bilgisiyar mühendisliği bitirimiş biri sosyal alanlardan hangi bölümde yüksek lisans yapabilir? felsefe, linguistik, antropoloji, psikoloji alanlarıyla alakalı ya da aklınıza gelen başka şeyler olabilir.




 

Bilgisayar mühendisliği ile bağı kurmaya devam edeceksen: Mantık doğal olarak anglosakson geleneği çerçevesinde felsefe eğitimi veren kurumlar. Bunun dışında yine anglosakson geleneği çerçevesinde sosyoloji olabilir(niceliksel araştırma yöntemleriyle bağlantılı diye)

protector

Türkiye'de biraz daha zor olabilir ama yurtdışında bilgisayar mühendisleri arasında psikoloji doktorası yapan çok kişi var, yapay zeka gibi konularda özellikle.

fotrsapka

bilişim hukuku güzel alan. hem teknik dersler (bilgisayar mühendisi olmanız avantaj), hem de hukuk dersleri var.

miranda

alt yapısını bilmem ama bilgisayar mühendisliği bitirip felsefede öğretim görevlisi olan bile var.

john lee hooker

bilişsel bilim (cognitive science).

e haliyle

e haliyle + 1. Bilişsel bilimlere ek olarak alt unsurları da olabilir, ki bazılarını yazmışsın zaten.

ben son yılımda cs den felseye geçtim. mantık ve yapay zekaydı ilgilerim. sonradan bilişsel bilimler/sinirbilime kaydı olay. belli olmuyor vesselam; ama master'dan bahsediyorsan zaten bu bölümlerin hiçbiri önünü kapatmaz, doktorada yine bir revizyon yapabilirsin.

negatype

evet bilişsel bilim de var. bu yüksek lisans programı boğaziçi ve yeditepe'de var sadece sanırım. bilginiz var mı başka yerde olup olmadığı hakkında?

tepedeki psychedelic adam

ii.metu.edu.tr

e haliyle

Neuroscience programı ama bilginiz olsun: neuro.bilkent.edu.tr

fotrsapka

@fotrsapka

evet aslında geçen gün bunu görünce tekrar aklıma takılmıştı :)

tepedeki psychedelic adam
1

mobil görünümden çık