Öğrenciyim, yaklaşık 2 sene önce bir kredi kartı çıkarttım.


Tamamını ödediğim nerdeyse olmadı, asgari asgari devam ediyorum.

Kart ilk çıktığında 500 tl limiti vardı, geçen sene 1000 tl yaptılar. Şimdi de mesaj atmışlar limitiniz 1800 tl olacaktır diye.

Neye göre veriyorlar bu limiti? 3 sene önce çıkarttığım yapı kredi kart 500 tl limitle çıktı ve limiti hiç artmadı mesela.

 

Otomatik limit artırımı onayladıysanız, düzenli harcama ödeme vs. yaptıkça limit artar. Bence ihtiyacınız yoksa bankayı arayıp otomatik artırımı durdurun ;)

lcha

Garipmiş, çünkü öğrenciyseniz tüm bankalardaki kredi kartı limitlerinizin toplamı 1000 TL'yi geçemez geçen sene çıkan yasaya göre. :/

kingdom of rust

ben öğrenciyken yapı kredi play benim limitimi 2.900 tl ye çıkartmıştı. bence kafalarına göre çıkartıyorlar

sta

@kingdom of rust
Gerçekten öyle mi? Benim toplam 2500 vardı bir de finansbank çıkartmıştı bana ama kabul etmedim o da 1000 limitliymiş, benim etim ne butum ne :D

@yatagants senin durumun bence kazandıran müşteri olman :D, düzenli asgarisini ödüyorsan bankaya düzenli faiz de ödüyor olmalısın böylece daha çok harcama yap ki daha çok faiz öde. Bir de otomatik limit artırımında kartın.

atom karincanin torunu
1

mobil görünümden çık