Selam Arkadaşlar,
Benim kız kardeşim kafayı veteriner olmakla bozmuş durumda. Meslek Lisesine gitmek istiyor bir taraftan da. Araştırmalarımız sonucunda Selimiye Tarım Anadolu Meslek Lisesi'ni bulduk. Bu lise mezunları sınavlı ya da sınavsız önlisans veterinerlik okuduktan sonra dikey geçiş ile beraber veterinerlik fakültesine geçebiliyormuş.
Sorun şu ki; bu lise hakkında sadece erkek öğrenci kabul ettiklerini duydum. Bilgisi olan var mı? Ve en önemlisi de aramızdaki veterinerlere gelsin "düz lise sonrası fakülte mi yoksa bizim kızın istediği şekilde mi bir eğitim planı"


 

bence meslek lisesi istediği kesin olan biri için doğru karar. bu orada okuyup direk fakülteyi kazanamaz demek değil. ordan da direk fakülteyi kazanabilir. kardeşim veterinerlik son sınıf öğrencisi şuan. çok farklı sevilerek istenen bi bölüm.

baharat

iki kardeşim veterinerlik okuyor. okullarında 2 yıllık okuyup sonra dikey geçiş yapanlar daha bilgili oluyorlarmis, konusu geçmişti bunun. ancak bence iyi olan, meslek lisesi yerine düz liseye gidip oradan kazanması. (ben de kimsem:) yıllar içinde pişmanlık yaşayacağına 4 yıl sonunda geleceği için tekrar bir karar verebilir.

fallopian

ben de düz lise mezunuyum. oradan iletişim fakültesine geçtim mesela. iletişim meslek lisesi okumadığıma pişman oldum. meslek lisesi bana da mantıklı geliyor ama veterinerlik üzerine istanbul'da sadece bu var ve kontenjanları kız/erkek olarak ayrılıyor. kafamı biraz bu da karıştırdı.

eski veterinerimizin yanındaki kız aynen bu mantıkta okumuştu. dikey geçiş yapmış vs. hoşuma gitti yani. ders çalışmayı çok seven biri değil kardeşim. fakülteye girmek düz lise sonrasında sıkıntı olabilir diye düşündüm. sonuçta okullarda verilen eğitim de belli ne yazık ki oldukça kötü.

fikirleriniz için teşekkür ederim.

makarnacanavari

dgs resmen eğitim sistemimizin bug larından biri. türkçe ve matematiği yapsın giremeyeceği bölüm yok.

baharat

meslek liselerinde hala sınavsız geçiş var mı? ben pek bilmiyorum da

baharat

sevgili baharat;
geçtiğimiz yıl varmış :)

www.osym2015.com

makarnacanavari
1

mobil görünümden çık