(5) 

olympos'ta pansiyon önerisi

avkatbey #468235 
olanlar var mı ? yarın çıkıp kafamıza göre bir yer buluruz diyerekten gideceğiz, hani şöyle güzel bir ön bilgilendirme iyi olurdu. ayrıca diğer başka önerilerinizi de bekliyorum.

sağolunuz ademoğulları
(3) 

Yıllık İzin - İstifa

isminivermekistemeyensuser #468233 
Merhaba Lidyalılar

- 11 aydır bir işyerinde çalısıyorum. ve 1 ay sonra 14 iş günü izinim olacak.
- şimdi istifamı versem 4 haftalık bildirme süresini çalısırsam 1 yılım dolmuş olacak. ve bu şekilde ayrılırsam 14 iş günlük ekstra bir ücret alarak işten ayrılmış olurum.

* Şimdi ben istifamı versem. müdür de hemen ayrıl derse 14 iş günlük izn paramı alır mıyım?

* Ben istifamı versem şirkette bu 14 günlük izin ücretini ödememek için beni kovarsa ücret alır mıyım?

* 14 günlük ücret brüt maaş üzerinden mi hesaplanır? Yoksa net elime gecen maaş mı? net maaş ise ocak ayında 100x alırken şimdi 80x alıyorum. hangisi olacak

Baska bir işten onay aldıgım için bu günlerde istifamı vermem gerekecek...
(3) 

çalıntı telefon takibi (savcılık, imei no vs)

tempor #468230 
Haftasonu telefonumu gaspettiler, hemen sonra polise bildirdim durumu tutanak ve ifadeler alındı ancak telefonun savcılık takibinin pek de mümkün olmadığı, ancak büyük olaylarda bunun peşine düşüldüğü söylendi, oysa biçok kişiden bulunan telefon hikayesi dinliyorum.

Savcılığa direk benim mi yazı yazmam gerekiyor, yoksa başvurduğum karakola gidip onları sıkıştırarak bir yazı hazırlatmam mı gerekiyor, telefonumu şu gasp olayı yüzünden kaybettim, imei numaram şudur vs gibisinden?
(4) 

Asker kaçağı durumu

integral almayi bilmeyen muhendis #468228 
hala lisans öğrencisi olmama rağmen eve kağıt gitmiş."30.11.2011 tarihine kadar tecil etmediğinizden dolayı asker kaçağı durumundasınız" tarzı bir şey.

okullar bu işlemi kendiler yapmıyorlar mı?
orda burda yakalasalar kolumdan tutup götürürler mi ?
(7) 

2010 model ford focus'un piyasası

jack of hearts #468226 
2008 focus kullanıyorum. bir şekilde fırsat geçti elime. az biraz üstüne katarak 2010 model focus'la takas edebilme imkanım var şu an. araçlar arası çok büyük fark olduğundan değil de.. elimizdeki mal değerlensin hesabı.

2008 model olan 110 bin km'de, 2010'sa 50-60 bindeymiş. ikisinin şu anki gideri nedir? hangisi kaça sayılır? alt limit, üst limit vererekten yardımcı olabilirseniz şahane olur. sahibinden'deki ilanlar şişirme geldi biraz, güvenemedim. şimdiden teşekkürler.

edit: @ahmetcan44
bir anlık gaflet, haklısın tabii. :)
ikisi de dizel, 1.6 motor ve collection.
(1) 

eski polisiye bir film- gerilim de olabilir

elbar #468224 
agatha cristie veya hitchcock olabilir bilmiyorum, hikaye bir evde geçiyor, olayları tam hatırlamıyorum, cinayet falan da vardı sanırım, yalnız kilit nokta aynı çatı altında birbirinin aynı, birbirine geçişi olan, kopya iki ev vardı ve bunu kimse bilmiyordu, nasıl anlatsam aynı döşenmiş, sanırım kopya en iyi tanım oldu. atıyorum evlerin birinin salonunda biri öldürülüyordu ama kimse farketmiyordu çünkü diğer evin salonu gayet sakindi gibi saçma anımsamalardan bulabilir miyiz, hangi film ?
(4) 

Köpek balığı gerçekten ısırıyor mu adamı?

neysene #468217 
www.youtube.com

fake mi la bu
(3) 

round round round geçen bir şarkı?

eastanbool #468216 
sevgili lyricfinder lar ne yaptıysam bulamadım şu şarkıyı bugün c/a da gezerken duydum çok da gürütülüydü ortam.

içinde round round round geçiyor baya tell me / call me kısımları da var böyle ince sesli uzun bir aaaa lama da vardır.

sanırım alternatif rock tı türü de.


bir el atsanız?
(6) 

duygusal heavy metal sololar

empty blank #468215 
var mı şöyle ? ya da sentenced-mourn gibi enstrümental parçalar.

hadi bakalım.
(4) 

araba sorusu-uzun far

taha1907 #468214 
arkadaşlar merhaba.bende 2002 model bi hyundai accent var.belki çok basit ama bi sorum olucak
kısa farları açtıgımda sorun yok fakat uzun farları yakmak istediğimde elim sürekli o soldaki kolda direksiyona doğru kaldırmak gerekiyor.bırakınca kısaya geçiyor.yani bi tek selektör olarak sağlıklı kullanılıyor.
sürekli olarak uzunlarda gitmek istediğimde acaba ne yapmalıyım ??
(1) 

mazda 323 f1 kasa

hope ender #468213 
ne düşünüyorsunuz bu araba hakkında?

kullanan/sahibi olan var mı? duyan/bilen var mı?

bildiğiniz her şeyi paylaşırsanız çok sevinirim.
(1) 

Wrodpress ile çok mu kolay

amusan #468207 
merhaba
wordpress ile web sitesi tasarımı yapmak istiyorum ama kafamda soru işaretleri var?

1-herhangi birine satacağım siteyi wordpress ile yapmak herhangi bir sorun teşkil eder mi?

2-wordpressle site yapmak sadece dreamweaverla yapmaya göre çok mu kolaydır?yani dreamweaverda tablolarla siteyi tasarla bannerları butonları yap veya netten indir.wpde olay ne?wordpresste siteyi aç zaten hazır tema var ordan istediğini seç düzenle istersen kendi istediğin butonu sonradan kendin ekle tarzı bir düzen mi var?

3-site yapma ile daha önce de ilgilendim ama bi yerden sonra hep aynı tarz tasarım yaptığımı yeni birşey üretemediğimi düşündüm ve bıraktım.wordpress bu açığı kapatır mı?
(2) 

İran Filmi

businessmann #468200 
Arkadaşlar merhaba, aklıma izlediğim bir film takıldı, film İran filmi, filmde yönetmen yeni çekeceği bir film için oyuncu arayışında, bunu film haline getirmişler, insanlar izdiham ediyor falan. Hatırlayan varsa çok memnun olurum saygılarımla.
(6) 

Su geçirmeyen yağmurluk önerisi ? (capsli)

Belchior-Cesario #468198 
arkadaşlar şehirdışına Muğla'ya üniye gitcem.ama görün ki bi yamur yağıyo sormayın....karşıdaki bakkala bile gidemezsin sırılsıklam olursun.okula gidemiyom yaaa daha ötesi mi var dersi kaçırıyorum yağmur yüzünden...


İstanbul'da nerden bulabilirim? capstakiler mesela su geçirmeyen cinstir değil mi ? sonra alınca kazık yemeyelim.nerden anlicam su geçirmeyen olduğunu ? ve son soru Adidasta varsa hangi şubede daha fazla çeşit vardır,bakırköy mü istiklal mi ???

edit:mümkünse biraz dize kadar olsun,yağmur üstümden akıp gitsin istiyorum...
(4) 

Havai fişeği nereden alırım?

eskidenküçüktüm #468197 
Eminönü civarında var mıdır? Nerden bulucam ben bunu? Bi de yasak mıdır kafama göre evimin bahçesinde atamaz mıyım?
(9) 

wall-e vs. monster inc.

ruhibirbanyo #468196 
hangisini izleyeyim?
(8) 

Yabancı Dizi Tavsiye Eder Misiniz?

atomicbomb #468189 
En fazla 3. veya 4. sezonda olan, güzel bir dizi tavsiye eder misiniz? Tür önemli değil, sürükleyici ve anlamlı (science fiction olmasın yani) olursa memnun olurum.
(3) 

İngilizce bi kaç soru..

kayone #468185 
... cards,...salad,...cheese,...juice,...thunder,...lighning,...news,
...time
boşluklara aşağıdaki ön sıfatlardan hangileri gelmelidir?teşekkürler.(bir tanesi birkaç kere kullanılabilir.)

-a serving of
-a game of
-a clap of
-a glass of
-a period of
-a slice of
-a flash of
-a branch of
(2) 

Şeker zaafı

tchuck #468182 
öyle bir zaaf ki bu, evde tek bir şeker içerikli ürün bırakmasam bile gece yarısı bir şeylerin şekerini çekesim geliyor. acaba bunun içinde şeker var mı şunun içinde şeker var mı diye araştırasım geliyor.

yani nasıl anlatayım, uyuşturucu bağımlılığı gibi, karnım tıkabasa tokken bile tek düşündüğüm şey şeker oluyor. özellikle geceleri.

kendimi tutuyorum ama dayanamıyorum resmen. dün gece üzüm bulmuşum, onu yedim mesela bilinçsiz bilinçsiz.

bu bağımlılık nasıl atılır? hastanede kan testi falan mı yaptırsam bu hastalığa çözüm bulunur mu test sonuçlarına göre vs?
(2) 

LOL Account Sorunu

let it roll #468175 
yaklaşık on gündür lol account'umla giriş yapamadım. bugün girdiğimde summoner'ımın olmadığını ve yeni bir summoner ismiyle level 1'den başlamam gerektiğini söyledi. sorun ne olabilir? nasıl çözülebilir?
(8) 

e-bay den çizgi roman almak

wayne #468174 
deneyen oldu mu, 500 dolarlık alsam (farklı farklı sayılar) gümrükte sıkıntı olur mu? türkiyeye gelir mi
(3) 

adres kayıt sistemi?

bu nick tam yirmi alti karakter #468172 
sakın google linki vermeyin odunla dalarım. =/ iki saattir deniyorum ama benim bilgilerimi doğruluyor ancak. bi bok anlamadım özetle ben siteden.

adres kayıt sisteminde olup olmadığımızı nereden bileceğiz? nereden sorgulayacağız? illa nüfusa mı gitmek lazım şimdi?
(2) 

spor egzersiz programı

hwbwlw #468166 
sevgili duyurucular, 1 haftadır yaptığım diyeti yürüyüşlerle destekliyordum ama artık bi miktar karın ve bacak da çalışmak istiyorum.

insanity, p90x gibi bir program arıyorum. ama hatun kişi olduğumdan öyle sırt,omuz vs. istemiyorum. spor geçmişim var, yorucu olması sorun teşkil etmez.
internetten takip edebileceğim bir şey olursa harika olur.
tavsiyeleriniz makbule geçer.

edüt: malzeme vs. alacak bir bütçem yok. evdeki bardakla,kaşıkla yapılabilen bir şey iyi olur. :)
(6) 

Bisikletçiler, bisiklete gönül verenler

homo sapiens gotgobekus #468165 
Merhaba,

Son zamanlarda gerek trafikte gerekse etrafta sürekli olarak görüyorum bir bisiklet modası almış gitmiş. Yanlış anlamayın çok destekliyorum fakat bu artışın sebebi nedir ki sizce?

Bisiklet fiyatları mı ucuzladı? Benzin fiyatları yüzünden mi? Yoksa sağlıklı yaşam mı? En çok nedir etkileyen?
(3) 

italya - para çekme - erasmus vs.

kugsel adam #468160 
merhaba romalılar ve desiderus erasmus'un torunları,

çok sevdiğim bir arkadaşım erasmusla italya'ya gidiyor önümüzdeki akademik yıl, lakin sormak istediği bir soru var:

-nasıl para çekecek? ziraat bankasında euro hesabı açmaya çalıştı ama açamadı (daha doğrusu mevcut hesabına euro hesabı eklemeye çalıştı sanırım ama olmamış). şöyle bir şey duymuş, internet bankacılığını kullanarak nakit para çekilebiliyormuş, ama nasıl? özetle, bu arkadaşımız nasıl para çekecek?

şimdiden teşekkürler
(3) 

Oyun Karakterleri Satış Noktaları

yakupyaman #468156 
Merhaba,

İnternet üzerinden (internet caferlerdeki ergenlerin de oynadığı oyunlar dahil) oynanan FPS, strateji, dövüş vari popüler oyunlardaki karakterlerin plastik malzemeden yapılmış küçük hallerinin satışını yapmak için İstanbul da (başka illerde olabilir) hangi mekanlar popülerdir. (Meşhur pasajlar, dükkanlar, semt mahalle) Yani bu tip kullanıcılar nerden alış veriş yapar.
Karakterlerin benzerlerine örnek verecek olursak;
www.alibaba.com

www.alibaba.com

www.alibaba.com

Teşekkürler
(1) 

Şürkü Erbaş...

nektar #468153 
Ey ahaliii

Şöyle bir derdim var; ben Şükrü Erbaş'ı pek severim, çok severim hep severim...

Yıllar evvel facebook aracılığı ile mesajlaşmıştık ve daha sonra hesabını sildi/dondurdu vs. kendisi ile acilen görüşmem ve konuşmam gerek. Ulaşabilecek ya da ona ulaşmamı sağlayacak birileri var mıdır?

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim şimdiden...
(3) 

Hiç para yatırmadan emekli olmak

winston insani #468147 
Merhabalar. Benim hiç sevmediğim bir dayım var hiç para yatırmadan bağkur'dan emekli olmuş. Nasıl oluyor ki bu?
(2) 

Akciğer Ve Sarılık testi

emrefb1907 #468146 
Yeni gireceğim iş yerinden akciğer filmi ve sarılık testi sonuçları istendi.Maltepe Süreyyapaşa Hastanesinden yarın(çarşamba) için randevu aldım.Testi ve filmi hemen çekerler mi yoksa başka bir güne sarkar mı?Bir de sonuç ne zaman çıkar?
(14) 

Film tavsiyesi...

robin crusoe #468144 
sevgili sinemaseverler, istediğim gibi bir film bulursanız akşamım şenlenecek. size zahmet be.

"gibi olsun":

-[Rec]
-Cloverfield
-The Mist
-28 Weeks Later
-28 Days Later...
-District 9
-The Man From Earth
-Moon
-Cube serisi
-The Cabin in the Woods


"gibi olmasın":

-The Blair Witch Project
-Paranormal Activity serisi
-Saw serisi
(4) 

Bu T-shirt neyin nesi?

speedy #468135 
Resimdeki t-shirtü ve türevlerini, bu yaz her 4 apaçinin üçünde gördüm de. (Renkler falan farklı olabilir, o yıldızlar fixdi hepsinde)Ünlü bir markanın çakması falan mıydı acaba?
(6) 

toms ayakkabı

periphery #468132 
ankara'da bir iki yere baktım ama bulamadım. gittigidiyor'da satılanlar orjinal midir ki ya? hepsiburada'ya da güvenemiyorum bu haftasonuna kadar elimde olması lazım çünkü. var mı yardımcı olabilecek?
(1) 

2-3 gün önce radyofenomen ya da power fm'de dinlediğim şarkı

japon askeri #468130 
hatıralayamıyorum. çıldıracam. bayan söylüyordu sanırım. pop, r&b tarzı olması lazım. son çıkan hitler ne var bildikleriniz. bi umut buradan çıkar belki.
(3) 

Harç meselesi

last #468129 
Şimdi açıköğretimliler ve birinci öğretimler hiç üniversiteye para vermiyecek mi ?
(3) 

kedimin hırıtlısı nasıl geçer?

passion rules the game #468126 
veteriner antibiyotik yazdı ama nefes alırken hırlıyo, burnu tıkalı gibi. nasıl açabilirim burnunu? daha geleli 1 hafta olmadı hasta oldu :(
petshop'tan hayvan edinmek hataymış galiba...

cevaplar için teşekkür ederim...
(6) 

uçakta falan doğan bebekler

muratchelik #468122 
galiba vatandaşlıkları olmuyordu. nasıldı o iş?
(2) 

Üniversite bölümlerinin doluluk oranı?

allstar #468117 
Bu seneki sınav sonucuhangi bölümün kaç bininci aldığını hangi bölümün dolup dolmadığını öğrenebileceğim bir yer var mı?
(1) 

Ben de satilik ev ariyorum.

cosmicgadin #468116 
200-300 bin civari olcak. Terasli ya da bahceli. Hasanpasa, acibadem, kosuyolu buralara yakin bi yerlerde cici bi ev.
(4) 

şiir kitabı öneriniz

zehrizıkkım #468114 
bunalıma sokturacak acı çektirecek duygusal bir şiir kitabı önerebilir misiniz
(7) 

Kendimi geliştirecek hobi arıyorum

infernalcadre #468108 
Selamlar kendimi geliştirecek hobi arıyorum.


Desem de inanmayın asıl sorun şu hobiyi gerçekleştiremiyorum.
Mesela şimdi biri diyecek ki kitap oku. Tamam diyorum en iyisini en güzelini alıyorum.

Ama birkaç sayfadan sonra sıkılıyorum bırakıyorum.

Arkadaşlarımla takılayım diyorum sosyal olayım.
Arkadaşlar arıyor gel diye o an hiç gidesim gelmiyor mesela.

Çok tembelim sanırım.

Ama ne yapmalıyım bilmiyorum.

Çözümü olan ?
(3) 

Temmuz için paris uçak bileti şimdiden ?

she aint you #468100 
alınmalı mı yoksa kampanya falan olur mu ki...
(11) 

185 TL'niz kaybolsaydı?

innatedesire #468099 
Çok üzülür müydünüz? Misal, 1-2 st iç çekip unutur muydunuz, gece uyuyana kadar, ertesi sabah uyanınca falan aklınıza gelir miydi, ya da fark ettiğiniz an "amaaan canım saolsun.." mu derdiniz?

Bugün geldi başıma, herkes o kadar yüklendi ki "Ne gamsızsın yahu:/" diye. Garip hissettim, öğrenmek istedim yalnız mıyım diye şu durumda.

Maddi durum tabi ki önemli bi değişken ama olsun. Aşırı paralı adamlar diiliz herhalde şurda. :)
(6) 

cilde iyi gelen yiyecek içecek

plastic_angel #468095 
selam,
ne yiyip içersem cildimi genç ve sağlıklı tutar? tavsiyeniz var mı? sabah içilecek bitki çayı yada yenilecek bir elma vs gibi ?
(1) 

ankara çiçekçi

kırkmerak #468094 
kız istemeye giderken götürülecek şu meşhur çiçeği ankara'da en iyi neresi yapar?
(3) 

çeviri yardımı

diyot #468093 
arkadaşlar;

"yukarıda seri numarası belirtilen cihaz" nasıl denir?
(5) 

Bun Design Bayiliği ?

expansion pack #468091 
Oturduğum semtin en hareketli caddesinde , eşim için bayilik başvurusu yapmak niyetindeyim. 3 Büyükşehirden birinin en büyük semtlerinden birinin , sevgi yolu diye tabir edilen , yaya olarak günde ortalama 2.000 kişinin geçtiği , burger king , tüm bankalar , hazır giyimciler , eczaneler , ptt vb önemli dükkanların bulunduğu bir cadde. Yatırım maliyeti maksimum 50.000 TL gibi görünüyor.

Ne diyorsunuz tutar mı , cirolar nasıl olur , bu dükkanın ürünleri geçerli mi , riskli gördüğünüz durumlar nelerdir , eşime yetecek bir karlılık sağlar mı ?

Yorum , görüş ve fikirleriniz için şimdiden teşekkürler.
(1) 

org uzantılı site tavsiyesi

denizzz #468090 
org uzantılı şöyle kaliteli site tavsiyeleriniz lütfen; sharebus org, sendika org, wikipedia org, fizy org gibi.. tşk.
(9) 

Kedi korkusu

yatagants #468087 
Bu hayvanlarının korkusunu yenmek için ne yapmalı?
(3) 

Vekalet vermek

yinyue #468076 
Ben arkadasima benim adima elektrik, su ve dogal gaz actirmasi icin vekalet verebilir miyim? Ve bu bana ne kadara patlar?
(6) 

bunlar nelerin logoları???

teflon #468074 
ekteki resim neyin logosu olduğunu bilen tahmin eden??
1 ...  ... • 8477    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık