(6) 

seri numarası aynı olan takviye gıdalar?

karpux #1578600 
trendyol'dan iki kutu vitamin takviyesi aldım. tarım bakanlığından gıda onay numarasını kontrol ettim orijinal duruyor

fakat

iki kutunun da barkod numarası birebir aynı. hatta satın alanların koyduğu görsellerdeki barkodlar da bendekiyle aynı.

kutuda başka şüphe çeken bir durum yok fakat bu durumdan huylandım. iade edeyim mi?
(2) 

gündüz kuşağı yarışma programları

karpux #1404715 
yıllardır tv izlemiyordum, bi denk geldim de burdakiler cast mı? niye herkes çirkef, kavgacı davranıyor? eskiden pek nadirdi sanki. insanlar mı değişti yoksa para karşılığı danışıklı dövüş konsepti mi moda oldu?
(2) 

Askerlik başvurusu?

karpux #1284184 
Bi sorun çıkmazsa üniversiteden mezun oluyorum. Ağustos celp dönemine yetişmek istiyorum, Mayıs'ın sonuna kadar başvurmak gerekiyormuş fakat Haziran'dan itibaren mezun konumunda olacağım.

1. Şimdi başvursam (henüz mezun olmadığımı göz önüne alırsak) kısa dönem askerlikten yararlanabiliyor muyum?
2. 31 Mayıs'taki başvuru için geç mi kaldım, randevuydu belgelerdi filan çok uzun sürüyor mu işlemler, yetişir mi sizce?
3. Diyelim ki başvurdum, fakat bir dersten kaldım ve mezun olamadım. Başvuruyu geri çekme imkanımız var mı?
4. Bu sene bedelli çıkma olasılığını nasıl görüyorsunuz? Tam gittikten sonra çıkarsa ağlarım :) yaş olarak yararlanabiliyorum.

Şimdiden teşekkür ederim.
(15) 

Kitap okumaya fazla anlam yüklemek?

karpux #474087 
Kitap okumak neden bu kadar kutsal bir şeymiş gibi görülüyor ve okumayana "kısmen" cahil gözüyle bakılıyor ya da okumamak eleştiriliyor? ("Toplumumuzda kitap okuma oranı düşük" ya da "Kitap okumuyorum eksikliğini hissetmiyorum"a karşı yapılan eleştiriler gibi mesela)

Önemli olan kitap okumanın kendisi değil okunan şeyse, neden direkt kitap okuma eyleminin kendisine anlamlar yüklüyoruz? Mesela "felsefe kitabı okumadığı" için değil "kitap okumadığı" için oluyor eleştiriler çoğunlukla, okunan kitapların içeriği değil.

Sadece roman kitapları okuyan bir insanda sorun yok, kitap okumayan insanda sorun var gibi gözüküyor çünkü. Aynı eleştiriler dizi ya da film izlemeyen insanlara neden yapılmıyor o zaman? Bir kitabın dizisini ya da filmini izlesem, kitabını okumaktan daha kötü bir şey mi yapmış oluyorum? Bu tür kitaplar insana dizi-filmden farklı olarak ne katıyor ki?

Sadece meraktan soruyorum kötü bir amacım yok bu arada, saçmalıyorsam düzeltin :D
(4) 

format atmadan bölümlenmiş harddiskteki boyutları değiştirmek

karpux #338828 
harddiskimi ikiye bölüp kullanıyordum. c sürücüsüne verdiğim alan yetersiz geldi, d sürücüsünde de bol miktarda mevcut. dosyalar zarar görmeden, format atmadan d sürücüsündeki boş alanın bir kısmını c'ye ilave edebiliyor muyuz? birkaç forumda bir şeyler gördüm ama pek güvenemedim, deneyen tecrübesi olan var mı?
1

mobil görünümden çık