
Kalorisinin yanında çok fazla şeker içeren ürünler onlar. Hiçbir yararı da yok. Önerim maden suyu içmen. Mesela ben tek başına içerim ama içine biraz limon damlatıp içenler de var.


İçilmemeli. Limonata haftada bir sıkıntı yapmaz diye düşünüyorum.


İce Tea ve limonatada şeker, Zero'da ise aspartam var.


diyet yapan adamın hayatında yer almaması gerektiğini söyler, geçerim.


hazır içeceklerin hemen hepsini hayatından çıkaracaksın. meyve suyu, cola, ice tea ne varsa içmeyeceksin. bi tek sade maden suyu olabilir.


no pain no gain, hayatindan cikarmalisin onlari dostum.
kalori olmasa seker var, aspartam var...


Olay sadece kaloride bitmiyor, kalori dediğin kavram sadece bir enerji birimidir. Vücuda besinler yoluyla ne kadar enerji girdiğini gösterir fakat kilo kontrolündeki tek kriter değildir. Hatta birçok kriterin yanında oldukça basit kalan bir anlamı vardır. Bir ürünün 0 kalori olması, onu içtiğinde sana kilo aldırmayacağı anlamına gelmez. Zira ne dedik? Kalori sadece bir enerji birimi. Şeker kullanmayıp aspartam kullanırsın, kaloriyi sıfırlarsın fakat normalde şekerin verdiği 1 birimlik etkiyi 200 katına çıkarırsın. Yani normal/rafine şeker (Sakkaroz) insülini 1 birim yükseltiyorsa aspartam 200 birim yükseltir. Bu da normal şekerin 200 katı daha hızlı kilo alımı demektir, 1 birimlik şekerin vücutta yaptığı tahribatın 200 katı tahribat demektir. Tabii bunların yanı sıra içeriğindeki metil alkol gibi nörotoksinler konusu var ama o bölüme hiç girmiyorum konu sadece kiloyla ilgili olduğu için.
