Arkadaslar korkmaz marka emayeli bir dokum tavam var. Uzerine yanan etlerden kaynakli siyah bir kurum gibi tabaka birikti. Ne kadar ugrastiysam da bezle citileyerek cikaramiyorum. Sizce tava kullanilamaz mi?




 

Icine su koy ocaga koy altini yak su kaynasin icine bulasik detrjani at bi de havlu kagit at icine spatulayla hafiften kaziyarak cikar sular fokurdarken. Sonra suyu dok normal bulasik sungerine basla o zaman gidiyor ustundeki o etler.

condom kurşunu

Döküm tavaların bakımı şu şekilde. Bi kere kesinlikle bulaşık deterjanı kullanmaman gerekiyor. Birşey kızarttıktan hemen sonra sıcak suyu dök içine beklesin. İçindeki artıkları bulaşık fırçası ile sökebilirsin. Sonra dok suyu lavaboya. Daha sonra tavayı yeniden ısıtacaksın. Islak kalmamalı. Soğuduktan sonra da azcık yağlayacaksın ve bir poşete koyup kaldırabilirsin. Benim içim rahat etmez illa deterjan kullanacağım diyorsan sıvı el sabunlarından çok az ama harbiden çok az kullanabilirsin ama bulaşık deterjanı kullanma.

draconas

Döküm tavaların bir kısmı ameye kaplı.Emaye kaplı olanlar sanırım bulaşık deterjanıyla yıkanabiliyor.Bu konuda bilgisi olan var mı?

turkuaz

Emaye kapli olanlar deterjanla yikanabiliyor evet. Ama benim derdim uzerindeki siyah tabakayi cikarmak

sabor
1

mobil görünümden çık