(5) 

Sanat Tarihi

deliktas #1585033 
Merhaba;

17 yasinda kitap okumaya asik bir yegenim var. Kendisi tarihci olmak icin kafayi siyirmis durumda ve edebiyat ve felsefeye buyuk ilgi duyuyor. Ben bunlarin yaninda, hatta onunde, sanat hakkinda bilgi sahibi olmasini istiyorum. Kendisiyle ilgilendigi alanlarin temelinde sanatin oldugunu ve sanat tarihini bilmeden tarihin butununu dolu bir degerlendirmeye alamayacagini konustum ve bana kanaat getirdi. Hemen kitap onerisi istedi.

Gel gelelim bu devirler benim adima cok geride kaldigi icin kendisine uygun baslangic yapabilecegi en dogru kaynaklarin hangileri olabilecegi uzerine dusunsem de isin icinden cikamadim. Ilk etapta onu zorlamayacak ve sogutmayacak kaynaklar neler olabilir diye yardim istemeye buraya geldim.

Sanat tarihi ile ilgili, universite hazirlik donemine girecek, Istanbul'da yasayan bir genci hangi kitaplarla baslatmali bu seruvene?

Ilgilenenlere simdiden tesekkur ederim.
(4) 

Video Problemi

deliktas #80345 
Etraflıca düşündükten sonra eski sorunu hallettiğimizi ve sorunu başka bir boyuta taşımamız gerektiğine karar kıldık.

Her türlü kodeği yüklemiş ve oynatıcımızı açmış bulunuyoruz. Açtığımız anda(an yani 1 saniye kadar) problem yok ancak görüntü devam edince ekran yemyeşil oluyor, kişiler seçiliyor ancak yeşermiş ve bir takım çizgilere bezenmiş bulunuyorlar. Görüntüyü durdurup, bilgisayar ekran kartı denetleyicisinden, ki o da Catalyst Control Center oluyor, ayarlarla oynayınca görüntü yine düzeliyor. Ancak play tuşuna basıp oynatınca, anında yine yeşil bozuk görüntü halini alıyor. Kimileri kodek dedi kimileri dua et. Ben ise size sığınıyorum.

LÜT
FEN
(4) 

Bir Önerim Var

deliktas #73245 
Evet bir önerim var ancak bunu burda yazsam mı yoksa direk sözlük moderatörlerinden birine mi yollasam diye tereddüt ediyorum. Önerim onay bekleyen çaylak sıralamasıyla alakalı ve çok uçuk, über süper bir şey değil ama bir bakıma bekleyenleri rahatlatacak düzeyde bir sistem(sistem diyince de alengirli bir şey gibi oldu).

Bu öneriyi alenen yapsam ne gibi bir götürüsü olur pek bilemedim. Kime yazacağımı da bilmiyorum. Daha doğrusu nasıl ulaşacağım konusunda aklıma bir şey gelmiyor. Bilmiyorum ya ne yapayım?

not: Moderatörlerden birine ulaşabileceğimi bilsem hiç uğraşmam yazarım da bilmiyorum. "İletişim"in de ne kadar takip edildiğinden pek haberim yok. O yüzden bir danışayım dedim.

not2: Amacım "aha bişey buldum hemen patentini kapayım" değil. Sadece sözlüğün fasilitelerinin ne ve nasıl olduğunun herkes tarafından bilinmemesi taraftarıyım.
(6) 

Nerden bulaştım bu işe !

deliktas #72839 
Allah benim bin belamı versin. Uçuş merakıma, pilotluk aşkıma sokayım.

FS2004 oynuyorum yaklaşık 1 aydır. Her bi bokunu çözdüm oyunun ve hatta pre-intermediate olan ingilizce seviyemi sırf bu oyun için advanced yaptım ama yok olmadı olmayacak biliyorum. tek sorunum landingde. gözünüzün yağına bal dökim bi yardım edin ya. İniş yaparken her şeyi tam yapıyorum. Binbir çeşit tutorial izledim dinledim okudum. Ama olmuyor olmuyor piste çakılıyorum. Kafayı yemek üzereyim çok ciddiyim. Tüm meşkalimi bıraktım bu oyuna yöneldim. Samsun Trabzon uçuş mesafesi, arada kaç ev, kaç tiyatro, kaç stadyum var hepsini ezberledim. iki gündür takıntı oldu sürekli oynuyorum. Neden piste adam gibi inemiyorum ?
(3) 

Video İzlerken

deliktas #72387 
Ey bana ne zaman başım sıkışsa yardım eden o insanlar !

Bilgisayarı açıp uzun süre bir şeylerle meşgul oldum diyelim. Sonra film vs izleyesim geliyor ve açıyorum (öncelikli olarak) gom player'ımı. Başlıyorum izlemeye. Daha doğrusu başlayamıyorum çünkü ses var görüntü yok. Görüntü de var aslında ama böyle kırmızı ve mavi noktalar oluyor çok az onlar oynuyorlar. Yeniden başlatınca düzeliyor. Ama yine bilgisayarda başka şeylerle ilgilendikten sonra aynı sorun oluşuyor. Ben kısaca oturumu kapat yapıyor ve öyle düzeltip izliyordum filmleri bir kaç gündür. Ancak canıma tak etti.

Sizden yardım talep ediyorum bu konuda.
(4) 

Jules Verne

deliktas #72142 
Slm;

Jules Verne'i eminim hepimiz okumuşuzdur. Macera dolu Amerika adeta kitapları yanlış mıyım a memo? Şimdi bunlar geçmişte kaldı artık. Büyüdük evlendik evlere şenlendik. Daha böyle büyüklere hitap eden ama jul vörn tadında romanlar var mı bildiğiniz? Böyle gemili memili, adalı madalı romanlar. Ay'a seyahat ya da denizler altında yirmi bin fersah gibi değil de; iki yıl okul tatili, on beş yaşında bir kaptan tarzı kitaplar arıyorum. Nelerdir?
(8) 

Brick ?

deliktas #70876 
Ya bu oyunun adı brick miydi neydi hani tuğlaları vuruyoduk demir bilyeylen falan. Böyle ekranın altında bi çubuk gibin bişe vardı bilye geliyodu biz buna deydiriyoduk hafiften, sonra bu da gidip tuğlaları kırıyodu. Var mı bunun süper bi versiyonu oyanayabileceğim bilgisayara kaydedip?

İlgililenen arkadaşlarıma teşekkür ederim.
(2) 

Opera'da Garipsellik?

deliktas #69368 
Pek değerli bu işlerde uzman arkadaşlar. Opera tarayıcısını kullanıyordum firefoxun beni çıldırtmasından sonra. Velakin zaman ne denli bir ilaçtır bilinmez ama, opera da firefox'un verdiği hatanın bir benzerini vermeye başladı şu günler. Önlem olarak "ön belleği parlat" fikirleri pek işe yaramadı her ikisinde de ve ben de siz mukaddes insanların bağrına doğru koşturmaya geldim.

Önceleri firefox'ta, örneğin Ekşi Sözlük'e kullanıcı adımla girmeme rağmen bir zaman sonra kendisi otomatik logoutluyordu ve beni hatırla ibaresi çalışmıyordu hiçbir sitede. Dediğim gibi ön bellek uygulamasını denedim ancak sonuç alamadım. Ben de ie'den sonraki ilk tarayıcım olan opera'ya kesin dönüş yaptım. Bunu takriben operayla geçirdiğimiz bir kaç mutlu haftadan sonra bu kez daha vahim bir durumla karşılaştım. Ekşi Sözlük'e(ki bu sadece örnek, her sitede aynı) giriyorum, hoşgeldin diyor sözlük bana, ama yine tema falan değişmiyor ve logout görünüyorum. Ne biçim iş la bu? Ne yapmalıyım?
(3) 

Bozuk Görüntü

deliktas #67857 
Bu hatayla daha önce de karşılaşılmış ve yazılmış buraya. Cevap olarak da combofix önerilmiş. Ben uyguladım bu programı ama değişen bir şey olmadı. Aynı durum devam ediyor. Sorunu ekteki resimde görebilirsiniz.

Bu hatayı her programı açışımda, her programda yapıyor. Bilgisayar açıldığında da yapıyor. Her şeyde her şeyde..
(1) 

Windows Live Messenger

deliktas #67823 
Uzun süredir kendi çapında sorunsuz çalışan bu güzide program şu sıralar "hata raporu gönder" moduna girmiş bulunmaktadır. Kendisinde oturum açtığımızın 3-5 saniye evvelinde sorun çıkartıp hata vermesini kınıyoruz. Bunun yanında daha önceden aynı sorunun başka birkaç arkadaşımızda da patlak vermiş olmasını bilmek bizi endişelendirmekten öteye geçmeyecektir. Yine de acil yardımlarınızı bekliyoruz.

Aynı zamanda, aklımıza gelmişken belirtmekten çekinmeyeceğimiz bir durumla karşı karşıyayız. Bu program çalışırken, dosya aktarımı yapacağımız zaman bize virüs yazılımı yükleyin gibi abuk sabuk şeyler söylüyor direncimizi kırmaya çalışıyordu. Fotoğraf ve müzik paylaşımlarımıza karışmayan ancak diğer dosya transferlerimizde namus bekçiliği yapan bu programın eski sürümlerinde winrar yoluyla sıkıştırdığımız dosyaları rahatça transfer yapabiliyorduk. Fakat artık son sürümde rarlı dosyaları da gönderemediğimizi öğrenmiş olduk. Tez yoldan çaresini bulana manevi öpücüklerimizle birlikte, güzel dileklerimizi sunmaktan da geri kalmayacağız. Kamuoyuna duyurulur!
(4) 

Ekşi Sözlük'te Ne Var?

deliktas #66268 
Koniçiva.

Uzun süredir, hatta baya bi uzun süredir, şöyle yaklaşık bi on beş-yirmi gündür ekşi sözlükçağızımla sorunlar yaşıyoruz. Çok yavaş. Acayip yavaş. Hiper-mega yavaş. Benden kaynaklanan bir sorun olduğunu sanmıyorum çünkü sözlük dışındaki tüm aparatiflerim sorunsuz çalışıyor(beynim, bağırsaklarım falan). torrent minimum 103kbla indiriyor.(utorrent açıkken yavaşlatır demeyin, yavaşlatıyor biliyorum ama benim sorunum içerisinde utorrent yok)

Nedir sorun?
Siz de yaşıyor musunuz böyle bir problem?
Sonuna "ne olacak bu fenerin hali" diye bi soru koymayınca ne güzel oluyor di mi?
(2) 

Firefox Sorunu 2

deliktas #59972 
En son bi temizleme işlemi yaptım bunda. Ondan beridir "beni hatırla" sistemi çalışmıyor. Aradım taradım bulamadım. Çaresi nedir?
(5) 

Firefox Sorunu

deliktas #56598 
Ekşi sözlük ve bir kaç grafikle dolu sitede bazı resimleri açmaz, bazı butonlara tıklatmaz hale geldi bu yaşlı tilki. Neyabacağok bilen var mı? Kaldırıp yeniden yükledim ama sanırım önceden yüklediğim şeyleri silmediğimden(plugin falan sanırım) sorunlar yaşatıyor? Yardımcı olur musunuz acaba?

Teşekkürler..
(7) 

Sözlükten Problemler 1

deliktas #56070 
Bug mıdır nedir bilmiyorum da how i met your mother başlığı 12 sayfa(her sayfada 100 entry) bende. Fakat 10., 11., ve 12. başlıklardaki 100 entry hep aynı entryler. Yani 900. entry ile 1000. ve 1100. entrylerin hepsi aynı ve aynen bu şekile 901 ile 1001, 902 ile 1002 aynı şeklinde devam ediyor. ve 3 ocaktan itibaren yazılan entryler -ki eğer yazılmışlarsa- görünmüyor. Bir sorun mu var yoksa nedir?

Not: Bir sayfada 50 entry getir dedim, 23 sayfa oldu ve 23. sayfadaki son entrynin tarihi 17 aralık ! neler oluyor la?
(2) 

Vay Anasını !

deliktas #54977 
Şimdi bu internette bir problemim var ama anlamadım gitti. Mesela bir siteye gireceğim ya da herhangi bir linke tıklayacağım. Tıkladığım anda firefox 4-5 saniyeliğine donuyor ve sonrasında kendine gelip; genellikle "dosya bulunamadı", nadiren "sayfa yükleme hatası" veriyor, çok nadiren de adrese gidiyor. Nedir bunun nedeni bilen var mı ?
(14) 

Sorun Kimde

deliktas #54083 
Şimdi ben bu utorrent şeysini bayadır kullanıyorum. Adına methiyeler mi düzmediğim kaldı, çaylak entrylerimi ona mı adamadığım kaldı. Çok sevdiğim ve bilgisayarımda daima kullandığım bir programdı. Kereta hep de 100kbtlerde indirirdi, aslanım benim.

Ama ne olduysa oldu ve artık ibneliğine mi yapıyor yoksa nazara mı geldi nedir çok düşük hızlarda indiriyor. Acaba bende mi sorun var yoksa herkeste mi böyledir nedir?

Not: seed falan değil sorun, aynı torrenti indiriyor ve eskiden daima yüksek hızda indirmesine rağmen şu aralar sorun yaşıyoruz.
(8) 

Bana Göre Değil Bilgisayarıma Göre Oyun?

deliktas #53113 
Efendiler !

Şu an kullandığım ve sanırım iki hafta daha kullanacağım bir bilgisayarım var. Tam bir emektar. Şu sıralar çok boş vaktim olacak, okulu falan bırakıyorum. Bu boş vaktimde, yeni bilgisayarım gelene kadarki iki hafta içinde, beni idare edebilmesi için oyun tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Sistemim şu şekilde:

Celeron 1.80 Ghz
512+128 Ram
GeForce FX5500(256mb)

ahan da bu sisteme uygun bana önerebileceğiniz oyun ya da oyunlar arıyorum. Yardım edecek arkadaşlara en güzel dileklerimi sunuyor, büyüklerimin ellerinden öperken küçüklerimi sevmeyi de ihmal etmiyorum..
(10) 

Ne Önerirsiniz?

deliktas #53003 
Pek muhterem gece kuşları. Malumunuz yılbaşı piyangosu çekildi. Şu an önümde duran bilet 25/4 milyon tl değerinde olup kafamı iyice karıştırdığı için sizlere başvurmak istedim. Bu kadar parayla ne yapacağımı ben de bilmiyorum ancak size soracağım soru bu değil. Züğürt çenelerinizi yormak istemem :P

Efendim biliyorum ki Ekşi Duyuru'yu takip eden çok delikanlı bilgisayar uzmanlarımız var. Ben de hazır parayı vurmuşken onlara bi sorayım dedim nedir ne değildir diye.

Sorum şu: Bir adet dizüstü ve bir adet masaüstü olmak üzere iki tane canavaroğlucanavar bilgisayar almak istiyorum. Ama öyle böyle değil. Acccayip pahalı da olsa en iyisi olsun. Ne önerirsiniz bana?
(5) 

Bir Şey Merak Etmek İstiyorum

deliktas #52499 
İnsanlık halidir, hasta oluyoruz. Genelde şahsımın hastalıkları hafifmeşrep olup soğuk algınlığı ertesinde kesik öksürük ve burun tıkanıklığı olarak gerçekleşir. Yanlış anlaşılmasın napim needim diye sormayacağım. Doktoru var hastanesi var kliniği var.

Benim soracağım soru yıllardır merak ettiğim ama bir türlü bir doktora sormayı akıl edemediğim, sorsam da cevabını alabileceğimden emin olamadığım bir şey. Bu tip soğuk algınlığına yakalandığım zaman önce çok afedersiniz burnum tıkanıyor. Ama işin ilginç yanı, burnum tek taraflı tıkanıyor ve tıkanan burnumun tıkanan tarafı ayağa kalktığımda tekrar açılıyor. Çekiyorum bi güzel oturuyorum tekrar ve yine tıkanıyor. Niye böyle bu yahu? Bunun bilimsel bir açıklaması var mı? Varsa eğer o yoldan yola çıkarsak otururken de burnumuzun tıkanmasını engelleyebilir miyiz?
(1) 

Önerebileceğiniz Site

deliktas #51462 
Daha önce burda görmüştüm diye hatırlıyorum ancak baya bi arattım bulamadım. Ben güncel sinemayı takip edebileceğim çok kaliteli bir sinema sitesi arıyorum. İnternetten arattım tabi, daha önceden takip ettiklerim de var ancak çok daha iyisi olabilir diye bir de duyuru sakinlerine sorayım dedim. Yardımcı olursanız çok sevinir, sümela manastırı'ndan paraşütle atlayış yaparım.
(6) 

Makinecilere Duyurulur

deliktas #50290 
Sevgili makine mühendisleri, makineden anlayan mühendisler ya da hep mühendis olmak isteyenler(hangimiz biraz mühendis değiliz ki şu dünyada). Bir adet, binbir sorun çıkartmış vestel marka eski mi eski monitörüm var. Sürekli aynı konseptte, farklı dönem ve versiyonlarda sorunlar çıkartıyor bana. En sonuncu sorunu da yine renk konseptiyle alakalı. Şimdi bunun rengi birden sararıyor. Kuvvetlice bir kaç kez vurduğumda ise düzeliyor. Bazen çok bazen az vurmam gerekiyor. Arada bir sararıp düzeliyor kendi kendine. Nedir acaba sorunu? Git bi tamirciye göster diyeceksiniz ama ben de öğrenmek istiyorum. Belki kısa ve basit bir yöntemi vardır diye soruyorum. İlgilenirseniz çok mutlu olacağız ben ve bir kaç kız.
(11) 

Duymadık da Duyurmadı Demeyin

deliktas #49659 
Değerli abilerim, sevgili kardeşlerim ve pek güzel kız arkadaşlarım. Film sormak istiyorum sizlere. Valla ne yapsam bilemedim nereye gideceğimi şaşırdım. Son çare olarak kurtarıcım duyuruma geldim.

Ocean's serisi gibi, italyan işi gibi hırsızlı soymalı kaçmalı kovalamalı filmler var mı bildiğiniz? Mümkünse kadrosu da afilli olsun biraz. Charlize Theron falan oynasın :P
(1) 

Football Manager 2008 Editör

deliktas #49502 
Pek sayın arkadaşlar. FM 2008'de data editörden istediğim değişiklikleri yapıp kaydediyorum. Çok süper diyip oyunu açıyorum. New Game diyorum ancak bana database sormadan default database den açıyor oyunu. Beş milyon kez denedim her seferinde aynı. İnternetten aradım taradım ama önerilen çözümler alakasız. Bir kaçını da denedim ama olmadı. Var mıdır bu durumla karşılaşan ya da çözümünü bilen?
(6) 

Hard Disk Problemi (Hediyeli)

deliktas #49095 
Maxtor marka 40 gblık hddde bir problem oluştu, anlayamadım çözemedim. Bilgisayarı açarken, işletim sistemine geçmeden harddiski okuma evresinde bir hata veriyor. Hata gayet cool ve umarsızca ekranda yazıyor ve öyle kalıyor pc. Yapılabilecek tek işlem reset atmak oluyor. Atınca da aynı hatayı veriyor. Hata ise şu: "disk okuma hatası"

Kritik bir hata gibi görünüyor ve çözümü falan var mıdır merak ediyorum. Çözene içindeki belgeleri alıp harddiski göndereceğim. Kargo ücretleri de benden.
(6) 

Hele Bi Diyin Hele !

deliktas #47555 
İki güzel sorum var sizler için güzel Zionlular:

1. Evimde kullandığım modem kablolu. Benim kablolu modemimden komşum da faydalanmak istiyor. Ancak kendisi kullanıdığı laptapın özelliklerinden faydalanmak için kablosuz internet istiyor. Dedik ki alalım kablosuz bir modem verelim yayını çeksin arkadaş. Ancak benim evimden onun evine malesef modemin gücü yetmedi, çekmedi. Olay bu iken soru da bu: Adsl kablosunu benim evimden çekip onun evinde kablosuza nasıl çevirebiliriz. Kablolu ve kablosuz iki modem arasında bir bağlantı yapsak olur mu?

2. Msn üzerinden webcam ile yaptığım görüşmeler, internet korsanları tarafından ele geçirilebilir mi? Ben karşı tarafı görüntülerken onlar da bu görüntüleri çalıp izleyebilir mi?(Bunu hep merak etmişimdir ve daha çok etrafımdakiler bana sorduğu için bilmek istiyor, onları da bilgilendirmek istiyorum)
(1) 

Yaw kimdi bu adam ya ?

deliktas #46387 
Sadece bir kanalda, verdiği bir konserine rastladığım bir adam. Zenci, uzun boylu kıvırcık saçlı(uzun da değil kısa da değil), böyle hani küçük bir gitarı kucağına yatırıp çalıyorlar ya işte onu çok iyi yapıyor. Genç sanki biraz. Müzik tarzını pek hatırlamıyorum sadece konserinin son şarkısına yetişmiştim. Bir de şarkıyı bitirirken sağ elini yumruk yapıp havaya kaldırmış o şekilde söylemişti.

Kimdi bu adam?
1

mobil görünümden çık