nispeten guvenli yatirim tavsiyesi isteyen herkese altin oneriliyor, "altin daima kazandirir" diyerekten. iyi de altinin surekli yukselen bi grafigi yok ki? mesela son 3 yildaki grafigi bu.
ocak 2013'te 95 tl'ymis grami, ocak 2015'te 93 tl. eylul 2011 ile agustos 2015 arasinda da 1 lira fark var resmen. bunun karli olan tarafi nedir? pek anlamiyorum, aydinlatabilir misiniz?



 

dolar uzerinden asagidaki grafige bakarsan aslinda baya dustu. dolar deger kazanmaya devam ettigi icin fiyatini korumus gibi oldu tlye karsi.
www.dropbox.com

oshamahue

altınla ilgili bir yazı okumuştum. özeti; altın aslında değerlenmez, para birimleri değersizleşir diyordu. bundan 200 yıl önce ingilterede yaşayan bir bey, klas bir terziye gidip güzel bir takım elbise almak için 1 büyük altın veriyorsa, günümüzde de aynı şeyi yapmak için 1 büyük altın vermeniz gerekmekte gibi bir şey diyordu.
yani her şey değerini yitirdiği için altın değerleniyormuş gibi görünüyor, aslında parayı koruma aracı sanırsam

dediklerimi uzman arkadaşlar daha net yorumlayabilir, haksız da olabilirim.

asbe

altın her daim kötü durumda paraya çevrilebiliyor. 15 sene önce 33 tl idi şimdi 180 tl... ama sen 180 tl koymuş olsaydın şimdi çevirmeye kalksaydın çeviremezdin. hem o zamanın parası tedavülden kalktı hem de paran aynı kalmış oldu...
savaş yıllarında dolaplarında para saklayanların parası 5 para etmez oldu...

gotic
1

mobil görünümden çık