Eşimin abisi amerikada yaşıyor, amerikan vatandaşı. Acaba turist vizesi ile gittiğimizde 6 aylık oturma izninden sonra kaçak olarak kalmadan amerikada yaşamanın bir yolu yok mu?

Çünkü kaçak yaşarsak Türkiye'ye hiç gelemez gelirsek de bir daha amerikaya geri dönemeyiz. Bunu da istemiyoruz doğal olarak.

Eşimin abisi ağaç mobilya işleri yapıyor ama handmen yani şirket değil.

 

Greencard diye bi şey var haberiniz var mı bilmiyorum.

Mcfly

greencard dışında bir yolu var mı diye soruyordur muhtemelen. o kartı herkes bilir.

kupigometa

Elbette biliyorum ve evet başka bi yolu var mı diye soruyorum.

medre

Evlilik yoluyla vize alabilirsiniz. Ama onun içinde gerçek bir ilişki olması daha sağlıklı olur vize Sürecinde. Kaçak yasamanın gerçekten bir getirisi olmaz. Umarım bi yolunu bulursunuz.

allanpoe

Malesef kolay değil.
Ancak çok çok kalifiye ve dünya üzerinde kolay rastlanmayan bir yeteneğe ve mesleğe sahip olacaksınız, amerikadaki bir şirket size sponsor olup oturma ve çalışma izni çıkartacak. O şirkete de ciddi masraf tabi bu ayrıca.
Ya da üniversitelerde doktora vb yapacaksınız, okulda asistan olarak çalışabilirsiniz.
benim bildiklerim bunlar, arkadaşımın abisinin şirketi olmasına rağmen orada kalamadı çünkü amerika soruyor, bu eleman kim ki sen burada yaşatıyorsun, amerikalı kimse yok muydu da çalıştıracak bunu getirttin diye.
amerikada yaşarken tecrübe ettiklerim bunlar benim.

innerbliss

soruyu soran eşimin abisi demiş, abd vatandaşıyla evlenmeyi önermişsiniz :D

turist vizesiyle gidip pizzacıda çalışmak, 6 ay sonra meksikaya giriş çıkış yapıp tekrar 6 ay kaçak çalışmak vs. yapabilirsin. belli bir miktar para yaptıktan sonra da (ör. yarım milyon) iş kurmak üzere göçmenlik talep edebilirsin.

cek

@cek o iş öyle olmuyor diye biliyorum. 1 yıl içerisinde 6 ay kalınabiliyor.

gzg

sadece gemileri yakip kacak kalacaksiniz. gecen mayis da amerikadaydim, konustugum butun gocmenler yasa disi bir olaya karismadigin surece polisin kacaklara bir sey yapmadigini ustune basa basa soyluyordu ki; esinizin abisi cok daha iyi bilir.

oscar
1

mobil görünümden çık