arabalardan hiç anlamam, belki de çok basit bi şeydir ama merak ettim;

arabanın gazından ayağımı çektiğim zaman motorun deviri 1k civarına kadar düşüyor fakat daha altına inmiyor, rölantide ilerlemeye devam ediyor. (viteste iken frene basarsam eğer istop ediyor elbet)
sanki normalde gazdan ayağı çektiğin zaman bi süre sonra araba titreyerek boşalırcasına istop etmesi gerekir diye bi intiba kalmış aklımda, belki de yanılıyorumdur.
gaz pedalında bi sıkışma var desem devirin artacağını varsayıyorum ama dediğim gibi düşüyor ve sabitleniyor. anlamadım gitti. bu teknik bi problem midir? yoksa sadece cahil miyim?

 

Eğer araban dizel ve hafif ticari veya ticari ise ondan olabilir. Bizim araçlar öyle çünkü.

gkn

motor istop etmek istemez sen ayağını gazdan çeksende, dolayısıyla araba vitesteyken de gider. araba boştayken rölanti devri 600ken viteste 1000 olmasının sebebi arabanın beyninin motoru istop etmeyecek güçte tutmak istemesinden kaynaklanıyor. 1000 devirdeki güç 600 devirdeki güçten fazla.

victum

gaz pedalın da sıkışma olsa şimdiye kadar çoktan kaza yapardın allah korusun. araba dizelse rölanti devri zaten 900 civarı. hafif hafif giderken yarım debriyaj yapıyorsan normal

mr fusion
1

mobil görünümden çık