dün dvd ye dosyalarımı yazdırdım (masaüstündeki dvd rw ile). bugun arkadaşımın laptop a taktım. içinde 100 tane dosya varsa 66.sı kopyalanamıyor (döngüsel atık). dvd de bad sector var herhalde. o uyarıyı görünce suratımda bi hassector ifadesi oluştu, neyse.

iso buster'i buldum, çalıştırdım. şu an dahil kopyalamaya çalışıyor hâlâ. ama bir yerde tıkandı. pes 2009 da cv06.img dosyası kopyalanmıyor. kopyalarken atla falan yazısı çıktı, atla dedim. eğer olurda kopyalama biterse bu atla dediğim için dosyada çalışmama gibi bir ihtimal olur mu?

veya ben bu dvd nin kopyasını alsam nero da iso şeklinde, sonra da sanal dvd programlarıyla açsam, gene döngüsel atık hatası verir mi?

sizin bildiğiniz bir yöntem var mı? google da araştırdım, sizin başınıza geldi ise size de sormak istedim.

 

crc hatası alıyorsun. tipiktir. verify edilmemiş disklerde görülür. verify edilse dahi disk bir şekilde ömrünü tamamlarsa da görülür. boşuna vakit kaybetme o dosya okunamaz. video falan olsa o kısmı atlar devam edersin diyeceğim de datada öyle olmaz o iş. başka kopya bulmaya çalış.
sen yine iyisin bir tane oyundan bahsediyorsun. ben zamanında bunu bilmediğim için 1000 kadar cd den oluşan arşivimin büyük bir yüzdesini kurban verdim.
cdye fazla hızlı yazmak, yazarken fazla disk-cpu aktivitesi (oyun oynamak mesela) gibi her türlü yapılmayacak şeyin yanında bir de verify etmiyordum ne gerek var diye !

ozdek
1

mobil görünümden çık