[q]
(9) 

Beyin fırtınası

dessy #970085
40lı yaşların ortalarında biri var. Cinsiyet: Erkek. Ciddi anlamda problemleri var, şu aşamada en az 1 sene kadar daha çıkış yolu yok. Senelerin birikimini saymıyorum bile. Öyle çok bunalmış durumda ki ölümü düşünüyor. Bu kişi için işten çıktıntan sonra evde ilgilenebileceği bir şeyler yapmasını istiyoruz. Ona neler alabiliriz ki evde hobi tarzı bir şeyler geliştirip kafasını boşaltabilsin? Kendisi çok değer verdiğimiz, sevdiğimiz biri. Görmemezlikten gelmek istemiyoruz.

Kitap okuma alışkanlığı yok, bundan sonra da kazanacağını sanmıyoruz.
Sosyal çevresi yok şartlardan ötürü.
Bulunduğu yerde kültürel etkinlikler yok.

Dolayısıyla bu kişi sadece evde bir şeylerle ilgilenebilir.

Önerileriniz plz.

 

ilgisi varsa puzzle, maket (uçak, gemi, araba vs.) gibi şeyler yapabilir.

inheritance

benzin parasını verin gezsin.

calmdown

Arabası yok. Gezebilme imkanı da yok. Yoksa tatil düşünmüştük.

dessy

Yapboz, kafayı bildiğin boşaltıyor, sadece ona yoğunlaşıyorsun. Terapi bi nevi.

devilred

yapboz vermeyin. bir süre sonra özellikle de tıkandığı yerde ben napıyorum lan deyip yalnızlığıyla çok daha sert yüzleşebilir. fiziksel olarak da hareket gerektiren şeyler bulun.

kaya1453

spor, müzik aleti çalma, sosyal sorumluluk projelerine katılma, briç vs. gibi oyun gruplarına katılma...

ethros

dizilere sar. tonca mükammel dizi var. indir indir izle.
facebook'ta takıl, yeni insanlara yaz; oluyorsa, yapabiliyorsan yürü.

mermize

hobi bahçesi?

whatyougetiswhatyoudid

yaş olarak olmasa da ruh hali olarak size çok yakınım. intiharı falan da düşündüm.
1-2 hafta kadar önce apartmanın âtıl bahçesiyle bi ilgilensek mi dedi sevdiğim adam. biliyorum benim için söyledi. tamam dedim. kolumu kaldıracak halim bile yoktu o derece depresif modda idim.

1-2 hafta içinde o bahçe ile uğraşmak, çalıyı çırpıyı temizlemek, tırmıklamak, toprağı bellemek çapalamak gübrelemek, arada çıkan kedi boklarını temizlemek nasıl iyi geldi bilseniz.

şimdi her akşam bir an önce eve koşup bahçemi sulamak için can atıyorum. sulama yaparken arada kendime de yağmur yapıyorum çok eğlenceli oluyor.

bu arada bi tane de hamak kurduk bahçeye. sonra meş'ale aldık 2 tane, akşamları onları yakıp çay demleyip içiyoruz.

bildiğim kadarıyla avrupa yakasında arnavutköyde, anadoluda da beykozda hobi bahçesi var. belediyeden kiralanıyor.

apartmanınızın minicik bahçesi varsa orada da yapabilirsiniz.

hiç olmadı eve kasa getirin 4-5 tane, onlara bi şeyler dikin.

bi de evcil hayvan sahiplenin. bir sürü muhtaç kedi köpek ilanı var. inanın bana en en en iyi antidepresan ve arkadaş, onlar.

whatyougetiswhatyoudid
1

mobil görünümden çık