[q]
(9) 

uykunun ebesi

sarper361 #98106
Merhabalar;
Yaz tatili başladığında direk olarak sabah günışığını görmeden uyumama moduna geçtim ister istemez.neyse bu aileyle 9da 10da kahvaltı ederek uyumalara kadar düştü. Okul da açılırken dedim ki, hani hiç uyumayayım yarın ortalığı tozu dumana katarım.öyle de yaptım zor ayakta durdum filan akşam 9da yattım ama gel gör ki gece 1:30da geri kalktım bir saat kıvrandım ve duyuru insanlarına koştum. Ne menem bişeymiş bu ben anlamadım?



 

şimdi hayatta uyuyamazsın. yarın ne yap et 11 gibi yat; o kadar saat uykusuzluktan sonra rahat uyur, sabah da erken kalkarsın. sonra bunun akşamında spor yap çok ağır olmasın ama bir de yoğurt ye gene yatarsın 11-12 gibi. sonra düzene girene kadar spor, yoğurt yap. düzene girdiğini hissedersen de sakın sporu kesme. hatta yoğurdu da kesme sdklfj

dambil

e ben şimdi dün gece hiç uyumadım dediğini yapabilmek için işte akşam 9da da lööök diye uyudum ama 8 8 16 saat ihtiyacı 4 saatle nasıl karşıladım uykum olması gerekmiyo mu lan?

sarper361

gün içinde hiçbir şey yapmadıysan, yorulmadıysan ve önceki gün feci uyuduysan olabilir.

ha şöyle bir olasılık da var, aşıksındır belki..

dambil

hayır da kafayı boşaltamıyorum çok hayal kuruyorum(daha neler çıkacak bakalım=)

sarper361

bir melatonin kapsülü al, pcyi kapat (zor olsa da). 1 saat içinde kafan düşmeye başlar :)

(bkz: melatonin)

lazor

eczaneye gidiyorum ne diyorum hocam?

sarper361

ben de senin gibi idim 5 ay kadar önce. sabah 11 gibi yatar, akşam 7'de uyanırdım. işe başladım düzeldi uyku sorunum. şimdi de en geç 23.00 gibi uyuyorum her akşam, hatta uyuyakalıyorum. iş burda zorlayıcı bir dış etken. sabah mecbur erken kalkıyorum bu yüzden. sen de öyle bişi bul. okul olur, iş olur, sabah erken saatlerde fatura yatırmaya gitmek, devlet dairesinde iş yaptırmak olur, ya da erken bir randevu. evden çıkınca da akşama kadar gez, yorul. aklıma bunlar geldi.

kirmizi gul demet demet

ilaça filan gerek yok.bende geçen yaz aynı şekildeydim.okul açılınca ilk 2hafta çok kötü oluyor ama sonra bünye kendiliğinden alışıyor yeni uyku saatine.

jpsartre

Eczaneler genelde satmıyor ama yine de büyük eczanelere (hastane yakınlarında olan, sabun deterjan, gerginleştirici krem, plaj havlusu vs. bile her bişeyi satan eczanelere) sormakta fayda olur. GNC gibi mağazalarda da bulman mümkün. Olmadı internetten alabilirsin.

Sade ve sadece "melatonin" demen yeterli. tabi opsiyonel olarak, "merhaba" "iyi günler" "lütfen" gibi laflar da edebilirsin. :)

lazor
1

mobil görünümden çık