
Olur arada öyle mesela bende şey oluyor otomatik yaptığım bir şeyi bakarken yaptığım zaman kala kalıyorum. Dinlen güzelce


ben bir kere sabah kalktığımda kendi ismimi unutmuştum. sık sık olmuyorsa ö emli değil


telefonun giriş desenini unutmuştum bir keresinde. her gün 50 kere girdiğim desen. oluyor bazen.


Aynı şekilde bir kere 10 senelik banka kartı şifemi unuttum. Bir kere de yine çok uzun zamandır kullandığım pinimi unuttup hattımı bloke etmiştim ki hafızam çok iyidir. Normalde refleks olarak yaptığın bir şeyi o an düşünerek yapmaya kalkınca oluyor sanırım.


Bana da oldu, kafayı yedim. hatta eve gelene kadar aklıma gelmedi. eve gelip tuşlara bakınca hatırladım.


Sizinki yine iyi. Ben bazen evin kapisinin onune geliyorum, orada kalakaliyorum bir sure, sonra anahtari cikartmam gerektigini, iceri girmek uzere kapinin onune geldigimi hatirliyorum.


beyne giren gereksiz bilgi akışının miktarı, unutmayı tetikliyor. mesela sözlükte, twitter'da bir sürü kısa kısa sizin için bir önemi olmayan yazıları dikkatsizce okuyorsunuz ve beyin hepsini hafızada tutamadığı için yenisini okudukça eskisini unutuyor. bu durum uzun bir süre devam ederse artık beyine giren bilgiler çabuk unutuluyor, çünkü beyin böyle çalışmaya alışmış oluyor. cümlelerimi dikaatli okursanız bu durumun kitap okumaktan farklı olduğunu anlarsınız. bunu bir haberde okumuştum, bir araştırma sonucunda ortaya çıkmış bir gerçekmiş. bana da mantıklı geldi. onun dışında gündelik yoğunluk, stres, uykusuzluk, yetersiz ve düzensiz beslenme gibi durumlar da unutmayı arttıran faktörlerdir. bana da bir ara olmuştu, şimdi şimdi düzeliyor çok şükür. dikkat etmeye başladım bu saydığım faktörlere...
bir akşam, ertesi gün yapacağım işleri not kağıdına yazmıştım unutmayayım diye, ertesi gün evden çıkarken not kağıdını evde unutmuştum. :)


Ben de ünlülerin isimlerini unutuyorum bazen. Türkan şoray gibi, sezen aksu gibi en bilinen isimleri.


olur öyle ara sıra. ben de geçenlerde kredi kartının şifresini unuttum.
