Sanatçı menajerlerinden bahsediyorum. Müzik grubu, oyuncu, heykeltıraş vs.

Bu menajerlerin günleri nasıl geçiyor? Ne yapıyorlar da bok gibi paralar alıyorlar?


 

elinde birden fazla sanatçısı bulunanların genelde ofisleri oluyor. sanatçılarına etkinlik ayarlıyorlar. açılışlar, davetler, konserler vb çeşitli organizasyonlar için vs. ayarladıkları etkinliğe göre anlaştıkları %'den kendi hanutlarını alıyorlar. çark böyle dönüyor.

solskjaer

komisyon.

gokhan atestepe

iş bulurlar, çalıştıkları süre boyunca sanatçısını hukuki açıdan korurlar (organizasyon iptal olsa bile parasını alır sanatçı misalen), kimileri günlük işlerini bile organize eder (asistan gibin) kişi başka biriyle basıldığında, basına onlar sadece arkadaş veya yeni bir film projesi üzerine konuşuyorlardı diye açıklamalar yaparlar.

Burada iş bulurlar kısmı böyle ofislerinde oturup telefon çalınca açmaktan öte, adamın elinde iyi biri varsa reklam yönetmenlerinden dizi yönetmenlerine film yönetmenlerine kadar herkesi arar (oyuncu olduğunu varsaydım tabii, müzisyende aynı şekilde) toplantı yapar elemanı tanıtır vs. vs. meşakatli iş aslında.

selam

Bir festival organize ediyorsun diyelim. Birkaç kişi/grup var çağırmak istediğin. Bu adamların menajerine ulaşıyorsun. (Ben bir sanatçının birden fazla menajere yetki verdiğini görmüştüm. Normalde de böyle mi bilmiyorum.) Diyorsun ki bana bunlar bunlar lazım. O tarihte istersen şu kadar olur, şu ekipmanlarını kendisi getirecek şöyle bir ortam ayarlamanız lazım bu paraya şu kadar dakika kalır vs gibi. Aynı adamda genelde zibilyar tane iletişim bilgisi oluyor. Takvimleri ayarlıyor resmi işlere bakıyor (avukat falan direk gruplarla görüşmüyor diye biliyorum) komisyonunu da alıp işini bitiriyor.

gunde 3 litre kola icen adam

Çanta taşıyorlar.

angelus
1

mobil görünümden çık