nedir? hangi bankada nasıl hesap açayım? artık biraz birikim yapmam gerekiyor yoksa geleceğimi göremiyorum. en karlı şekilde nasıl yaparım onun araştırmalarına girdim.

tecrübe edenlerden, bu işi bilenlerden tavsiye bekliyorum.

tşk, öpt, kib, bye!

not: maaş hesabım var garanti'den, hesabımdan aktarması kolay olursa diye garanti bir avantaj olabilir belki diye belirtmek istedim (ya da belki avantaj sağlıyorladır maaş hesabı olanlara falan)

 

maaşlı çalışana en kolay ve risksiz yöntem maaştan dokunulmayacak kısmı ayırıp varsa önceden biriken para ile beraber vadeye koymak. vade dolunca ve sonraki maaş yatınca tekrar.

benim de maaş hesabım garantide ama enpara kullanıyorum, tavsiye ederim.

inheritance

(bkz: bes)
(bkz: bireysel emeklilik)

uzun vadede bence en mantıklısı. hanımla 2 senedir falan bu sistemdeyiz şimdiden iyi birikim yaptık. başta 10 yıl uzun falan diyorsun ama ben 2 sene nasıl geçti anlamadım bile. avantajları;

-kredi kartın varsa ordan istediğin meblayı çekebiliyorlar.
-biriken mebla dilediğin oranda yatırım fonlarına yönlendirilebiliyor.
-dilediğin zaman miktarı artırıp azaltabiliyorsun.
-en güzel tarafı unutuyorsun. sözleşmeyi yaptıktan sonra pek ilgilenmen gerekmiyor.
-parayı istediğin zaman çekemiyorsun. yani parayı çekersen sistemden çıkmış oluyorsun ve olası katkıları alamıyorsun. hatta bazı bankalarda çıkış kesintisi ödemek durumunda kalıyorsun. birikim yapmak istiyorsan bu iyi bir şeydir.
-10 yıl sonra %15, belli bir yaştan sonra da %25 devlet katkısına hak kazanıyorsun.

bu bahsettiklerim halkbank'ın bes sistemi. genel hatlarıyla aynı olsa da başka bankalarda ufak değişiklikler olabilir. mesela halkbank kamu personeline ve avukatlara özel bir kampanya düzenlemişti. ne giriş ne de çıkış aidatı almıyorlardı. sıfır masraf! kumbaraya para atmak kadar masrafsızdı yani. ben ondan faydalandım. maaş bankanla konuşursan belki bu tarz bi seçenek sunabilirler.

cmysn

cepteteb güzel faizler veriyor.

hypervaskulerdondurucu
1

mobil görünümden çık