Firmalar veya bireysel yatırımcılar için gayrimenkul yatırımı yaparken kaç sene ve aşağısı geri dönüş avantajlıdır diyebiliriz?




 

Bu bahsettiğin return period olmuyor mu? Amortisman bambaşka birşey. Şimdi oranlara bektım mali amortisman betonarme binalar için 50 yılmış mesela. Yanlış mı biliyorum?

zombi

@zombi teknik ve ingilizce teriminden tam emin değilim.Gayrimenkulun değeri kaç senelik kira getirisine eşit veya aşağısında olursa yatırım için uygundur diyebiliriz demek istemiştim.

xasuo

gayrimenkule gore degisir, işyeri-dükkan ise 10-12 sene ev ise yaklasık 20 sene gibi olmalı. aslında olması gereken, 10 sene oncesınden bahsediyorum yani dukkanlarda 6-7 sene evlerde ise 10-12 sene olması lazım. ev alıyosun 20 sene bekliyosun parayı amorti edebilmek için sacmalık.

t joe

Ok. Senin aradığın şey kira çarpanı o zaman. Kira çarpanı 100-120 civarında olan yatırım karlı yatırım kabul ediliyor. 200'e doğru aşırı pahalı/karsız kabul edilmeye başlanıyor.

zombi

bahsettiğin kavram kira çarpanı.

gayrimenkulun prim potansiyeline göre şekillenir çoğu zaman. örneğin kentsel dönüşüme girecek bir bina eskidir, kiraya taliplisi çok olmaz. Ama kesinse gireceği fiyatlar çok yüksektir.

acan99670
1

mobil görünümden çık