sayın duyuru ahalisi...
geçenlerde telefonumu android 4.4e güncelledim. ardından telefon kendini önce 5.0 ardından da 5.0.2 versiyonlarına güncelledi. şu anda telefonumu elime almış durumdayım. telefon sony ve satan turkcell bu sorunu kvk ile çözebileceğimi kvk ise telefonu kendilerine göndermem halinde 10 iş günü içerisinde ilgilenilip geri gönderileceğini söylüyor. tabii kargoda geçen günü hesaba katmıyorlar. bu da 3 hafta filan telefonsuzluk demek.
sizden sorum şu; bu başbelası androidi (en azından 4.4, 5.0 ve 5.0.2 versiyonlarını) telefondan kaldırmanın ya da başka bir işletim sistemi yüklemenin bir yolu var mı?


 

ben lg kullanıcısıyım. crackli servis yazılımı var internette; her türlü yazılım yükseltme indirme yapılıyor. sony için de muhtemelen vardır bu tür yazılımlar. fakat bu işlerden anlamıyorsanız bulaşmayın telefonu brick etme ihtimaliniz var.

bana sorarsanız 5.0.2 de kalın. 5.0 ilk lollipop sürümüdür hatalar vardı ondan sonra minor güncelleme olarak 5.0.2 almış. bu demektir ki daha hızlı daha stabil daha güvenli bir işletim sistemine sahipsin... lollipop materyal tasarım ile de göze çok hoş geliyor. bence kalsın.

seni sevenleri bir kere uzdun

@seni sevenleri bir kere uzdun
göze hoş geliyor da diğer hiç bir şeye hoş gelmiyor. şarjı 4.4 güncellemesinden önce 2 gün gidiyordu şimdi 24 saat bile dayanmıyor. yağ gibi kayan telefon her tuşa basışımda kasılmaya başladı. En pisi de telefon ya da whatsapp mesajı geldiğinde (telefonu yanıtlamadıysam) bunu öğrenmek için telefondan arayan kayıtlarını-whatsapp ı kontrol etmem gerekmesi.

@khiron
aslında yukarıdaki cevapta sorunu da yazdım

tururo

büyük ihtimalle kalıntılarda çakışma var
wipe cache falan yapmak lazım sanırım
shiftdelete.net

sen de git sen de unut
1

mobil görünümden çık