en iyi sailahlarıyla teke tek kapışsalar kim gömçürtür? yeniçeri yerine varsa eğer osmanlı'nın en elit asker sınıfını da koyabiliriz. bilmediğimden koymadım ben.




 

Samuray tek kılıç darbesiyle yeniçerinin bıyığını keser de yeniçerinin haberi dahi olmaz gibime geliyor.

angelus

en iyi silahları diyince tüfek girer işin içine. samuray yaklaşamadan çeker vurur yeniçeri, sonra arkasına bakmaz bile :p

fayfim

Samuray'ın bizdeki karşılığı kapıkulu askerleridir yalnız. Yeniçeri değil.

maxim gorki

Bir de şöyle bir olay var: Samuraylar sadece günlük hayatta standart yerel kıyafetler giyerdi, savaş alanında ise çelik plakalardan zırhlar giyerdi. Yani son derece korunaklılardı. Osmanlı'da ise sadece üst düzey sınıfta bu tip zırhlar olurdu. Yeniçerilerde kalkanlarından başka herhangi bir koruma mekanizması bulunmazdı. Üstündeki giysiler çoğunlukla deri ve kumaştı.

angelus

age of empires'ta denedim, yeniçeriler ateşli silahla dövdü.

zgrydn

yeniceriler atesli silah kullaniyor dogru yalniz kullandigi silah agizdan dolmali, tek atimlik silahlar. korsan kara sakal gibi

s-media-cache-ak0.pinimg.com

uzerinde birden fazla atesli silah tasimiyorsa, bir en fazla iki atim sansi var diyebiliriz. o yuzden attigi zaman vurmasi, hatta olumcul yerden vurmasi gerekiyor. arada ne kadar mesafe oldugu da onemli. arada 50 metre varsa yenicerinin isabet ettirme olasiligi 10 metre olmasina gore farkli. ates ettikten sonra yere deviremezse yeniceri olur. bunu samuraylarin keskin kilicindan dolayi degil samuray dedigin adamin kilic olayini yiyip bitirmis olmasindan dolayi soyluyorum. yeniceri'nin samuray'in kilic kullanma teknigi ile asik atmasi mumkun degil.

shadayim
1

mobil görünümden çık