yok ise, algoritmayı nasıl öğrenebilirim? (pek cahilim belki de bildiğim birşey)
ben bu yola başlıyorum, ağır ağır. zamanım dar değil. 10 yıl 20 yıl ne varsa, öğrenebildiğim kadar dil öğrenmeye kalkışacağım. (tabi zaman ne gösterir bilinmez)
en temel dil hangisidir? delphi, python, pascal, vb? belki de bilmediğim?
kusura bakmasın kimse, yemek tarifi gibi istemiyorum sizlerden. tabi kendim bazı şeyleri yapmak zorundayım bunu da biliyorum. bana bir yol gösterin hele bir yola gireyim. ondan sonra kendim ararım, araştırırım.

c++


Önce C/C++ öğrenip ardından algoritma uygulamalarının bu dillerde yapıldığı bir kitap/tutorial bulup onu takip edebilirsiniz. Google ilaçtır.


algoritma öğrenme, kod yazmanın mantığını anlama açısından scheme gayet uygundur. çok kullanılan bi değil ama öğrenmek için uygundur dediğim gibi. ama mesela bundan başlayıp c'ye filan geçsen sözdizimleri farklıdır. ona alışılır ama sorun olmaz.
bi de masaüstü programlama dili nedir ben mi bilmiyorum acaba? ilk defa duydum.


kulağıma nereden girdiyse öyle girmiş, kusura bakmayın eğer yanlış ifade kullandıysam.
piyasada pek çok kitap var, kitapçıları dolaşırken görmüştüm. mesela c++ kitabının çok kalını da var çok incesi de var. hangisi iyi olduğuna nasıl karar verebilirim?


Benim tavsiyem, tek bir kitaba bağlı kalmamanız, İnternette çok güzel tutoriallar var, başlangıç için kitap almasanız bile olabilir. Önemli olan algoritma&programlama mantığına hakim olmanız. Geriye sadece ilgili dilin sözdizimi kurallarını öğrenmeniz kalır ki, bu nispeten kolaydır. Piyasadaki çoğu Türkçe kitap ya çeviri, ya da çok özensiz yazılmış(en azından benim rastladıklarım). İngilizceniz varsa, daha rahat edersiniz. Kitap olarak Deitel&Deitel'in C/C++ kitabının methini duymuştum.


ingilizcem, ingilizce siteleri tamamen okuyabilecek kadar çok iyi durumda değil. O yüzden ingilizce kaynaklardan ziyade, Türkçe kaynaklar önerebilirseniz daha iyi olur şimdilik.
ve kesin, c/c++ dili mi başlangıç için?
pascal, delphi boşuna zaman kaybı mı? bunu tamamen kulaktan doğma bilgi ile yazıyorum.
