(4) 

uzmanına lego sorusu

esmer #1575491 
Selamlar,

internette de aradım burada da, ama tam olarak aklımdaki soruyu sorana denk gelmedim. kızıma zaman zaman satın aldıklarımla beraber evde 4 tane lego classic set oldu. hepsinin içinden çıkan instruction'ları 3er 5er tur bitirdik. internetten baktım ama bulamadım, basit de olsa genel geçer olarak herhangi büyük bir set ile yapılabilecek şekiller arıyorum. kızımın yaşı 4. yani şekillerin çok pro olmasına gerek yok. hayal gücüyle henüz eğlenecek yaşta değil.

elbette ki bu bir ticari olay, daha fazla şekil için daha fazla set alacaksın vs. fakat içine girince anlıyorsunuz çok büyük bir ekosistem olmuş bu lego olayı. elbet birileri, kutunun içinden çıkandan daha fazla yapılacaklar şeklinde külliyatlar yapmış olabilir. varsa eğer bunlara ulaşmak amacım.
(3) 

ios rehber yedeği alamama sorunu

esmer #1556198 
Merhabalar,

elimizde bir yaşlının kullandığı iphone 5s telefon var. rehberini bir başka android telefona taşımamız gerekiyor. Şu anda yaşadığımız problemler şunlar;

1) icloud ne yaparsak yapalım rehberi yedeklemiyor. halbuki ayarlarda açık. internette dolanan her şeyi denedik, rehberi bir türlü sync etmiyor. takvim, fotolar, anımsatıcılar vs hepsi yedeklenebiliyor ama kişiler olmuyor. yani web sürümünde falan da kişiler görünmüyor yedekleme açık olmasına rağmen.

2) telefona gmail acc eklenemiyor. neden bilmiyorum, ekliyor gibi yapıp geri atıyor.

3) mail hesabı tanımlayamadığımız için 3rd party rehber taşıma uygulamaları da iş görmüyor.

ne yapacağız çıldırmak üzereyim, lütfen bir yol gösterin. icloud çalışmıyor, gmail acc eklenemiyor, mail app'e bir hesap eklenemiyor. son durum bu.
(4) 

şu ablanın çizimleri ne ile yapılmış olabilir?

esmer #1502153 
Selamlar,

başlık biraz clickbait gibi oldu kusura bakmayın.

bir abla keşfettim, 25 senedir çizim yapıyorum yazmış. asıl mesleği ise google'da cloud uzmanı. benim sormak istediğim ise bazı konuları özetlemek için çizdiği pipeline/infographic vs. adına ne derseniz deyin görseller.


ablanın görsellerini yayınladığı site şurası: thecloudgirl.dev

bu abla bunları ne ile çiziyor? çizimdeki her nesne, icon vs kendi çizimi midir? kendisine sordum ama sallamadı. artık grafik tasarımcı olur konuyu bilen abiler olur hepinizden cevap rica ediyorum. bu abla bunları nerede çiziyor?

biraz sketchnoting mevzusunu çok ileri seviyede yapan bir ablamız gibi duruyor. fakat kullandığı araçlar nedir, bu görselleri hangi programda/platformda hazırlıyor bilmek istiyorum.

teşekkürler.
(16) 

şu arabayı alsam nelerle karşılaşabilirim? arabadan anlayanlar toplaşın.

esmer #1482708 
Selamlar arkadaşlar,

ben arabalardan neredeyse hiç anlamam. 8 yaşında b segment bir tane aracım var, bir hayli konforsuz. cebimde de biraz nakit var. tamamen örnek sallamasyon bir ilan üzerinden sizlere sorularım var. bildiğiniz ve tecrübe ettiğiniz kadarıyla cevaplarsanız sevinirim. genel bir sohbet havasında da konuşabilirsiniz. malum ağzınızdan ne çıksa bana yeni bir bilgi olacaktır çünkü.

www.sahibinden.com

misal şu arabaya geçiş yaptım diyelim. e segment oluyor sanırım, benim arabamdan 3 yaş yaşlı olsa bile konfor konusunda çığır açmış bir durumda olduğunu düşünüyorum. (konfor konusuna takığım çünkü artık aracım bıktırdı)

300k km'deki şu arabayı alsam ne gibi sürprizler ile karşılaşırım? bmw için 300k hiçbir şey diyebilir miyiz? 11 yaşında olsa bile konforundan kaybetmiş sayılır mı? ne tür bakımları yaklaşmış olabilir? gerçekten hiç anlamam. motor mesela ciddi bir revizyona ihtiyaç duyar mı?

2020 model olsaydı sanayiye veya servise yolum düşse belki muazzam paralar harcamak zorunda kalabilirim, bunu tahmin etmek zor değil, 11 yaşındaki bmw için de öyle midir peki?

misal benim aracımın bana senelik maliyeti (sürpriz hasarlar patlamalar bozulmalar çatlamalar dahil) 13-15k. yakıtı vergisi otu boku püsürü aklınıza ne gelirse. oto yıkama bile dahil.

bu gibi 11 yaşında ama lüks segment araç kullananlar ortalama ne gibi bir maliyetle yüzleşiyorlar?

aklıma gelmeyen herhangi sürpriz bir maliyeti vs. bile söyleyebilirsiniz. open discussion.

not: tüm bu soruları, galericinin kazık atmadığını ve %100 doğru söylediğini varsayarak cevaplarsanız sevinirim. yani ortadan birleştirilmiş bir araç elbette ki bir anda kucağımda da kalabilir. bu gibi durumları es geçelim.
(8) 

cep telefonu taksit konusu

esmer #1323625 
Selamlar,

www.resmigazete.gov.tr

resmi gazetede taksit yapılabileceğine dair yönetmelik yayınlanmış gördüğünüz gibi. hatta yürürlüğe de girmiş ancak online alışveriş siteleri sepete eklediğim cep telefonlarına taksit yapılmayacaktır falan diyor. hangisine baksam böyle.

kendi tasarrufları mı bu konu? bilgisi olan cevaplayabilir mi? neden yapamıyorum(z) sizce?
(8) 

araç yangın tüpünü değiştirmek? yenisini almak?

esmer #1319065 
selamlar,

arabamdaki 1 kg'lık yangın tüpünün süresi geçmiş. ya yenisini alacağım ya da mümkünse doldurmam gerekiyor.

Dolduran var mı aranızda? Dolduruyorsanız nerede, nasıl, ne kadar bir ücret karşılığında yaptırıyorsunuz? böyle firmalar var ise gideyim yaptırayım diyorum. yer istanbul, varsa tavsiyelerinizi alırım.

Yoksa atıp yenisini mi alıyoruz bu durumda?

Teşekkürler.
(3) 

bayramda sabiha'ya yakın otopark aramak?

esmer #1301608 
Selamlar,

sadece fikrinizi almaya geldim. Uçuşunuz var diyelim. Bayram yoğunluğunda kendi aracınızla yola çıkıp sabiha'ya yakın otoparklara park etmeyi mi yoksa taksiyi mi tercih edersiniz? havaalanı-ev arası için sabiha'nın çılgın attığı günlerde kolaylık mı olur eziyet mi olur karar veremedim.

c.tesi günü sabahın ilk saatlerinde otopark kuyruklarında bekleyerek uçuşu kaçırma riskini almak istemiyorum. çünkü bir kaç km çapındaki tüm otoparklar ağzına kadar dolu olabiliyor.

siz ne yapacaksınız/yapardınız?
(9) 

siz olsanız hangisini alırdınız? * akıllı telefon sorusu

esmer #1296551 
Selamlar,

3 şıkkınız var. süre sınırı yok. kitap açmak serbest. sebebiyle birlikte belirtene bonus puan. telefonların hepsi operatör shop'undan garantili olacak.

iPhone 8 64 GB - 3.580 TL
Huawei P20 pro 128 GB - 3.400 TL
Samsung S9 64 GB - 3.350 TL
(4) 

100bin tl'ye kadar en sessiz araba anketi

esmer #1235054 
Merhabalar,

ben bu araba işlerinden çok anlamam, o yüzden bilenlere danışmaya geldim. iç mekana yol gürültüsünü ve motor sesini en az geçiren, 100000 tl'ye alınabilecek sıfır veya 2. el fark etmez, bildiğiniz en sessiz aracı söyler misiniz?

+- 5-10bin tl'ler önemli değil. yani en iyi ihtimalle c sınıfı araçları konuşuyoruz zaten.

teşekkürler. tik mutlaka gelecek.
(3) 

Yırtık euro banknot

esmer #1219074 
Arkadaşlar merhaba

Eşimin cüzdanının fermuarını açarken paranın çok ufak bir parçası koptu. Yaklaşık serçe parmak tırnağının yarısı kadar bir şey. Parça da elimde, yapıştırabilirim ama yapıştırmadım.

Bunu türkiyede herhangi bir banka alır mı? Yoksa soğuk su mu içeyim?

Teşekkürler
(4) 

Araç içi gürültü hakkında * oto ses yalıtım

esmer #1187036 
Arkadaşlar selam,

Elimizde bir adet peugeot 208 araç var. 1 sene kadar önce berbat bir lastik vardı, michelin ile değiştirince yolun gürültüsü baya azaldı ama hala tatmin edici seviyede değil. bu aracın içine gelen yol gürültüsünü daha da azaltmanın bir yolu var mıdır? ses izolasyonu yapan yerlerdeki uygulamalar işe yarıyor mu? tecrübe edenlerden bilgi alabilir miyiz?

not: araçtan mercedes s serisi bir sessizlik istemiyoruz elbette, piyasada yapılan uygulamalar ile azaltmak mümkün müdür bunu soruyoruz.

teşekkürler.
(1) 

fedex * vekalet sistemi * yurtdışından gelen paket hakkında

esmer #1158662 
arkadaşlar selam,

bugün bir gazla yurtdışından bir sipariş verdim. fiyatı 90 usd. fedex ile yollamışlar. yani kesin gümrüğe takılacak.

internette araştırdıklarımdan sonra baya bir ürktüm açıkçası. yok bi havaalanına gidecekmişim, oradan fedex'e gidecekmişim. bir ton evrak işi. ordino, konsobilmemne ücreti falan.

açıkçası prosedürler ve bilgiler çok dağınık ve tutarsız geldi. artık ödeyeceğim tüm ücretleri saldım gitti. yapacak bir şey yok demek ki ama prosedürlere bir türlü hakim olamadım. kimisi de diyor ki oturduğum yerden maille fedex'e mail atarak vekalet, vergi ücretlerini yatırarak ürün kapıma geldi falan yazmış. hangisi doğru çözemedim.

en güncel ve en zahmetsiz prosedür nedir tane tane yazabilir misiniz?

teşekkürler.
(2) 

yurtdışından saat satın alma * güncel gümrük ücreti hakkında

esmer #1147584 
Arkadaşlar selamlar,

eşime şu siteden bir saat alsam, güncel gümrük şartlarına göre gümrükte takılır mı? amazon'dan 110 usd'ye gelen paketler oluyor diyor bir arkadaş. hatta ptt'yle geliyorsa kdv'yi kapıda ödeyebiliyormuşsun filan. çok uzağım yurtdışından sipariş işlerine.

ne dersiniz sizce alabilir miyim? kdv falan ne gerekiyorsa öderim. yeter ki saat bir şekilde geliyor olsun. bu arada sitede tüm saatler 99 usd. shipping ücreti de yok.

www.rosefieldwatches.com
(1) 

ipek gömlek - leke çıkarma hakkında

esmer #1127316 
Arkadaşlar,

bir kadın gömleği düşünelim. %100 ipek yazıyor. makinede yıkanmaz, ütülenmez, yalnızca kuru temizleme yazan cinsten aşırı hassas duygusal bir şey sanırım. biz bunu elde yıkadık, sabunla.

çamaşırlıkta kururken yeni alınmış siyah bir kazağın kolu buna değmiş, sanıyorum rüzgar sayesinde salıncak gibi 1000 defa değmiştir. bir kısmını lekelemiş. yani böyle mürekkep dökülmüş gibi.

bunu nasıl çıkartabiliriz? kuru temizlemecilerin becerisi yeter mi? bilgisi olan varsa yönlendirirse sevinirim.

not:: gömleği daha 2 gün önce aldık massimo dutti'den. onlara sorsak yönlendirirler mi?
(2) 

Atkinsons marka duş jeli bulma ihtimalim var mı?

esmer #1109945 
Selamlar arkadaşlar,

3 ay önce İtalya'ya gitmiştim, oradayken baya böyle carrefour gibi bir süpermarketten 2-3 euro gibi bir fiyata atkinsons marka bir duş jeli almıştım. Muhteşem ötesi bir şey çıktı, 10 tane almayan kafamı duvarlara vuruyorum. Tam adı şu;
"Atkinsons Perfumed Shower Gel Sandal Wood"

www.sabbioni.it

İnternette aradım taradım yok, Atkinsons sanırım sadece parfüm getiriyor buralara ama duş jeli ı ıh. İstanbul'da bulma şansım var mı? Bir yol önerin lütfen. kaç paraysa fark etmez.
(3) 

Diş temizleme ücreti hakkında

esmer #1109468 
Arkadaslar selamlar,

Lokasyon istanbul. Ozel bir muayenehanede rontgen + dis temizlemeye 300 tl verdim. Artik olan oldu tabii de isin piyasasini hic bilmiyorum. Normalden yuksek mi? Yakin zamanda yaptiran varsa ucretini ve yerini paylasabilir mi?

Cunku bu adam normalden pahaliya yapiyorsa diger islemleri baska yere yaptirabilirim.

Tesekkurler
(3) 

Marmara Üniversitesi Anadoluhisarı Kampüsü hakkında bazı sorular

esmer #1098839 
Merhaba arkadaşlar,

Şimdi evim bu kampüse çok yakın. Öğrenci vs. değilim, üniversiteyle bir bağım yok. İstediğim zaman bu kampüse aracımla gidip varsa spor tesislerinden faydalanabilir miyim? ücretli olabilir, sorun yok. yürüyüş ve koşu yapabileceğim bir parkur bile olur, sivil olarak elimi kolumu sallayarak girebiliyor muyum? otoparkı var mıdır mesela?

bunu öğrenmek istedim, teşekkürler.
(10) 

avize montaj fiyatı

esmer #1084845 
Merhabalar,

evin avizelerini değiştireceğim. toplamda 5 adet ikea style çok öyle alengirli olmayan düz avizeler aldım. yani montajları çok öyle onlarca dakika sürmeyecek.

elektrikçiler 5 parça avizeye yaklaşık olarak ne kadar fiyat çekerler montaj için? bir fikriniz var mı? ona göre piyasanın altında veya üstünde diye pazarlık yapacağım.

teşekkürler vereceğiniz fikirler için.
(4) 

Logitech F710 * PS3 ile çalışır mı?

esmer #1041105 
Arkadaşlar merhaba,

İnternetteki bilgileri biraz dağınık buldum, o nedenle etraflıca bilenlere danışmak istiyorum. Bu gamepad, ps3 ile çalışıyor mu? çalışıyor ama şu şu şu çalışmıyor diyeceğiniz şeyler var mı? mesela kimisi titreşimi çalışmıyor demiş, kimisi yok yok hepsi çalışıyor demiş.

Bana net cevaplar lazım.

Teşekkürler.
(9) 

Fotoğraf filtresi hakkında

esmer #1023775 
Selamlar arkadaşlar,

Fotoğrafçılıktan ve fotoğraf/filtre uygulamalarından hiç anlamıyorum. Aşağıda (bazıları efekt anlamında abartılmış olsa da) örneklerini vereceğim fotoğrafların hangi akıllı telefon uygulamasıyla yapıldığını söyleyebilir misiniz? Belki ortak bir program değildir ama bu işi yapabilecek bir program ve filtre önerebilirsiniz. Ben de bazı fotoğraflarla az çok böyle oynayıp canlı renklere sahip fotoğraflarım olsun istiyorum. Tag'lardan anlamaya çalıştım ama beceremedim pek.

twitter.com
twitter.com
twitter.com
twitter.com
twitter.com

umarım az çok istediğimi anlatabilmişimdir.

Teşekkürler.
(5) 

Android Telefon Galeri Uygulaması ile Dosyalar Arasındaki Uyumsuzluk

esmer #1021369 
Merhabalar,

Çok anlatamadım problemimi, dilim dönmedi, o yüzden hemen konuya gireyim.

Iphone'dan Android işletim sistemli bir telefona geçtim. Fotoğraflarımı da bir SD kart vasıtasıyla taşıdım ancak bir problem var. SD kartımın içinde 1800 tane fotoğrafın olduğu bir klasörü, gallery uygulamasıyla 1696 tane fotoğraf olarak görüyorum. Bilgisayardan ve telefonun "files" uygulamasından bakınca 1800, ancak galerisinden bakınca 1696 tane görüyorum. Corrupted bir fotoğraf yok, gayet hepsini görüntüleyebiliyorum. Yeterince bekledim, hani dosyaları güncelleyecek mi diye. Google photos bile yükleyip baktım, galeri olarak görüntülemek isterseniz 1696 tane görüyor. Ancak o klasörün içinde 1800 tane fotoğraf var. Burası açık.

Neden böyle olur? Ne yapmam lazım?

Lazımsa: Telefon Huawei P8, arayüzü EMUI.
(2) 

İstanbul'da amatörler için at binilecek mekan

esmer #1004532 
Selamlar,

soru başlıkta. eşim at binmeye çok hevesli, onu nereye götürebilirim? kahvaltı, yemek vs. filan da olursa hele bir de çiftlik beykoz'da olursa tadından yenmez.

özellikle şahsen gidip tecrübe edenler tavsiye verirse daha iyi olur.
(3) 

ido yenikapı - otopark

esmer #999416 
Selamlar,

şu anda güncel durumu bilen var mı? araçla gidip park edebileceğimiz bir otopark var mı? bandırma'ya geçeceğim de, aracı oralarda en yakın nerede varsa bırakmak istiyorum. sanırım ido'nun kendi otoparkı kapanmış. Çevrede var mı öğrenmek istiyorum.

Teşekkürler
(10) 

vantuzlu telefon tutucu hakkında (araç)

esmer #981837 
Günaydın herkese,

Dün vantuzlu bir telefon tutucu aldım araç için ama ne yaptıysam yapayım torpidoya veya cama yapışmıyor. ıslattım, güç uyguladım, ne yaptıysam olmadı. hiç tutmuyor.

salak gibi de kutusunu falan attım denemeden, yani geri iade şansım da pek yok. bu aparatı ayağa kaldırmam lazım çünkü böyle kazık yemeyi kendime yediremem. :/

ne yapabilirim? tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?

ürün şu; tinyurl.com
(3) 

egzoz gazı emisyon ölçümü hakkında

esmer #976513 
Selamlar,

önümüzdeki ptesi günü binek aracı muayeneye götüreceğim. ön şart olarak egzoz gazı emisyon ölçümü istiyorlar bildiğiniz gibi. ilk defa yaptıracağım, o yüzden prosedürlere hakim değilim.

online siteden muayene için sabah saat 9'a randevu aldım, egzoz gazı emisyon ölçümü için randevu almaksızın getirin diyorlar. 8:30-9 arasında bu ölçümü yaptırsam yetişir mi? yoksa randevu saatini daha ileriye mi alayım? uzun süren bir şey mi bu egzoz ölçümü?

teşekkürler.
(3) 

Bayramda İstanbul'da ne yapalım?

esmer #964550 
Merhaba,

Bayramda eşimle birlikte İstanbul'dayız gibi görünüyor. Günübirlik yapabileceğimiz neler var? Hazır herkes İstanbul'u boşaltıyorken... Araç kiralayıp yakın şehirlerde bir şeyler de yapabiliriz. Önerileriniz varsa yazar mısınız?

Teşekkürler.
(1) 

Laminat iç mekan kapısının tadilatı hakkında

esmer #964150 
Merhabalar,

Evin içindeki laminat kapılardan birisinin üst menteşesi, çerçevenin tahtası yumuşayıp kırıldığı için çerçeveye tutmuyor. malzemenin cinsini tam bilmiyorum, muhtemelen laminat ama bu iş bana kaça patlar bi tahmininiz var mı? komple kapı kanadı mı yenilerler? yoksa ahşap çerçeveye menteşeyi tutsun diye yama yapılabilecek bi yöntem vs. var mıdır?

not: ekte temsili bir foto gönderiyorum. böyle bunun aynısı. yumuşak, çabuk ezilebilen bir yapısı var.
(3) 

tarator sos satan bir yer?

esmer #962825 
Selamlar,

soru başlıkta. hazır tarator sos bulabileceğim bir yer bilen var mı? büyük süpermarketlere baktım ama göremedim.
(6) 

şu şarkıların olduğu albümü hangi müzik türüne dahil edersiniz?

esmer #960056 
Selamlar, soru başlıkta. albümün adı unforgettable lovesongs. spotify'da "genre" aratıcam ama bir türlü yaklaşamadım. blues, 50s falan dedim ama başaramadım pek. siz ne dersiniz şu aşağıdaki şarkıların olduğu albümün tarzına? ne diye aratayım? bu arada bu albüm yok spotify'da sanırım. :(



VA - Unforgettable Lovesongs (2007)


Disc: 1

01. Frank Sinatra - Ive Got You Under My Skin 03:43
02. Dean Martin & Helen Oconnell - How Dya Like Your Eggs in the Morni 02:46
03. Bobby Darin - Beyond the Sea 02:49
04. Matt Monro - My Kind of Girl 02:55
05. Tony Bennett - (I Left My Heart) in San Francisco 02:51
06. Danny Williams - Moon River 02:35
07. Nat king Cole - Mona Lisa 03:26
08. Bobby Vinton - Blue Velvet 02:48
09. Michael Holliday - the Story of My Life 02:13
10. Perry Como - Magic Moments 02:40
11. Dean Martin - Thats Amore 03:07
12. Frank Sinatra - Love and Marriage 02:38
13. Shirley Bassey - Kiss Me, Honey Honey, Kiss Me 02:24
14. Jimmie Rodgers - Kisses Sweeter than Wine 02:20
15. Johnnie Ray - Just Walking in the Rain 02:38
16. Tommy Edwards - Its All in the Game 02:37
17. Jo Stafford - You Belong to Me 03:12
18. Doris Day - Secret Love 03:39
19. Matt Monro - Portrait of My Love 02:45
20. Vic Damone - on the Street Where You Live 02:43
21. Julie London - Fly Me to the Moon 02:32
22. Tony Bennett - Anything Goes 02:20
23. Frank Sinatra - You Make Me Feel So Young 02:54
24. Dean Martin - Sway 02:42
25. Lou Rawls & Dianne Reeves - at Last 03:38
26. Peggy Lee - Fever 03:21

Disc: 2

01. Buddy Holly - True Love Ways 02:50
02. Cliff Richard - When the Girl in Your Arms is the Girl in Your Heart 02:25
03. Ben E- King - Stand by Me 02:58
04. The Righteous Brothers - Unchained Melody 03:36
05. Glen Campbell & Bobbie Gentry - All I Have to Do is Dream 02:33
06. The Everly Brothers - (til) I Kissed You 02:23
07. The Drifters - Saturday Night at the Movies 02:28
08. Andy Williams - Happy Heart 03:12
09. Frankie Lymon & the Teenagers - Why Do Fools Fall in Love 02:17
10. The Shirelles - Will You Love Me Tomorrow 02:42
11. The Chordettes - Mr Sandman 02:23
12. The Flamingos - I Only Have Eyes for You 03:11
13. Bobby Vee - More than I Can Say 02:29
14. Adam Faith - A Message to Martha (Kentucky Bluebird) 03:09
15. Cliff Richard & the Shadows - Travellin Light 02:37
16. Ricky Nelson - Never Be Anyone Else But You 02:15
17. Nat king Cole - Answer Me 02:55
18. Nina Simone - (I Loves You) Porgy 04:06
19. Louis Armstrong - We Have All the Time in the World 03:12
20. Shirley Bassey - Something 03:33
21. Johnny Mathis - Im Stone in Love with You 03:30
22. Dusty Springfield - the Look of Love 03:31
23. Matt Monro - From Russia with Love 02:34
24. Nat king Cole - Unforgettable 03:27
(1) 

Modem - Range Extender uyumluluğu hk.

esmer #920444 
Merhaba arkadaşlar,

Elimde TP-Link'in M5250 modeli 3G modemi bulunuyor. Evimde bunu kullanıyorum. Zaten baz istasyonuna biraz uzak kalıyorum, yeterince iyi çekmiyor. Modemin bulunduğu odadan uzaklaşınca hiç çekmemeye başlıyor. Ben de bir adet range extender alayım dedim. Uyumluluk da sorun çıkarmasın diye yine TP-Link almak istiyorum. Kafamda 2 model var;

TL-WA850RE
TL-WA854RE

Benim sorum ise; ürünlerin teknik sayfalarının "tak ve çalıştır" görselinde çalıştırmak için WPS tuşuna basın diyor.

tinyurl.com

E benim 3G modemde böyle bir tuşu bırak, hiç tuş yok power tuşu dışında. Tüm şifreleme işlerini, ayarları vs. modem arayüzünden hallediyorum. Alırsam elimde patlamaz değil mi?

Kolay kurulum istiyorum. Prize takayım, arayüzüne gireyim, modemin şifresini yazayım, range extender çalışsın.

Çok mu şey istiyorum? Aydınlatın beni lütfen.

Teşekkürler.

Not: tik mutlaka gelir, şu anda dışarıdayım.
(1) 

İstanbul'da halı alınacak yer tavsiyesi * fabrika satış da olabilir

esmer #917054 
Merhabalar,

Soru başlıkta. Evin tüm ihtiyacını karşılayacak şekilde halı alışverişi yapacağım. Benim bildiğim bir tek Sahrayıcedid E-5 kenarında 2-3 tane mağaza var. Onun dışında topluca alırken uygun fiyata gelebilecek, çok çeşit olan bir çarşı veya pasaj var mı?

Teşekkürler.

Not: marka tavsiyesine de açığım.
(10) 

sıfır iphone 3gs nereden bulabilirim?

esmer #901362 
Selamlar arkadaşlar,

soru başlıkta. jelatinli, açılmamış kutusunda. nerede satılıyordur hala? Bir de fiyatı nedir tahminen?

iş mailini kurabileceğim, pili ciddi düzeyde iyi gidebilecek bir iphone ararken bu aklıma geldi. iphone 4 veya 4s alacak nakit yok, o yüzden son çare bu telefon. o yüzden android telefon falan önermeyiniz lütfen.
(1) 

[win7] itunes - yönetici hesabı olmadan yüklenebilir mi?

esmer #897919 
Selam,

soru başlıkta. teamviewer gibi "just run" şeklinde bile olsa olur. şirket bilgisayarına IT departmanına bulaşmadan yüklemek istiyorum. Bilmiyorum, belki ticket açsam yaparlar ama varsa bir yolu bileyim. Teşekkürler.

tik mutlaka atarım.
(4) 

gmail - telefon numarası değiştiremiyorum

esmer #743467 
Selam bilgisayar kurtları,

gmail'imde kayıtlı telefonum bugün iş değiştirmem sebebiyle iptal oldu. gmail account'uma girebiliyorum ancak şöyle bir kısır döngü var;

2-step verification aktif. bunu kapatmam için telefon numarası istiyor o da kapanan numaram.

telefon numaramı değiştirmek istediğimde de 2 step-verification'dan dolayı kapanan telefona sms gidiyor!

deliricem ne olur bir yol önerin. ne yapmak istesem 2-step verification aktif olduğu için kapanan numaraya sms gönderiyor.

not: gmail'ime girmem de şöyle; şifreyi hatırlayan bir iphone'un browser'ından girebiliyorum. girebiliyorum ama hiçbir şeyi değiştiremiyorum.
(17) 

emlakçı çakallığı hk

esmer #733043 
Selamlar,

bir sorum var gençler. bir ev kiralamayı düşünüyoruz. evin çeşitli internet sitelerinde hem "sahibinden" olarak hem de "emlak ofisinden" olarak ayrı ayrı ilanları var. biz de emlak ofisine sormuş bulunduk. bize evi gezdirdi filan.

neyse sonra ev sahibi bizde karar kıldı. size kiralayacağım dedi. fakat sonradan kendi ağzından öğrendik ki meğersem emlak ofisiyle bir sözleşme falan imzalamamış. benim için bağlayıcılığı yok dedi. sadece kapıma kadar geldiler, biz de ilan verelim müşteri bulalım dediler falan dedi.

biz de kimseyi atlatmak derdinde değiliz ama emlakçıya da bu durumda para vermek saçma geliyor. ne yapalım ne edelim? biz gidip ev sahibiyle anlaşırsak, emlakçının arıza çıkarması mümkün mü? arada sözleşme filan bağlayıcı hiçbir şey yokmuş ama kul hakkı yemek de doğru değil. sonuçta evi bir kez gezdirdi.

sizce nasıl bir yol izleyelim? emlakçıyı aramaya gerek var mı? adam zaten sahibinden olarak evi kiralıyor. emlakçı kendi kendine salça olmuş, gelin güvey olmuş.

arkamızdan küfrettirmeyelim istiyoruz.
(6) 

çiçeksepeti kek buketi hk

esmer #711231 
Selam gençler,

kız arkadaşıma çiçeksepeti'nden kek buketi göndericem ama okuduğum bütün yorumlar keklerin bayat olduğunu söylüyor. ulan kıllandırdılar beni!

öyle mi hakikaten? yani kimisi berbat bile demiş. o kadar kötü mü yani plastik mi yiyecek millet? tamam bizim millet abartır bazen de ama bu kadar kötü yorum bir araya gelince size sormak istedim.

tecrübelerinizi yazarsanız sevinirim.
(1) 

iphone 4s batarya problemi - garanti kapsamına girer mi?

esmer #708380 
Selamlar herkese,

telefonumun bataryası "artık benden bu kadar" diyor. %30-40 iken birden kapanıyor, 3-4 saatte hemen bitiyor falan. sağını solunu kestiremiyorum. belli ki bozuldu.

garanti süresi devam ediyor ama emin olamadım; bu problem garanti kapsamında çözülür mü? benim fikrime göre sadece batarya değiştirilse yetecek ama kullanıcı hatası gibi bir şey derler mi?

bir de telefonu kaç gün serviste tutarlar? :(

teşekkürler.
(1) 

beşiktaş'ta çiçekçi?

esmer #682948 
Selamlar herkese,

beşiktaş meydanda bugün açık bir çiçekçi bulabilir miyim? sokakta satanlardan almak istemiyorum, güzel bir buket yapabilecek çiçekçi arıyorum. beşiktaş meydanda var mı? varsa yön tarifi alabilir miyim?

lütfen yardım. :)
(1) 

akg k375 vs. harman kardon NI

esmer #678355 
selam millet,

soru başlıkta. bu iki kulak içi kulaklık hakkında bilgisi olanlar biraz fikir edinmeme yardımcı olabilirler mi?

daha önce sennheiser cx 275s nasıl diye bir soru sormuştum. akg k375 al, onu salla dediler. şimdi de o fiyat bandında harman kardon gördüm. kullanım olarak da iphone'da arama cevaplasın, mikrofonu olsun istiyorum. daha önce cx-300 II kullandım. Onun standartlarının üzerine çıkmak istiyorum.

ikisi arasında kaldım. yardım lütfen. :)

tinyurl.com

vs.

tinyurl.com
(3) 

hangi kulaklık?

esmer #670027 
Selam dostlar;

sennheiser cx300-II'm bozuldu. yerine bu sefer mikrofonlu bir model alayım iphone ile kullanayım diyorum. hangisini alayım? sennheiser cx-275s mi yoksa marshall minor mu? başka tavsiyeniz varsa o da olur, bütçe max 200 tl.

not: tik'ler biraz gecikebilir ama mutlaka atarım.


tinyurl.com

www.elmasepeti.com
(1) 

iş bankası hesap kapatma hk

esmer #633819 
Selamlar herkese,

iş bankası'nda 2 adet vadesiz tl hesabım var. birini kapatmak istiyordum ve internet şubesinde gezinirken "hesap kapatma" diye bir seçenek olduğunu gördüm. bastım, kapandı.

kapandı mı acaba? yoksa sadece internet şubesinde mi kapandı hesabım?

illa bankaya gidip imza mimza falan uğraşmam mı gerekiyor?
(7) 

Motosiklet için otopark ücretleri hk

esmer #630437 
Selam gençler,

yaşadığım yer pek tekin değil. oturduğum apartmanın bir bahçesi filan da yok. o yüzden motosikletimi park etmek için bir otopark ile anlaşmak zorundayım.

Gelelim sorunuza. bir motosiklet için aylık olarak anlaşsam, kaça patlar bana? ya da en fazla kaça fit olmalıyım? mekan gaziosmanpaşa. meydanda buldum bir tane otopark ama "motor araba fark etmez günlüğü 15 tl" lafını duyunca "aylık ne olur" diye sorasım bile gelmedi. sizin oralarda fiyatlar nasıl?

siz kaça bırakıyorsunuz motosikletlerinizi?
(2) 

galatasaray sarı forma

esmer #620005 
Merhabalar,

ekteki sarı formadan arıyorum ne zamandır ama bulamıyorum. GSSTORE'un web sitesinde bile sadece XL beden kalmış. Bana S beden lazım. Bana en yakın 3-4 gsstore'u gezdim, yok. Telefonla aradığım şubeler de oldu ancak bu formadan satmıyorlar artık. Sanırım bulmamın tek yolu elinde S beden kalmış olan bir mağaza bulmak.

Bilen, gören, "git şurada S bedenini bulursun" diyen var mı?
(7) 

sim kart yuvasına düşen sd kart

esmer #540058 
herkese günaydın,

şimdi benim bir tane tabletim var. motorola xoom wifi modeli. wifi modeli ama iptal edilmiş bir 3g sim kart yuvası var. ben o sim kart yuvasının içine micro sd kart düşürdüm. daracık bir yuva. ne doğru dürüst cımbız giriyor ne de iğne. nasıl alabilirim bir fikri olan var mı? perpa'ya veya elektronikçilere götürsem alabilirler mi?

cımbız mımbız her yolu denedik, alamıyorum. 3-4 cm derinde öyle kaldı. :/
1

mobil görünümden çık