
mide kaçağı riski var ama ölüm sebebi değil, düzeltilebilir bir durum.
ben görmedim son haberleri ama geçen yıl sonuna doğru bir kadın ölmüştü, onu hatırlıyorum; ameliyattan sonra kaçak testine girmeden hastaneden ayrılmış, ona bağlamıştık.
iyi bir cerrah ya da cerrahi ekip demek daha doğru ve düzgün bir hastane yapıldığı taktirde riski oldukça düşük bir ameliyat bence.


Hep emboli riski var diyorlar acaba ondan mı ölüyorlar ben de merak ediyorum bunu :/


3 bucuk ay once bu ameliyatı olmuş bir insan olarak kesinlikle doğru cerrah ve hastane ikilisinin en önemlisi olduğunu düşünüyorum. Ameliyat olmadan önce araştırma yaparken, bu ameliatlarda ölüm oranının %0.1 olduğunu ve bunun da daha çok ameliyatın kendi ile ilgili değil, cerrahi müdehalede yapılan hata ya da sonrasında enfeksiyon, hastanın gerekli özeni göstermemesi gibi durumlardan kaynaklandığını öğrendim. ÖZellikle ameliyat sonrası hastanın tutumu çok önemli. Yediklerine dikkat etmek, mideyi gereksiz zorlamamak en önemli konular.
Benim en büyük tavsiyem, uzmanlığı Obezite ve Diyabet Cerrahisi olan doktorlar tarafından bu ameliyatın yapıldığından emin olunması.Bu ameliyatlara Bariatric Surgeries diyorlar. Normal şartlarda her cerrahın bu ameliyatı yapabilme yetkisi var fakat uzmanlığı bu yönde olan ve bu tipte bir çok ameliyat yapmış bir doktorun şüphesiz ki ilk defa bu ameliyatı yapacak olan bir doktordan farkı büyüktür. kaldı ki laparoskopiyöntemiyle 5 noktadan girilerek yapılan bu ameliyatlarda acemi doktorların yakınlardaki diğer organları zedeleyebildiği de bir gerçek..
Ameliyatımı İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesi'nde (Samatya HAstanesi) Feyzullah Ersöz yaptı. Kendisinden Allah razı olsun herşey beklediğimden çok daha iyi gitti ve gidiyor.


emboli riski tüm ameliyatlarda var ama emboli çorabı ve saat başı yürüyüş ile minimuma indirilebiliyor. büyük bir risk sayılmaz ama neticede tabi ki kapalı yöntemle de yapılsa bir cerrahi operasyondaki emboli ihtimali mevcut.
