okula ulaşım rahatlığı olması için bir scooter almak istiyorum fekat karda kışta kıyamette çok mu tehlikeli bu aletler?




 

kendini bilerek, insan gibi gidersen tehlikeli degil tabi ki. ben de motosikleti kisin kullanmaya baslamistim, daha 1 aylikken buzlu yolda gittigim oldu. hatta ankara'nin ilk kariydi o sene yagan kar.

osuruklu

bende daha hiç kullanmadım bu aletleri merak ettiğim çok mu kolay düşmek 1snlik dalgınlıkta yerde miyiz?

sarper361

valla ehliyetim var, öyle çok kullanmıyorum, iyi bir örnek değilim ama:
evet 1sn'lik dalgınlıkta yerdesin abi. daha bu yaz 10km/s'la filn giderken, yani yeni çalıştırmışım yola çıkıcam, yeri sulamışlar havayı soğutsun filan ayağına, mahmurlukla saniyesinde altımdan kaydı, götü başı çizdim. avuçlarımın içi param parça oldu. 20günde filan iyileşti. hemi de yazın.

ekipmanıyla kullanman lazım
ve araba gibi değil, her zaman dikkatli olman lazım abi

mestre

pamuk ipliğine bağlı yani..

sarper361

valla tehlikesiz gorunuyor, muhtemelen %90 oyledir ancak ne olacagi belli olmuyor. gayet uslu uslu surmek icin alan arkadasim oldukca yavas bir hizda giderken birden kendini yerde bulmus, moturun altinda kalmis ve femur kemigi kirildi. ameliyat oldu 2-3 ay yatti falan fizik tedavi bok pusur. ne oldugunu nasil oldugunu o da anlamamis. yani uslu uslu kullanmak da emniyet garantisi vermiyor. biraz tecrube biraz da sans isi. onlarca sene ciddi vukuatsiz kullanan da var (motoru genel olarak) kullanamayan da var...

kurukafa

scooter çok hız yapamayacağınız bir araç olduğundan genelde kazalar kaymadan kaynaklanır, hele de ucuz ve dengesiz motorlarla. bu da tabi yağışlı havalarda daha büyük bir ihtimal ama ayakların diğer motorlar gibi yanda değil de içerde olduğundan çok daha tehlikesiz gerçekleşir bu kayma vakaları. diğer motorlarda bileğini kırabilir, dizini sakatlayabilirsin. motor bacağının üzerine düşer çünkü. sağlam bir bi mont(omuz dirsek ve sırt sert korumalı olanlar en sağlıklısı), kask, eldiven olursa bir sorun olucağını sanmıyorum. 1 sn lik dalgınlık meselesi de zamanla geçicek birşey diye düşünüyorum. sonuçta vücudumuzun hareket hafızası olduğunu unutmayın.1 sene boyunca her gün scooter kullanırsan bomboş yolda bir anlık dalgınlıkla kayıp düşmezsin. bence bir scooter ın kendi başına vereği zarar çevredeki araçların verebileceğinden çok daha az. ha düşüp de canı yanan yok mudur? tabi ki vardır ama genelde bu can yanmaları düşmekten değil sürüklenme esnasında bir yere çarpmaktan ya da arkadan gelen aracın çarpması sonucu oluyor. bu trafikte en mantıklısı bence.

lizard queen

Ben de senin gibi düşünüyordum sarper361. Ama en iyisi denemek dedim ve aldım bir scooter 3 hafta önce (Mondial 125 ZN). Hayatımda hiç motor sürmediğim halde hiç denge sorunu yaşamadım. Kışın şiddetli havalarda çıkmazsın hem zaten her allahın günü de yağmur yağmıyor ki! Korumalı montunu, kaskını ve eldivenini giydin mi ve dikkatlice bir şekilde kullanarak, gereksiz hız yapmadan sürdün mü bir problem olacağını sanmıyorum.

saldiray abi

ha soylemeyi unutmusum. scooter'in tekerlekleri cok kucuk ve ince oldugu icin de ayriyeten bir dezavantaji vardir. kaymasi kolaydir yani.

osuruklu
1

mobil görünümden çık