Panasonic viera plazma televizyon kullaniyoruz, HDMI girişine başka bir TV den cikarip getirdiğimiz hd uydu alıcısını takmaya çalısırken bir elektriklenme oldu ve sigortalar attı. Su an TV açılmıyor yani küçük kırmızı stand by ışığı bile yanmıyor. Sebebi ne olabilir ? Öldü mü şimdi bu TV sizce?




 

tvnin fişini çektiniz beklediniz dimi elektrik geldiğine de eminsiniz tv ye
bazen tvnin kendi içindeki sigortası atmış oluyor ısı etkenli soğuyunca tekrar çalışıyor ama anlattığınız olaya bakılırsa pek umut yok gbi

basond

Tv'ye elektrik geliyor, daha doğrusu elektrik kablosunun soketine kontrol kalemiyle baktik elektrik var. Ama hiçbir ışık vs. yok TV nin fişini çektik ama cok beklemedik tekrar denedik :/ bi yarım saat sonra deniyeyim madem

loch ness

hdmi girişinde düşül akım vardır. sigortaları attırma ihtimali çok düşük. siz orayla uğraşırken başka bi yerde kısa devre olmuş olabilir mi?

icim urperiyor

HDMI girişini dokundurur dokundurtmaz tık diye attı sigortalar direkt. Bi elektrik ışıdı ufaktan HDMI girişinde :///

loch ness

uydu alici sorunlu olabilir oncesinden

moderniko

aylar sonra gelen ekleme: evin elektrik tesisatında ölümcül derecede tehlikeli bir kaçak varmış. mutfak duvarına asılı demir bir aparatın vidası duvarın içindeki elektrik kablosunu delip içindeki tele temas etmiş. tv'mizin anakartı komple yanmış ancak böyle bir sorunun varlığından haberdar olduk bu sayede.

loch ness

Çok geçmiş olsun diyelim

basond

aparatın vidası ile hdmi girişi arasındaki bağlantı neymiş peki? tv o aparata mı asılıydı?

icim urperiyor

Mutfaktaki küçük TV nin aparatini duvara bağlayan vida duvarın içerideki kabloyu delmiş, bu zaman zarfında da dokunan eden olmadığı için kimseyi carpmadı. Demir aparata kontrol kalemi ile dokununca ışığı yaniyordu. Teşekkürler cevaplar için tekrardan :)

loch ness
1

mobil görünümden çık