(6) 

9 yıldır çalıştığım yerden tazminatımı nasıl alabilirim?

braveheart xakah #1591141 
Herkese Merhaba

Yabancı menşeli kurumsal bir firmada 9 yıldır çalışıyorum ve bu sene sonu yada 2025 başında yurtdışına yerleşeceğim. 9 yıllık tazminatımı da almak istiyorum ama konuşarak, iyi niyet çerçevesinde bu işin olacağına pek ihtimal vermiyorum çünkü bu durumun emsal oluşturmasını isteyeceklerini sanmıyorum.

Ben yine de ilk ihtimali deneyeceğim, olmazsa çalışma şartlarımdan dolayı tazminatımı alma hakkım olur mu acaba? Sabit olarak akşamları çalışıyorum (yaz saati diliminde 14.00 - 23.00 arası, kış saati diliminde 15.00 - 00.00 arası). Bu saatler gece çalışmasına girer mi? Eğer giriyorsa raporla gece çalışamayacağıma dair rapor alabilir miyim?

Benle yakın zamanda işe giren ve kısa zaman önce rapor alıp (ağır işte çalışamaz) işten ayrılan kişilere yıpranma payıyla beraber normalde alacağı tazminatın neredeyse 2 katı tazminat ödenmiş.

Birçok işyerinin bu tür durumlarda çalışanına yardımcı olduğunu duyuyorum ama bizimkilerin, kendiliğinden böyle bir şeye yanaşacaklarını sanmıyorum. Bunun dışında da öneri ve tecrübelerinize açığım.

Teşekkürler
(1) 

Vekaletname hk.

braveheart xakah #1533280 
Merhaba Herkese;

Türkiye'de yaşıyorum, X bir başka ülkedeki bazı işlemlerimi takip etmek için bir firmaya vekaletname vereceğim. Örnek olarak gönderdikleri bir vekaletname var fakat sorum şu; aynı vekaletnameye benden başka birilerinin isimleri de eklenebilir mi? Yani 4 kişi olarak 1 vekaletname düzenlettirebilir miyiz? Yoksa herkes ayrı ayrı mı yapmak zorunda? Bu arada diğer kişilerinde benimle beraber aynı işlemleri takip edilecek.

Uzaktan tezsiz yüksek lisans

braveheart xakah #1530982 
Bu programda derse katılım zorunluluğu oluyor mu? Sadece mesleki açıdan cv'me eklemek istediğim bir bölüm var ama çalışma saatlerimden dolayı uzaktan olmayan haline zaman ayıramam. Ayrıca yine çalışma saatlerimden dolayı, canlı derslere girme zorunluluğu oluyorsa onlara da katılamam.

Yani sistem açıköğretim sistemi gibi mi onu merak ediyorum? Dersler var, kendin çalışıp sınavlara hazırlanıyor ve giriyorsun.

Yok bu böyle bir sistem değilse bu şekilde programlar var mı?
(2) 

Türkiye'nin 3 vatandaşlığa birden izin vermeme durumu var mı?

braveheart xakah #1529767 
Merhaba herkese;

SB. Türk vatandaşlığının üzerine 2 vatandaşlık daha alındığında Türkiye'nin bu duruma izin vermediğine dair resmi bir bilgi var mıdır? Biraz internetten araştırdım ancak resmi bir bilgiye rastlamadım. 3 vatandaşlık olduğunda cezası varmış diye bir şey duydum. Var mıdır aslı?

Teşekkürler
(2) 

Masaüstü Bilgisayar Ekrana Görüntü Gelmeme Sorunu

braveheart xakah #1522126 
Merhaba herkese;

Perşembe günü bilgisayarımı normal bir şekilde kullanıp işe gittim. Döndüğümde babam bilgisayarın çalıştığını ama görüntü olmadığını söyledi. Sorun hala devam ediyor.

Sırasıyla şunları denedim;

- Bios pilini değiştirdim. Buna benzer bir sorunda daha önce karşılaşmıştım ve işe yaramıştı. Biraz bekleyip eski pili taktım, farketmedi.
- Ramleri çıkartıp temizleyip taktım. Farklı slotlarda denedim. Ramden değil sanırım.
- Pc'yi televizyona bağladım, orda da çalışmadı. Monitörden de değil yani.
- Son çare olarak Bios Flashback uyguladım. O da işe yaramadı.

Anakartım Asus M5A97R2.0, çok yeni bir anakart değil. Bilgisayarı açınca ekran kartı dahil bütün fanlar çalışıyor ama klavye ve mouse ışıkları yanmıyor. Anakartla alakalı yazılımsal bir sorun olduğunu düşünüyorum.

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
(1) 

Şu Kolye ve Küpelerin İnternet Üzerinden Fiyat Bilgisi Gerekiyor

braveheart xakah #1518948 
Google görsellerde arattım ama bir sonuç çıkmadı. Bu işlerden anlayan arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Arkadaş dükkandan almış bunu 160 tl civarı bir para ödemiş. Fiş veya fatura yok. Malzemenin de ne olduğunu bilmediğimden nasıl aratmam gerektiğini bilmiyorum.

Almanya'da gümrüğe takıldığından fiyat bilgisi istiyorlar.

Teşekkürler
(4) 

hitman 3 - oyundan atma sorunu

braveheart xakah #1490282 
merhaba herkese;

hitman 3'ün çin görevini yaparken, yer altındaki binada işimi bitirdikten sonra binadan çıkıp kaçış noktalarına gitmek istediğimde, binadan çıktıktan 5-10 saniye sonra oyun donuyor ve masaüstüne gönderiyor. 2 sefer de görsellerdeki hataları aldım.

birçok yol denedim ama işe yaramadı. ekran kartını güncelledim, oyun dosyalarını doğruladım, epic games'i yönetici olarak açtım, windows güncel vs.

bu arada önceki böümleri sorunsuz oynadım.

var mıdır bir çözüm önerisi olan?
(4) 

25 gb. Video Paylaşma

braveheart xakah #1485535 
Merhaba Herkese;

M2TS formatında (neden bu şekilde olduğunu bilmiyorum) 3 buçuk saatlik, 25 gb boyutunda bir adet düğün videosu var. Bu videoyu yurtdışında bulunan akrabalarımızla, youtube vs. gibi bir platform kullanmadan paylaşmak istiyoruz. Aslında videoyu direkt onlara yollamak istiyoruz.

Ne çeşit bir yöntem önerirsiniz?
(5) 

Bu ve buna benzer youtube kanallarının olayı nedir?

braveheart xakah #1444690 
Gerçekten sadece meraktan soruyorum. 1000 2000 aboneyi, ya da o civarlarda izlenme sayılarını anlarım da, şu videonun www.youtube.com 300.000 izlenmesi nedir abi? kanalın 1,22 milyon abonesi var. Orijinal, farklı, izlenebilecek hiçbir içerik yok. Bu konularda çok derin ve teknik bilgim yok ama fake bir şeyler olduğu belli. Youtube buna neden müdahele etmiyor? Veya ben videoya koyacağım reklama bakarım gerisi çok önemli değil mi diyor?

Bir de normalde bu sayılarda abonesi olan ve izlenme sayıları da bu civarlarda olan kanalların çok yüksek olmasada belli bir geliri oluyor diye biliyorum. Bu kanalın bu şartlarda kazancı nedir?

Ne ararken buralara geldin diye soracak olan olursa diye, milli piyango'nun online kazıkazan oyunlarıyla ilgili youtube'de ne var ne yok diye dolanırken, bu arkadaşın şu videosuna denk geldim www.youtube.com ilk başta sayılara çok bakmamıştım, 1000-1500 abonesi olan hevesli bir genç arkadaştır diye düşündüm. Sonra abone ve izlenme sayılarına baktığımda şok geçirdim.
(6) 

İstanbul'dan Almanya'ya giden otobüs firmaları

braveheart xakah #1437714 
Merhaba ey ahali;

İstanbul'dan Almanya'ya "Sırbistan pasaportu" ile karadan gitmek istiyoruz. Öncelikle bu konuda bildiğiniz, tecrübe ettiğiniz, yolda karşılaşılacak bir sıkıntı olur mu pandemi dolayısıyla?

Diğer konu internette sadece Yazıcıoğlu Turizmi buldum bu seferleri yapan firma olarak. Onlarla görüştüm ancak başka firmaları da araştırmak istiyorum. Bildiğiniz başka turizm firması var mıdır?

Not: Uçak seferleri var ama oturum olmadığı için Almanya tarafında girişte sıkıntı olabilir, hatta buradan bile uçağa binilemeyebilir.

Bu arada Essen, olmadı NRW'ye gidilecek.
(7) 

aynı işyerinden ilişkiler hakkında görüşleriniz neler?

braveheart xakah #1430648 
Merhabalar

Her ne kadar başıma gelmesini istediğim bir durum olmasa da çalıştığım iş yerinde en az 5-6 çiftin bu işyerinde tanışıp evlendiğini öğrendim. 1 çift ben çalışıyorken evlendi, 1 çiftte nişanlıymış. Muhtemelen daha bilmediklerim de vardır. Bu arada bu evliliklerin geneli idari departmanlardaki çalışanlar arasında, ayrıca saha operasyonu da olduğu için belirtmek istedim.

Ayrıca bu zamana kadar 1 çiftten bir tarafın işten ayrıldığını ve bir çiftinde ayrı ayrı zamanlarda işten ayrıldığını biliyorum.

Çiftlerin kendi içinde ayrıldıklarını ise duymadım.

Açık konuşmak gerekirse, kendimi aynı işyerinden bir ilişkiye her zaman uzak tutmaya çalışırım ancak bu ilişkilere de şahit olduktan sonra demek ki olabiliyormuş diye de düşünmeye başladım.

Diğer duyurulara baktığımda da burada bu tür ilişkilere pek sıcak bakılmıyor. Hatta niyeti olana da vazgeç deniliyor :)

Kendi adıma idari binaya uzak olmamdan ve gördüğüm iş arkadaşı sayısı pek fazla olmadığından böyle bir ihtimal benim için pek mümkün değil :)

Ben sizin bu konudaki düşüncelerinizi ve iyi/kötü şahit olduğunuz veya başınızdan geçmiş olan tecrübelerinizi merak ediyorum daha çok. Avantajları ve dezavantajları neler olabilir?
(3) 

Kartal'dan İstanbul Havalimanı'na ulaşım

braveheart xakah #1381393 
Merhabalar;

Salı sabahı 08:30'daki yurtdışı uçuşum için en uygun şekilde Kartal'dan yeni havalimanı'na nasıl ulaşabilirim?

Benim araştırdığıma göre Pendik'ten 04:45'te ilk Havaist seferi var. Bunlar, seferlerine yazılan saatte başlamıyor gibi şeyler okudum doğru mudur? Eğer o saatteki otobüse binersem zamanında yetişir miyim?

Başka alternatifler nelerdir?
(1) 

İsmi Bulunamayan İkinci Bahar Dizi Müziği

braveheart xakah #1380487 
Romalılar!!!

20 senedir arayıp bulamadığım müziği bu platformda sormak yeni aklıma geldi:) Youtube'de İncesaz şarkılarında bulamadım bir türlü. Shazam'de çıkmıyor. Ne hikmetse İkinci Bahar dizi müzikleri albümünde de yok. Bir el atıversenizde vurdursak şunu...

youtu.be
(3) 

Oyundaki dil dosyasını bulup değişiklik yapmak

braveheart xakah #1188443 
Arkadaşlar merhaba;

Hitman 2 oyunundaki dil dosyasını bulup türkçeye çevirmek istiyorum, tamamen hobi amaçlı. Hangi dosyanın içindedir acaba? Ayrıca büyük ihtimalle notepad değil başka uzantılı bir dosyadır, neyle açmam gerekir?

Teşekkürler
(6) 

Fx 6300 işlemci r9 290x ekran kartı darboğaz yapma ihtimali

braveheart xakah #1027274 
Merhabalar arkadaşlar;

Daha once r9 290 kullaniyordum. Gpu' da sorun varmis, tamiri olmuyormus, hatta duyuruda konu da acmistim. Simdi para iadesi yapacaklar. R9 290x alsam darboğaz yasar miyim acaba? Yada baska bir onerisi olan?
(6) 

Pc acilirken 2 bip sesi

braveheart xakah #1018498 
Merabayin;

Pc' yi acmak istedigimde 2 bip sesi geliyor ve ekrana goruntu gelmiyor. Sebebi nedir acaba? Anakartim asus m5 a97 r2. Sesi icloud a yukledim ama mobilden yazdigim icin link veremiyorum.
(3) 

Alt tarafı bir video izliyorum Ekran kartı coşuyor...

braveheart xakah #1008475 
Bu sıcaklık nedir Allah aşkına? Bir haftadır böyle. Kafayı sıyıracağım artık ağlayacağım sinirden. Korkudan oyun açamıyorum. Sürücü güncelledim vs. değişen birşey yok. Format atmak istemedim nette biraz araştırdım pek işe yaramamış gibi gördüm. Termal macun değiştirmek işe yarar mı? Ekran kartı R9 290.
(3) 

Veri giriş elemanlarına ne kadar maaş veriyorlar?

braveheart xakah #997402 
Yaklaşık 4 aydır çalışmıyorum. 8-9 senelikte bi iş tecrübem var. Veri girişi de daha önce yaptığım işlerin bir parçasıydı. Bir çok yere başvuru yaptım ama olumlu dönüş olmadı ya da ücreti azdı. Bunlarda da asgari ücretten mi açarlar kapıyı?
(11) 

Oyun Bilgisayarı Toplama Sorunsalı

braveheart xakah #826495 
Arkadaşlar Merhaba;

Yaklaşık 6 sene önce topladığım (daha doğrusu bilgisayarcının topladığı), günümüz oyun dünyası ihtiyaçlarına çok sağlıklı cevaplar veremeyen bir bilgisayarım var.

İlk başta yeni bir sistem toplamayı düşündüm fakat ufak bir araştırmadan sonra bana biraz ağır geleceğini gördüm. Bende bunun üzerine mevcut sistem üzerinden gitmeye karar verdim. Bunun içinde ilgili arkadaşlardan yardım bekliyorum. Misal GTA 5' i PC' ye çıktığında sorunsuza yakın oynamak için bu sistemde ne kadar değişiklik yapmak gerekir ve bu bana ne kadar patlar? Yoksa bu sistemi değişiklik bile kurtarmaz mı? Benim düşüncem teker teker parçaları değiştirerek gitmek. Bunun için önerilerinize ihtiyacım var.

Teşekkürler

Not: Max Payne 3' ü düşük ayarlarda hafif bir kasmayla oynayabiliyorum.

imgur.com
imgur.com
(2) 

istanbul' dan sırbistan' a evrak gönderimi

braveheart xakah #681975 
Arkadaşlar, İstanbul' dan Sırbistan' a bir zarf içinde 5-6 tane evrak göndermek istiyorum. Bunu en ucuz ve güvenli şekilde nasıl gönderirim? teşekkürler.
1

mobil görünümden çık