diyelim ki bosta duran paraniz var, tl, euro, dolar, vadeli, fon vs seklinde sepet halinde kenarda duruyor, birkiminiz 100.000'in ustunde olsun, yani bu parayi ne sekilde harcarsaniz harcayin hala bu sepet birikim devam edecek, fakat bu 100.000lik kisimla bir sey satin almak veya yatirim yapmak istiyorsunuz. eviniz arabaniz var. nasil bir yatirim yapardiniz?




 

ev araba varsa bi ev daha alırım. kiraya veririm. tabi ki herkesin oturduğu şehire göre mantıklı ya da mantıksız gelebilir ama piyasanın bozuk olduğu şu günlerde neden riske gireyim. faiz maiz desen zaten düşük. e arabam da varsa ev alır kiraya veririm. ama yaşadığınız yerde ev çoksa ve kiraya vermeye değmeyecekse bölgede olmayan bi iş kolu seçerdim ona göre iş yeri filan açmayı düşünürdüm.

ergenpezeveng

tost dükkanı açarım.

zam sampiyonu domates

@zam, niye tost dukkani?

mavicorap

@ergen 100.000'e ev bulmak imkansiz gibi geliyor, belki arsa olabilir.

mavicorap

yarısıyla inek al. kalan yarısını da ineğin masrafları için ayır. düzgün bakarsan 2 sene içerisinde parayı ikiye katlarsın ;

kallesnikof

lahmacuncu açardım :)

cekilmis gayfe

Yazilim sirketi konusunda hemfikirim. Yillik %30 ile hisse rehni yaptim bu hafta mesela ben, 50 bine 65 bin verecegim onumuzdeki yil, sen de guvenilir bir danismanlik firmasi bulabilirsin yatirim yapacak, kendin yapabilecegine inanmiyorsan.

nooneatall

Küçük şehirlerden birinde güzel bir mekan açar, işletmeye de tanıdık ve güvenilir (kıps) birini oturtturdum. Hem kendi kendini çeviren bir mekânım olurdu, hem bana kârı olurdu, hem de istediğim zaman harcadığım kadarının fazlasına elden çıkarabileceğim kıymetini yitirmeyen bir menkul değerim olurdu. Tanıdık ve güvenilir birini (kıps) bulmak sıkıntı olursa bir mesaj uzakta birileri (e kıps artık) illâ ki vardır.

cok sey hakkinda az sey bilen adam

Arsa kovalardim.

kint

aylik asgari ucret kadar faiz geliri var (900 liraya yakin) birikim hesabinda olursa. Ben olsam birikim hesabina atardim.

rentts

aslinda hep is kuracak sekilde yatirim dusunuyorum, vatana millete faydali olalim diye, fakat tanidigim asil isi disinda yatirim amaciyla bir is kuran veya sermaye koyan insanlarin sikintilarina da sahit oldum, en bilinen ornegi restaurant, bar, cafe vs turu bir seyler acmak, artik bikmak suretiyle elden cikarmis insan da var, hala devam eden ama cok stres ceken de var. yani en buyuk sikinti o guvenilir insanlarin bir sure sonra guvenilir veya isi iyi yapar durumlarinin degismesinden ortaya cikiyor herhalde.

mavicorap

mavi çorap alırdım (-:

le fantome de l opera

sikko bir yerden dönümü 10 bine 5 dönüm arsa alır kalan parayada orayı cevizliğe çeviririm

eksimeksi

ankara pavyonlarında bir gecede harcarım

mrthany

kamerama lens alırım.Ama yetmiyor 80 bin tl daha lazım set için.

betfair
1

mobil görünümden çık