(1) 

MEDULA ya da E-Rapor Sistemi'nden Bir Rapor Bulma

coldwind #1577762 
Merhabalar,

Anneannem üzerine 2005 yılına ait önemli bir sağlık raporu olduğu ortaya çıktı, ancak bu rapora e-nabız üzerinden ulaşılamıyor (e-nabız 2012'de çalışmaya başladı). Hastane arşivlerinde de bulunamadı. Fakat Medula'da bir yerde gözüküyor. Bu raporun bir kopyası nerede bulunabilir? Medula'da o yıla yönelik olarak bir fotokopisi pdf olarak saklanıyor olabilir mi? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Teşekkürler şimdiden.
(1) 

kulakta yüksek ses hassasiyeti ve ağrı

coldwind #1527640 
merhabalar,

sol kulağımda telefonla konuştuğumda, kulaklıkla biraz yüksek sesle müzik dinlediğimde veya birisi yanımda bağırdığında vs. bir ağrı oluyor (çınlama olmuyor) ve biraz uzun süreli olursa kulağın içinde ufak bir basınç hissediyorum, oradan geçen bir damarın atışını duyuyor hale geliyorum. doktora gittiğimde odyometri testinden anlamlı bir sonuç çıkmadı, her şey yolunda gözüktü. kulak içinde de bir yırtılma vs. yok. sizce neden olur? nasıl geçer? tecrübe etmiş birilerinden yanıt bekliyorum. çok teşekkürler.
(2) 

RAM uyumu

coldwind #1452925 
Merhabalar,

Kullanmakta olduğum "KINGSTON HX421C14FB2/8 HyperX Fury Black DDR4-2133Mhz C14 8GB (1x8GB) (14-14-14) 1.2V" RAM'in yanına bir 8 GB'lık ekleme daha yapacağım. Ancak RAM modeli eskide kaldığı için aynısından bulamadım. Ne alırsam sorunsuz olarak birlikte çalışır? Teşekkürler.
(9) 

İnterneti Kaçak Kullananlar?!

coldwind #1452526 
Selamlar herkese,

Bir arkadaşımın kotası ışık hızıyla 5 gün içerisinde bitti. Bir baktık ki 5-6 günde 135 GB üzeri bir harcama söz konusu, ancak evde o kadar kullanan yok, zaten iş güçten dolayı evde pek kimse yok. Türk telekomu aradığımızda modeme bağlı 10 cihaz olduğu söylendi. Halbuki modemin arayüzünde 3 cihaz bağlı gözüküyordu. Türk telekomdakiler hangi cihazların bağlandığını söyleyemeyeceklerini bildirdiler, çözüm için ise sadece şifre değişikliği önerdiler. Şifreyi iki defa değiştirmemize rağmen 25 GB üzeri ek harcamanın daha yapıldığı görülüyor. Ne yapmamız lazım? Modemin arayüzünde 10 kullanıcı göremedim, telekomdaki kişi yetkili olmasa uyduruyor diyeceğim. Kaçak bağlantı olsa dahi, 10 cihaz nereden nasıl çekebilir ki? Yan odadan düzgün çekmiyor duvar var diye, alt kat üst kattan nasıl iyi çeksin, zaten hızı düşük bir internet. Aydınlatırsanız sevinirim, gerçekten anlayamadım çünkü. Teşekkürler.
(4) 

YÖK, MEB'e bağlı mı değil mi?

coldwind #1409277 
Merhabalar, hukuki bir sorum olacaktı.

YÖK, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı bir kuruluş mu yoksa özerk mi? Bununla ilgili bir yasa mevcut mu?

Teşekkürler.
(7) 

Yazlık için Internet Servis Sağlayıcı Önerisi

coldwind #1402939 
Merhabalar, yazlık interneti için (yani 2-3 ay kullanımlı) neyi önerirsiniz? 12 aylık bir internet paketi istemediğim için alternatifleri araştırıyorum. Şimdiden teşekkürler. (not: yazlıkta telefon hattı yok, aradığım vınn gibi bir şey. güncel ve iyi olan ne var? teşekkürler)
(3) 

50 inç televizyon önerisi?

coldwind #1399662 
Merhabalar,

50 inç bir televizyon arıyorum. Sizce hangisi fiyat/performans ürünüdür? Uzun ömür, sistem yavaşlaması vs. gibi özellikler bakımından LG, Philips ve Samsung arasında kaldım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
(1) 

dünyagöz, kudretgöz vb. muayene ücreti

coldwind #1345441 
merhabalar,

özel göz hastanelerinde standart bir göz muayenesi acaba ne kadardır? gözlük almak için güncel numarama baktırmak istiyorum da, haftaiçi devlete gitmek iş yüzünden biraz imkansız bugünlerde.

teşekkürler.
(1) 

Gözlük yaptırmada devlet desteği kullanımı

coldwind #1343804 
merhabalar,

Gözlük numaramı biliyorum. bir gözlükçüye giderek devletin bana verdiği gözlük yaptırma desteğini kullanabilir miyim yoksa illa öncesinde göz muayenesi gerekir mi?

Teşekkürler şimdiden.
(1) 

Açıkhavada duvara yansıtmalık projeksiyon cihazı

coldwind #1323313 
Merhabalar,

açıkhavada bir duvara film yansıtmak istiyoruz. Görüntüyü yansıtmak istediğimiz alan yaklaşık 2.5m x 3.5m'lik bir yer kaplıyor. Hangi cihazı ucuza kiralayabiliriz ve ne kadar geriden yansıtmamız gerekir? Geriye doğru 10 metre kadar boşluk var. Bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim :)

Teşekkürler,
(2) 

domain transferi - kalan süre?

coldwind #1221735 
merhabalar,

domainimi bir şirketten başka birisine taşımak istiyorum. fakat önceki şirkette 2021 yılına kadar benim üzerime kayıtlı. eğer transfer işlemini yaparsam, bereaberinde 2021 yılına kadar olan bu süre de transfer oluyor mu yoksa yeni yerde resetleniyor mu? teşekkürler
(5) 

Deviasyon Ameliyatı Fiyatı?

coldwind #1209132 
Merhabalar,

Tekrardan bu postu gönderiyorum, yardıma ihtiyacım var. Bir özel hastaneden deviasyon ameliyatı için fiyat aldım. 5000 TL dediler, çok fazla geldi. Bu ameliyatın yaklaşık fiyatı diğer hastanelerde ne kadardır? Önerebileceğiniz bir devlet hastanesi var mıdır? Özel önerirseniz hangisi iyidir, Florence Nightingale'de bu ameliyatı olan var mı? İstanbul'dayım ve özel sağlık sigortam yok.

Teşekkür ederim.
(5) 

Deviasyon Ameliyatı Fiyatı?

coldwind #1199218 
Merhabalar,

Bir özel hastaneden deviasyon ameliyatı için fiyat aldım. 5000 TL dediler, çok fazla geldi. Bu ameliyatın yaklaşık fiyatı diğer hastanelerde ne kadardır? Önerebileceğiniz bir devlet hastanesi var mıdır? İstanbul'dayım ve özel sağlık sigortam yok.

Teşekkür ederim.
(3) 

bilgisayar donanımını gösteren program?

coldwind #987445 
merhabalar,

bir bilgisayarın donanımını çıkaran ve hatta txt dosyası olarak çıktısını veren bir program arıyorum. yani toplamda 4 tane ram slotu olduğunu, bunun 2sinin boş olduğunu, dolu olanların mhz frekanslarını falan gösteren bir şey. aynı şekilde işlemcinin anakartın ekran kartının teknik ismini falan göstersin istiyorum. hangi programı önerirsiniz? teşekkürler.
(2) 

Yurtdışından RAM kargolatmak?

coldwind #838906 
Merhabalar,

Yurtdışından Crucial marka RAM almak istiyorum, ancak kargonun elime ulaşabileceğinden emin değilim. Site posta şirketi olarak UPS express P1 kullanacağını söylüyor. Var mıdır bu konuda bir deneyimi olan? Ne tavsiye edersiniz? Teşekkürler.
(3) 

Erden Kıral - Mavi Sürgün

coldwind #774712 
Erden Kıral'ın Mavi Sürgün filmini arıyorum, ne bir yerde satılıyor ne de youtube'da falan izlenebiliyor. nereden bulabileceğimi bilen varsa yardımlarını rica ederim. Teşekkürler.
(4) 

Kütüphane programı?

coldwind #768132 
Merhabalar,

Kişisel kütüphanem için kullanışlı bir kütüphane programı arıyorum, Windows tabanlı. Önerebileceğiniz iyi bir program var mı? Ücretli de olabilir. Teşekkürler.
1

mobil görünümden çık