
evet.


ağır şiddettir üstelik.


evet


Bunun şiddet olup olmadığını sormak bile abes bence.


evet
kasıtla yapılan her ruhsal ve fiziki baskı şiddettir.


Tabi ki şiddet


bu dediğin şiddetin yanında şerefsizliktir de aynı zamanda.


Acaba yanlis mi sordum :) bunlar dayak yedim olarak degerlendirilir mi peki ? Bunlara maruz kalan biri dayak yedim dese yalan mi soylemis olur ? :)


toplumumuzda dayak yemeden yaşananlar şiddet sayılmadığı için yaşadıklarının ciddi alınması amacıyla böyle bir çarpıtmaya mahal vermiş olabilir mi kişi acaba?
yalan değil çarpıtma demek daha doğru olur zira ha dayakla şiddet ha kol morartarak şiddet. şiddetin seviyesi önemli olmamalı.


Dayak denince insanın kafasında genelde tokat, yumruk gibi şeyler canlanır. Bunu dayaktan ziyade şiddet diye tarif etmek daha doğru olur.


Şiddet tabii ki de ama dayak yemek değil.


Bir erkeğin ekonomik özgürlüğü ve eğitimi olmayan kadına, hem çalışmaya izin vermeyip hem de maddi olarak destek çıkmaması, rencide etmesi, kendisine muhtaç olduğunu ima etmesi ve dahası da boşanmamak için tehdit etmesi bile psikolojik bir şiddettir.
sizinki fiziksel bir şiddet.


bu söylediklerini yapma ihtimalinin bulunması bile şiddettir.


dayak ve şiddettir. şiddet sadece fiziksel değildir. Hakaret, aşağılama, ses yükseltmek, değersiz hissettirmek de şiddet. Ayrıca dayak illaki ağız, burun kırmak değil. Bunu yapan acizdir.


Bir de böyle durumlara maruz kalıp hala o insanla ilişkisini devam ettiren insanları anlamıyorum. Neden yani? Şiddete başvuran insanın neyinden vazgeçemiyorsunuz? Kendine saygısızlık bence.


sormaya çalıştığınız şey "bu şiddet eylemlerine dayak diyerek şiddeti uygulayan kişiye haksızlık etmiş olur muyum?" ise, dert etmeyin biraz haksızlığa uğramakla öküzlüğünden bir şey kaybetmeyecektir.


şiddet, haksız rekabet bana kalırsa. bunu kendinden zayıf birine karşı yapıyorsan şiddettir. psikolojik olarak zayıf birine psikolojik darbe vuruyorsan da şiddettir bence. yani sonuç olarak sorduğunuz şey şiddet, ama dayak değil.


Vay arkadaş insanlar ne steril yaşıyor ya. Yok bunun ihtimali bile şiddet yok kavgada bir taraf susuyor diğeri konuşuyorsa şiddet. Ne yapıyorsunuz lan siz parmak kaldırıp söz mü istiyorsunuz kavga ederken?


şiddettir. tam tanımını bilmiyorum ama "kişinin hede özgürlüğünü engelleme" falan diye bi' şeyi vardır, aynı zamanda muhtemelen suçtur da. tabii normal ülkelerde.
dayak değil bu ama olmasına gerek yok. bundan şikayetçi olmak için dayak yemenize gerek yok. bildiğin şiddet bu.
