
arkadaşımda vardı eskiden. sevgilisiyle sorun falan yaşıyordu o dönemler. acillere gidip iğne falan oluyormuş.
kızın hayatı normale dönünce düzeldi


Sabahları bol su içip tuvalete gir. Bunu alışkanlık haline getir.
Sinir stresten uzak dur, her şeyi kafana takma.


üniversitedeyken ishalden dolayı 1 hafta evden çıkamadığımı bilirim. şimdi daha düzenli bir yaşantım var ve ibs sıkıntılarım azaldı. bir yerden sonra alışıyor insan. en önemlisi stresi hayatından çıkarabilmek, her şeyi takmamayı başarabilmek. ben kısmen yapabildiğim ölçüde rahat bir yaşam sürüyorum, yapamadığımda da tuvaletten çıkamıyorum.
sonuçta herkesin bir derdi var, sizinkisi de bu olsun, hayat kalitesini etkiler ama dikkat ederseniz çok çok da büyük bir problem değildir.


IBS her 4 kişiden birinde olan, sık rastlanan bir hastalık. Bir sürü insanda teşhis geç konuyor, hastalık hayatı gerçekten zorlaştıracak bir seviyeye gelmeden hastalar "ben zor sindiriyorum", "sinir mideme vuruyor" diye anlatıyorlar da onun IBS olduğunu bilmiyorlar. Kadınlarda erkeklere oranla daha çok görülüyor.
Moralini bozma. Düzgün bir yeme düzeni ve stresten mümkün olduğu kadar uzak durarak semptomları minimuma indirebilirsin. IBS'i olan insanların çoğunda laktoz intoleransı var, sende de varsa laktozsuz süt kullan. Yemek yerken iyi çiğne sindirimi kolaylaştırmak için. Barsak hareketlerine dikkat et, probiyotik ürünler dışkıyı düzenler. Kefir içebilirsin, probiyotik yoğurt yiyebilirsin, probiyotik müslü var Doğa markasının ondan yiyebilirsin. Hepsini aynı gün yapmanı önermem, bir gün kefir iç, bir başka gün probiyotik yoğurt..vs Normal yoğurt da mide için iyidir.
Stresten uzak durmak için meditasyon deneyebilirsin, yoga yapabilirsin, bir başka egzersize başlayabilirsin.


ibs yi biz hastalıktan bile saymıyoruz dostum gündelik hayattaki stres kaygı gibi sorunların barsak alışkanlıklarını değiştirmesi yüzünden oluyor stresten uzak durursan hastalık da yatışır.
