arkadaşlar merhaba. arkadaşımın bordo pasaportu var, birlikte iki üç gün frankfurt'ta kalıp amsterdam'a geçicez. normalde gidişimizi istanbuldan frankfurta direkt uçuş, dönüşümüzü de amsterdam'dan istanbul'a direkt uçuş olarak planlıyorduk. ancak hem almanya vizesi almanın zor olması hem de uzun sürmesi sebebiyle bazı insanların tavsiyesi sayesinde (yunanistan vizesi alın, alması kolay, gidişi yunanistan üzerinden aktarmalı yapın) atina aktarmalı stuttgart yapmaya karar verdik.

şimdi burada iki sorun var:

1. yunanistan vizesi kolay ama ne kadar kolay olsa da belge olarak gidiş dönüş uçak bileti ve otel rezervasyonu istiyorlar. bu nasıl olacak? sadece aktarma yapacağız (hedefe göre 17 saat aktarma)
2. atina üzerinden aktarmalı uçuş yapınca ilk giriş yaptığın ülkenin yunanistan gözüktüğüne dair kesin bir bilgi var mı? sizi başka bir bölgeye alıyorlar diyen de var. eğer atina'da damga vurmazlarsa almanya'ya giriş sıkıntı olabilir.

çok mutlu edecek bunları cevaplayan biri.

teşekkürler şimdiden.

 

uçak bileti rezervasyonu THY'den. otel rezervasyonu booking.com. vizeyi alınca oteli iptal edersin. Uçak için zaten rezervasyona bişe yapmana gerek yok.

vizeyi alıp direkt Almanya'ya uçsan daha kolay olmaz mı? shengene dahil olan ülkeler zaten kabul ediyorlar. Belki havaalanında mırın kırın ederler ama geri döndürmezler. Sadece bi daha yunanistan dan vize almak istersen uzun süreli vermeyebilirler. O da sırf vizayi ordan alıp hiç gitmediğin için.

amuzende

hocam yunanistandan vize daha kolay olacağı için ve aktarmalı uçuş ucuz olduğu için böyle bir yola başvurdum. birkaç insanla daha konuştum sizin dediğiniz gibi yapın diyorlar. şu an tek sıkıntım yunanitan'da aktarma yaparken benim vize alışımdaki uçak biletleri hani nerede demeleri :D yani o kadar otel rezervasyonu yapmışsın falan. yoksa böyle bir şey demezler mi?

10 kere dedim anlamadiniz
1

mobil görünümden çık