Kız arkadaşıma turistik vize alacağız ve bunun için banka hesabında bir miktar para olması gerekiyor. Ama bankalar hesap açmak için yabancı kimlik no istiyorlar. Bunu nereden alabiliriz acaba? Teşekkürler.




 

anlaşılmayan bir nokta var. kız arkadaşınız yabancı ve türkiye için mi vize alacak? eğer öyleyse kendi ülkesindeki bankasında parası olması gerekir sanırım. aksi takdirde yabancıların tc kimlik numarası alabilmesi için oturum ve çalışma izinlerinin olması gerekiyor diye biliyorum.

mr.goodcat

ben anlamadim, kiz arkadasiniz su an hangi ulkenin vatandasi? vize mi yoksa ikamet tezkeresi mi demek istediniz? hangi bankaya basvurdunuz? bu sorulari cevaplarsaniz daha iyi yardimci olabilirim.

hopeless

Aynen, kız arkadaşım yabancı ve buradan oturma izni alacak. Belge isteklerinde de banka dekontu diyor ama sanmıyorum yabancı banka hesabını kabul edeceklerini. Benim bildiğim buradan bir banka olması gerekiyor. Oturma izninden sonra kimlik numarası alıyorlarsa banka hesabı nasıl açacağız o da var. Eskiden vergi kimlik no ile açılıyormuş ama yabancı kimlik no'ya çevirmişler onu.

Dynamole

kendisi su an turkiye'de mi?

hopeless

Kız arkadaşım rus vatandaşı ve bu 6 aylık turistik vize için başvurduk. Bu işleri emniyet hallediyordu ama göç idaresine devretmiş geçen ay. Emniyetin sitesinde kalacağı her ay için 500 dolarlık bankada parası olması şartı vardı. Şimdi listede "Kalacağı sürede yeterli ve düzenli maddi imkâna sahip olduğuna dair beyan (Başvuru Formunda
beyan edilir. İdare destekleyici belge isteyebilir.)" böyle bir ibare var. Liste de bu: www.goc.gov.tr(1).pdf

Dynamole

Evet Türkiye'de. Randevumuzu almıştık emniyetten, emniyet bu işleri göç idaresine devredince oradan yeni randevu aldık. Haziran sonuna. O güne kadar belgeleri tamamlamamız gerekiyor. Bir tek şu maddi imkanı göstermek kaldı.

Dynamole

harika. bakin, bununla ilgili soyle bi harika hinlik var, yapildi ve olumlu sonuc verdi. kiz arkadasiniz kimligiyle/pasaportuyla herhangi bir doviz burosuna gidip turkiye'de 6000 dollar'i turk lirasiyla exchange ettigine dair bir belge istiyor. 50tl ya da 100tl karsiligi bunu yaparlar. o belgeyi alip gidiyorsunuz.

yalniz her sey yapildi ve o belge kaldi demissiniz? yabanci tc kimlik no olmadan da saglik sigortasi alinamiyor. onu nasil aldiniz?

hopeless

bu is o kadar karmasik ki, yasalar da surekli degisiyor emniyettekiler de bi turlu takip edemiyor. emniyet mudurlugu yabancilar subesine sormak lazim.

hopeless

Sağlık sigortası vergi kimlik no ile yaptık. Özel sigorta, kabul ettiler bir sorun çıkmadan.

Dynamole

Bu arada emniyetle son konuşmamda artık döviz belgesi kabul etmiyoruz, sadece banka hesap cüzdanı kabul ediyoruz demişlerdi. O yüzden ona da güvenemiyorum. Yoksa öyle halledecektik biz de.

Dynamole

yine anlamadığım nokta yabancı birinden türkiye için vize (veya oturum) alması için niye türk bankasından hesap istesinler ki? biz schengen alırken atıyorum ispanyol bankasındaki paramızı mı gösteriyoruz? bence kendi rus bankasından alacağı ingilizce hesap dökümü işini görecektir.

mr.goodcat

agjhdsgs yine degismis, cidden delirtirler adami. bol sabir diliyorum. mr. goodcat'in son dedigini bi dusunun, turkiye'den banka hesabi istiyor olamazlar ya. aldiginiz vergi numarasiyla nufus mudurlugune gidip yabanci tc kimlik no isteyin dicem de oyle olabilir mi ki. onlar da der ki oturma izni olmadan vermeyiz. uzgunum konu sapiyo ama insan dusunuyo bu kadar arap boyle kolayca alinirken diger yabancilar neden bu kadar ugrasiyo.

hopeless

hopeless'in dediklerine katilmakla beraber, kacak kalsin diyorum. yol gecen hani degil mi bu ulke? Sikinti olmaz. vergi falan da ugrasmazsiniz. dugun ne zaman?

düşünüyorum öyleyse vurun

tr burada temelli kalmak isteyen yabancılar için ce hen nem. turist vizesinin alınışın kolaylığına bakmayın.
evlenin, kız vatandaşlık alsın, boşanın daha kolay yeminle

mesgul ve huzursuz
1

mobil görünümden çık