Deneyimli Go(Lang) Gelistiricisi

badseed #1576026 
Bir kac saat ozel ders verecek, daha cok sorularimi cevaplayacak birini ariyorum. Protobuffers grpc import paths gibi konulara hakim olmasi gerekiyor.
(3) 

turkcell esim yeni telefona aktarma

badseed #1570859 
Merhaba,
Esim'i baska bir iphone'a aktardigimda garanti bankasi girislerimde sorun yasar miyim? Yurtdisinda oldugum icin atm ve ya subeye erisimim yok.
tesekkurler
(3) 

radar cezasini online nasil odeyebilirim

badseed #1454591 
Selam,
hiz sinirini astigim icin ceza yedim. simdi garantiden odemeye calisiyorum ama degisik ceza turu seceneginden ne sececegime emin olamadim. gerci hepsini sirayla sectigimde de sistemde birsey goremedim. Hangi ceza turunu secmeliyim ve de sisteme gecmesi zaman aliyor mu cezalarin?
tskler
(2) 

miles & smiles kredi karti

badseed #1451688 
Yurtdisinda yasiyorum ve bu kartlar yurtdisinda kullanildiginda mil kazandirmaya devam ediyor mu merak ediyorum. Bir de THY'de yapacaginiz alisverislerde "1 TL harcamanıza 1 mil" kazanır seklinde bir vaat var ama acaba bu sadece turkiye cikisli ucuslar icin mi gecerli. Zira abd cikisli ucuslarda ucret dolar olarak hesaplaniyor ve bu kelime oyunu ile acaba mil kazanma yalan mi oluyor?
(4) 

marmaris ya da civarinda mekan onerileri

badseed #1082269 
Selamlar,

kiz arkadasimla ctesi dalamana ucak bileti aldik. Hep Kas'a gittigimiz icin bi sefer degisiklik yapalim dedik. Marmaris ve civarindaki onerilerinizi bekliyorum. Mekan onerileri ayrica takdir edilir. (kabak fethiye kelebekler yapmicaz.)
tesekkurler
(3) 

kelebekler vadisi ve kabak koyu ve benzeri

badseed #949067 
Selamlar,

olimpos rutinimi degistirip artik bir de bu mekanlari goriim diyorum. Acaba kelebekler vadisi ve kabak koyunda kalicak yer onerisi olanlar var mi? Birde bu iki yerin tam lokasyonlarini google maps'den gonderecek olanlara ayrica sukranlarimi iletiyorum. Booking.com'dan yer bakiim diyorum ama tam yerini cozemedim.

tesekkurler
(6) 

montreal'de nerde kalmali napmali

badseed #293428 
Onumuzdeki hafta 3 gunlugune montreal'e gitme niyetindeyim. Muhtemelen hostel'de kalicam. Hangi bolgede kalmak gerekir yapicak aktiviteler nelerdir?
tskler.
(2) 

wireshark ile ilgili

badseed #193893 
Selam,

Simdi wireshark ile yakaladigimiz bir frame'e baktigimizda frame numarasi yaziyor ve pesinden 60 bytes on wire, 60 bytes captured diyor. Birde baska bilgiler gosteriyor. Sorularim sunlar.

Bu bytes on wire ve bytes captured arasindaki fark nedir? Bunlarin farkli rakamlar olmasi durumu var mi ve hangi kosullarda? Ve bu degerler en temelinde nerden geliyor.

Birde Arrival Time, Epoch Time, Frame Number, Frame length, Capture Length Physical Layer'da gorulen degerler. Bu degerler aslinda tamamen alicinin hardware'indan geliyor di mi? frame'in bu bilgilerle alakasi yok.

tesekkurler
(4) 

SQL sorusu

badseed #99171 
Direk maruzatima geciyorum. Simdi cok basit bir tablom var kullaniciNumarasi, Ismi ve bi takim seyler tutuyor diyelim. Facebook gibi dusunebiliriz ama kimin kimle arkadas oldugunu tutan bir tablo yok. Sonra bana bir kullanici icin text formatinda(daha dogrusu database'den bagimsiz) arkadaslarinin listesi geliyor. Eger adamin 1000 tane arkadasi varsa ben bu arkadaslarinin bilgisini WHERE kisminda OR ile yazarsam query cigrindan cikar.

Bu asamada en randimanli nasil yapilir konusunda onerilere acigim.

Tablolarda degisiklik yapabilirim ve arkadas bilgisi tutabilirim ama o zamanda database sanki cigrindan cikar gibi geliyor. Zira facebook application'i olacak ve ortalama 300 arkadasi olsa bir kimsenin kabaca bir hesapla 1000 kullanicida 300000lik bir tablom olur. arkadas1->arkadas2 seklinde. Gerci tablo 2 kolonlu ve super indexlemeye uygun tabii.

Bir alternatifde acaba kullanici bilgisi tablosuna bi text alani acip oraya arkadaslarinin kullaniciNumaralarini yanyana yazdirip sonra metin aramasi mi yapsam dedim. Bu son oneri cok bodozlama ve database mantigina direk aykiri onun farkindayim.

Query'nin WHERE kisminda facebook'da tutulmayan bazi bilgiler koyacagim kendi tablomda olmasi lazim bu islerin.

saygilar

edit: En kolay soyle aciklim. Facebook kullanici tablosunda 2 kolon daha tutmam lazim. Bunlar diyelim adamin boyu ve kilosu. Adam application'a girdiginde ben adamin arkadas listesini facebook'dan alabiliyorum kendi database'ime bi is yaptirmam gerekmiyor ama boy ve kilo bilgisi benim tablomda tutuluyor facebook'da tutamayacagim icin.(aslinda bole onlarin bi arada data API olayi vardi noldu bilmiyorum)

Benim tablomda sadece kullanicinin facebookId'si boyu ve kilosu tutuluyor suanda diyelim.
(1) 

davetiye ile uye olunan bir site vardi torrent linkleri falan icin. adi neydi?

badseed #92655 
bu kadar
(12) 

Ucuruldum galiba bosluguma geldi

badseed #50067 
sozlukdeki kullanici adim badseed
Niye ucuruldugum konusunda bilgi bulabilirmiyim. Birde entrylerimi alma sansim var mi? Son bir soru daha ayni isim ve email adresi ile uye olmayi deniyorum ama bu isimde ve adreste kullanici var diyor.
1

mobil görünümden çık