ücretsiz, ikinci el ev eşyaları - almak isteyen?

senzafine #1572637 
arkadaşım istanbul levent'teki evini kapatacak. çift kişilik ve tek kişilik yatak odası, koltuk, yemek masası - sandalye, buzdolabı gibi eşyaları var. eski ama kullanılır durumdalar.

*28 aralık'ta ev kapanacak, dolayısıyla o güne kadar eşyalar kullanılacak. alacak kişinin nakliyeyi ona göre ayarlayabilmesi gerek.

ilgilenen olursa bana mesaj atabilir, arkadaşımın numarasını verebilirim.
(5) 

birtakım buzdolabı soruları

senzafine #1567567 
buzdolabınızı kaç yıl üzerine değiştirdiniz?

tamamen bozulmasını mı beklediniz yoksa bi noktada ''eskidi artık, yenisini alalım'' mı dediniz?

çalışır durumdaki buzdolabını değiştiren arkadaşlar, eskisini nereye verdiniz? tamirciler falan eve gelip alır mı, az da olsa bi ödeme yapar mı?
(1) 

vize başvurusunda e-imzalı belge kabul ediliyor mu?

senzafine #1533908 
enpara'da hesabım var, malum onlarda ''şube sistemi'' olmadığı için hesap dökümlerimi mail olarak gönderdiler. belgelerde barkodlar var, vize başvurularında bu şekilde de kabul ediliyor dediler ama ıslak imza olmadığı için emin olamadım.
*vfs global'e telefonla ulaşmak güç, soramadım bu yüzden. hedef ülke hollanda.

daha önce bu şekilde vizeye başvurdunuz mu?

gerçi artık e-devletten alınan belgeler de bu şekilde. aynı kapıya çıkıyor sanırım?

Bebek - beşiktaş minibüs

senzafine #1532401 
Bebek’ten Beşiktaş’a giden minibüsler saat kaça kadar?
Ve varsa akşam 11 civarı ne sıklıkta geçer?

Özel Okullarla İlgili - Doktora Tezi Anketine Destek Lütfen

senzafine #1528998 
Özel okullarda insan kaynakları yönetimiyle ilgili bir anket için desteğinizi rica ediyoruz. Bu kurumlarda görev yapan personel (öğretmen ve idari personel) tarafından doldurulması gerekiyor.

Hatta eğitimci arkadaşlar eşe dosta da gönderseniz ne güzel olur.

docs.google.com

Ortalama 3-4 dakika sürüyor.

Çok teşekkürler.

*Moderasyona not: bir süre üste sabitlenirse seviniriz, teşekkürler.
(1) 

Diş tomografisi çektirecek yer ve fiyatı

senzafine #1517482 
20’lik dişlerimi çektirme derdine düştüm maalesef. Filme bakan cerrah bir dişimin sinire çok yakın olduğunu bu yüzden önce tomografi çektirmem gerektiğini söyledi.

Soru 1. Şişli civarı tomografi çekecek bütçeye uygun bir yer önerisi olan var mı?

Soru 2. Yakın zamanda tomografi çektiren arkadaşlar varsa; kaça çektirdiniz? Telefonla fiyat aldığım bikaç yer 1000-1500 arası fiyat verdi. Çok uçuk değil mi bu fiyatlar?
(2) 

almanya'ya girişte pcr test isteniyor mu?

senzafine #1496754 
araştırdığım kadarıyla 2 biontech'i olandan pcr istenmiyor? ama emin olamadım kapıda kalmayalım sonra. almanya'ya yeni giriş yapanlar varsa birinci ağızdan öğrenebilir miyim güncel durumu?
(3) 

itü'yi kazanıp gitmeyen akp'li kimdi?

senzafine #1488262 
itü müydü boğaziçi miydi tam hatırlamıyorum ama böyle biri vardı.
kazanmış, kampüsü gezmiş babasıyla, sonra 'oranın ona göre olmadığını' anlamış ve vazgeçmiş.
kimdi bu siyasi?
(2) 

okey oynanacak site? #evdekal

senzafine #1412042 
arkadaşlarla okey oynayalım diyoruz. kendi odamızı açabileceğimiz, kiminin bilgisayardan kiminin telefondan katılacağı bir online site arıyoruz. en kullanışlısı hangisidir?
(1) 

etsy istatistikler

senzafine #1348273 
etsy'ye yeni katıldım. şu stats olayını çözemedim.

1. zaman zaman total views 8-10'ken visits 0 olabiliyor. böyleyken listing kısmında hangi içeriklerin gösterildiğini de belirtmiyor. nedir bu olay?

2. pinterest hesabım yok. pinterest'ten direkt gelen ziyaretçi gösterebiliyor, nasıl?

3. gelen ziyaretçilerin hangi ülkelerden olduğunu gösteren bir sayfa vardı, şimdi yok? ben mi göremiyorum?
(7) 

pasaport kaç günde çıkar? (ve bir bonus soru)

senzafine #1297305 
çok acil bir durumumuz var, randevumuz falan da yok. pazartesi sabah erkenden gidip nüfus müdürlüğünde beklesek başvurabilir miyiz? ve pasaport ne zaman elimizde olur? var olan yeşil pasaport yenilenecek, yer istanbul.

durumun acil olduğuna dair form dolduruluyor gibi bir şeyler okumuştum ama çağrı merkeziyle görüştüm bununla ilgili açıklayıcı bir bilgi vermedi. 1-2 gün içinde yeni pasaportu almamızın oluru nedir acaba?

*bonus soru da şu; pasaportun süresinin bitiş tarihi 6 kasım. bu pasaportla almanyaya şimdi giriş yapsak ama ülkeden çıkışımız 6 ağustos'tan sonra olsa (ağustos sonu mesela); malum 3 ay kuralı sebebiyle başımıza ne dert açılır?
(8) 

izmit - istanbul gece ulaşımı?

senzafine #1181328 
izmit'te bir arkadaşımın düğününe katılmam lazım, the ness otel diye bir yerdeymiş. sonrasında da gece kalmadan geri dönmek istiyorum ama otobüs bulamıyorum?

yok mu 12'den sonra izmit'ten istanbul'a giden turizm şirketi yahu? yoksa ben mi bulamadım?

bir de bu the ness otogara uzak galiba, taksiyle gitsem çok mu para bayılırım?
(4) 

mecidiyeköy - pendik tren istasyonu?

senzafine #1152592 
metro kullanarak direkt gidebiliyor muyuz?
mecidiyeköy - yenikapı / yenikapı - ayrılık çeşmesi / ayrılık çeşmesi - pendik. doğru mudur? pendik'ten taksiye mi binelim, yürünür mü?

bir de toplamda kaç dakika sürer ortalama?
(5) 

çook kalın yün ip nerden bulurum?

senzafine #1080085 
fotoğraftaki gibi çok kalın yün ipi nerden bulurum acaba?

ya da bunu kimler kullanıyor olabilir mesela, öyle yola çıksam üreticisine falan sorsam..
(1) 

Buenos Aires - nedir ne değildir soruları

senzafine #702172 
bu cuma buenos aires yolcusuyum. önceden planlanan bir gezi olmadığı için ayrıntılı araştırma da yapamadım. sorularım var bu memlekete giden görenlere;

- kalınacak en güvenli ve merkezi bölge neresidir? nerelerden hostel bakmak daha doğru olur? yalnız kalacağım bu yüzden güven meselesi çok önemli.

- şu bölgeler nispeten tehlikelidir-kötüdür, aman yaklaşma bölgeleri var mı? hem muhit olarak hem de mesela 'metroları belli saatten sonra tekinsizdir' gibi gibi.

- ne kadar süre kalacağımı henüz planlamadım, 1 ay kadar kalırsam tango-ispanyolca kursu gibi aktivitelere gireyim mi? low cost takılacağımı da hesaba katarsak bütçemi sarsmayacak böyle aktiviteler bulabilir miyim?

- şurda yemek ye şurda şunu iç şurda yayıl gibi önerilere de açığım.

- el calafateye gidenler için, nerede kaldınız? ne kadar zaman ayırmak gerekir?
(2) 

Şu (şu?) gözlüğün markası nedir?

senzafine #453384 
Minik serçemizin seslendirme yaparken kullandığı gözlüğü tanıyanınız var mıdır acaba? Markası nedir, nerede bulurum?

www.youtube.com
(7) 

Tuzlu bir şey ama ney?

senzafine #331608 
Çayın, kahvenin yanında tuzlu bir şeyler yemek isteseniz, tercihiniz ne olur? Bir de denediğiniz ve çok memnun kaldığınız tarifler de varsa ve verirseniz minnettar olurum:)

Edit : Bu arada bir not, aranan yiyeceğin cafede tüketilmesi düşünülüyor..
(2) 

Böyle bir bot arıyorum, gören bilen var mıdır?

senzafine #318468 
www.google.com.tr

Linkte Louis Vuitton botlar var efendim. Sadece lastik olması şart değil, diğer özellikleri açısından (topukları, önünün yuvarlak olması, gereksiz toka gibi zımbırtılarının olmaması gibi..) böyle olması şart. Yakın zamanlarda böyle bir bot gören, bilen var mıdır? Ben göremedim de.. (Bu arada bütçe derdimiz pek yok ama linktekiler gibi 1500 teelee de olmasın tabi:) )
(7) 

İki iş - iki meslek arasındayım, naapsam neetsem sorusu..

senzafine #309251 
Bir tarafta şu an devam ettiğim işim; 1 yıldır çalışıyorum. Günü gecesi olmayan, stresi, krizi hiç bitmeyen bir iş. Cumartesi gecesi, saat gecenin 2'si olmuş, patronumdan işle ilgili mesaj gelince bu duyuruyu açmaya karar verdim hatta, düşünün..

Yaşadığım her krizde 'ben napıyorum? değer mi?' düşüncelerine dalıyorum. Çok kötü bir patronum var, asla tatmin olmuyor, sürekli şikayet ediyor, bana henüz hiç olmadı ama rutin olarak ağlama krizlerine soktuğu çalışanlar var.. İşim gereği muhatap olduğum (ofis dışındaki) insanlar da beni çok zorluyor.. Diğer şirketlerdekilere göre çok daha az kazanıyorum ve 3 yıl da geçse 5 yıl da geçse maaşım doğru düzgün artmayacak (şirket politikası böyle diyelim..) Kendime bu şirkette gelecek göremiyorum.. Kalma sebeplerime ise gelirsek; sektördeki en iyi şirket. Mesleğim ne kadar zorsa o kadar eğlenceli, ayıla bayıla girdiğim bir işti ki hala çok keyifli olduğunu düşünüyorum.. Beraber çalıştığım bir arkadaşımla 3-4 seneye kendi yerimizi açma planlarımız var..

Şimdiye kadar yuvarlanıp gidiyordum ta ki geçen haftasonu yaşadığım bir iş krizinden sonra delirene kadar. Diğer krizlerden farklı değildi ama bardağın taşma noktasıymış. O her zaman gelen 'napıyorum ben' geldi ve bu sefer gitmedi.. İşten ayrılma fikri beynimin ortasına oturdu kaldı..

Şu an işten ayrılsam geçebileceğim bir diğer iş de hazır bu arada. Hayalimdeki iş değil ama kötü bir iş de hiç değil.. Maaşı hemen hemen aynı, huzuru tavan, temposu çok düşük, kendime de zaman ayırabileceğim bir iş bu. Tamamen farklı bir sektör ve meslek. Şu an karar verip bu işi seçmezsem, kapılacak.. Ama o iş de şu anki manyak işimden sonra beni rutiniyle boğar mı diye korkuyorum.. Bir de pişman olursam geri dönebilir miyim diye..

Bir akıl bir fikir istiyorum. Risk alıp gitmeli, huzuru mu seçmeli; kendi yerimi açacağım güzel günlerim hayaliyle şimdiki işte sabır mı etmeli?
(9) 

Ayvalık - İstanbul arası sefer yapan otobüs firmaları?

senzafine #296044 
Pazar günü İstanbul'a dönme planıyla Ayvalık'a gideceğiz. Ve fakat Kamil Koç'a, Ulusoy'a baktım pazar akşamına hiç yerleri kalmamış. Başka hangi firmalara bakabilirim?
(2) 

ikinci köprüden poyrazköye gitmece

senzafine #263051 
hiiiç yol, iz bilmeyen iki kişi olarak yarın arabayla poyrazköye gitmemiz lazım. nasıl gideriz? hangi tabelaları takip edelim falan filan:)
(2) 

ben nasıl oy kullanıcam?

senzafine #232265 
Şimdi efendim 2009 daki yerel seçimlerde ikametgahım istanbul - bahçelievlerdeydi ve oyumu bahçelievlerde sorunsuz bi şekilde kullanmıştım. Sonra üsküdara taşındım, ikametgahımı da üsküdara aldırdım, 2010 referandumunda kaydım hiçbir yerde çıkmadı, düzelttiremedim ve oy kullanamadım.

Şu an ise fulyaya taşındım, ikametgahı henüz aldırmadım. Ysk nın sitesine baktım yine hiçbir yerde kaydım görünmüyor. İşten izin alıp da bi uğraşamadım açıkçası.. Çok mu geç kaldım? Oy kullanmak için ne yapmam lazım?
(5) 

mecidiyeköyden yeditepe üniye nasil giderim?

senzafine #193972 
arkadaşlar cevahirden binsem yeditepe üniversitesine nasıl giderim. yani su an taksime gidip bostancı dolmuslarına mı binsem ordan mavi dolmuşlara mı atlasam diyorum ama sanırım çok uzun sürecek. daha iyi bi yöntem bilen var mı?
(3) 

Yüksek lisans için ingilizce sınavı geçerliliği

senzafine #153547 
Geçen sene İstanbul Üniversitesi'ne yüksek lisans için başvurmuştum. Üniversitenin kendi ingilizce sınavına girip iyi bir puan da almıştım ama yüksek lisansa kabul edilmedim. Bu sene aynı bölüme tekrar başvurmayı planlıyorum. Soracağım şudur ki geçen seneki dil sınavım geçerli olur mu? Yoksa tekrar sınava girmem mi gerekir?
(4) 

duvar boyası ortalama fiyat?

senzafine #149448 
4 + 1, 150-160 m2 bir evi ortalama ne kadara boyatırım? boya çeşitleri hakkında pek bir şey bilmediğim için özellikle belirtebileceğim bir şart yok şimdilik.
(4) 

Ales - 16 Kasım

senzafine #45845 
Efendim 16 kasımda sonbahar ales var. 6 kasım oldu, elime sınava nerede gireceğime dair bir belge ulaşmadı. İnternetten de kontrol ediyorum, verdiğim adreste bir yanlışlık yok, baktım fakat ösym nin sitesinde de sınav yerini öğrenebileceğim bir kısım bulamadım. Bende mi bir terslik var? Nedir?
1

mobil görünümden çık