(1) 

AUZEF tek ders sınavı

SiyamkedisiZorro #1577159 
Tek dersim kaldı, onun tek ders sınavına nasıl başvurabilirim acaba. Biliyor musunuz?

Person of interest

SiyamkedisiZorro #1571573 
Hangi platformlardan izlenebilir?
(3) 

Verilik çocuk kitapları

SiyamkedisiZorro #1513675 
Çoğunluğu 1-3 sınıf düzeyinde yaklaşık 50 kitabı artık çocuklar büyüdüğü için elden çıkartacağım. Belediyenin (Kadıköy mesela) bir organizasyonu var mıdır acaba, biliyor musunuz?
(3) 

Excel sorusu

SiyamkedisiZorro #1506136 
Bir excel listesi var, tarih kolonu d.mm.yyyy gibi görünse de sıralama yaptığım zaman aslında text miş gibi sıralama yapmasından date formatlı olmadığını anlıyorum. Nasıl çevirebilirim date formatına?
(2) 

Yaşlı kedi katarakt

SiyamkedisiZorro #1505594 
Canım kedim 17 yaşında. Yazdan beridir sanki görmesinde sorun var gibi. Katarakttan şüpheleniyorum. Gözbebekleri hep büyük ve sanki hafif buzlanma var gibi.
Bu yaştaki kedi katarakt ameliyatını kaldırabilir mi bilmiyorum. Nihayetinde evde yaşıyor, dışarı çıkmıyor. Bir ikilemle karşı karşıyayım. Hayat kalitesini artırmak için katarakt ameliyatı olmalı mı, yoksa bu riski (masada kalma riski) almamalı mıyım?
(4) 

Yılbaşı hediyesi

SiyamkedisiZorro #1505476 
Kızlarıma alacağım. Yakın zamanda doğumgünü olduğu için ikisine de hediye aldım. Büyük (16) daha kolay gibi ama küçük (12) çok zor. Resim yapmayı sevdiği için doğumgününde profi boya kalemi seti aldım, ablam ve dedesi de bir kursa yazdırdılar. Kıyafet istemiyor, en düşüncesizce alınmış hediye olarak kabul ediyor.
O yaş dönemi için (bilgisayar haricinde) oyuncak vs. hediye tavsiye edebilecek var mıdır?
(6) 

Bir cümle - ingilizce

SiyamkedisiZorro #1469349 
Gerçekten seni ne kadar takdir ettiğimi söylemek istedim - demek istiyorum
"I really wanted to say how much I appreciate you"

kulağıma doğru gibi gelmiyor. Nasıl söyleyeyim?
(1) 

Doğan Cüceloğlu

SiyamkedisiZorro #1467181 
Gönül işleri kategorisinde, çünkü hoca gönüllere dokunuyordu, gidişi de gönül yarası oldu.
Çalışma hayatına ilk başladığımda şirkete bir seminere gelmişti. Bilgisinin yanında çok da iyi bir hikaye anlatıcısıydı. Toplantı sonrasında soru cevap faslı çok uzun sürmüş, bir o kadar da her şey bittikten sonra adamcağız toparlanıp çıkmaya çalışırken soru soranlarca uzamış, uzamıştı. Arkadaşımla konuşurken ikimiz de aynı şeyi fark etmiştik. Cevabını verirken, onca kişiyle aynı ortamda olsanız bile size özel konuştuğunu hissettirebilen bir insandı. Kendisiyle böyle hikayesi olan var mı? Allah rahmet eylesin.
(3) 

Yemek tarif

SiyamkedisiZorro #1450286 
Dünden kalma fırında pişmiş bir adet palamut balığım var. Mezemsi bir şey yapsam akşam yemeğine bunu kullanarak, ne yapayım? Var mı fikirler, tarifler?
(2) 

Masterchef Türkiye

SiyamkedisiZorro #1446363 
Dün yoktu sanki. Yeni bir takvim mi oluştu bu arada? Her gün oluyor diye kalmış aklımda.
(3) 

Joan Baez şarkısı

SiyamkedisiZorro #1442998 
Bir türlü bulamadım yahu...
Şarkının bir yerinde "born in the rainforest of distant Cameroon" gibi bir şey diyordu. "Daughter of the moon" da geçiyordu şarkının bir yerinde ama Lily değil benim aradığım şarkı. Bir türlü bulamıyorum. Yardım edebilecek biri var mı? Böyle masal gibi bir şarkıydı, hey gidi...
(1) 

Nübulizatör'ün oda kokusu için kullanılması

SiyamkedisiZorro #1441638 
Elimde bir adet nebulizatör var. Çocuğum bebekken kısa bir süre ilaç kullanması gerektiği için almıştık. Şimdi humidifierlar var, buhar vericiler, oda nemi için kullanılıyorlar, içine birkaç damla esans yağ dökünce etraf mis kokuyor. Düşündüm de ben bu aleti bunun için kullansam olmaz mı ki? çocuklar büyüdüler, artık kullanmak gerekmez diye düşünüyorum. Ne dersiniz?
(5) 

Spiral varken tampon kullanımı

SiyamkedisiZorro #1434496 
Mümkün mü? 1 haftalık tatilimin zehir olması tehlikesi ile karşı karşıyayım.
(1) 

Bir karikatür arıyorum - Serkan Altuniğne Bobo serisi

SiyamkedisiZorro #1433282 
Bilen bilir Bobo'da bi horoz var manyak. Gruba ilk katıldığı dönem miydi neydi, Toraman'ın, Domuz'un filan hep "gödünü gebertiyo" ama kedi Kala Bera'ya çatınca Kala Bera bunu benzetiyor hatta "neden söylemediniz kedinin manyak olduğunu beş dakikada gagamı elime verdi" gibi bir şey söylüyor. Bulamadım b,r türlü, buldursanız ya...
(2) 

Trendyol - kozmetik

SiyamkedisiZorro #1425557 
Mal gibi Lancome aldım, ucuz gördüm (250 TL). Bir kozmetik firması gönderdi. Ne ambalajı ne de içindeki ürünün Lancome ile alakası yok. Kozmetik ürünü geri gönderemem, biliyorum. Ama yanlarına kalsın istemiyorum, en azından Trendyol'dan satış yapamasınlar bir daha. Trendyol'a şikayet etmek için bir iletişim kanalı açmamışlar. Ya da ben göremedim. Bilen var mı?
(6) 

Aro mama

SiyamkedisiZorro #1391741 
Metro'da satılan ucuz kedi maması. Ben bunu bizim apartman önündeki haytaya vermek için alıyordum. Bir ara evdekinin maması bitmişken "o da yesin canım, ne var" diye verdim. Bir süre geçti mama bitmiyor sanki. Ben eşim verdi sanıyorum, eşim, çocuklar vermiştir diyor. Kedi resmen gözümüzün önünde eridi. Arada gidim bir-iki gıdım yiyor ama ölmeyecek kadar. Bizim yediklerimize sarkmaya başlayınca durumun vehametini gördük. Şimdi kendi mamasından aldık, biraz da şımartma maması filan koyduk, toparlamaya başladı hayvancağız. Ama yenmeyecek kadar kötüyse dışarıdaki kediciğe de vermeyeyim. Soru: siz Aro mama kullandınız mı? Tecrübeleriniz nelerdir?
(3) 

AUZEF- İkinci Üniversite

SiyamkedisiZorro #1390775 
Sınavları çoktan seçmeli mi, yoksa klasik yazılı mıdır acaba?
(2) 

İkincil öğretim

SiyamkedisiZorro #1382164 
Duymuşsunuzdur, sınavsız bir biçimde 2. üniversitede kaydolabiliyorsunuz. Ben de Adalet Meslek yüsekokuluna kaydoldum. Kısmet 2 sene sonra biterse hukuk fakultesinde devam etme şansım var mıdır?
(1) 

Fransızca Türkçe online sözlük ve telaffuz

SiyamkedisiZorro #1380374 
Merhaba duyurunun frankofonları.

Kızım yeni başladı bu dile. Evde hiçbirimiz Fransızca bilmiyoruz. Şöyle Merriam Webster ayarında kelimenin açıklamasından ayrı telaffuzunu da dinleyebileceğimiz tercihan ücretsiz uygulama veya site biliyor musunuz?
Şimdiden merci
(15) 

Saint Benoit nasıl bir okuldur?

SiyamkedisiZorro #1364528 
Soru başlıkta.

Evladın puanı bu aralıklarda gibi görünüyor. Nasıldır? Fransızca çok zorlar mı? Bu okulu bitirip mühendis olan tanıdıklarınız filan var mı? Kızım mühendis olmak istiyor, Fransız lisesi yanlış tercih olur mu?
(13) 

Kız arkadaşlar arası gerginlik ve ortada kalan bendeniz

SiyamkedisiZorro #1357831 
Kusura bakmayın uzun anlatacağım.

Ayşe ve Zeynep diyelim arkadaşlara. Hepimiz koca koca kadınlarız, aynı okuldan mezunuz. Ayşe ile aslında okuldan sonra samimi oldum diyebilirim. Dahil olduğum iki grupta da aktif kendisi. Zeynep'le daha samimiyim. Benim ona, onun da bana iyiliğimiz dokunmuştur. Bu iki arkadaş da boşandılar. Evlatları var ergen yaşlarda. Bunlar hep ön bilgi.

Yaklaşık bir sene kadar önce Zeynep yine okuldan eskiden tanıdığı bir adamla flört ediyor. Bir süre sonra fark ediyor ki bizim kadınlar olarak aramızda konuştuğumuz konulardan adam haberdar. Bu arada adam Ayşe'ye de yürümüş, dahası Ayşe'ye kör kütük aşık. Ayşe kızlar olarak aramızda konuştuğumuz konuları adama da anlatmış. Zeynep diyor ki; bu kendi içimizde iç dökmeleri sırasında adam hakkında ileri geri konuşmuştu. Bu lafı "sen de böyleymişsin zaten" şeklinde Ayşe tarafından adama söylenmiş. Olayın kopma noktası da bu.

Zeynep'in adam hakkında anlattıklarından sonra Ayşe adamla irtibatını kopartıyor. Adam deliye dönüyor ve Zeynep'i tehdit etmeye başlıyor. Çocuğunun okuduğu okulu, güzergahını filan söylüyor. "sen benim mutluluğuma mani oldun" filan. Adam tam sayko çıkıyor. Zeynep çıldırıyor, "bu adamı başıma sen saldın" diye Ayşe'yi suçluyor. Bizim arkadaş grubunda da Zeynep epey bir veriştiriyor Ayşe hakkında, sonunda da bizden yeterince destek görmediğini düşündüğü için whatsup grubundan çıkıyor Zeynep. Ayşe'den o arada hiç ses çıkmadı. Sonra ben Zeynep'le konuştuğumda Ayşe'nin sayko adamla bir şekilde konuştuğunu ve (çok şükür) adamın artık kendisini tehdit etmediğini söyledi.

Şimdi durum şöyle; Zeynep kendisini yeterince desteklemediklerini düşündüğü için arkadaş grubumuzdaki diğer kızları tamamen defterden silmiş durumda (bu arada destekten anladığı bizim Ayşe'yi ayıplamamız sanırım, çünkü onun haricinde her türlü dava açalım, dönem arkadaşı şunu bulalım, gitsin konuşsun filan gibi destek ve fikirler geldi gruptan).

Buraya kadar kendi düşüncesidir, bence bir yere kadar da haklıdır. Ama diyor ki Ayşe'nin olduğu etkinliklere gidenleri hepten silermiş defterden. Burada saçmalamaya başlıyor. Çünkü Ayşe epey faal bir kız, benim dahil olduğum bir sürü gruba Ayşe de katılıyor. Bazı gruplarda ben ondan önce bile vardım, sonradan geldi ve dahil oldu. Kıza "gelme" diyemem ki. Öte yandan o var diye ben kendimi çeksem e bu sefer ben tümden soyutlanırım, neden ki. Kız arkadaşlar grubundaki muhabbetimizi de seviyorum. Onlarla olan davetleri bir süredir her ekiyorum ama bu bana yanlış geliyor. Ama Zeynep'i kırmak da istemiyorum. Ne yapayım?
(7) 

Kadın erkek hediyeleşmesi

SiyamkedisiZorro #1337658 
Valla kendi sorunum değil, ama bakıyorum erkeklerde kadınlara aldıkları hediyeler ayrılma veya boşanma sonrası dert oluyor. Erkeklere değerli hediye örnekleri; pahalı saat, pahalı cüzdan, mücevher tadında kol düğmeleri, pahalı kalemler vs.

Peki:

1- Kadınlar; siz erkek arkadaşınıza kocanıza değerli hediye almıyor musunuz? Aklınıza geliyor mu ayrılık sonrası onları geri istemek

2- Erkekler; size gelmiş değerli hediyelere bakışınız nedir, siz ayrılık sonrası onları geri vermeyi düşünür müsünüz? Ya da size eşiniz / kız arkadaşınız değerli hediye verdi mi?
(4) 

Ayrıldığın iş yeri ile rekabet etmeme

SiyamkedisiZorro #1335927 
Şimdiki işimden ayrıldım diyelim. Bu şirkette özel teknik bir iş yapıyoruım. Şirket bana rekabet etme yasağı getirebilir mi? Getirirse süresi kaç yıl olur?
Spesifik bir yazılım diyelim iş için de...
(16) 

Yetişkinlerin dünyasından sıkıldım

SiyamkedisiZorro #1326950 
Karı-koca çalışıyoruz. Yaşları 40+ olarak düşünün. Kadın özel bir şirkette çalışıyor uzun zamandır. Çok sıkıldığı dönemler de olmuş ancak şimdilerde olağan stresler haricinde işi yolunda diyelim. Ama olağan stresler dediğimiz bazı insanların senede bir denk geldiğinde ayılıp bayıldığı türde olanlar. İşin içinde trajediler filan barındıran türden.
Erkek çok iyi bir akademik kariyerden sonra senelerdir kendi işini yapıyor ve senelerdir (20+ seneden bahsediyoruz) güzel ve yanlız ülkemizin ekonomik dalgalanmaları sebebiyle bir türlü düzgün bir gelir sahibi olamıyor. Bu 20+ senelik dönemde 2 defa çok büyük batmış durumda ama her batış sonrasında kadının "bu sefer bari bir kurumsal şirkette işe girsen?" teklifini kesinlikle geri çeviriyor (örn. "bu kadar borcu kurumsal şirkette çalışarak ödeyemem" gibi). Erkek tembel değil ama kurumsal hayata geçmeyi reddetmesinin temel sebebi sanırım özgürlük, herhangi birine hesap vermeme isteği.

Kadın tarafı benim ve tahmin edebileceğiniz gibi bunaldım. Dediğim gibi kısa bir dönemden bahsetmiyorum. 2 evlat var ve bu kadar sorumluluğun altından tek başıma kalkmak zorunda olmak müthiş bir depresyon ve buna bağlı hastalıkları getiriyor. Genelde çok pozitif ve enerjik biriyim ama artık eve gelince parmağımı kıpırdatacak halimin kalmadığını hissediyorum. Bu sene büyük kızın sınav dönemi, eşime rica ettim "hiç olmazsa bu sene eve erken gelmeye dikkat et, kızın derslerine destek olursun" diye 2 gün erken gelemedi. Hep işi çıkıyor, meşgul. Eee, ben de çok yoğun çalışıyorum ama eve erken gelmeye geldiğim zaman da kızla oturup ders çalışmaya vakit ayırıyorum. Bir gün erken geldi, tesadüf o gün benim işim uzamıştı, geldiğimde bir baktım küçükle monopoly oynuyorlar. Koca adamı çocuk gibi azarlayamam ama şiştim artık resmen!

Dediğim gibi yetişkin sorunu bu, adamı da seviyorum, ayrılmak çözüm değil. Defalarca konuştum, kavga etmeden, size anlattığım gibi. Ya küsüyor, ya da suçu ekonomiye atıp olayı çözümsüz bırakıyor. Halbuki sorun sadece ekonomik değil, aynı zamanda manevi destek. Benim yerimde olsanız ne yapardınız? Konuşurum diyorsanız nasıl konuşurdunuz?
(1) 

Anti-Tiroglobulin Antikoru

SiyamkedisiZorro #1324334 
Nedir? Referans değerden yüksek çıkması neyi gösterir?

Tiroidle ilgili bir şey mi? T3, T4 ve THS ve de PTH normal görünüyor.
(1) 

Google kısa yol

SiyamkedisiZorro #1306232 
Google açıkken Google yazısının altında en sık girdiğim 6 site küçük ekranlar olarak beliriyordu. Ben mi bir şey yaptım admin mi bir şey yaptı kayboldu onlar. Nasıl restore edebilirim?
(4) 

Pet ifşa

SiyamkedisiZorro #1306166 
Maaşallah benim yakışıklı 14 yaşındaki oğluma!
(2) 

Ayağımın altında çıkan deri fazlalıkları

SiyamkedisiZorro #1303877 
Deniz sonrası oldu, bir tür mantar her halde. Böyle beyaz deriler, koparınca acımıyor (deriyi kaldırmazsam) ama çok oldular. Ne yapayım. Tavsiye edebileceğiniz krem vs. var mıdır?
(2) 

İngilizce bir cümle çeviri

SiyamkedisiZorro #1301390 
"Elbette size elimizden geldiğince destek oluruz" demek istiyorum

"Of course we will support you if we can" demek istemiyorum. Şu "if"ten sonrasını nasıl yazsam? "within our knowlege" gibi bir şey anlatmak istediğim. Nasıl diyeyim?
(18) 

Bir şey öğrendim ama arkadaşıma söylememeliyim değil mi?

SiyamkedisiZorro #1295038 
Bir arkadaşım eşinden ayrıldı. Eşi bizim şirkette çalışıyordu.
Arkadaşım bundan şirkette çalışan başka bir kadını sorumlu tutuyor, ayrılmadan önce bana bu konuda soru sordu. Ama ben bu konularda çok gözü açık biri değilimdir. Bir-iki dedikodu duymuştum, arkadaşıma bunları aktardım ama kesin olmuştur diyemem de dedim.
Neyse bunlar ayrıldılar, ama arkadaşım eski eşini stalklamaya devam ediyor. Özellikle de eski eşi "bildiği bütün değerler üzerine" şüphelenilen kadınla bir ilişkisi olmadığına yeminler ettiği için eğer şüphelerini teyid edebilirse kıyameti koparacağını biliyorum.
Eski koca da sanki ayrılmamışlar gibi hep arkadaşımın evinde. Sözümona biricik kızlarına iyi baba olabilmek için.
Şimdi çok sağlam birinden bu eski kocanın hakikaten de bu şüphelenilen kadınla bir ilişkisi olduğunu itiraf ettiğini öğrendim, bu itirafın neticesinde alenileştirilecektir bu ilişki.
Arkadaşıma söylemek istemiyorum. Artık ayrılmışlar. Benim kıza tek tavsiyem adamı evine sokmaması ve kendine bir hayat kurması olur ki bunu da ona 10 defa söylemişimdir. Ama bana gönül koysun istemiyorum, biliyordun da söylemedin diye. Siz olsanız ne yaparsınız?
(4) 

Siyanürlü intihar neden karantina gerektiriyor?

SiyamkedisiZorro #1291899 
Bugün gazetelerde yer alan haberde kadın siyanür içerek intihara teşebbüs ediyor. Bunu polise bildiren erkek arkadaşı ve olay yerine gelen 3 polis de karantinaya alınıyor. Buna benzer bir vak'a daha vardı? Benim bildiğim radyasyon gibi bir şey değil siyanür. Peki neden karantina?

Not: Aman diyeyim kimse özenmesin. Ben sadece karantina kısmını merak ettim.
(4) 

Neden dün herkes bir anda Galatasaraylı oldu ki?

SiyamkedisiZorro #1275691 
Yahu yurtdışındaydım, döndüm, facebook'ta senelerdir BJK'li bildiklerim GS'liyiz diyor. FB'li arkadaşlarım da keza. Başakspor'u yenmiş GS. Eeee, n'oldu dün?
(1) 

Sol kolum karıncalanıyor

SiyamkedisiZorro #1255638 
Yahu iki gündür sol kolum durduk yere karıncalanıyor. Koltukaltından dirseğe kadar uyuşuk gibi. Kolumun üzerine yatmadım, kolum kıvrılmadı. Tansiyon yüksek değil. Neden ki? Ne yapayım?
(2) 

Şeytan tüyü mü?

SiyamkedisiZorro #1255428 
Ara ara genellikle sırtımda ama bazen de alnımda muhtemelen bir gecede uzamış (daha uzun sürse özellikle yüz bölgemde fark etmemem imkansız) 8-10 cm uzunluğunda saçtan çok daha ince genellikle gümüşi renkte kıl çıkıyor.
Nedir bunlar. Var mı bir adı? Neden çıkar?
(2) 

Basit yaşam blogları

SiyamkedisiZorro #1254726 
Takip ettiğiniz yerli / yabancı (İngilizce, Almanca da olabilir) basit yaşam blogları var mı? Az tüketim, geri dönüşüm, basit ama klasik yaşam konulu? Paylaşır mısınız?
(7) 

Black mirror

SiyamkedisiZorro #1253987 
Netfix'te dizi olan
Genel konu nedir? İzleyeyim mi, beğenir miyim?

Ne beğendiklerim: game of cards, person of interest, homeland, game of thrones, sherlok
(5) 

Temizmama maması

SiyamkedisiZorro #1246746 
Bir yıldan fazla bir süredir temizmama kumu kullanıyorum, 4-5 aydır da mamalarını sipariş etmeye başladım. Kedicikler gayet memnun. Ama önce son gelen tosun kedinin kakası pek bir fena kokmaya başladı. Biraz da cıvık s.cıyordu hayvan. Neyse ablamın kedisiydi, kendisi yazlıktan gelince kedi de gitti. Ama şimdi benim kedicim böyle ara ara (her zaman değil) acayip pis kokulu ve cıvıkımsı scmaya başladı. Öyle ki uykudan uyanıp tuvalet temizliyorum. O kadar olur yani.
Şimdi suçu mamaya mı atayım yoksa başka bir sebep olabilir mi? İlla bize veteriner yolları mı?
(2) 

Prag - 3 günlük program

SiyamkedisiZorro #1239828 
Uzun hafta sonu Cuma akşamından Salı sabaha kadar Prag'dayız. 15. evlilik yıldönümü <3

* Nerede kalmalı; yürüyerek gezmeyi seven çiftiz, merkeze en yakın nerede kalalım?
* Özellikle görülmesi gereken yerler
* Tavsiye edebileceğiniz lokantalar
* Hediyelik nesi meşhurdur?
Bir de, gittiğimiz yerlerde konser (klasik müzik) denk getirebilirsek çok mutlu oluyoruz. Bildiğiniz bir biletix benzeri site var mıdır Prag için?

Çoook teşekkürler şimdiden.
(4) 

Yurtdışı alışveriş

SiyamkedisiZorro #1238159 
Şimdi yurtdışı sitelerden alışveriş ettiğimizde bir limit vardı, neydi unuttum ama epey az bir şeydi diye hatırlıyorum. Atıyorum 80-120 usd arasında bir elbise alsam gümrüğe takılacak. Bunun vergisini ödeyeyim de yerimden kalkmadan kapıya gelsin oluyor mu? Olursa nasıl oluyor? Tecrübe etmiş arkadaşlar var mı?
(1) 

Kıbrıs'ta uzun hafta sonu

SiyamkedisiZorro #1222386 
Eylül'de evlilik yıldönümü için Kıbrıs'ta uzun hafta sonu tatili planlıyoruz. Deniz çok güzel olsun, şart değil ama mümkünse bin kişiyle tatil yapmayalım, yani butik oteller tercih sebebi.
Fiyat önemli değil (yani alternatifler arasında perforansına göre açılabiliriz biraz).
Bir de nereleri gezelim, antik kent sevenlerdeniz.
(3) 

THY milleri

SiyamkedisiZorro #1218348 
Benim şirket kredi kartıma bağlı bir THY mil üyeliğim vardı. Kredi kartını değiştirmek gerekti, bir şekilde eski mil üyelik numaramı aktaramadılar. Şimdi bir tarafta birikmiş millerim duruyor. Onları yeni üyelik numarama aktarabilir miyim? Nasıl bir işlem yaptırmam gerekir?
(4) 

Valla bir arkadaşım - nasıl konuşayım

SiyamkedisiZorro #1209486 
Kız benim en yakın arkadaşım. Hem biraz yaş paniğinden hem de daha önce pek bir duygusal deneyimi olmadığından 30 yaşında bir başka arkadaşımızla apar topar evlendi. Şimdi evlendiği arkadaş da iyi insan ama evlenilecek insan değildi, nitekim 5 sene sonra boşandılar. 8-9 sene oldu boşanalı. Bir oğulları var.
Boşandıktan sonra kimse ile aşki bir ilişkisi olmadı. Birkaç yemeğe çıkma durumu hariç duygusal anlamda bir ortamı yok. Ama çok sosyaldir, yani oramını zenginleştirsin durumu kendi için geçerli değil.
Derken bir başka arkadaşımızın abisiyle tanıştırdılar. Bence gayet de doğru düzgün bir adam. Arkadaşımdan 8 yaş büyük. Boşanmış, çocuksuz ve arkadaşıma çok çok nazik davranıyor, el üstünde tutuyor.
Arkadaşım "ama onu görünce başım dönmüyor, midemde kelebekler uçuşmuyor" filan dedi. Adamdan hoşlanıyor ama ilk eşi gibi aşık olsun istiyor. Şimdi ben buna 30'lu yaşlarının hormonları ile şimdiki yaşının hormonları bir değil, o duygu hormon düzeyine de bağlı" dedim ama beni "geçti artık bizden" demişim gibi algılasın istemiyorum. Örneği ben eşimi çok seviyorum, ama normal bir şey değil mi ilk zamanlarda "heyoo bugün onunla buluşucam" derken her gün eve dönerken "yuppi!!" yapmıyorum, durum normalleşiyor. Ama bu ona sevgimin azaldığı anlamına gelmiyor.
Aslında hepimizin beklentileri durumu nasıl algıladığımızı şekillendiriyor. Sorum şu; istiyorum ki kendini "ilk seferdeki gib aşık olmazsam sevmiyorumdur" diye şartlandırmasın. Bunu ona en doğru biçimde nasıl anlatabilirim. Çünkü ana fikir "geçti artık bizden" değil, öyle hissetsin ya da ben öyle bir mesaj veriyorum gibi düşündün istemiyorum.
(4) 

Pire sorunu

SiyamkedisiZorro #1208214 
Ablamların evini pire basmış. Kedileri veterinere götürdüm iç/dış parazit ve pire ilacı yapıldı. Evi ilaçlattık geçen hafta sözüm ona, hafta sonu bir baktım ki yine pire kaynıyor. Anadolu yakasında olup da böyle bir dertten sizi kurtaran bir ilaçlamacı biliyor musunuz?

İkinci soru. Gelen kedilerden kız olanı azmış. Diğer kedi ve bendeki kedi kısırlaştırılmış erkek. Onlara fena pihliyor, bu sorun değil ama 2-3 saatte bir öyle fena böğürerek bağırıyor ki. Kız kedi kısır değil maalesef. Ablam dönünce kısırlaştıracak, ama bu dönemde en azından sesini kesmek mümkün mü? Komşular şikayet edecek diye aklım gidiyor.
(2) 

Bir cümlelik çeviri ricası - TR/ENG

SiyamkedisiZorro #1197803 
Tek bir cümleyi çevirmek istiyorum ama takıldım yahu, bir yardım lütfen!

Projenin hak ettiği başarının görülmesi (takdir edilmesi) için elimizden gelen desteği vereceğiz

We will give our best support to praise the project.

Nasıl olmuş, nasıl daha iyi olur?
(5) 

Havaalanı fast track

SiyamkedisiZorro #1190660 
Bir arkadaşım anlattı Sabiha Gökçen'de böyle bir uygulama varmış 30 TL karşılığı ne güvenlik kontrolünde ne de vize sırasında beklemeden VIP gibi geçiriyorlarmış 30 TL karşılığı . BKM express varsa 15 TL'ye hatta.

1- Yapmış olan var mı
2- Atatürk HL'da yapmış olan var mı?
(11) 

Ergen kız çocuk için ingilizce dizi

SiyamkedisiZorro #1185348 
Kızım 6. sınıfa gidiyor, Ingilizcesini geliştirmek üzere dizi film seyretse diyorum, ben ingilizce konuşmayı friends'i Ing altyazılı seyrederek öğrenmiştim. Ona ne tavsiye edebilirim acaba?
(6) 

Düğünde bir tarafın su götürmez ağırlığı

SiyamkedisiZorro #1181346 
Hafta sonu bir düğüne gittik. İşyerinden arkadaşımız. Epey kalabalık bir düğündü. Kız tarafının ağırlığı 1 birim ise erkek tarafı 3 veya 4 birim kalabalıkta. Erkek tarafı Bayburt'lu kız tarafı nereli bilmiyorum ama Bayburt'lu değil. Aman be kardeşim; düğünün başından sonuna Bayburt da Bayburt, ne kadar çok Bayburt türküsü varmış. Sadece o yörenin havası olsa anlamam etmem ama türkünün içinde de habire geçiyor.
Kız tarafına biraz ayıp olmamış mı? Hiç mi konuşmazlar müzik listesini. Kafa şişti. Bir grup eğlendi gerçi ama erkek tarafı olduğu halde (muhtemelen Bayburt'lu olmayanlar) somurtup oturdular bütün gece.

Bayburt işin "mesela"sı, sakın yöreye takılmayın, iki tarafın da aynı yöreden olmadığı durumlarda bir yöreye bu kadar ağırlık verilmesini hoş karşılamıyorum ben, siz ne düşünüyorsunuz?
(1) 

Spotify

SiyamkedisiZorro #1179451 
Merhabalar,
Cep telefonuma spotify kurdum gayet de güzel çalışıyor. İşyeri bilgisayarıma da kurmak istiyorum, geri planda çalsın ne güzel. Ama *.exe'yi çalıştırdığım zaman "Lütfen Spotify'ı yönetici hesabı yerine normal kullanıcı hesabıyla yükle" diye bir uyarı çıkıyor ve yüklemiyor.
Nasıl yapsam da yüklesem, bir seçenekle yönetici hesabını seçmiş değilim ki...
(5) 

Hoşlanıyor mu, var mı bir gelecek?

SiyamkedisiZorro #1178670 
Bir arkadaşımın derdi beni gerdi:

Bir kızdan hoşlanıyordum. Ama o kendi arkadaşıyla aramızı yapmaya çalıştı, baktım umut yok, biraz takılayım dedim, o da içime sinmedi. Bir süre görüşmedik, sonra ona açıldığımda bu kız meselesinden dolayı ağzıma sçtı, sanki ben istemişim gibi. Bir süre daha geçti, tekrar aramız düzeldi gibi ama korkuyorum tabii artık sevdiğimi söylemeye, görüşmek istiyorum. Sonra bu bir gün benim bulunduğum şehre gelecekti iş için, öyle ayak üstü olur mu? O kadar dedim bu gece kal bende diye, "yok kalamam" dedi gitti. Sonra bir baktım her yerden engellemiş beni. Hala seviyorum, yine tutamadım kendimi yazdım. Şimdilik iyi gidiyor gibi ama ne dersiniz olur mu bu iş?
(2) 

Çalışırken Hukuk'ta Master yapmak

SiyamkedisiZorro #1160904 
Öncelikle 20 küsur sene önce işletmeden mezun oldum. Gayet iyi bir işim var. Öte yandan işim hukukla dirsek temasında olmamı gerektiriyor. Zaten senelerdir sözleşmeler olsun, anti-trust yasaları olsun iç içeyim. Diyorum ki, halen full-time çalışırken örn. özel bir üniversitede hukuk master'ı yapabilir miyim? Sınavsız, sadece tez yazarak filan mümkün müdür? Bir de onca sene sonra bana şu sınava gir seni öyle alırız master programına mı diyorlar, süreç nasıldır?
Ne dersiniz?
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık