Selamlar. Bisiklet almayı planlıyorum ancak kafamda deli çok fazla soru var. Öncelikle belirteyim, bisikleti şehir içinde gündelik olarak kullanmayı planlıyorum.
1-Buna göre şehir bisikleti malum bizim yollara göre pek uygun kalmıyor sanırım, çukurlar, kaldırımlar vs. Dağ bisikletine mi yönelmeliyim?
2-Kadro boyundan bahsediliyor. 190 boyunda bir bireyim, bana ne ölçüde uygun olur?
3-Jant seçimini neye göre yapmalıyım? Çok uzun yollar yapacağımı zannetmiyorum daha çok şehir içinde kullanacağım. İzmir'i bilenlere söyliyeyim, Güzelyalı'dan Konak, Alsancak'a kadar gidip gelme tarzı gezilerde kullanıcam. Piyasada dağ bisikletlerinin 26 jant olduğunu duydum. Benim tercihim ne olmalı, 26 mı 29 mu?
4-Son olarak amortisör tercihini yol durumlarını göz önünde bulundurarak neye göre yapmalıyım? Amortisör olmalı mı yoksa şart değil mi?

Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler :)

 

kişisel tercihlerimi yazıyorum. nedenleriyle beraber tabii.

1: dağ bisikleti emniyetli ve isabetli olur evet. günde 20 km yapacaksan mesela..
ama 40 km yapacaksan daha ince teker lazım gelir.
2: kadro boyu ölçümleri kafa karıştırıcı olur, bazı markalar sele gidon arasındaki üst borudan bazısı da sele ayna kol arasından ölçü alıyor. 190 cm ile en büyük boy ya da bir altını alman gerekeceğinden emin olabilirsin tabii.
3: çevresi geniş lastik=daha iyi yol tutuş..
4: ön amortisör bir miktar enerji sarfiyatı karşılığı epey konfor ve emniyet verir. kilolu bir insan olarak ön amortisörü epey yumaşak bir bisikletle vahim kazalar atlattım. amortisörün nispeten sert ve gerektiğinde kilitlenebilir olması mühimdir bence.
daha çok fikir almak iyi olur bi de.

kargn
1

mobil görünümden çık