Yunanistan için başvuru yapıp Schengen vizesi almıştım. Geçerlilik tarihi 1 Temmuz - 31 Ağustos. Temmuz'da Türkiye'den Yunanistan'a girdim ve geri döndüm. Bu geçerli vizeyle (Türkiye'den) Bulgaristan'a da giriş çıkış yapabilirim değil mi şimdi? (Vizem çoklu giriş-çıkışlı)

Bu sorudan bağımsız ve konuyla uyarılarınız da olursa dinlemek isterim.

(Tik'ler hemen...)

 

oluyor aynısını yaptım malko tarnovo mudur nedir o sınır kapısından geçtim hatta.

yedekhesap

Kardeşim Yunanistan'dan alınmış Schengen ile kendi arabası eşi ve çocukları ile Bulgaristan'a gitti, herhangi bir sıkıntı olmadı, hatta Türkiye dönmeden önce Yunanistan'a da bir girip çıkmışlar.

Herhangi bir sıkıntı olmuyor.

falcon291

Tamamen fikir yürütüyorum: Şimdi mantıklı düşünürsek, bir ülkeden alınan vizeyle başka ülkeye girilmez. Çoklu giriş-çıkışlıysa aynı ülkeye daha sonra yeniden girilebilir. Schengen dediğimiz şey de Avrupa Birliği vizesi olduğuna göre, AB üyesi herhangi bir ülkeden giriş yapabilmelisiniz şu an. Yani birliği tek bir ülkeymiş gibi düşünüyorlar.

grgn

Geçerlilik süresi dışında kalış süresi (duration of stay) de önemli. Yunanistan'da kaç gün kaldın, kalış süresinin ne kadarını doldurdun. Halen geçerli vizen olsa da kalış süresini doldurduysan o vizeyi kullanaöazsın.

neyehbe

ilk girisi aldigin ulkeden yapmissin, problem olmamasi lazim.
eger ilk girisi aldigin ulkeden yapmazsan ozaman pislik yapabiliyorlar iste, ordaki memura kalmissin tamamen.

lutah
1

mobil görünümden çık