[q]
(7) 

edirne gezisi

yemrem #969930
Yarın istanbuldan ailemle arabaya atlayıp edirneye günübirlik gezmeye gidelim dedik. Orda ne yapalım? Selimiye cami dışında nereyi gezip görelim? Ne yiyip içelim?




 

Karaagac taki kopruler muhtesem onlari gezin. Bir de karaagacta emirgan aile bahcesi var inanilmaz peynirli gozleme yapiyorlar.

c1b2k3

Carsida aydin tava ciger var o da muhtesem. Ben de bi kere gittim bunlari yaptim. Bir de carsida kapali carsi gibi bir yer var orasi gezilebilir. Badem ezmesi var meshur ama ben hic begenmedim siz ona da bir bakin.

c1b2k3

edirne ciğeri yiyeceksin işte klasik olarak. ali paşa çarşısını gezersin, bu güreş yaptıkları yer var oraları dolaşabilirsin. denildiği gibi karaağaç tarafında güzel cafeler vs var. oraya gidersin işte lozan anıtı vs. diye yazar. eski tren garı vardı aynı yerde.

jangling jack

Beyazıt külliyesini ve karaağacı gezebilirsiniz. Lozan anıtını görebilirsiniz. Şükrü paşa anıtı da olabilir

Yiyecek olarak ciğer yiyin. Ciğer sevmiyorum diyebilirsin ama bu ciğer başka ciğer. Ben de normal ciğeri yemem ama bu efsane. Köfte yemeyin derim, her yerde aynı zaten köfte..

26 11

erken gidin, Karaağaç'a doğru giderken nehri geçince çok güzel kahvaltıcılar var bahçeler içinde.

whoosie

Saglil muzesi diye de bir yer vardi ben skilmistim ama belki ilginizi cekebilir orayi da bi arastirin.

c1b2k3

Sağlık müzesi +100000!! Ama ben sıkılmadım, o ayrı :P Arkadaşların bahsettiği köprüleri geçince (Karaağaç'taki) sorun birilerine yolu tarif ederler mutlaka. O yolda ilerlerken de çok güzel anıtlar, evler var.

dessy
1

mobil görünümden çık