3 aylık çoklu girişli schengen vizesiyle geçen ay bir seyahat yapmıştık. seyahat süresini kapsayan bir de sağlık sigortası yaptırmıştık. şimdi aynı vizeyle tekrar yurtdışına çıkacağız. sağlık sigortası yaptırmak gerekir mi? soran eden olur mu?

ayrıca ikinci kez çıkacağımız için ek olarak herhangi bir şey yapmamıza gerek var mı? elimizi kolumuzu sallayıp girebiliyor muyuz ülkeye?


 

merhaba;

muhtemelen mevcut sigortanız ilk seyahat gidiş gününüzle başlayıp ülkeye döndüğünüz gün sona ermiştir. eğer kendiniz uzun süreli yaptırmamışsanız isteyerek. bu durumda seyahat sağlık sigortanızı yenilemeniz gerekecek. internet kullanarak online sigortadükkanım.com üzerinden satın alabilirsiniz. HDI sigorta iyi fiyat veriyor, ben genelde onu tercih ediyorum. iyi tatiller.

wedgush

Sigorta bittiyse yeniden yaptırman gerek, evet.

Ama bu sigortayı yaptıranların %99'u işe yarayacağını düşündüğü için değil, Schengen vizesinin ön şartı olduğu için yaptırıyor. Yani sen vizeyi aldığın için yaptırmak zorunda değilsin ama yurt dışında başına bir hal gelirse zor durumda kalmamak adına yaptırmanda yarar var.

cakabo
1

mobil görünümden çık