(1) 

Apple Watch kasa tamiri

asabi #1579926 
Merhabalar, Apple Watch'da ekteki fotoğrafta görüldüğü üzere bir göçük meydana geldi Kasa değiştirmek mümkün değil diye biliyorum. En mantıklı çözüm nedir? Üstüne koruyucu kasa alınca epey kalınlaşıyor. Bunu bir şekilde otomobillerdeki gibi geri çekme yapabileceğimiz bir yöntem var mı?

ibb.co
(2) 

Şişme yatak tamiri.

asabi #1579925 
Arkadaşlar selam. bir arkadaştan şişme yatak aldık. Ufak bir deliği olduğunu söylemişti ben de tamir ederim diye düşündüm aldım. Karşılaştığım manzara fotoğraflardaki gibi. Öncelikle temizlemem lazım. Neyle temizlenir ve daha sonra neyle yapıştırılır?

ibb.co
ibb.co
(1) 

eskişehir'de erkek kuaförü

asabi #1565973 
eskişehir'de iyi bir erkek kuaförü arıyorum. bilen var mıdır acaba? espark yakınlarında olursa iyi olur.
(1) 

rota önerisi

asabi #1563544 
selamlar..

eylül ayında başında antalya'dan ege'ye doğru otomobil ile bir tur yapmak istiyorum. son durak ayvalık olacak gibi. çadırım var.

uğramam gereken yerler nereleri olmalı sizce? kaputaj plajı'nı da mutlaka görmek istiyorum. Kamp tesisleri olan yerler tercihimdir..

teşekkürler..
(3) 

Patlayan saç kurutma makinası

asabi #1559397 
Merhaba elektronik severler..

İstanbul'dan getirdiğim saç kurutma makinamı ingiltere'de kullanıyordum ta ki bugün kulağımın dibinde patlayana kadar..

patlama sonrası sigortalar attı. fönü fişten çektim. sigortayı açtım. fönü tekrar fişe taktım. :) hala çalışıyor. yanık kokusu da yok. saç kurutma işlemimi yarım yamalak tamamladım.

buna ne sebep olur? sigorta attıracak kadar patlayan bir alet nasıl hala çalışır? ülkelerin farklı elektrik akımları olabilir mi?
(3) 

Araç kiralama

asabi #1535492 
merhabalar,

İstanbul Havalimanı'ndan budget'ten araç kiralama yapabiliyor muyuz?

15 eylül 2022 tarihinde sabiha gökçen'e ineceğim. 26 eylül 2022 tarihinde ise istanbul havalimanından ayrılacağım.. tek yön ücreti ödememek için sabiha'dan araç kiralamak istemiyorum.

17 eylül günü istanbul havalimanına gidip araç kiralayabilir miyim? bana 'hangi uçakla geldin, göster biletini' derler mi?
(2) 

kız isteme çiçeği

asabi #1535233 
selamlar. haftaya pazar günü bursa'ya kız istemeye gideceğim..

tavsiye edebileceğiniz, bu işlerden anlayan iyi bir çiçekçi var mı? istanbul'da sarıyer'de oturuyorum. bir de çiçekçiler pazar günleri açık mı?
(2) 

2 hatlı telefonda Wi-Fi araması yapılabilir mi?

asabi #1516999 
Yurtdışındayım. 2 telefon taşıyorum. TR'ye ait telefonumu uçak modunda kullanarak Wi-Fi araması ile Türkiye'den gelen çağrıları yanıtlayabiliyor ya da arama yapabiliyorum. Ancak ben telefonları teke düşürmek istiyorum ama Wi-Fi aramasını çözemiyorum.

Var mı bilmediğim bir yöntem? Fiziksel sim kart ve e-sim kurulabilen telefonlar için soruyorum. Uçak moduna alsam diğer hatta uçak moduna geçiyor. Almasam iki hatta aktif oluyor TR hattı Wi-Fi aramasına geçmiyor..

Umarım anlatabilmişimdir :P
(5) 

Bunu en iyi hangi malzeme yapıştırır?

asabi #1516319 
Selamlar.

Elektrikli bisikletimin arkasındaki çantayı taşıyan aparat kırıldı. bunu en iyi neyle yapıştırabilirim.

amazon'dan bulabileceğim bir şey olsun lütfen. :)
(2) 

yan hakemler ofsaytı nasıl yakalıyor?

asabi #1502713 
selamlar futbolseverler.. senelerdir merak ettiğim bir şeydir bu.

yan hakemler son defans oyuncusu ile aynı hizada yer alıyorlar ve topa vurulduğu an önde olan rakip oyuncuyu görebiliyorlar. ama bu önde olanı ve topa vurulduğu anı nasıl görüyorlar? sonuçta saliselik olay. topa baksa adamı kaçırabilir, adama baksa topa vurulduğu anı kaçırabilir. bir de bazı toplar taa defanstan atılabiliyor.

bu senkronizasyonu nasıl sağlıyorlar?
(6) 

Covid-19 aşılarının sonu var mı?

asabi #1495681 
selamlar,

2 doz pfizer-biontech aşısı olduk ve diyelim üstünden 6 ay geçti. 3. ve 4.doz aşı olmamız gerekecek mi? bu devran böyle devam mı edecek?
(5) 

kediyle birlikte yurtdışına uçacakların dikkat etmesi gerekenler

asabi #1493050 
merhaba sevgili pati severler..

26 ağustos'ta kedimle birlikte almanya'ya uçuşum var. ilk defa bir kediyle birlikte yolculuk yapacağım. bütün evrakları tamam, salı günü tarım müdürlüğü'nden son evrağı alıp perşembe günü uçacağım..

daha önce tecrübe etmiş olanlardan yardım bekliyorum.

* yolda tuvaleti gelmiyor mu bu çocukların?
* strese girmemeleri imkansız, azaltmak için ne yapmalıyım?

ya da aklınıza gelen başka şeyler nelerdir?
(2) 

Macos | Interneti hangi program kullanıyor?

asabi #1488109 
Merhaba sevgili MacOs severler.

Bilgisayarımda anlık interneti kullanan programları görebileceğim bir program var mı? upload/download eden programları görmek istiyorum. şu an bandwith+ programı açık ve 7.5mb hızında upload gösteriyor ama bunu hangi program yapıyor bilmiyorum..

Şimdiden teşekkürler..
(3) 

bu böceğin adı nedir?

asabi #1485290 
soba bacasından üstüme düştü. ödümü kopardı…
(5) 

macbook pro güncelleme sorunu

asabi #1463656 
merhaba sevgili apple'cılar..

macbook pro ile bir güncelleme sorunum var. iphone'daki kişisel erişim noktası ile bağladığım zaman fotoğraflar macbook'da güncellenmiyor.

mobil veri olarak görüyor ve asla düzeltemedim. android bir telefon ile internete bağladığım zaman patır patır güncelliyor..

nedir bunun derdi?
(2) 

Bilgisayar kasası fiyatı hk.

asabi #1458633 
SSD Kapasitesi: Samsung 860 EVO 250 gb
RAM: Kingston HyperX 8+8= 16 gb
Ekran Kartı: Sapphire AMD Radeon R9 280X 3 gb
İşlenci: Intel Ivy Bridge Core i7 3770 3.4GHz 8Mb Cache LGA1155 İşlemci

şu özelliklere sahip çalışır durumdaki bilgisayar kasamı ne kadara satabilirim? bir arkadaşım almak istiyor ancak güncel fiyatları bilmediğim için bir şey diyemedim.
(10) 

ingiltere'ye yerleşiyorum, napacam?

asabi #1458348 
merhaba kraliçe severler..

ankara antlaşmasına başvurdum ağustos ayında. ekim ayında vizem onaylandı. 29 aralık'ta uçağım var. inşaat alanında başvurmuştum.

yalnız kafamda çok acayip sorular dolaşıyor. alışacak mıyım, iş yapabilecek miyim, ingilizcemi ilerletebilecek miyim? gibisinden tonla soru. burada iyi kötü bir işim var ve istifa ettim.

elde avuçtaki birimi ingiltere'de yiyip bitirip kuyruğumu kıstırıp dönmekten korkuyorum biraz..

sahi nasıl olacak bu işler? :|
(8) 

kedimi 45 gün bir arkadaşıma emanet edeceğim..

asabi #1455337 
kedisever romalılar merhaba,

yurtdışına taşınma işleri için 45 gün kedimi arkadaşıma bırakacağım. benim çok arayacağım kesin ama acaba kızım bana küser mi? beni unutur mu?

daha önce böyle bir deneyim yaşamış olan var mı?
(1) 

gopro yetkili servisini bilen var mı?

asabi #1438261 
Cihaz son zamanlarda kendi kendine açılmaya başladı. Bazende pilini doldursam da hiç açılmıyor. pilini söküp takınca açılıyor ancak. bu sebeplerden servisle görüşmem lazım..
(2) 

bedaş beni mahvetti. yardım!

asabi #1436941 
selamlar,

bayramda evde değildim. sadece bizim binaya gelen, bedaş'a ait olan kabloda sorun olmuş. elektrik voltajları düşmüş-yükselmiş bir şeyler olmuş. üst kattakiler arıza kaydı bırakmışlar bedaş gelip yapmış. ancak olan benim kombi, klima ve su sebiline olmuş. kombi ve klimanın anakartları bozulmuş, sebilin arızasını henüz bilmiyorum.

ben servislerden rapor alıp bedaş'tan bu zararı tazmin etmek istiyorum. yapabilir miyim? bedaş'ı aradım 'servis raporuyla birlikte 10 gün içinde bölge müdürlüğüne başvurmanız gerekmektedir' dediler..

sonuç alabilir miyim?
(1) 

bursa'ya giriş-çıkış yasağı var mı?

asabi #1428297 
yarın istanbul'dan bursa'ya gideceğim.. herhangi bir yasak var mı?
(8) 

covid-19 günlerinde nezle-grip oldunuz mu?

asabi #1428263 
çevremde kimse nezle ya da grip olmadı. bunun sebebi evden çıkmamak ya da maske takmak olabilir mi?
hadi grip bulaşıcı bir hastalık ama geçiş havalarında nezle bile olmadım ben.
(2) 

aktifbank kullanan var mı?

asabi #1402382 
varsa sms doğrulama numarası nedir? sanırım engellemişim sms doğrulama mesajı gelmiyor. :P aktifbank kullanan varsa söyleyebilir mi?

sadece metin yazıyorsa (aktifbank gibi) iphone'da mesaja girip en üstteki simgeye tıkladıktan sonra bilgi kısmına girip telefon simgesine basarak arama yapın, orada numara çıkar. :)

numaraları öyle engelliyorum ben. :P
(10) 

bir excel sorusu daha.. :)

asabi #1400325 
selamlar..

ekteki excel dosyası için yardımınıza ihtiyacım var.
kişilerin pos ve nakit harcamalarını gün gün sayfa açarak yazıyoruz. en sondaki GNL TOPLAM kısmında ise bütün sayfalardan bilgileri toplayarak kişilerin toplamlarını excel otomatik yapsın istiyoruz. nasıl yapacağız? formül bilenler help please..

drive.google.com
(6) 

pop-up kamera

asabi #1399076 
tepesinden ön kamera çıkan telefon çeşitleri çoğaldı. bu telefonlar bir tek bana mı sakat geliyor? yarın o kameranın mekanik arıza vereceğini 10 km öteden görmek gerekmez mi?

diyeceksiniz ki 'telefonlar çeşit çeşit teknik arıza verebilir, tamamen şans işi' tamam haklısınız ama bu kamera sanki bile bile lades demek gibi değil mi?
(4) 

amazon.com'dan verilen sipariş hk.

asabi #1398779 
selamlar..
amazon.com'dan 'garmin varia RTL510' bisiklet radarı siparişi verdim. baytekin'den çok daha uyguna geliyor. üstelik baytekin'de arabaların yaklaştığını gösteren bundle yok..

sorum şu ki amazon gümrükteki vergileri kendisi mi hallediyor? tecrübesi olanlar yardımcı olabilir mi?
(3) 

ehliyet randevusu hk.

asabi #1398709 
geçen cuma günü ehliyetime A2 sınıfını ekletmek için gerekli harç bedelini yatırmıştım. ancak şimdi baktım ki 30 ve 31 ocak'a randevu vermiyorlar. yeni randevularda da kocaman '2019 harç bedeli yatıranların işlemleri yapılmayacaktır' yazmışlar..

yarın sabah erkenden, randevusuz bir şekilde gitsem işlem yaparlar mı?
(5) 

ehliyet meselesi

asabi #1395569 
selamlar..

ehliyet yenileme olayına bende katıldım ama hazır yenilemişken bir de a2 sınıfı ekleterek yenileteceğim. yalnız 18 yaşındaki iken aldığım ilk ehliyetimi hatıra niyetine saklamak istiyorum..

bu niyet kaça patlar? neler yapmam lazım?
(6) 

masaüstü pc açılmıyor!

asabi #1395248 
merhaba,

bir önceki duyurumda hepsiburada.com'dan aldığım hdd'nin arızalı çıktığını söylemiştim. bir disk insanın başına ne dertler açabiliyor. bu diski takıp, söktükten sonra ekrana görüntü gelmemeye başladı. bilgisayarı açıyorum, ışıkları yanıyor ama görüntü yok.

sırayla şunları yaptım:
* ekran kartını söktüm hdmi kablosunu anakarta taktım, gene görüntü yok.
* ssd'yi söktüm, gene görüntü yok.
* ramleri söktüm, gene görüntü yok.
* ekran kartını diğer slota taktım ve görüntü geldi. kapadım açtım gene görüntü yok.
* anakart pilini değiştirdim, görüntü geldi. kapadım açtım gene görüntü yok.
* prizden söktüm, bekledim bir süre açtım gene görüntü yok.

bir kaç kere kapatıp açtıktan sonra görüntü bazen geliyordu ama şimdi hiç gelmiyor. 2 şeyden şüpheleniyorum.

1- psu
2- anakart

başka fikri olan var mı?
(3) 

hepsiburada.com HDD sorunu

asabi #1395212 
selamlar,

25 kasım'da hepsiburada.com'daki bir satıcıdan WD 1TB disk aldım. 29 kasım'da ptt kargoya verilen ürün 7 aralık'ta elime ulaştı. akşam eve gelip pc'ye takınca bölüm oluşturmak için formatlamak istedim ancak veri döngüsü hatası verdi. evdeki diğer pc'de, harici disk kutusunda ve nas'ta denememe rağmen disk çalışmadı..

hepsiburada.com'dan iade talebi oluşturdum. yarın anlaşmalı kargoyla geri göndericem.. acaba bu bozuk hdd'nin suçunu bana atarlar mı? neyse canım sıkıldı o yüzden yazdım. :)
(5) 

10 puanlık excel sorusu

asabi #1393797 
merhaba ekzel üstadları..

çalıştığım şantiyede günlük rapor hazırlıyorum.

her gün; o günün tarihiyle isimlendirdiğim bir sayfaya kat kat, mahal mahal yapılan çalışmaların metrajlarını ve çalışan usta sayılarını yazıyorum.

daha sonra yapılan imalat ve çalışanların toplam sayılarını personel ve metraj sayfasına aktarıyorum. zaman kaybını önlemek için bir formül arıyorum.
ben o günün çalışan sayılarını ve metrajlarını girerken diğer sayfaya otomatik olarak geçsin.

çalıştığım dosya ektedir. görünce daha net anlayabilirsiniz sanırım..

we.tl
(4) 

Excel formül sorusu..

asabi #1385639 
Merhaba Excel profesörleri.
Ekteki tabloda; okullar ve dershane diye iki ayrı listem var. diyelim ki okullar listesinden, ismi "2. okul" olandan benzer 10 okulum var. fiyatları da karşısında yazıyor. liste adını, okul adını ve benzer okul sayısını girdiğim zaman gerekli hesaplamaları excel'in yapmasını istiyorum..

yani sarı ile işaretlediğim bölüme bilgileri girecem ve yeşil ile işaretlediğim kısmı kendisi hesaplayacak.

yardımcı olacak olan var mı?
(2) 

filmlerdeki gömülü içerik bilgisi hk.

asabi #1373390 
merhaba sevgili film koleksiyoncuları,

elimde 400 küsur film var. bunları infuse, kodi gibi programlara aktardığım zaman çoğu filmi düzgünce ekliyor ama bazı filmlerin içeriğini bulamadığı için ya hiç eklemiyor ya da diğer klasörüne atıyor.

filmlerdeki içerik bilgisine nasıl ulaşırım, eklerim, değiştiririm?

zor yerden sordum şimdiden kolay gelsin. :P
(4) 

bu böcek nedir?

asabi #1359480 
evde bir kaç tane öldürdüm. pire gibi zıplıyorlar!

eksiup.com
(4) 

bisiklet lastik ebadı hk.

asabi #1327050 
bir trainer cihazı alıyorum. benim bisikletin lastiği 700x25c olmasına rağmen alacağım trainer lastiğin ebadı 700x23. uyumsuzluk çıkar mı?
(1) 

vodafone maratonu

asabi #1318928 
selam bisiklet severler.

pazar günü yapılacak olan maratona, koşucular gittikten sonra ve halk yürüyüşünün en sonunda olmak kaydıyla bisikletle geçebilir miyim?
(2) 

macbook pro 2015 için ethernet dönüştürücü aparatı..

asabi #1318140 
selamlar,

macbook pro 2015 modeli var. usb --> ethernet dönüştürücü arıyorum. arattıklarım hep usb type c oluyor. bir tane 20 liralık buldum onunda sağladığı veri aktarımı çok düşük.

güzel, kaliteli bir dönüştürücü bilen var mıdır?

sağolun romalılar..
(1) 

windows için kopyalama programı

asabi #1233553 
windows için spesfik bir kopyalama programı arıyorum. şöyle bir şey yapabilmeli mesela: aynı dosyayı farklı klasörlere kopyalamak istiyorum. kopyalanacak dosyayı ve kopyalacanak klasörleri seçicem ve kopyalama başlayacak. tek tek klasörlere yapıştırmak hamallık!

var mıdır böyle bir program?
(4) 

düdüklü tencere

asabi #1077211 
gençler düdüklü tencerenin altını söndüreli 2 saat olacak neredeyse.. üstündeki düdüğü çıkarmama rağmen kapağını halen açamıyorum.. zorlamakta istemiyorum. napcaz? :)

model bu: www.ekilavuz.com
(2) 

uzak masaüstü bağlantısı hakkında..

asabi #1057226 
sevgili romalı teknolojiseverler.

şimdi evdeki masaüstü pc ile laptopu uzak masaüstü yoluyla birbirine bağlayabiliyorum.. ama laptoptan masaüstüne bağlandığım zaman masaüstü ekranında kullanıcı parolası ekranını görüyorum..

oysaki ben tv'ye bağlı olan masaüstü bilgisayarda izleyecek bişiler açtıktan sonra bağlantıyı kesmek istiyorum. ama izleyecek bişiler açıp bağlantıyı kessem bile kullanıcı parola ekranında kalıyor..

nasıl etcez?
(15) 

yazın tişört altına ne giyiyorsunuz?

asabi #1051829 
malum havalar ısınıyor, sıcaklarda da terlediğimiz zaman hem bize rahatsızlık veriyor hem de kötü bir görüntü ortaya çıkıyor.. basit atlet harici giydiğiniz birşey var mı?
(4) 

saraybosna hk. bir sorum var..

asabi #1049334 
selam gezginler. haftasonu tur ile saraybosna'ya gidiyorum. sadece kredi kartımı alsam bir sorun yaşar mıyım? ya da ne olur ne olmaz diye euro ile mi gideyim?

bilemedim..
(2) 

windows 7 home basic nereden bulurum?

asabi #1032222 
windows 7 home basic lisansım var. windows 8'e 30 tl karşılığı geçmiştim ama bilgisayara format atınca satın almış olduğum windows 8'i direk kuramıyorum. önce w7 home basic kurup oradan windows 8'e terfi etmem gerekiyor..

nereden bulurum bu home basic'i?
(1) 

adana hakkında bir sorum var..

asabi #1005765 
yarın istanbul'dan adana'ya gidiyorum, 10 gün orada kalacam.. yanımda kıyafet olarak ne götüreyim? monta falan gerek var mı? 2-3 tişört ve bir de uzun kollu bişey alsam yeter mi?
(3) 

windows'ta hangi program ne kadar internet kullanıyor?

asabi #901806 
cep telefonlarımızda "veri kullanımı" bölümünden bunu rahatlıkla görebiliyoruz ama bilgisayarda da bu işi yapacak bir programa ihtiyacım var.. var mıdır bilen eden?
(5) 

kredi kartı bağımlıları sorum size..

asabi #900215 
kredi kartı borcunun asgarisini son ödeme günü yatırıp geri kalanını hesap kesim tarihinden önce yatırsam faiz yer miyim?
(1) 

iş gecikme yazısı örneği

asabi #888944 
merhaba sevgili yeni zelandalılar..

inşaat işlerinde iş programına göre geç kalan işlerle ilgili "gecikme yazısı" örneği bulabilir miyim? veyahut böyle bir yazıda kullanılacak argümanlar ne olmalı..

sayın yetkili,
İnce işler iş programına göre 30 günlük gecikme bulunmaktadır. Cezai müeyyedeye maruz kalmamanız için gerekli tedbirleri almanızı rica ederim..

gibisinden bir yazı.. nasıl olmalı?
(8) 

Kız ya da erkek arkadaşınız gecenin bir vakti..

asabi #883219 
Size whatsapp'dan yarı çıplak erkek ya da kız fotoğrafı gönderir ve 'ne tatlı di mi' derse tepkiniz ne olurdu? Tabii kız>erkek fotosu, erkek>kız fotosu gönderecek!
(1) 

Kayıp ehliyet işlemleri..

asabi #876724 
Merhaba sevgili trafik canavarları.
Yurtdışında yaşayan bir yakınım 99 yılında aldığı ehliyetini kayıp etmiş.. Şimdi bana diyor ki yeniden çıkartmam için ne yapmam lazım?

Yakın zamanda ehliyet kaybedip yeniden çıkaran vat mı aranızda? Ne gerekiyor?
(2) 

Helvadan put yapıp tapıyorlar..

asabi #874190 
Kime laf sokmuş, ne anlatmak istemiş.. Bir halt anlamadım..
Bilim ve akılın peşinden koşanlar derken atatürk'e laf sokmuş onu anladım ama helva nedir?
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık