ne zaman düşer, biraz daha sabretmeli miyim?

çok zormuş ya bilgisayar bakmak, insan bi modele bakarken diğerinde aklı kalıyor. en ufak bi yardıma bile muhtacım şu sıralar. teşekkürler şimdiden.
(2) 

yenisayfa.com / kitap alımı

inkey #53771 
Merhabalar..ben az önce bi eşşeklik yaptım sanırım. 3 tane kitap okuyup ödev teslim etmem gerekiyor o kitaplarla alakalı. daha sonra işte kitapları netten alayım hem çabuk hem ucuz olur diye düşündüm. ideefixe'ten alışveriş sepetine ekledim falan filan derken nette bi kitabı daha ararken yenisayfa.com'u gördüm. toplamda arada 20 milyon civarı fark olduğunu görünce de galeyana gelip ordan siparişi verdim. sonra bi de ekşi'ye bakıyım nedir bu yeni sayfa diye girince hayallerim yıkıldı. pek iç açıcı yorumlar yok. son günlerde bu siteden alışveriş yapan varsa sorun yaşayıp yaşamadıklarını paylaşabilir mi? çünkü sözlükteki son entry 2007 yılından kalma. biraz umutlandım belki düzelmişlerdir diye. bir de sipariş bir hafta on gün içinde gelir mi ki? ödev patlamasın? yorumlar için şimdiden teşekkürler..adios..
(5) 

el titremesi

inkey #52204 
şimdi benim şöyle bi sorunum var. ellerim mütemadiyen titriyor. çevremdeki herkes söylemeye başlayınca dedim artık bi doktora görüneyim ben. öyle çok rahatsız edecek derecede değil ama herkes söyleyince panik oldum bi şey varsa ya diye. derseniz ki eğer duyuruyu niye açtın, hangi bölüm bakar bu olaya efendim onu öğrenmek için. beyinle alakalı bir şey midir yoksa nedir? yoksa hastaneye gidince yönlendirirler mi? şimdiden teşekkürler.
(3) 

markaların kara kitabı - klaus werner / hans weiss

inkey #50338 
ankara ya da eskişehir'de bulabileceğim bi yer var var mı bu kitabı? basımı yapılmıyor artık sanırım. acil lazım malesef.

alınık bile olabilir aslında ama belki satıldığı bi yer bilen vardır diye soru olarak açayım dedim. hatta e kitap olarak bile olur.
(6) 

laptopu usb ile şarj etme?

inkey #49389 
mümkün müdür efendim böyle bi olay? lanet bi servis yüzünden zaten kötü durumda olan laptopumun şarj kısmı eridi gibi bişey, adaptör girmiyor ucuna. ben de düşündüm ki böyle bi ucu fiş diğer ucu usb olan bi alet olsa bilgisayarı usb ile şarj etsem ne güzel olurdu. hayallerle mi yaşıyorum?
(3) 

disko kralı, beyaz show için bilet bulmak?

inkey #47184 
selamlar..

okuduğum okul bunlara çeşitli geziler düzenliyor biraz fahiş fiyatlarla..4-5 kişi gitmeye kalksak bi kira paramızı oraya vericez nerdeyse o derece. biz de düşündük kendimiz trene atlayıp gitsek kapıda bizi içeri alırlar mı? bilet, davetiye vs gerekir mi? muhtemelen gerekiyordur..bu biletleri nerden temin edebiliriz? oraya gidenlerin hepsi üniversitelerden toplu halde gelmiyordur sanırım. yardım edebilecek birisi varsa duamızı alır :) teşekkürler..
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık