Üniversiteden itibaren mi, liseden itirbaren mi, yoksa direkt "şu yılında şurada doğdum" gibi mi?
edit: yeni mezun olduğunuzu düşünün.
"çok kıyak adamım, allahım içimi biliyor." yaz geç, uğraşma
@mrvengeance espri yapamıyosan yapamıyosundur; bazen çok da kasmamak gerekir karşim.
Neyi öğrenmek istediğine bağlı. Eğitiminden başarılarından falan bahset.
saçmalama ne şurda doğdu mu ya arkandan gülerler ben üniv'yi bile söylemiyorum cv'de yazan hiç bir şeyden bahsetmiyorum. daha çok şöyle bir insanım böyle bir insanım şurda şuna katıldım bunun sayesinde şu özelliğim gelişti diyorum.
@orhan tv ben bir şeyi öğrenmek istemiyorum, onlar istiyorlar :)
ya diyelim ki iş mülakatındasınız... adamla karşılıklı oturdunuz. size "kendinizden bahseder misiniz?" diye sordu. o sırada verilecek cevaba nereden başlanılacağını merak ediyorum.
Nerde dogdugun karsi taraf icin önemli degilse söyleme, bircok durumda önemli olmuyor. (devlet dairesi mülakatlarinda ayrimci cikarimlar yapmak icin nerede dogdugunu merak ederler ama zaten onu da uzatmadan sorarlar). Cok özel bir liseden mezun degilsen onu da söylemen gereksiz. Belki meslek lisesi mezunuysan ve bölümünle ilgili bi ise basvuruyorsan söyleyebilirsin. Hafta sonu ne yaparsin, ilgi alanlarin arasinda ilginc birsey varsa söyle. Sacma HR kaliplarindan bir tanesi, cok da merak etmiyorlar aslinda. Ama karsi tarafin aklinda kalmak icin bir firsat.
hocam bu soruyu ben de çok merak etmiştim ve direk bir ik'cıya sordum. attığı cevabı direk kopyalıyorum:
"...dogumluyum... liseyi surda okudum, unv. yi surada su bolumde okudum. isteyerek sectim ya da secim hatası oldu... vs..
mezun olduktan sonra birkaç iş görüşmem oldu ama bu ...kurulusu oldu... şunları yapıyorum bunları yapıyorum.. su raporları yapıyorum... vs. neden iş aradıgıma gelince sebebi...... şu şu..."
@emrahday hmm anladım, ben direkt teknik bilgilerden falan bahsedilecek sanıyordum.
şimdi o zaman şu tip bir şey mi: "ben bfm, üniversiteden bu yıl mezun oldum. şunlardan hoşlanırım..."? yani direkt hobi mobi diyerek muhabbete mi gireyim?
Genelde Ortaokul-lise'den başlar.
Zaten bu soruyu genelde en son soruyorlar, okul, is tecrübesi, teknik bilgi felan hep konusulmus oluyor. Geriye kaliyor havadan sudan konusmak, "eklemek istedigin birsey var mi?" sorusunun kardesi bu soru da. Eger basta sorarsa en güclü oldugun tarafa cekersin muhabbeti, cok iyi okuldan mezunsan o konuyu acarsin, teknik bilgin iyiyse onu konusursun. Aslinda tam bir joker soru. Öyle birsey söyle ki akilda kalsin, bir hafta sonra CV ni aldginda "bu kimdi?" demesin, ortak bi noktaya dokunsun. Karsi taraf hakkinda da bilgi verir aslinda, eger görüsmenin en basinda soruyorsa CV ni okumamis, cünkü aklina soracak birsey gelmiyor. CV ni okusaydi soruya "su okulda okumussun...", "su is yerinde sunlari yapmissin..." diye baslardi. Sonda sorarsa "önemli noktalari konustuk, kisisel olarak taniyayim" amaciyla.
işte doğum yılı, yeri, memleket, lise önemli ise o, sonra üniversite, ardından iş-staj tecrübeleri. bunun yanında kardeş ve anne babayı merak edenler de oluyor, onları da söyleyebilirsin.
öylemesine sallamadım, mülakatlara girdim ve başarılı da oldum, genel kanım bu, onu da belirteyim
özgeçmişte yazdığından çok farklı değilim diyebilirsin. genelde aday gelmeden yeterince hazırlanmamış ikcıların en sık sorduğu, en gereksiz soruların başında gelir.
Mülakatta sorulacak sorular; cvde olmayan, sizin kağıda yazarak ifade edemeyeceğiniz yetenekleri ölçmek için sorulur. bu anlamsız sorunun hiç bir amacı yok, vakit geçirmek dışında bana kalırsa.
cv de yazdığımdam çok farklı değilim der ise, o işe veda edebilirsin. ik dan direkt veto gelir.