Macaristan'a başvuruyorum. alelade bir yerden rezervasyon yaptım. ancak booking'ten aldığım onay sayfasında kabak gibi yazıyor rezervasyon iptal bedeli (cancellation fee) = 0 diye. buna takarlar mı?




 

otele mail at, voucher iste.

tiny penny

@tiny penny, voucher nedir? bu arada orada kalmayacağım, göstermelik bir rezervasyon yani.

yigitovic

iptali bedava olan bir otel bul booking'tan, ücretsiz iptal seçeneği diye yazar. ya da geçerli olmayan/0 limitli sanal bir kart ver, çekemesinler.

baba jo

bişey olmaz 10 kere öyle vize aldım, vize verdiklerinin ertesi günü iptal ettim.

parola58

anlaşılamadı galiba, zaten kalmayacağım için ücretsiz iptal seçeneği olan bir otel seçtim. ama rezervasyon onayında ücretsiz iptal seçeneği olduğu yazıyor kabak gibi.

yigitovic

otelin vereceği rezervasyon kağıdı. tüm rezervasyonların opsiyonu vardır zaten, cezalı ya da cezasız iptal mümkündür.
booking çıktısını göstersen de sorun olacağını düşünmüyorum. şu sıralar biraz titizler, mülteci mevzularından dolayı kısa süreli vize veriyorlar genelde. diğer evrakların daha önemli, döneceğinin garantisi varsa otele falan bakmazlar bile.

tiny penny

fark etmez ona bakmıyorlar, ben uçak biletini değil rezervasyonunu ekledim de problem çıkmadı; oradakine bakmazlar. ya gerçekten kalacağın bir otel olsaydı o otel, ücretsiz iptali olan otellerde kalanlar vize alamayacak mı?

baba jo

e tabi ki vize vermezlerse ödeyecek misin otel ücretini mesela? o önemli bir ayrıntı değil.

cekilmis gayfe

Biz başka ülkelerden shengen alırken sorun olmadı ama Macaristan özellikle önceden ödendiğini görmek istiyor diye biliyorum ben otelin uçağın vs.

theworldismine

bakabilirler cunku macaristan uyuz. daha once hic boyle mal bir konsoloslukla karsilasmamistik ama kardesime vermediler rezervasyonla. hepsini odeyecekmisiz bilmemneymis, sacmaladilar. sonra almanyadan aldi.

artificial zapata

Ödendi belgesi istiyor. Böyle şeyleri duyuruya sormak yerine konsolosluk web sayfasına bakın. Ödendi belgesi diyor, isteyecekler. www.mfa.gov.hu

Lim5

@lim5, o bilgi guncel degil.

yigitovic
1

mobil görünümden çık