şimdi biz biliyoruz ki, hz. muhammedin sağlığında "bana gelen ayetleri bi kitapta toplayın sonra bu kitaba kuran-ı kerim adı verelim" şeklinde bi sözü yok.bu işi ben öldükten sonra yapın diye bir vasiyeti de yok.ölümünden yıllar sonra ayetlerin sağdan soldan toplanıp gözden geçirildiğini ve sağlam olduğu düşünülen ayetlerden bir kitap meydana getirildiğini ve buna kuran-ı kerim denildiğini biliyoruz.
öyleyse biz nasıl oluyor da"bir harfi bile değiştirilmemiş","islam evrenseldir,bütün insanlığa gönderilmiştir","kuran apaçık bir kitaptır"gibi kesin ifadeler kullanabiliyoruz.kuran"ın değiştirilmemiş yani hz. muhammede indirildiği gibi olduğunu nerden biliyoruz.

not:dinikonularda zihin cimlastiği yapıyoruz başka anlamçıkarılmasın mümkünse.

 

basit, bilmiyoruz, inanıyoruz. İnanç kesinliğin önüne geçer çoğu zaman.

anonymice

Bilmiyoruz.
Ama birkac kez degisitirlmeye tesebbus edilip basirisiz olundugunu biliyoruz en azindan.

stavro

Biliyoruz diye bahsettiğin konuları da bilmiyoruz yalnız.
Şura'da Kuran'ın kendisini doğruladığına dair bilgiler var yanılmıyorsam 19.org

duhan

Hz. Muhammed'in yazdığı ayetlerde noktalama işaretleri yapılmamış. Hani noktalama işareti dediğime arapçada ne denir bilmiyorum üste alta çizgiler vs geliyor tamamen anlamlar değişiyor. Hz. Muhammed yaşadığı zaman içerisinde herkes ayetlerin ne demek istediğini biliyormuş. O öldükten sonra birçok toplama denemesi yapılmış. Bazıları ileriki nesillerin ne demek istediğini anlamak için noktalama işaretlerini kendisi koymuş. Ama Hz. Osman bunları incelemeye başlamış ve farklı farklı kuranlar çıkmış ortaya. Bir kitapta farklı islam bir kitapda daha farklı yorumlanıyomuş ayetler. Bunu ortadan kaldırmak için tüm kuranları toplatıp yaktırmış ve çok büyük bir çalışma ve araştırmayla kuranı noktalama işaretleriyle birlikte yazıp çoğaltmışlar. Yani Hz. Muhammed'e ne kadar güveniliyorsa Hz. Osman'a da o kadar güvenilmesi gerekiyor. Çünkü ileride 1.5 milyarlık kitleye hitap edecek dinin gidişatını değiştirme ya da yanlış yorumlama ihtimali var bu zatın.

National Geographic'in eline de noktalama işareti yapılmamış Hz. Osman zamanından kalma bir Kur'an geçiyor eline. Hatta tarihteki bilinen en eski kuranlardan biriymiş sanırsam. Dil bilimcilerini toplayıp bu noktalama işaretlerini uzun bir çalışmayla baştan yapıyorlar ve İslam'ın daha farklı bir din olduğu ortaya çıkıyor. Örtünme konusunda sadece genital bölgeler. Namaz farz değil vs çok daha farklı bir din çıkıyor karşımıza. Tabi klasik hristiyan bütçesiyle yapıldıysa belgesel bakın kuran da değiştirildi propagandası olabilir. Bireysel araştırma yapılmadan güven olmaz bu duruma. Ee %1 bile böyle ihtimal varsa vaktinizi arayın adam gibi araştırın bakalım olay neymiş. Sizin dininiz sizin hayatınızı etkielyecek bi durum. nitekim ben agnostik olarak sıyrılıyorum işin içinden.

Kaynak: Götüm değil efenim.

eksisozluk.com

www.youtube.com

0hakikat0 yobazından yanıt:

www.youtube.com

Çok dikkatli olmak lazım bu konularda tabi yukarıda yazdıklarımın hepsi bir iddaadır. Kimsenin referans alıp dinini yaşadığı kutsal kitaba değiştirildi diyemem elimde somut veriler olmadan.

oddyseus

Bütün ilahi inançların ve onlara ait kitapların aslında Sümerler, Asurlular, Frigyalılar ve hatta Hititlerin yazılı metinlerine dayandığını ve ekleme-çıkarma yöntemine dayalı hazırlandığını düşünüyorum.

Ayrıca şunu da sormak gerekir madem Kuran'ı değiştirmeye kimsenin gücü yetmedi e demezler mi adama Tevrat ve İncil'in değiştirilmesine nasıl izin verildi? Onlar da Allah kelamı değil miydi?

makarnavodka
1

mobil görünümden çık