İtinayla alınır. Nerelere gidelim, nerede ne yiyelim, nerelerden uzak duralım?




 

vatikan yakınında risorgimento meydanında ucuza dilim pizza satan bi dükkan var bizim pideciler gibi. oradan margerita yiyin.

dondurmayı trevi çeşmesi yakınlarında bolca bulursunuz.

circo massimo civarında çok güzel yeşillikler ağaçlıklı alanlar var. sanırım roma forumu ve colosseum arasındaki bulvar da öyleydi. oralarda güzelce yürüyün.

tiber kıyısından vatikana kadar gidin. arada trastevere'ye geçin. dolaşın. bir akşam da orada yemek yiyin. castel sant'angelo'ya kadar varın.

termini çevresinden gece uzak durun derler. ben orada kaldım sorun yaşamadım ama dikkat edin.

roma forumunun tepe kısımlarında şehir manzarası güzeldir. isterseniz roma pass alın bütün tarihi ıvır zıvırı gezin. tabi size kalmış.

via del corso şehrin en ana caddelerinden. alışverişlik işiniz varsa oradan halledersiniz.

şehrin dışında E.U.R. diye bir bölge var. metronun son iki durağı daha uzamadıysa bu bölgedeydi. burada büyükçe bir avm var. hem gezelim hem de süpermarketten ucuza çeşitli içki alıp bavula dolduralım derseniz buraya sırt çantalarıyla uğrayabilirsiniz. grappa falan alabilirsiniz. acıdır ben sevmiyorum. ama belki siz seversiniz. içkileri sıkı sarın giysilere ki kırılmasın.

edit: zaten haritada internette her yerde gerçekten gitmeniz gereken yerler yazıyor ben ekstra bilgi olsun diye şeyettim. meydanları tek tek gezin falan diye yazmadım yani :)

i ve been mistreated

roma - (bkz: pompi)
burada tiramisu yiyen baska yerde zevk almiyor.
italya'da bile. not:ptesileri kapaliydi en son.

trevestere'de de subesi acilmisti.

not: sadece klasik olani degil, pina colada olanindan da yiyin.

la traviata

2-3 gün kalmayacaksanız roma pass alın. 2 müzeye giriş ücretsiz, sıra beklemenizi engelliyor. kolezyum'da kullanabilirsiniz birini çok sıra olan yerlerde. alacaksanız tourist officelerden alın. bilet işini internetten halletmeye çalışın, sıra beklemeyin uzun sıralar oluyor.

merkezde turistik yerlerde yemeyin. fiyatlar oldukça yüksek.

termini civarından(esquilino vb) uzak durun. trevi çeşmesinde, metroda, insanlarla dolu her yerde ceplerinize dikkat edin. ne olduğunu anlamadan götürürler cüzdanı. tanımadığınız yerlilerle muhattap olmayın. turistlerle kaynaşın.

şehir güvenli başınıza ciddi bir şey gelmez ama gelirse bu hırsızlık, dolandırıcılık olur.

paranızı burada çevirin. oradaki exchange ofislerinde service fee alırlar. mecbur kalırsanız service feeyi sorun, öyle çevirin.

antikadimag
1

mobil görünümden çık