Selam,

Bundan 6-7 gün önce tahlil için kan aldırdım. Dün kan alınan bölge çevresinde morluk farkettim. Dokunduğumda ağrı falan yok, morluk kaç gündür var emin de değilim.

Endişelenmem gereken bir durum var mıdır, yoksa kendiliğinden geçer mi? Morluğun geçmesi için bir şeyler yapabilir miyim?

Teşekkürler şimdiden

 

Beceriksiz birine denk gelmissin 3 hafta suruyor gozden kaybolmasi.

myopati multi minicore

* Endişelenmem gereken bir durum var mıdır
- yok

* yoksa kendiliğinden geçer mi?
gecer

* Morluğun geçmesi için bir şeyler yapabilir miyim?
- hayir.

goo.gl

sonradan oluştu sanki, ilk günler farketmedim bi kızarıklık ya da morluk. kafamı kurcalayan şey bu aslında.

go easy man

sıkıntı yok. arkadaşım da kan verdikten sonra 1 hafta kolu mor mor gezdi. bildiğin büyükce bir morluk vardı. nedenini bilmiyorum ama kan alırken çok sıkarsan kolunu olur diyorlar.
"dedem sigara içiyor 90 yaşına kadar yaşadı sigara zararlı değil o zaman" gibi oldu gerçi şimdi tekrar okuyunca :D uzman birinin görüşü daha önemlidir.

hb

arnica jel var morluklar için, çabuk geçmesine yardımcı olur belki.

akil kupuru

kanı alan kişinin beyinsizliğinden kaynaklanan bir şey o morluklar. iğneyi sağ sol yukarı aşağı çevirince öyle oluyor. bir hafta sonra falan geçer.

yazar yazmaz yazan yazar

bize sağlık ocağında şöyle dediler, benim eşimin de kolu kan verme sonrası çok morarıyordu. aldıktan sonra pamuk verip bastırın diyorlar ya, biz de hemen atıyoruz pamuğu. heh işte o pamukla gerçekten bir 3-5 dakika sıkıca bastırırsak o zaman kolda morarma olmazmış.

kaputt

Kaputt+1

Kan alan kisinin ne becerisi kalmis ne beyni. Hemsire de zaten ooo bugun biri daha gelsin bi daha kan alayim demiyodu. Su morarmalarin %90'inin nedeni hastanin kendisidir. Ya pamuk bastirilmaz, ya pamukla ovusturulur ya da igne girerken kolu ceker hasta

Burada hic bi hasta icin beyinsiz dendigini gormedim ama...

la noix

götümden uydurmuyorum tecrübe konuşuyor burada. kaç kere kan verdim. kimi zaman morarıyor hayvan gibi kimi zaman iğne ucu kadar morarıyor. ben hep aynı ben. yarım saat tutuyorum o pamuğu. demek ki suç hemşirede bu kadar basit. birilerini zorla savunmaya çalışmayın.

yazar yazmaz yazan yazar

yazar yazmaz'ın tomografi görüşlü gözleri varmış

la noix
1

mobil görünümden çık